Hur man bygger ett hus av kort

Det finns flera sätt att bygga ett korthus. De "klassisk" Metod som du kanske har sett i populärt media är baserat på en serie triangulära trussar som toppar till en punkt i ett kortpyramid. Många professionella kortstackare börjar dock sina strukturer med en fyra-kortcell eller "låsbox", som utgör en mycket stabilare grund för komplexa mönster.

Steg

Metod 1 av 3:
Bygga ett triangulärt hus

Det här är "klassisk" Hus av kort som du kanske har sett i populära media. Det är en utmanande men solid design. Du måste stapla dina kort i en serie triangulära trusser som bildar en pyramid.

  1. Bild med titeln Bygg ett hus av kort Steg 1
1. Bilda den första triangeln. Detta "truss" är den grundläggande strukturen hos pyramiddesignen. Prop två kort tillsammans i en inverterad "V" form. Kortens övre kanter bör mötas, och de nedre kanterna ska vara jämnt åtskilda från en central axel. Spendera lite tid på att utöva denna process. Du måste upprepa det om och om igen i byggandet av ditt hus.
  • Bild med titeln Bygg ett hus av kort Steg 2
    2. Bygga grunden. Skapa en stadig linje av triangulära trussar, två kort vardera. Punkten för varje triangel bör inte vara mer än ett kortets längd från punkten i nästa triangel. Antalet trianglar i stiftelsen bestämmer den möjliga höjden på ditt korthus: vardera "golv" kommer att byggas på en mindre triangel än golvet nedan. Till exempel, om du bygger en tre-triangelstiftelse, kan du gå upp tre "golv" Innan huset når en punkt - Om du bygger en sex-triangelfond, får du mer utrymme att bygga, och du kommer att kunna gå upp sex våningar. Börja med ett tre-våningshus.
  • Stärka varje ny triangel mot basen av den intilliggande triangeln. Så småningom bör du ha tre trianglar (med sex kort, totalt) som alla rör.
  • Bild med titeln Bygg ett hus av kort Steg 3
    3. Brace trianglarna. Lägg försiktigt ett platt kort ovanpå de två första trianglarna (säg, 1 och 2). Se till att kortet är perfekt balanserat mellan punkterna. Lägg nu ett annat kort mellan trianglarna 2 och 3. Du borde ha en "fundament" av tre trianglar med två platta kort på toppen. Detta tar åtta kort, totalt.
  • Bild med titeln Bygg ett hus av kort Steg 4
    4. Bygg nästa lager av kort. Om din grund består av tre trianglar, nästa "golv" upp bör använda två trianglar. Försök att stapla varje ny triangel i samma vinkel som de två trianglarna nedan, för strukturell integritets skull. Placera basen på varje kort ovanför en nedre triangelpunkt. När du har bildat dessa två trianglar, lägg ett platt kort på toppen mellan sina punkter.
  • Var extremt försiktig. Om du byggde grunden, det borde vara tillräckligt starkt för att hålla upp dessa nya kort - men du måste hålla dig från att knacka hela med en tremble eller plötslig rörelse. Stack de nya korten lätt och försiktigt.
  • När du är klar med den andra "golv", Ditt torn ska innehålla tretton kort: fem trianglar och tre platta kort.
  • Bild med titeln Bygg ett hus av kort Steg 5
    5. Lägg till punkten. För att slutföra ditt korthus, behöver du bara stack ytterligare en triangel ovanpå strukturen. Långsamt och försiktigt prop två kort tillsammans i samma vinkel som alla tidigare trianglar. Hålla dem på plats tills de är helt jämnt och dra händerna borta när du är övertygad om att poängen kommer att stå på egen hand. Om strukturen står, har du byggt ett korthus!
  • Metod 2 av 3:
    Bygga en fyra-kortcell

    Detta är det mest stabila sättet att bygga stora, komplexa korthus. Four-Card-cellen kan stödja så mycket som 660 pund per kvadratfot, vilket gör det till en grundstruktur som du kan upprepa och bygga på. Några professionella kortstackare svär med denna metod.

    1. Bild med titeln Bygg ett hus av kort Steg 6
    1. Bilda cellen. Först, ordna två kort i ett något off-center "T". Håll korten, en i varje hand, så att deras plana ansikten är vinkelräta mot bordet. Luta dem mot varandra för att bilda en annan nästan-t. Lägg sedan ett tredje kort mot mitten av ett kort för att bilda en annan "T". Stäng rutan med ett fjärde kort och "T", Så du har fyra kort pressade mot varandra med ett fyrkantigt utrymme i mitten.
    • Detta är den grundläggande fyra-kortcellen eller "låsbox". Det är en av de mest strukturellt stabila grundarna som du kan lägga för ditt korthus. Tänk på den här cellen som ett mönster som du kan upprepa under hela din design.
  • Bild med titeln Bygg ett hus av kort Steg 7
    2. Bygga en "tak" eller "tak". Överlappa två kort platt ovanpå din fyra-kortscell. Därefter lägger du två fler plana kort (roterade i 90-graders vinkel) för att slutföra taket. A "dubbelspel" Plattskikt kommer att göra din eventuella struktur mycket stabilare.
  • Bild med titeln Bygg ett hus av kort Steg 8
    3. Lägg till en andra historia. Konstruera försiktigt en andra fyra-kortscell på toppen av det plana skiktet. Du har nu en stabil två våningar kortstruktur. Känn dig fri att fortsätta lägga till historier tills du går tom för kort, eller tills du tror att strukturen är tillräckligt lång. Four-Card-cellen är en mycket stark rot, så du borde kunna stapla många nivåer ovanpå grunden.
  • Försök lägga till "vingar" till huset genom att fästa fler t-former till bottenvåningen. När du lägger ner en kortform som är vinkelrätt mot bordsytan, se till att lägga ett platt kortlager på toppen som en "tak". Detta kommer att göra korten mer strukturellt ljud, och det kommer att göra hela byggnaden ser mer ut som ett hus.
  • Få kreativitet. Himlen är gränsen med den här metoden - så se hur stor av ett hus du kan bygga!
  • Metod 3 av 3:
    Felsökning
    1. Bild med titeln Bygg ett hus av kort Steg 9
    1. Använd billiga kort. Dyra prokvalitetskort är vanligtvis släta och blanka, och de är benägna att glida ihop. Billigare kort tenderar att vara kornier och mindre hala, och därmed bättre för att klibba ihop.
  • Bild med titeln Bygg ett hus av kort Steg 10
    2. Välj din yta försiktigt. Välj ett säkert, robust utrymme som inte kommer att skiftas medan du stackar kort. Försök bygga på en lite texturerad yta, som ett biljardbord eller ett oavslutat träbord. En jämn yta som ett glasbord kan orsaka att dina kort glider. Överväga att använda en duk eller en platsmatta för att lägga till textur till en jämn yta - men var medveten om att dessa unfixed foundations är benägna att flytta oväntat.
  • Se till att det inte finns ett utkast! Bygg ditt korthus inomhus, bort från öppna fönster, dörrar, fans och ventiler. Du vill inte förlora allt ditt hårda arbete till en ojämn vind av vind.
  • Bild med titeln Bygg ett hus av kort Steg 11
    3. Hålla sig lugn. En skakig hand eller en plötslig rubbning kan göra ditt hus smula. Håll varje kort försiktigt men fast mellan två fingrar av din dominerande hand. Försöka "flyta" Det är smidigt på plats.
  • Försök att placera kort när du är mellan andetag, eller vid "botten av ditt andetag" - I ögonblicket strax efter att du andats ut. Ta djupa andetag och var uppmärksam på det korta utrymmet som uppstår mellan utandning och inandning. Din kropp är på dess största under det här ögonblicket, och det kan det vara lättare att hålla din hand stadig.
  • Tips

    Du bör inte använda lim, tejp, häftklamrar, pappersklipp eller andra fästelement. Böj inte korten för att få dem att hänga på varandra, gör skåror i korten för att passa dem ihop. Alla ovanstående är sätt att "fuska", och du är annars inte att åstadkomma någonting.
  • När du bygger ditt korthus, försök att inte andas på ditt arbete. En kraftfull andans gust kan enkelt slå strukturen ner.
  • Ha tålamod. Om du är för hastig, kan du förstöra ditt hus!
  • Låsbox: Håll två kort, en i varje hand, så de långa kanterna är parallella med bordet. Luta dem mot varandra för att bilda en något "av" T. Mycket trevligt. Därefter placera ett tredje kort mot mitten av ett kort för att bilda en annan wonky t. Stäng lådan med ett fjärde kort och t.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande