Hur man dekorerar ett kök

Köket är ett av de viktigaste rummen i ett hus - det är där måltiderna är kokta och där familjen konvergerar och hänger ut. Det finns många sätt att lägga till dekorationer till ett kök och göra det inbjudande och varmt. Här är några tips om hur du dekorerar din!

Steg

Metod 1 av 3:
Gör små förändringar
  1. Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 1
1. Deklarera. Om du är som många människor, kan du vara skyldig till för många detaljer. Ta en ärlig titt på ditt kök. Är det för rörigt? Du kan enkelt sidleda det här problemet genom att ta bort några saker eller helt enkelt omorganisera ditt lagringssystem för att hålla extrafunktionerna från vyn. Ett nytt kök kan dyka upp från det här steget.
  • Om du inte har något val än att visa alla dina apparater och porslin för brist på förvaring, måste du få lite! Köp en vagn, ta en extra bit in, eller investera i några attraktiva lager och behållare.
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 2
    2. Använd färg för att göra det mysigt. Om du håller dig till vita som en bit ris, riskerar du att sluta med ett kök som verkar sjukhusliknande och kallt. Lägg till några accentfärger som är ljusa och glada för att det verkar vara varmt, bodde i och älskade.
  • Välj vissa fläckar för din färg. Sätet? Blixten? Ett område av bänkskivan? Dessutom, känner inte press för att hålla fast vid bara en - olika nyanser av samma färg fungerar bra tillsammans - och ta bort trycket för att hitta den exakta rätt tonen.
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 3
    3. Lägg till färska blommor. Växter och blommor lägger till livlig dekoration till alla rum och är bra för miljön. Lägg till en funktionell dekoration i ditt kök genom att skapa en fönsterlåda med färska örter, eller byt ut färska blommor i ett köksbord vase varje par dagar för att hålla det snyggt.
  • Se till att de matchar ditt tema! Ett förenklat, neutralt kök skulle gynna snyggt från en enkel påsklilja eller två medan ett kök med mer pizzazz kan se bättre ut med en massa nejlikor eller tusenskönor. Vilken blomma passar ditt köks personlighet?
  • Örter är inte odlade i fabriker, du vet. Att döda två fåglar med en sten, odla dem själv i ditt köksfönster! Vilket sött litet sätt att spruce upp ditt kök och Jazz upp dina måltider.
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 4
    4. Jazz upp dina kylmagneter. För de av oss som inte har en massiv budget för att installera guldfläckade bänkskivor kantade med rubiner, är ett roligt sätt att spruce upp ditt köks atmosfär att krydda ditt kylskåp! Det finns massor av roliga val som du kan tillgodose specifikt till din personlighet.
  • Ibland är det de små sakerna i livet. Köp en hel massa magnetiska bokstäver och lämna din rumskamrat ett bra meddelande om hur du drack den sista dietkoks, eller till och med sätta magneter på baksidan av bilder från favorit semester. Om det sticks, är det en möjlighet.
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 5
    5. Använd textur till din fördel. När du har en titt på på ditt kök (förmodligen slät och platt) kan det se en dimensionell och blah. För att lägga till en extra zing till ditt matlagningsutrymme, jobba i textur,.
  • Gå för texturerade behållare, texturerad sängkläder och texturerade vägghängen eller gardiner. En liten bit här och det kommer att gå långt borta mot smidigheten hos bänkskivorna, bordet och skåpet.
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 6
    6. Lägg till oväntade möbler. Långt borta är de dagar då köket var bara köket. Nu är vardagsrummet matsalen, köket är det gemensamma området, och matsalen kan till och med vara för show. Medan du inte behöver omfamna livsstilen, överväga jazzing upp ditt kök med no-exakt-menade-för-köksdelar.
  • Ett Kina-skåp, Armoire eller Credenza är ett bra sätt att börja utöka utseendet på ditt kök. Om du har en bra bit, gör det till kontaktpunkten. Voila, Instant Theme! Lägg till bokhyllor, en bänk eller andra mångsidiga bitar för att försegla affären. Det här är trots allt din kök.
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 7
    7. Ändra sängkläderna. Ett sätt att ge hela rummet ett sammanhängande tema är att välja ett mönster för dina gardiner, duk och handdukar och skapa en matchande uppsättning sängkläder. Den enda hårda delen av detta förbinder sig bara en!
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 8
    8. Byt inredning säsongsmässigt. Ge ditt kök en festlig känsla genom att ändra sängkläder, gardiner eller rätter för speciella helgdagar. Rotera dessa föremål, som alla kompletterar personligheten i ditt kök, med de förändrade årstiderna för att lägga till säsongsbetonade färger och element.
  • Detta har en extra (om än teeny) nytta: Med årstiderna kan du ge det en bra städning. Kök är de rum som får smutsigaste, och om du planerar fyra årliga översyn, kommer dina apparater, porslin och sängkläder att vara bra som nya.
  • Metod 2 av 3:
    Gör stora förändringar
    1. Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 9
    1. Skapa hyllor. Eftersom dina skåp förmodligen är lagrade till BRIM, behöver du förmodligen andra metoder för att hysa vad som är kvar (de dekorativa doodaderna och liknande). För detta har du två alternativ:
    • Flytande hyllor. Om du har väggar (och du förmodligen) kan du installera flytande hyllor med lätthet.De kommer också att dra ögat uppåt, så om ditt kök är litet, kommer det att distrahera från resten av resten av rummet.
    • Kubed hyllor. Detta vänder en vägg i en serie lådor. De är konstnärliga och utilitarist. För en extra touch, dekorera varje låda (eller några av lådorna) med olika typer av hyllpapper. Tada, kök innovation.
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 10
    2. Stick med en accentfärg. Ett kök behöver inte för mycket, så klibbar till svart och vitt och andra neutrala toner är din bästa satsning. Ta ändå det monokromt och krydda det med en viss accentfärg. Kanske ljusgul eller ljusblå? Plötsligt är ögonen inte oroade över storleken och omedelbart fokuserar på dina stora bitar.
  • Tänk på accenter i din konst, handdukar och porslin. Men kom ihåg: det är en accent Färg. För mycket av en accentfärg gör det till en accentfärg inte mer. Om du överdriver det, kommer du att förlora effekten. Håll dig till 4 eller 5 stycken.
  • Tre ord: Måla. De. Tak.
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 11
    3. Överväga att förlora alla dina dörrar. Oavsett om det är skåp eller lådor, tänk på att du tar bort dörrarna. Visst, det betyder att allt på insidan måste organiseras, men det kan lätt övervinnas med söta förvaringsbehållare och vackra glas och texturerade behållare. Och fler möjligheter att visa upp din dekorationssida!
  • Tanken här är att du öppnar allt - bokstavligen. Ju mer öppna det är, desto mer utrymme kommer ögat att se. Ju mer rummet ögat ser, desto större är rummet att verka.
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 12
    4. Använd speglar. Bara för att du är i ett kök betyder inte att du inte kan göra vad som helst du vill ha. Och eftersom du förmodligen vet att speglar öppnar rum, varför inte lägga en i ditt kök?! Det behöver inte skrika "Jag är en spegel!" antingen - helt enkelt placera det under ditt skåp för en är-det-där-är-det-inte-det ser ut.
  • Speglar (med ramar) gör också bra brickor. Slap några kände på baksidan och boom - Automatisk DIY-framgång.
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 13
    5. Måla väggarna eller skåpet. Ett rums färg hjälper det att känna sig varm eller avkopplande, så dekorera ditt kök genom att lägga till en ny färgfärg till väggarna eller skåpet. Vit är ett populärt val, men du kan välja en lätt nyans av blått eller gult om ett all-vit rum inte är tilltalande.
  • Använda en mängd av neutrala toner. Medan du använder vit, kräm och grå kan det verka döda, när du blandar olika neutrala toner, lägger det till djup och sofistikering, samtidigt som det är klassiskt och enkelt. Vänd tråkigt i lysande genom att bara använda några nyanser.
  • Lägg till ett fokus. Måla tre väggar en färg och den fjärde väggen en färg som dyker upp. Ögat kommer att röra sig till det Utan ens att realisera det. Om du har ett bra fönster eller ett område i rummet som är iögonfallande, förstör det med en fokusfärg.
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 14
    6. Lägg till en backsplash. Om du är engagerad i vita väggar (antingen mot din vilja eller inte), kan du känna att ditt kök är lite saknas. Komma runt det här genom att lägga till en backsplash - det är en panel bakom diskbänken eller spisen som skyddar väggen från stänk. Och panelen kan vara vilken stil du gillar!
  • Det är lättast att hålla fast vid en solid färg för att lägga till en accent, men överväga kakel och mönster också. Plattor kan lägga till extra textur till en annars smidig vägg.
  • Om du redan har kakel, tänk på att köpa kakel klistermärken. En super (kunde inte vara lättare) Enkelt sätt att jazz upp den backsplashen i sekunder.
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 15
    7. Leka med belysning. Du har fler alternativ här än du förmodligen inser. Beroende på ditt elsystem kan belysning ta på flera olika källor. Var och en kan vampa upp ditt kök, föryngra det med livet.
  • Spela runt med bordslampor. Det fungerar också på räknare! Det lägger till en hemtrevlig, oväntad känsla för alla områden. Om du känner dig extra kreativ, gör en "lampa" Av en sträng av julljus i en klar, glasburk.
  • Sätta ljus i (och under) dina skåp. Inte bara kommer dina bitar att tändas (och de kommer att se fantastiska), det kan fungera som dim belysning när de fulla pistolerna inte är nödvändiga. Med andra ord, romantisk och funktionell.
  • Få en bra hängande lampa. Även om du inte har mycket utrymme, kan en stor hängande lampa med en excentrisk trumskugga vara så kul att du inte kommer att märka något annat. Eller få flera små för fler belysningsalternativ.
  • Gå för sconces. Om du inte har plats för en stor hängande nyans eller lampor på dina bänkskivor är en sconce ett enkelt sätt att gå. Vissa är otroligt lätta att bifoga och kan ge mycket mer ljus än deras storlek skulle tillåta.
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 16
    8. Fokusera på ett element i taget. Att dekorera ett kök kan bli överväldigande om du försöker ändra allt på en gång. Ge dig själv ett dekorationsprojekt, som att måla eller köpa nya rätter, och stanna hos det projektet tills det är klart. Du kan gå vidare till andra senare om du känner att ditt kök behöver mer dekorera.
  • Denna väl hjälper dig när du ska sluta och när (och hur) att fortsätta. Ibland lägger du till en kontaktpunkt eller byter diskmedel kan man lägga en ny twist på ditt kök som kan vara den lilla tweak som det behövde. Skapa en prioriterad lista över saker du vill lägga till / ändra och långsamt flytta det vid behov.
  • Metod 3 av 3:
    Välja ett tema
    1. Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 17
    1. Välj en stil för hela ditt kök. Det viktigaste sättet att de flesta människor går fel med sina kök är i inte välja ett tema. De har en vision här och en vision där (eller de plockar upp knickknacks som de hittar dem) och conflate dem tillsammans i ett hodgepodge av ett kök. Välj ett tema och du har tackat 80% av slaget.
    • Det är viktigt att ditt kök dekorera blir sammanhängande och gör rummet att titta ihop. Uppnå detta genom att bestämma om ett tema för ditt kök och välja dekorationer som matchar det. Några hemförbättringsbutiker har hela uppsättningar köksdekorationer baserat på teman som landsboende, franska eller art deco-stilar.
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 18
    2. Gå Ultra-Modern. Om du älskar snygga, glänsande saker, kan ett super modernt kök vara din stil. Tänk i svåra vinklar och svarta, vita och poppar, ljusa färger. Mest metalliska, rostfritt stål och geometriska konststycken skulle pryda detta kök. Glas också!
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 19
    3. Gör ett havtema. Ett vanligt (men fortfarande stiligt) tema att välja är ett havtema. Oavsett om du bor på havet eller vill ta med havet till dig, är detta tema mysigt och inbjudande.
  • Lina dina hyllor med snäckskal, sjömans redskap och scener från stranden. Arbeta i element i solbränna, kräm och blues. Vilken stor ursäkt för att göra ett DIY-projekt med rep, nät och föremål från stranden!
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 20
    4. Välj ett jordiskt tema. Om du är förtjust i mörka, varma färger, en jordisk, naturlig, kan Woodsy-temat vara mer upp din gränd. Tänk på mörka skåp, träporslin, skålar av potpourri, körsbärsröd, rika mahognier och mörka apelsiner.
  • Bild med titeln Dekorera ett kök Steg 21
    5. Gå för ett färgat tema. Om en fullständig tema design är för mycket för dina känslor, bara gå till en färg. Nyanser kan också ställa upp ett kök! Blå avföring, blå rätter, blå skåpdrag - allt kommer att samlas oberoende av dina artiklar ". Bara se till att du inte blir sjuk av det!
  • Detta tema är lite farligt. För mycket av en ton kan vara överkill. Men om du inte har befogenhet att återuppliva ditt kök (om hyra), som innehåller färg som ditt tema kan vara det bästa sättet att gå.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kom ihåg att några nya dekorationer fortfarande ska tillåta ditt kök att vara praktiskt och funktionellt. Undvik stora dekorativa föremål som tar upp utrymme på dina bänkskivor eller spis. Välja vägghängen och hängande dekorationer som kommer att vara ute av din väg.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande