Hur man klarar av att vara kär i en fiktiv karaktär

Att bli kär i ett fiktivt tecken är inte ovanligt, och många människor har befunnit sig emotionellt kopplade till ett tecken i en bok, film, tv-show eller videospel. Du vill vara försiktig med att dessa romantiska känslor inte hindrar dig från att leva ditt liv eller ha riktiga romantiska relationer. Med det sagt, romantik med ett fiktivt tecken kan också vara ett bra tillfälle att hitta ett utlopp för din kreativitet och lära dig mer om dig själv och vad du behöver från ett förhållande.

Steg

Metod 1 av 3:
Dela din kärlek med andra
  1. Bild med titeln Kope med att vara kär i ett fiktivt tecken steg 6
1. Vet att du inte är ensam. Du är inte den enda personen där ute som lockas till en fiktiv karaktär. Chansen är att du inte ens är den enda personen som lockas till den speciella karaktären.
  • Även utan att bli kär, kan många få emotionella och verbala signaler från tecken som de ser porträtt i fiktion. Romantiska känslor är bara ett sätt fiktiva tecken kan påverka vårt verkliga liv.
  • Bild med titeln Kope med att vara kär i ett fiktivt tecken steg 2
    2. Prata om det med dina vänner. Chansen är att du inte är den enda i din vänkrets att följa en viss typ av fiktion. Även om de inte bryr sig om den exakta boken du läser, eller visar att du tittar på, kommer de att förstå några av de känslor du har.
  • Bild med titeln Kope med att vara kär i ett fiktivt tecken steg 9
    3. Låt dig fantasera. Fantasi, skapa en falsk värld runt din romantik, är en vanlig reaktion på kärlek som har sina gränser. I det här fallet är gränsen att föremålet för din kärlek inte existerar.
  • Din fantasi kan ta några former av former. Du kan visa ett fysiskt förhållande, eller kanske föreställa dig att gifta sig och leva dina liv tillsammans. En mer aktiv fantasi kan till och med överväga hur förhållandet skulle sluta, inklusive skilsmässa, kamp eller död. Alla saker är möjliga med din fantasi.
  • Bild med titeln Kope med att vara kär i ett fiktivt tecken steg 3
    4. Skriv fläktfiktion. Ett sätt att uttrycka din kärlek till ett fiktivt tecken är att utforska dina känslor skriftligen. Skapa en historia som involverar objektet för din kärlek, och bygga en situation där de två av er äntligen möts.
  • Låt din fantasi springa vild. Om du är kärlek med den här karaktären, överväga vad de gör som lockar dig, och visar dem att göra mer av det. Inkludera dig själv, skapa en värld där de två av er kan vara tillsammans.
  • Om du är mer av en visuell person, försök att skissa eller rita din fiktiva karaktär istället. Visuellt arbete kan vara lika fantasifullt som det skrivna ordet.
  • Bild med titeln Deal med smärtan av en dörr som stannar på ditt fingersteg 5
    5. Dela ditt arbete med andra. Skicka din historia till en webbplats som publicerar fanfiktion. Du kan hitta webbplatser som tillgodoser generella publik, eller serverar fans av en viss bok eller show. Detta ger dig också möjlighet att ge feedback för andras historier.
  • Kom bara ihåg, om du är en karaktär i dina historier, för att undvika att skicka personliga detaljer. Du vill inte att någon ska kunna spåra dig baserat på privat information som du enkelt gjorde tillgänglig online.
  • Vissa människor har kunnat göra mycket pengar på sin fanktion. Det här är undantagen, så medan du kanske är villig att publicera ditt arbete online, bli inte förvånad om bara några andra diehards läser det.
  • Metod 2 av 3:
    Bryta stavningen
    1. Bild med titeln Deal med sömnapné Steg 25
    1. Ta reda på om din kärlek skadar ditt liv. Dagdrömmer eller fantasierar är bra, men din fantasi borde inte ta över ditt liv. Om du befinner dig som vill komma ut ur sociala situationer, eller undvika riktiga relationer, har du tagit din kärlek till en ohälsosam plats.
    • Om du inte kan sluta fantasera på egen hand, överväga terapi eller antidepressiva medel för att hjälpa till att bryta sig fritt. Diskutera det här alternativet med en läkare om du är orolig för din förmåga att fungera.
  • Bild med titeln vet när en tjej gömmer något steg 8
    2. Kom ihåg att karaktären inte är riktig. I slutändan föll du för en karaktär, någon som inte existerar. Se till att det är klart i ditt sinne, även om det betyder att det är om och om igen.
  • Försök att leta efter din karaktärs brister eller negativa aspekter. Om han inte har något, är det självt en fel. Ingen är perfekt, och du skulle inte vara okej med ett riktigt förhållande där ingenting var fel med din partner.
  • Ibland hjälper det att få andra att säga dessa saker för dig att göra dem mer verkliga. Diskutera din önskan att skära dig av den här fiktiva världen med dina vänner. De kan hjälpa dig med saker som är riktiga, och vad är det inte.
  • Bild med titeln Kope med att vara kär i ett fiktivt tecken steg 13
    3. Känna igen stereotyp. Speciellt i visuell fiktion, visar många tecken stereotyper av människor. Ett bra sätt att komma över din karaktär är att komma ihåg att han bara är en representation av verkligheten. Verkliga människor är inte nödvändigtvis lika perfekta, eller romantiska, eller kvickt, eller okomplicerade (eller vad som helst du väljer) som din fiktiva karaktär.
  • Detta steg är också viktigt när du överväger hur du reagerar på tecken du inte gillar. Vissa typer av människor är avbildade på specifika sätt att få en reaktion från dig. Till exempel kan lärarstecken visas som cranky gamla människor som vill att deras elever ska misslyckas. Medan några av dessa människor existerar, representerar det knappast dem, och bör inte påverka hur du interagerar med riktiga lärare, särskilt de som är yngre och vänliga.
  • Bild med titeln Kope med att vara kär i ett fiktivt tecken steg 11
    4. Skära av dig. Detta är bra råd för att avsluta relationer med riktiga människor också. Om du vill sluta tänka på och bry dig om någon, skära dem ur ditt liv. Detta ger dig utrymme att växa, och kunna leva ditt liv utan dem.
  • Läs inte böckerna, titta på showen eller filmerna, eller göra något som involverar den karaktären. Detta innebär också att man undviker webbplatser som pratar om den här fiktiva världen. Du skulle inte vilja stjälka en ex på Facebook, så ge dig inte en liknande möjlighet här.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera förtvivlan över förlusten av ett tecken
    1. Bild med titeln Kope med att vara kär i ett fiktivt tecken steg 1
    1. Kom ihåg att det är okej att lura. Du har låt det här tecknet bli en del av ditt liv, speciellt om han eller hon har dykt upp i något du har läst eller tittat länge. Det är naturligt att känna lite känsla av förlust.
    • För tonåringar och unga vuxna som ännu inte har upplevt död kan fiktiva världar vara en bra ingång att tänka på och diskutera frågan. Överväg att dela dina känslor med andra. Du kan hitta det här kan vara ett bra sätt att börja prata om allvarliga problem i ditt verkliga liv också.
  • Bild med titeln Gör dig emotionellt numb steg 17
    2. Ventilera dina känslor. Om din favorit karaktär har dödats, eller skrivs ut ur den fiktiva världen, kommer du förmodligen att vara arg. Låt andra veta om det. Du kommer att uppleva några extrema känslor, och ibland är det bättre att bara låta dem.
  • Var försiktig med spoilers när du handlar med populära böcker, filmer eller tv-program. I den moderna världen upplever människor inte alltid saker tillsammans, vilket innebär att vissa människor inte kommer att se saker så snart du gör. Om du skickar på ett offentligt forum som Twitter, behåll dina kommentarer vag, säger "Jag kan inte tro det hände" snarare än "Varför dödade de min favorit karaktär."Håll detaljerna för personer du vet är på samma schema som du.
  • Bild med titeln Kope med att vara kär i ett fiktivt tecken steg 8
    3. Hitta sätt att komma ihåg din karaktär. Reflektera över vad som gjorde honom så viktigt för historien, och vad fick dig att falla för honom. Prata med vänner eller andra om karaktären, varför hans död är så frustrerande, och det du gillade mest.
  • Läs om de delar av boken eller visa där din fiktiva kärlek visas. Det stora med fiktiva världar som det här är att vi alltid kan gå tillbaka.
  • Leta efter andra sätt att hålla karaktären framför dig, om du skriver din egen fanfiktion, eller ritar karaktären så att du kan se honom igen.
  • Bild med titeln Gör dina ögon sluta skada Steg 17
    4. Fortsätt läsa eller titta på. God fiktion kommer att hantera det som följer av en karaktärs död. Efter att hon är borta, håll dig med showen eller boken så att du kan se de andra karaktärerna reagera. Detta kan hjälpa dig att acceptera vad som har hänt.
  • Alternativt kan du ta en paus från showen eller boken. Om du verkligen är känslomässigt drabbad av det som har hänt, vill du ta lite tid från den här fiktiva världen för att se till att det inte är alltför påverkat ditt verkliga liv.
  • Bild med titeln känner igen pulmonella hypertension Symptom Steg 2
    5. Kom ihåg att någon annan kontrollerar din karaktärs öde. Det svåra med fiktiva tecken är att deras historia slutar vid någon tidpunkt. I slutändan är alla sina handlingar resultatet av någon annans fantasi. Det betyder bara att personen har kontroll över vad som händer. Även om din karaktär inte dö, skulle boken eller showen slutligen sluta.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande