Hur man skapar ett fiktivt tecken från början

Ibland är det svårt att göra tecken från början. Den här artikeln hjälper till med alla dina problem. Tja, när det gäller att göra tecken! Den enda sak som nästan varje bok, lek, film, roman och spel har gemensamt är att de alla har minst ett tecken. De flesta har två eller flera, och några-en gjutna av hundratals! Ibland "karaktär" är du.

Oavsett vem karaktärerna är, böcker och filmer och resten skulle vara livlös och tråkig utan dem. Den här guiden kommer att ge grunderna och hjälpa dig att lära dig Skapa dina egna tecken.

Provteckenbeskrivning

Prov manlig anime tecken beskrivning

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Prov kvinnlig anime tecken beskrivning

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Steg

  1. Bilden med titeln Skapa ett fiktivt tecken från repsteg 1
1. Definiera inställningen eller den ursprungliga scenen. Oavsett om du börjar på papper eller på datorskärmen, måste din karaktär existera någonstans, även om det någonstans är virtuellt ingenting. Det kan vara en lägenhet i Paris, eller en parkeringsplats i Poughkeepsie, New York. Detta sätter inte bara scenen för din karaktär, men hjälper till att definiera honom, henne, dem etc. också.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt tecken från repsteg 2
    2. Börja med de fem W och en H, som journalist skulle och arbeta därifrån:

    Var, vem, vad, när, varför och hur...

    Utbildning, skola, yrke, arbetsplats, syfte,

    Konflikt, dilemma, möjlighet, val / handlingar (fördelar och konsekvenser),

    Hälsa, sexualitet, mentalitet, livssteg, fara, triumf / nederlag, tillväxt / förfall, död,...
    Om du är på väg att skapa en karaktär, är chansen att du åtminstone har tanken på en plot / story i åtanke.
  • Om du skapar en stor, svepande berättelse som Sagan om ringen, Du kommer att behöva en hel värld av karaktärer - lite bra, lite ond, någon man, någon kvinna eller vad som helst annat kön kommer i åtanke och även några som varken är bra eller onda, varken manlig eller kvinnlig.
  • Om du skapar en introspektiv historia kanske du inte behöver mer än en enda karaktär.
  • Bilden med titeln Skapa ett fiktivt tecken från repsteg 3
    3
    Tänk kreativt. Till skillnad från vad som först kommer att tänka på när du tror "karaktär," Inte varje karaktär i en historia är mänsklig. Till exempel, i Tolkiens Sagan om ringen, Fjällen Caradhras fungerar som en karaktär, fylld med en kall ondska, medan i Hemingway s "Den gamla mannen och havet," En marlin är en av huvudpersonerna.
    Expertips
    Lucy V. Hay

    Lucy v. Hö

    Professionell Writerlucy v. Hay är en författare, Script Editor och Blogger som hjälper andra författare genom att skriva workshops, kurser och hennes blogg Bang2Write. Lucy är producenten av två brittiska thrillers och hennes debutbrotts roman, den andra tvillingen, är för närvarande anpassad för skärmen med gratis @ sista TV, tillverkare av Emmy-nominerade Agatha Raisin.
    Lucy V. Hay
    Lucy v. Hö
    Professionell författare

    Expertrick: Tänk på tecken som inte passar stereotyper för att göra dem mer intressanta. Om du någonsin har tittat på Brooklyn 99 är kapten Holt en svart man som är gay, men hans karaktär är i grunden motsatsen till varje svart eller gay stereotyp. Han är väldigt övertygande - han är rolig, torr och pedantisk, och han har sina egna hang-ups. Många människor tittar på det visar bara för att de gillar honom så mycket

  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt tecken från repsteg 4
    4. Börja med en arketyp / mönster. Vem du behöver beror på din historia, förstås, men genom att börja med breda kriterier kan du börja fatta beslut som gradvis definierar din karaktär genom att minska, som skulptören tar bort allt överskott av marmor, vilket avslöjar statyn som är begravd inom den. Ett mönster innefattar en kultur och de enskilda egenskaperna (vanlig / everyman eller heroisk, tyrannisk, superman eller ogre).
  • Du kommer sannolikt att ha en huvudperson (hjälte) och antagonist (skurk), eftersom konflikt är grunden för plot. Kanske behöver du ett sekundärt tecken som en hantlangare, en bästa vän, ett romantiskt intresse, en sidekick eller en betydande annan. Observera att ibland, vad du tycker om som huvudpersonen - den goda killen - är målade som antagonisten. Till exempel, Kong i King Kong.
  • Du kan behöva anti-hjältar, som Clint Eastwood i Blekare- sympatisk "skurkar" som Lennie små i Möss och människor- Vilda kort som Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean- en femme fatale (en oemotståndlig kvinna som leder sin man i storhet, svårighet, fara eller katastrof) som Jessica kanin i Vem inramade Roger kanin- Förrädiska vänner som Iago i Othello eller petyr baelish i Game of Thrones- eller kanske en trickster guide som SHEAGOL IN Sagan om ringen. Var och en av dessa tecken började som arketyper, och blev sedan mer definierade som berättelserna var kött ut.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt tecken från repsteg 5
    5. Lägg till specifika egenskaper. När du har fått din karaktärs arketyp definierad kan du lägga till egenskaper och funktioner, ta bort saker som tecknet inte är, och i allmänhet börjar avslöja skulpturen begravd i marmorn. Fråga dig själv vad du vill att din publik ska känna om din karaktär: kärlek, medlidande, avsky, medkänsla - eller ingenting alls. Börja med att rita din karaktär baserat på önskat resultat.
  • Bestäm om karaktären är manlig, kvinnlig eller på annat sätt. Detta kommer att informera karaktärens allmänna synvinkel, föreslå egenskaper beroende på arketyp, och kan till och med vara en konfliktpunkt för din karaktär och din berättelse när de ses genom samhällets förutseende, vare sig det är rättvist eller inte. Till exempel uppfattas en arrogant man som är annorlunda än en arrogant kvinna. (Båda av vilka ytterligare definierar din karaktär!)
  • Ålder är en faktor. Äldre ses generellt som klokare, men det kommer också i spel på andra sätt. En ung skurk är generellt porträtterad och ses som ett dåligt frö eller helt enkelt galen. En gammal skurk kan vara allt det, men kan också vridas på det sättet genom livets omständigheter - vilket ger honom mycket mer djup. Den unga, idealistiska hjälten framkallar en annan känsla än den världs trötta veterinären som bara gör det rätta. Och när någon av dem möter sin slut i berättelsen är reaktionerna också olika.
  • Ibland kan dessa vara motsägelsefulla. Don Quixote var en crotchety gammal man som hade tillbringat sitt liv i ett rum som läser ridderliga romaner, och var väldigt naiv. Ändå var det den här naiviteten som körde honom för att söka äventyr och kärlek, och att skapa fantastiska fantasi från världen runt honom när verkligheten inte uppfyllde sina förväntningar.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt tecken från repsteg 6
    6. Definiera din karaktärs syfte eller mål. I en skräckteal kan huvudpersonen vilja överleva till exempel - till exempel Ripley i Utomjording- I en romantisk saga kan antagonisten vilja stoppa hjälten från att få hans "äkta kärlek," liksom prins humperdinck in Prinsessans brud.
  • Hur dina karaktärer handlar om de oundvikliga hindren som står mellan dem och deras mål kommer tydligt att definiera dem. I komplexa berättelser kan dessa korsa upprepade gånger, med motivationerna och prestationerna av vissa tecken som kommer i vägen för andra, vilket ger ytterligare åtgärder och vridningar och kumulativt höjer insatserna.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt tecken från repsteg 7
    7. Ge dem attityd. Att verkligen krossa ut ett tecken, ge dem en personlighet som går utöver historien själv. Vissa delar av deras personlighet kan aldrig göra det till din historia, direkt, men kommer att hjälpa till att informera de beslut som dina karaktärer kan behöva göra.
  • Gör en lista med gillar och ogillar, och se till att listan är balanserad. Med andra ord, har inte 10 ogillar till alla som eller vice versa. Även de vevariest karaktärerna som något, även om det bara är deras spegel.
  • En karaktärs attityd är sannolikt bestående av kompletterande egenskaper, vilket kan leda till åtgärder som är oväntade och kan förändra publikens uppfattning om din karaktär. Till exempel är karaktären som älskar frihet sannolikt att orsaka myndighet - om de gillar rika kakor eller prickiga bilar, är det osannolikt att de respekterar sparsamhet eller återhållsamhet. Om din karaktär är nådelös, men oväntat räddar ett hjälplöst barn från en brinnande byggnad, är publiken tvungen att ompröva sin karaktär helt.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt tecken från repsteg 8
    8. Ge dina tecken quirks. Goda vanor, dåliga vanor, eller bara saker som karaktären inte kan sluta göra utan någon allvarlig disciplin eller rådgivning. Detta kan vara mindre, som att bita naglar (som skulle indikera en worrier) eller obsessiv hårkammande (fåfänga eller osäkerhet) - eller som allvarlig som en narkotikamissbruk (någon som undviker ansvar och craves fly) eller en döds önskan ( hopplös och förlorad).
  • Ju mer av dessa små tics och egenskaper du ger din karaktär desto mer kommer de "komma till liv" I publikens sinne.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt tecken från repsteg 9
    9. Ge din karaktär ett hem-med en spegel. Arbeta med externa egenskaper som där han bor, hur hon ser ut och huruvida han har några husdjur, etc.
  • Bor din karaktär i en välskött övre östra sida (gamla pengar), eller en peeling-paint hovel i distriktet (ett liv levde hårt)? De flesta detaljer du väljer bör föreslå något om tecknet eller karaktärernas historia.
  • Bilden med titeln Skapa ett fiktivt tecken från början steg 10
    10. Utarbeta sina rädslor, svagheter, motivationer och största hemligheter. Det skapar en mycket mer realistisk karaktär och hjälper till att utveckla karaktärens arketyp. En populär hjälte styrka / svaghet har att göra med lojalitet / illoyalitet.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt tecken från repsteg 11
    11. Ta myndigheter och funktioner från människor runt dig. Titta på människor på köpcentret, eller på tunnelbanan. Förslag till tecken är överallt.
  • Notera fysiska egenskaper - formen av näsor, käkar, öron, kroppsformer, hur deras kläder passar, eller hur de bär sig.
  • Om du gillar deras utseende, beskriva för dig själv de detaljer du tycker är attraktiv, och översätta det till dina karaktärer. Om du ser någon som ser skrämmande, är detligt att berätta varför den personen skrämmer dig, även om orsaken är helt irrationell eller politiskt felaktig. Använd den här informationen för att informera dina tecken.
  • Skapa tecken som kombinera Dessa egenskaper - inte basera en hel karaktär på en eller två personer, för om de upptäcker kan du komma i trubbel.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt tecken från repsteg 12
    12. Associera symboliska arketyper. Att matcha din karaktärs egenskaper till vår uppfattning om objekt kan hjälpa till att definiera din karaktär och vara användbar för förskuggning av humör och handlingar. Till exempel:
  • En Rose Blooms kort, men folk älskar dem.
  • En orm är volatil och kan slå utan varning.
  • Stenbyggnader är fasta och resistenta mot förändring.
  • Åskväder är våldsamma, men förutsätter en ökning av tillväxten.
  • Ett skarpt svärd är även en fara för handen som hanterar den.
  • Bild med titeln Skapa ett fiktivt tecken från repsteg 13
    13. Rollspel som din karaktär. För det första göra en sinne karta Av alla de saker du har pratat om, och alla saker du vill bestämma om din karaktär. Få en röstinspelare - de flesta telefoner eller bärbara datorer har dem - och intervjuar dig själv, eller ännu bättre får din vän att intervjua dig som karaktären. Skriv sedan ner det och fyll i din sinne karta, för att avslöja saker du inte visste om din karaktär och utveckla personligheten. Om du gör ett misstag i inspelningen, kom bara ihåg att du alltid kan gräva ut i flera möjligheter från en given idé.
  • Känn din karaktär och lägg dig i hans / hennes skor. Ibland skapas de bästa karaktärerna från dina egna idealer, karaktär, brister eller styrkor, och familjemedlemmar och vänner / fiender.
  • Tips

    Det är okej att börja med en enkel karaktär och gren i mer komplexa detaljer. Du behöver inte skapa en extremt komplex karaktär precis utanför fladdermusen. Faktiskt långsamt avslöjar mer om ett tecken hjälper till att hålla läsaren intresserad.
  • Om du har problem med att komma med stödjande tecken, använd stereotyper och öka dem.
  • Kom ihåg: Ge inte allt om karaktären bort. Göra dem lite mystiska. Ge läsarna något att läsa mellan linjerna om.
  • Alternativt, ta stereotyper och vända dem på huvudet.
  • Exempel: Gammal bibliotekarie som verkar skarp eftersom hon tycker att hon måste. I själva verket är hon faktiskt den typ som älskar valpar och glass, och är den typ av dam du ringer "Mormor" Även om du inte är relaterad.
  • Den typ av tecken du skapar bestämmer hur historien kommer att böja. Om huvudpersonerna är nära anpassade till sin inställning, börjar bågen halva, och karaktären tenderar att blandas med sin omgivning och de andra karaktärerna runt dem. Om de är diametralt motsatta, kommer dramatiska konflikt att utvecklas från början, och du kommer att arbeta ut därifrån därifrån.
  • Även om det inte är nödvändigt att arbeta på stegen i exakt ordning, kan det hända att det är mycket lättare att utveckla personligheten av ett tecken innan du räknar ut vad de ser ut.
  • Ett sätt att bestämma var du ska gå med ett tecken experimenterar genom att skriva några alternativa idéer för att se vilka som utvecklar din plot som du föredrar.
  • Om du skapar ett tecken som är ett djur, låt oss säga, en katt, då gör samma saker du skulle för en mänsklig karaktär. Beskriv kattens utseende, gillar och ogillar, och sådan. Här är ett exempel: "Den lilla svarta katten, skuggan, gärna rider runt med en tjej som heter Crystal. Skugga, en Tom, har mousserande, gulgröna ögon och lång, silkeslen svart päls, med vita "strumpor" och vitlopps svans."
  • När folk berättar intressanta historier, lyssna. Fiktion eller nonfiction.
  • Observera människor runt dig - din farbror Bob eller moster Jane kan hamna i din nästa historia. Eller blanda dem och skapa en farbror Jane eller en moster Bob
  • Fysiskt utseende är av mindre betydelse för en trovärdig karaktär, försök bara för viktiga detaljer som belyser sina personligheter.
  • Försök välja ett visst ord och sedan basera karaktären runt det specifika ordet, även om tecknet måste vara väl kött ut med både positiva och negativa personlighetsdrag.
  • Var noga med att komma med bra namn för din karaktär och beroende på vilken tid din berättelse är inställd i Välj ett lämpligt namn.
  • Gå runt ditt hus och rollspel som din karaktär som du brukade i fantasy spel när du var yngre... Agera på instinkt, skriv sedan ner den.
  • Det hjälper till att rita bilder av dem och ge dem uttryck som låter publiken läsa sin personlighet bättre.
  • Lyssna på musik och hitta en sång som passar din karaktär kan hjälpa till att förstå dem bättre.
  • Försök att inte bli för kopplad till en karaktär som inte är tänkt att vara en fristående skapelse - historia skrivande, speciellt för filmer och komiska böcker, kräver ofta att fusera eller ta bort tecken för att effektivisera historien. Om din karaktär inte gör för att hjälpa tomten, hör de förmodligen inte där.
  • Försök att bilda din karaktär Tänk på vad han eller hon ser ut och tänker på personligheten.
  • Innan du drar ditt karaktärsexperiment på ett extra pappersark. Rita olika nivåer av ilska eller oavsett känslor som din karaktär känner och experimenteras med poserar på extra pappersark.
  • Håll en anteckningsbok full av teckenidéer. Då, när du behöver ett nytt tecken, dra ut din anteckningsbok och använd en.
  • Gör din karaktär unik och gör forskning för att se om den redan finns.
  • Om du en av de människor som kommer ihåg sina drömmar, lägg penna och papper på din säng. Ibland kommer en idé för en historia eller ett namn upp i en dröm.
  • Varningar

    Var försiktig när du observerar dem runt dig. Om du baserar en karaktär för mycket på någon, kan du komma in i juridiska problem. Så kom ihåg den här enkla regeln: Lägg inte till en riktig person, död eller levande, om du inte har tillåtelse att göra det.

    Saker du behöver

    • Något att skriva med. Penna, papper, dator eller till och med en skrivmaskin eller bandspelare du kan prata in.
    • Medan det inte är nödvändigt, kan en prenumeration på en författares tidning eller en skrivverkstad ytterligare förbättra dina skrivförmåga.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande