Hur man kände ett biljardbord

Byte av filten, eller mer exakt pooldukduken, är ofta kvar till proffs, men de verktyg som används är inte dyra eller komplicerade. Anledningen till att vissa anser det svårt är de krävande kraven i ett biljardbord. En sträcka i fel riktning, eller lite damm kvar på bordet kan göra din sista spelyta ojämn eller oförutsägbar. Du kan minimera chansen att detta händer genom att arbeta långsamt och försiktigt, och hitta en assistent att sträcka tyget när du slår den.

Steg

Del 1 av 4:
Förbereder bordet och filten
  1. Bild med titeln kände ett biljardbord steg 1
1. Börja demontera bilbordet. Ta bort facklinjerna från varje ficka först, om några är närvarande. Därefter hitta bultarna på undersidan av bordet som håller räcken på plats och ta bort dem. Flytta räcken noggrant till ett säkert förvaringsutrymme där det inte kommer att bli scuffed eller skadad, eller störa din rörelse runt poolbordet.
  • Räcken kan bestå av en, två eller fyra stycken. Om räcken inte delas upp i fyra stycken, kommer du sannolikt att behöva en assistent att transportera det säkert.
  • Vissa poolbordfickor är bultade eller skruvade på separat från räcken.
  • Bild med titeln kände ett poolbord steg 2
    2. Ta bort den gamla filten. Kände kan fästas på mer än ett sätt. Använd en stapelborttagare om filten är häftad till bordet. Om det är limt, kan du helt enkelt riva av filten, men var försiktig så att du inte skadar någon filt i fickorna om du också planerar att byta ut de portioner.
  • Bild med titeln kände ett poolbord steg 3
    3
    Nivå bordet (valfritt). Du kanske vill använda en nivå för att testa om ditt biljardbord är platt. Om det inte är, använd en liten prybar för att lyfta det lägsta benet och lägga till ett trä- eller metall-shim.
  • Bild med titeln kände ett biljardbord steg 4
    4. Rengör skifferet. Använd en torr, ren trasa för att ta bort damm. Använd inte vatten- eller rengöringslösningar. Om gammalt lim eller annan rest har byggt upp, skrapa av det med en kittkniv eller annat plattblad, speciellt där det kan blockera fickor.
  • Bild med titeln kände ett biljardbord steg 5
    5. Försegla sömmarna med bivax om det behövs. De flesta poolbord är konstruerade av tre bitar av skiffer. På ett gammalt biljardbord kan sömmarna mellan dessa ha förlorat något av vaxet som fyller dem för att skapa en plan yta. Om vaxet behöver fylla, värma skiffer runt sömmarna med en propanhandlack, sedan droppa vax i dessa sömmar. Sprid vaxen jämnt över sömlinjen, låt det svalna i högst trettio sekunder, skrapa sedan överskott av vax ner till nivån på bordytan med en färgskrapa. Det är bättre att ta bort för mycket vax än för lite, eftersom överskott av vax kan vara svårt att ta bort en gång torr.
  • Om ditt biljardbord hålls på ett varmt läge, kanske du vill använda kitt speciellt formulerad för poolbord. Det finns en hel del oenighet över vilken av dessa syntetiska produkter som producerar det bästa kvalitetsbordet, så du kanske vill se en lokal expert som är bekant med ditt klimat.
  • Bild med titeln kände ett biljardbord steg 6
    6. Mät ditt biljardbord innan du köper filt. Mätning kommer att ta gissningen ut ur dimma din filt, vilket resulterar i en snabbare process och ett renare resultat. När du köper filten eller mer tekniskt Pool duk, För ditt bord, se till att det är minst 12 tum (30.5 cm) längre än bordet på alla fyra sidor. Detta säkerställer att du får gott om tyg för räcken såväl som bordsytan.
  • Observera att poolen kände är faktiskt en speciell typ av tyg, och medan det vanligen kallas "känt," Det säljs vanligtvis som "Pool duk," "poolduk," eller "biljardduk." Du kan inte använda vanlig filt för att täcka ditt biljardbord.
  • Woolen poolduk är poolen som de flesta spelare är bekanta med. Värmande tyg möjliggör större hastighet, men används sällan utanför professionella turneringar på grund av sin minskade hållbarhet och pris. Andra sorter som snookerduk, carom eller polyesterduk är endast lämpliga för vissa användningsområden.
  • Del 2 av 4:
    Häftning av filten
    1. Bild med titeln kände ett poolbord Steg 7
    1. Använd den här metoden om det finns en trä- eller spånskiva. Många tabeller har ett trä- eller spånskiktskikt under skifferet, så att häftklamrar kan fästas. Du kan kontrollera om det är sant för ditt bord genom att undersöka omkretsen eller vertikala kanten på ditt bord. Om det bara är skiffer, använd instruktionerna för att limma filten istället.
    • Notera: Du behöver en "hammare" eller manuell häftapparat, eller en häftpistol.
  • Bild med titeln kände ett biljardbord steg 8
    2. Skär filten i bitar för bordet och räcken. Typiskt kommer filten i ett stort stycke och innehåller instruktioner för att ta bort bitar för att passa varje räcke. Följ noggrant igenom dessa instruktioner, eller de snittade bitarna kanske inte passar ditt bord.
  • Med viss filt kan du göra en en tum (2.5 cm) Klipp, rippa sedan filten för hand i en rak linje. Annan filt kan kräva skärning med ett rakblad eller boxskärare.
  • Bild med titeln kände ett biljardbord Steg 9
    3. Rulla filten upp uppåt över bordet. Leta efter en klistermärke eller annan etikett som berättar vilken sida som är uppåt. Om det är omärkt, och du kan inte enkelt berätta vilken sida som spelar yta, kontakta en professionell. Olika typer av filt har en annan känsla, så det är bäst att inte gissa om du inte är bekant med känslan av den typen.
  • Häng mer av den extra filten över fotänden, och inte mycket på huvudänden där du börjar installera.
  • Kontrollera nu för rips, repor eller andra defekter som kan kräva att du får återbetalning eller ersättning.
  • Bild med titeln kände ett poolbord steg 10
    4. Sträcka filten över huvudänden och stapel den på den vertikala kanten på flera ställen. Använd din hammar tacker eller häftpistol för att fästa filten till bordet i träet eller spånskivan i ett hörn av huvudänden. Ha en assistent hjälper dig att sträcka filten över huvudänden tills det inte finns några rynkor som håller överhänget parallellt med bordskanten. Stapel om varje 3 tum (7.5 cm) längs denna sträckta kant, slutar vid det andra hörnet.
  • Professionella spelar på en mycket tätt sträckt yta, vilket möjliggör större hastighet. Detta är inte nödvändigtvis önskvärt för de flesta spelare, men vem kan njuta av att spela på ett långsammare bord. Sträck alltid åtminstone tillräckligt hårt för att ta bort alla rynkor, men.
  • Bild med titeln kände ett poolbord steg 11
    5. Upprepa processen på vänster sida. Flytta till en av de långa sidorna av bordet, och ha en assistent som hjälper dig att dra filten tut längs dess längd. Häftklammer på ungefär 3 tum (7.5 cm) steg, men se till att duta på vardera sidan av sidofickan.
  • Att dra filten över varje ficka när häftning på båda sidor ger dig extra material att arbeta med när du låter fickorna.
  • Bild med titeln kände ett biljardbord steg 12
    6. Häftning på fotänden, sedan höger sida. Dra filten tätt från det sista ostapled hörnet. Var särskilt uppmärksam på detta, eftersom ett inkonsekvent drag kan orsaka rynkor i ditt bord. Om de tidigare häftklammerna gör det omöjligt att skapa en plan yta med detta drag, med överhänget parallellt med tabelländen, kan du behöva ta bort ett par häftklamrar med en stapeldragare och försök igen. När detta dras till en jämn yta med den önskade tätheten, stapla den korta fotänden och kvarvarande höger sida längs deras längder.
  • Kom ihåg att häftas på varje sida av sidofickan.
  • Bild med titeln kände ett poolbord steg 13
    7. Trim materialet i fickorna och stapel det inuti. Gör tre slitsar i filten direkt över varje ficka, vika sedan den lösa filten ner i fickan och stapel den inuti fickan. När det här är klart, använd ett par sax eller ett rakblad för att snubbla av överskottsfilten.
  • Del 3 av 4:
    Limning av filten
    1. Bild med titeln kände ett biljardbord steg 14
    1. Använd specialiserat sprayhäftmedel om bordet inte kan staplas. Om ditt bord inte har någon trä- eller spånskiva som stannar under skifferytan, måste du hitta ett specialiserat lim för att lima filten till skifferet istället. Om du ser det bakåt, följ instruktionerna för häftning av filten istället.
    • 3M Super 77 Multipurpose Lim är ett populärt alternativ.
  • Bild med titeln kände ett biljardbord steg 15
    2. Täcka sidorna på bordet med tidningen. Skydda kanterna på bordet från spillt lim med ett lager av tidningen, överhängande kanten. Ta bort tidningen från varje kant precis innan du sänker den limmade filten.
  • Bild med titeln kände ett poolbord steg 16
    3. Skär filten enligt tillverkarens instruktioner. Felt brukar komma i en stor bit, tillsammans med instruktioner för att skära av remsor för varje räcke. Följ dessa anvisningar för att du ska sluta med bitar av rätt storlek.
  • Bild med titeln kände ett biljardbord Steg 17
    4. Identifiera spelytan och placera filten över bordet. Om "uppåt" yta är inte märkt, försök att identifiera det genom att känna eller kontakta en professionell. Din filt kan vara jämn, eller den kan ha en "tupplur" I en riktning, beroende på vilken typ, kan du behöva ha en expert identifiera uppåtsidan om du inte är bekant med materialet. Ordna filten över bordet, lämnar bara ett par inches (några centimeter) av överhand på den korta huvudänden. Se till att varje överhängning är så parallellt med tabellkanten som möjligt.
  • Bild med titeln kände ett poolbord Steg 18
    5. Vik huvudänden av filten upp och applicera lim. Vik huvudänden av filten över på bordet, exponera undersidan som kommer att hänga över skifferens vertikala sida. Spraya den delen av undersidan tungt med limet och spruta skifferet där den kommer att fästas också. Låt detta sitta tills det blir klibbigt, enligt limtillverkarens instruktioner.
  • Bild med titeln kände ett poolbord Steg 19
    6. Fäst försiktigt filten till bordet. Från och med i ena änden, justera den limmade filten försiktigt med skiffer, tryck ner och rör sedan längs den limmade änden och dra tätt när du bifogar den på bordet. Du kan behöva en assistent för att säkerställa att materialet är spänt, särskilt i början av processen.
  • Filten ska vara tillräckligt tätt för att förhindra alla rynkor, men en ultra-tight yta är inte nödvändig om du inte vill träna för professionella turneringar. Viktigast, du borde dra filten med samma tryck under hela denna installation.
  • Bild med titeln kände ett biljardbord Steg 20
    7. Upprepa processen med den bortre änden och de långa sidorna. Limningsprocessen är identisk för var och en av de återstående tre sidorna. Vänta minst ett par minuter mellan varje sida, eller hur länge klisterproducenten rekommenderar att skapa ett starkt initialbindning. Dra försiktigt ut varje sida innan du applicerar lim, se till att det inte finns några rynkor på tyget och du drar med samma kraft på varje sida.
  • Bild med titeln kände ett poolbord Steg 21
    8. Trimma filten och använd överskottet för att rada fickorna. Trim det överskottet filt överhäng på varje sida. Ena sidan, skära en en tum (2.5 cm) bred materialremsa för användning som fickfäste. Klipp av materialet som sträckts över fickorna, skära sedan denna remsa i mindre bitar, lima dem över skifferens vertikala, cirkulära yta för att skydda den från poolbollarna.
  • Del 4 av 4:
    Byte av räcken filt
    1. Bild med titeln kände ett biljardbord Steg 22
    1. Ta bort gammal filt från skenor. Använd en stapeldragare eller flathead skruvmejsel för att ta bort klammerna från ändarna av skenorna. Klipp den gamla filten längs toppen av skenan om den inte kommer omedelbart.
  • Bild med titeln kände ett biljardbord steg 23
    2. Ta försiktigt bort träfjäderremsan. Varje skena har ett tunt trä "fjäderstrip" springa tillsammans med den, som vanligtvis inte är fastsatt av några lim eller naglar. Om det inte kommer att komma upp, använd en tunn flathead skruvmejsel för att pry det utan att bryta den.
  • Bild med titeln kände ett biljardbord steg 24
    3. Placera en ny remsa av filt över skenan. Till skillnad från bordsskivan borde det vara "ansiktssidan" ner. Håll ett överhäng med minst 4 tum (10 cm) i varje ände och 1/2 tum (1.25 cm) över fjäderstripgroove.
  • Bild med titeln kände ett biljardbord steg 25
    4. Använd ett tappblock och hammare till kil i mitten av fjäderstoppet. Lägg fjädrarna tillbaka i läge, men tryck inte ner den. Ha en assistent sträcka filten tätt mellan mitten och ena änden av räcken. Placera ett tappblock över fjäderstripen, använd sedan en hammare för att försiktigt knacka på blocket, tryckfjädringen ner i den sträckta delen av filten, men sluta ca 2 tum (5 cm) från slutet, där hörnfickan kommer att placeras. Sträck den andra halvan av filten och upprepa denna process för den återstående längden på fjäderstripen, återstoppar 2 tum (5 cm) bort från den andra änden.
  • Slå inte direkt på fjädrarna, eller du kan dämpa bordet.
  • Bild med titeln kände ett biljardbord Steg 26
    5. Dra filt mot kudden och kran i ändarna av fjäderstopp. Dra ut filten i ändarna av bordet mot gummikudden, tryck sedan på den återstående delen av fjädrarna tills den är ordentligt på plats. Trimma och vika filten som behövs för att avlägsna överskott av material och täcka ändarna av kudden.
  • Bild med titeln kände ett biljardbord Steg 27
    6. Montera de yttre skenorna. När alla dina skenor är färdiga, bultar dem till bordet igen. Om du har svårt att hitta där bultarna ska gå, kan du trycka en skruvmejsel genom bulthålen som vägledning. Försök aldrig att skära hål i spelytan från toppen av bordet, som du kan klippa på fel ställe.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När du har tagit bort de yttre räcken från ditt biljardbord, håll dem åtskilda så att du vet vilken sida av bordet varje räcke kom ifrån, för att göra återmonterat lite lättare.

    Saker du behöver

    • Ny pooldukduk
    • Hammar tacker eller häftpistol
    • eller Särskilt lim (t.ex. 3M Super 77)
    • spårmejsel
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande