Hur man könsböjning

Kön är inte så enkelt som de saker man naturligtvis gör i enlighet med kön en född i. Istället lärs de könsroller som är anslutna till ditt tilldelade kön över tiden, från en mycket ung ålder. Medan vissa människor följer dessa normer väljer vissa människor att överträffa dem. Detta betyder inte alltid att du följer könsrollerna i det andra könet, utan spelar istället med spektrumet mellan maskulinitet och femininitet. Experimentera med kön i din personliga stil, eller stilen på ett tecken som du klär upp som i Cosplay, kan hjälpa dig att skapa en titt som är unikt din egen och det kan uttrycka din personliga stil och politiska övertygelser samtidigt.

Steg

Metod 1 av 3:
Böjer ditt könsutseende
  1. Bild med titeln kön böja steg 1
1. Klä på sidan. Målet är inte nödvändigtvis att ändra ditt utseende så mycket att en främling på gatan skulle tro att du är ett kön som du är helt man eller kvinna. Istället handlar könsböjningen att presentera både maskulinitet och femininitet tillsammans samtidigt. Någon som framgångsrikt könsböjning kan göra en främling gör en dubbel ta eftersom den främling inte kan räkna ut personens kön med bara en snabb blick.
  • Det betyder att böjning av kön kan vara så enkelt som att ha på sig en klänning om du är en man eller har en mäns kostym om du är en kvinna.
  • Det kan också innebära att en blandning av feminin och maskulin kläder på samma gång. Till exempel, en herrskjorta och knyta ihop med en kjol.
  • Bild med titeln Kender Bend Steg 2
    2. Stil ditt hår på ett sätt som är ovanligt för ditt kön. Detta kan innefatta en buzz cut för en kvinna, eller tidigare axel längd hår för en man. Detta kan innehålla en frisyr eller precis som ditt hår är utformat.
  • Det finns några frisyrer som fungerar bra för traditionellt kardade män och kvinnor, till exempel en kort pixie cut. Dessa frisyrer kan vara en bra idé för någon som gillar att leka med kön, eftersom du kan använda enkla stiländringar för att leka med maskulinitet och femininitet.
  • Bild med titeln Kön Bend Steg 3
    3. Experimentera med tillbehör. Kontrast kan vara mycket roligt. Bär en feminin klänning med ett tjockt läderbälte och kampstövlar, eller bär en konventionellt maskulin outfit med feminina smycken är klassisk könsböjning.
  • Bära skor som de av samma kön inte skulle ha på sig. Det är uppenbart att det mest uppenbara exemplet är en man som bär höga klackar.
  • Du kan också försöka ha på sig kvinnliga hårtillbehör om du är en man.
  • Bild med titeln Kender Bend Steg 4
    4. Spela med andra former av utseende. Om du identifierar som en man men vill böja ditt kön, försök att bära smink. Om du identifierar som en kvinna men vill leka med kön, försök att odla ditt kroppshår, oavsett om det är dina ben, armhålor eller ansiktshår.
  • Ansiktshår, i synnerhet, på en annars feminin presenterande person, kan verkligen ge "blandad" könssignaler.
  • Makeup kan användas på ett stort antal sätt. Traditionellt framhäver många människor sina ögon med ögonskugga, deras läppar med läppstift, och deras kinder med rouge, men du kan också använda den i helt otraditionella sätt om du vill. Du kan använda små mängder eller du kan täcka ditt ansikte i det!
  • Metod 2 av 3:
    Ändra ditt könsbeteende
    1. Bild med titeln Kön Bend Steg 5
    1. Utforska hobbyer som vanligtvis tas upp av det andra könet. Det finns ett brett utbud av sätt som våra beteenden är formade av könsförväntningar. Du kan byta dessa beteenden, precis på samma sätt som du kan ändra ditt utseende. Börja med att utforska intressen eller hobbyer som är könade på ett sätt som inte anpassar sig till ditt kön.
    • Kanske har du alltid velat spela en sport som de flesta människor i ditt kön inte spelar. Sök online för lag som låter dig spela eller rekrytera några vänner att leka med dig.
    • Ta en klass om något du alltid har velat veta men lärde inte om på grund av ditt kön. Du kan till exempel ta en snickarklass, en sömnadsklass eller en robotikklass.
  • Bild med titeln Kön Bend Steg 6
    2. Ändra könsrollerna i dina relationer. Böjningskön kan handla om utseende, men det handlar också om hur du interagerar med andra människor i samhället. För att ändra dessa könsinteraktioner måste du förstå hur dina tidigare interaktioner och relationer var kön. När du förstår några av de sätt som dessa relationer var kön, kan du börja ändra dem.
  • Till exempel, kanske du traditionellt könade sysslor runt huset. Försök att göra något som normalt inte skulle vara i din purview, oavsett om det tvättar, fixar bilen eller mataffären.
  • Detta kan också innebära att du ändrar hur du interagerar med människor. Kanske är ditt kön kvinnligt och du hänger bara med andra honor när du går till familjesamlingar. Kanske kan du försöka spendera lite mer tid med männen i din familj.
  • Det kan vara att du redan gör saker som inte är traditionellt förknippade med ditt kön. Det betyder att du redan var könsböjning utan att veta det!
  • Bild med titeln Kender Bend Steg 7
    3. Ta ett jobb som inte är traditionellt gjort av ditt kön. Du kan ta könsböjning till en mer extrem nivå genom att utveckla en karriär utanför de som vanligtvis är förknippade med ditt kön. Detta kan vara svårt att uppnå, eftersom det tenderar att vara hinder för att få icke-traditionella jobb, men dessa hinder blir svagare hela tiden.
  • Kanske är du kvinna och du vill bli snickare. Genom att bli snickare böjer du de könsförväntningar som läggs på dig och du omvandlar de könade förväntningarna på den här handeln samtidigt.
  • Metod 3 av 3:
    Böja könet av ett tecken
    1. Bild med titeln Kender Bend Steg 8
    1. Välj en cosplay karaktär. Ibland att bli någon annan tillåter dig att spela med kön lättare. Du kan gå utanför dig själv och utforska andra identiteter. De som tycker om cosplay, termen för att klä upp sig i kostym som ett tecken från fiktion, könsböjning rutinmässigt.
    • Det första steget är att helt enkelt välja ett tecken du älskar, oavsett deras kön. Till exempel kan det vara ett tecken från din favorit tv-show, komisk, bok eller film.
  • Bild med titeln Kender Bend Steg 9
    2. Föreställ dig hur karaktärens kön kan ändras. När du gör Cosplay har du möjlighet att ändra karaktären på olika sätt. Tillsammans med att ändra karaktärens tidsperiod eller kläder kan du också ändra kön.
  • Till exempel, vem säger att Darth Vader måste vara manlig? Försök att göra en cosplay outfit där Darth Vader kommer att läsas som en kvinna.
  • Ett annat exempel kan vara snövit. Hur kan du göra en outfit som läses som manlig men också som snövit?
  • Bild med titeln kön böja steg 10
    3. Besluta att ändra ditt kön istället för karaktärens kön. Du behöver inte alltid ändra karaktärens kön till könsböj i cosplay. Istället kan du välja ett tecken som är ett kön som du inte är.
  • Till exempel, om du identifierar som en kvinna, kan du välja att klä upp som en manlig Luke Skywalker. I grund och botten skulle du vara könsböjning genom att dressa i drag.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    "Könsbender" kan vara en låda lika mycket som "manlig" och "kvinna" burk. Bära vad du vill ha. Om du vill bära något "konventionell" en dag, gör det. Det som är viktigt är vad du vill ha.
  • Ha det så kul! Överväga inte om vad du gör eller säger eller har på dig rätt. Var bara dig själv och gör vad du vill.
  • Varningar

    Det kan finnas en viss risk som är involverad i könsböjning, beroende på var du är och vem du interagerar med. Könsnormer är såragna i vissa människor som överträffar dem kan orsaka en arg eller våldsam reaktion. Denna reaktion är inte rätt eller OK men du borde veta att det kan hända.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande