Hur man väljer en diamant

En diamantkvalitet och pris bestäms av en uppsättning av fyra villkor som kallas de fyra C: s snitt, klarhet, färg och karat. När du väljer en diamant, letar du efter en som balanserar dessa fyra egenskaper utan att spänna din budget. Perfekta kvalitetsdiamanter är sällsynta och extremt dyra, men du kan välja en något mindre perfekt diamant som fortfarande verkar briljant till det blotta ögat.

Steg

Del 1 av 6:
Bestämning av snitt

Klippet bestämmer en diamantens form och glans. En välskuren diamant återspeglar ljus från en fasett till en annan. Om det skärs för djupt eller för grunt, släpper ljuset från diamanten för tidigt, vilket minskar stenens kvalitet.

  1. Bild med titeln Välj ett diamantsteg 1
1. Välj rätt form för dig och din budget. Medan skärning avser mer till kvalitet och nivå av glans är formen en aspekt av skärningen. Granska de möjliga formerna som finns tillgängliga på marknaden och välj den du gillar bäst. Om du köper en diamant för någon annan, fråga sin åsikt innan du väljer en form, eller tar en betrodd vän / familjemedlem.
  • Välj en populär, klassisk form om du inte har någon att fråga. De mest populära formerna är runda lysande, prinsessan och kuddeskärning.
  • Tänk på en icke-traditionell form om mottagaren har en icke-traditionell personlighet. Observera också att mindre vanliga former kan vara 30%, för samma karatvikt och kvalitet! Mindre vanliga former som fortfarande är ganska populära inkluderar Marquise, oval, päron och hjärta.
  • Bild med titeln Välj ett diamantsteg 2
    2. Välj den högsta kvaliteten på det snitt du har råd med. En diamants cut bestämmer den stora majoriteten av sin glans, och många anser att det är den viktigaste faktorn när man väljer en diamant. Be juveleraren att se Gemological Institute of America`s (GIA: s) Diamond Grading Report för någon diamant du överväger att köpa. Denna rapport kommer att ge dig en grov klass på snitt:
  • Välj en "Idealklippt" diamant för högsta nivå av perfektion.
  • Välj en "Mycket bra" eller "Excellent" Betygs diamant för en något billigare men högkvalitativ sten.
  • Överväga en "Bra" betyg om du vill balansera den andra C och stannar fortfarande till en budget.
  • Köp aldrig en rättvis till dålig kvalitet diamant, speciellt för förlovningsringar och andra gåvor. Diamanter på dessa nivåer saknar allvarligt glans.
  • Bild med titeln Välj ett diamantsteg 3
    3. Tänk på antalet chevrons. Paviljongsidan är den nedre sidan av en diamant, som inte är synlig och har ingen inverkan på sin gnistrande stil.Chevrons är av särskild betydelse när man överväger prinsessans klippa diamanter. Det här är fasetterna på paviljongsidan av diamanten som omger huvudpaviljongen. De flesta prinsessans nedskärningar har två, tre eller fyra chevrons. Ju mer chevrons desto mer blir ljuset reflekterat över.
  • Det finns inget "rätt" Antal Chevrons, bara personliga preferenser. Fler chevrons leder till ett mer mångfacetterat utseende, medan mindre har ett jämnare utseende.
  • Del 2 av 6:
    Bestämning av klarhet

    Eftersom diamanter bildas naturligt, bildar de ofta föroreningar. Dessa är kända som "inklusioner," och de bildar över miljoner år underjordiska. De flesta ofullkomligheter är mikroskopiska och kan inte ses med blotta ögat. Vissa diamanter har inga brister alls och är kända som "felfria", men det är mycket sällsynta.

    1. Bild med titeln Välj ett diamantsteg 4
    1. Fråga smycken om tydligheten i någon diamant du överväger att köpa. Diamanter är klädda i en stor mängd gnistrande och glans, vilket gör en diamantens inklusioner mindre märkbara. De olika klarhetsnivåerna i samband med diamanter är F till IF, VVS1 till VVS2, VS1 till VS2, Si1 till Si2, I1 till I3. En välrenommerad juvelerare kommer att vara ärlig om en stenklass och kommer att svara på frågor om vad som klassificerar.
    • Köpa felfri, fl eller internt felfri, om, för stenar utan några interna ofullkomligheter. Dessa är dock mycket sällsynta, och mycket dyra.
    • Tänk VVS1 eller VVS2 klarhetskvaliteter för högkvalitativa diamanter med mycket, mycket små inklusioner som är osynliga för det otränade ögat, även med en 10-effektförstoringsglas.
    • Titta på VS1 eller VS2-betyg för diamanter som är felfria för det blotta ögat med mycket mindre inklusioner.
    • Tänk på en diamant med en Si1 eller Si2-betyg för en sten med små inklusioner som fortfarande är osynliga för det blotta ögat, men lätt att upptäcka med en förstoringsglas. Dessa stenar verkar hög kvalitet till de allra flesta individer som tittar på dem, och är också mindre ansträngande på din budget.
    Del 3 av 6:
    Välja färg

    De högsta kvalitet diamanterna är färglösa, eftersom färglösa stenar är sällsynta och reflekterar ljus bättre än tonade diamanter. De flesta diamanter har små tints av gula, som ofta är omöjliga att se med blotta ögat. Det sagt, skönhet bara betyder att man ser (eller den förlovade), så rabattera inte färgade diamanter om du gillar dem.

    1. Bild med titeln Välj ett diamantsteg 5
    1. Köp en diamant som balanserar färglöshet med priset. Eftersom de flesta tints är extremt svåra att se, gör en högre grad för färg inte mycket skillnad i kvalitet. Det kan dock göra en stor skillnad i priset.
    • Välj en D-grad (blå vit) för en helt färglös diamant om priset är av ingen oro.
    • Se e eller f diamanter ("isvit" eller "fin vit," respektive) om du inte har råd med en D-diamant men fortfarande vill ha en sten som är färglös med något band, på någon hudton.
    • Diamanter betygsatt H, I, och G anses vita, med H som representerar den vita vita vita. Observera att, medan dessa diamanter verkar helt färglösa, har de en ljusgul nyans mot en ljus vit bakgrund. Som sagt försvinner denna nyans när den är inställd i ett metallband, eftersom ingen metall är solid vit.
    • Även om det fortfarande är vit eller färglös mot de flesta bakgrunder, kör J-M diamanter från "topp silver" (J) till "lätta cape" (M), en billigare silverfärgning. När de ställs på ett färgat band som guld, verkar de färglösa, även om de kan ha en nyans på vitare metaller som platina.
  • Bild med titeln Välj ett diamantsteg 6
    2. Fråga smycken om en diamantfluorescens. Fluorescens framträder när en diamant utsätts för ultraviolett ljus, men har vanligtvis ingen effekt på en diamant i vanliga ljusförhållanden. Vid sällsynta fall kan stark fluorescens förändra utseendet på en diamants färg, vilket ibland får det att se mjölkaktig eller oljig.
  • Tänk på en diamant med medium fluorescens eller stark fluorescens om den är på en stram budget, eftersom dessa diamanter ofta diskonteras.
  • Bild med titeln Välj ett diamantsteg 7
    3. Överväga en "fint" diamant, en typ av sällsynt sten med en särskilt djup nyans. Detta är för högvalsarna där ute, eftersom dessa diamanter är dyra. De kommer dock att stå ut ur publiken. Röda och rosa fancy diamanter är sällsynta, vackra och dyra - och de mest populära "fint" diamant-.
  • Del 4 av 6:
    Förstå karat

    Diamantens vikt, eller storlek, mäts i karats. Ju mer karats en diamant har, desto dyrare blir det, och ju större det blir.

    1. Bild med titeln Välj ett diamantsteg 8
    1. Ta hänsyn till karatvikt sist. Detta påverkar inte kvaliteten på stenen på något sätt, så en tyngre vikt indikerar inte nödvändigtvis en högre kvalitet. Observera dock att detta kanske inte är möjligt på en budget. Vill du ha en något mindre sten vid högre kvalitet, eller motsatsen?
  • Bild med titeln Välj ett diamantsteg 9
    2. Överväg att välja en ovanlig storlek Karat för att spara pengar utan att offra kvalitet. De vanligaste storlekarna för förlovningsringar är 1/2 karat, 1 karat och 2 karat. Människor väljer ofta vanliga karatvikter, som är kända i branschen som "magiska vikter". Eftersom de är vanliga, är priset på diamanter vid dessa vikter oftast oproportionerligt högre än diamanter strax under magisk vikt E.g. en 0.98 karat diamant kan vara betydligt billigare än en 1 karat diamant, utan synlig skillnad i storlek.
  • Bild med titeln Välj ett diamantsteg 10
    3. Om du köper en förlovningsring eller gåva, ta reda på vad mottagaren föredrar i storlek. Inte alla kvinnor föredrar många karats. Vissa kan placera kvalitet över storlek medan andra kan vara villiga att offra lite kvalitet för en mer märkbar diamant.
  • Be mottagaren själv om hennes preferens.
  • Fråga nära vänner eller familj om mottagarens preferens.
  • Bild med titeln Välj ett diamantsteg 11
    4. Tänk på storleken på bärarens hand om du köper en diamantring. Kvinnor med fler petite händer kan föredra utseendet på en mindre sten till större stenar som har en tendens att överväldiga. Men kvinnor med större händer kan drunkna ut en liten sten, vilket gör att det verkar vara mindre än det verkligen är.
  • Del 5 av 6:
    Välja funktioner för att gå med din diamant
    1. Bild med titeln Välj ett diamantsteg 12
    1. Välj ett bandmetall. Gör en lista över de värdefulla och långvariga metallerna. Här är det viktigt att bandmaterialet varar lika länge som stenen. Metaller som guld, silver och platina är inte bara vackra men håller länge i åratal. Att välja bland dem är vanligtvis en balans mellan skönhet och budget.
    • Guld är kanske det vanligaste bandet, som det ser bra ut med någon sten eller hudton. Leta efter guld och dess varianter som gult, ros och vitt guld för att ytterligare anpassa ringen till din hand.
    • Silver är ännu en metall som är överkomlig och passar nästan varje hudton. Av de olika varianterna av silver är sterlingsilver det bästa som består av 92.5 procent rent silver och 7.5 procent blandade legeringar. Som sådan är det det mest prisvärda och ett hållbart ringbandsalternativ.
    • Du kan gå för platina Band om budgeten inte är ett problem för dem. Platina anses vara den mest glänsande för alla ädelmetaller och blir utbredd popularitet för diamant- och förlovningsringar.
  • Bild med titeln Välj ett diamantsteg 13
    2. Vet att högre karatpriser har starkare, mer reporska band. Med tanke på karatvikt när man gör guldbandval är viktigt. 24 Karat Gold har den högsta mängden rent guld. Dessutom, på grund av den högre mängden rent guld, 24 och 22 karat guld är mjukare än 18 eller 14 karat guld. skapa en större chans för smycken att skrapa eller böja.
  • Bild med titeln Välj ett diamantsteg 14
    3. Välj en inställning. Antag att du väljer en diamant för en ring, kommer du att ha ett val om vilken typ av inställning som ska placeras i. Den snitt du valde kommer att vara en stor faktor här. Till exempel, på en prinsessa cut diamant, vill du välja en inställning som skyddar stenens hörn.
  • Bild med titeln Välj ett diamantsteg 15
    4. Lägg till accentstenar om så önskas. Du vill se till att du matchar färgen och betyget på några accentdiamanter till centrumstenen eftersom det är din kontaktpunkt. Dessa är vanligtvis mindre diamanter eller till och med andra färgade juveler.
  • Del 6 av 6:
    Shopping för en diamant
    1. Bild med titeln Välj ett diamantsteg 16
    1. Ange en budget innan du börjar shoppa. Att göra det hjälper dig att välja den högsta kvalitet diamant du kan hitta för dina pengar. Diamanter är dyra, och säljare kan försöka uppleva dig om du inte är beredd. Gör en budget och hålla fast vid det.
    • Gör lite online-forskning innan du går till köpcentret för att döma priser.
    • Det är inte hemskt att handla över två dagar. Använd den första för att se priser över olika smycken, kom tillbaka nästa dag för att göra ditt köp.
  • Bild med titeln Välj ett diamantsteg 17
    2. Gör din forskning. Lär dig så mycket som möjligt om diamantkvalitet och pris för att förhindra att du blir lurad. Detta kan också hjälpa dig att fynda lite, speciellt om du känner till betyg, betyg och färginformation i stegen ovan.
  • Bild med titeln Välj ett diamantsteg 18
    3. Handla runt för att jämföra priser och kolla online för erbjudanden. Besök flera olika smycken för ett bredare urval och prisklass. Se alltid till att du jämför priser, och att ett pris som du erbjuds är rättvist. Det är en bra idé att jämföra vilket pris som du citerar i en tegelsten och morteljuvenerare till priset på en identisk diamant från en välrenommerad online-återförsäljare, vilket kan vara upp till 50% besparingar som finns på en identisk diamant genom att köpa online.
  • Bild med titeln Välj ett diamantsteg 19
    4. Be om att se officiella betygsrapporter, till exempel en GIA-rapport, innan du köper en diamant. Medan din personliga preferens är viktig, låt dig inte bli bedrägad i att betala mer än du vill. När du väl känner till dig som diamant, kolla in betygen på GIA-rapporten innan du plunkar ner ett ton pengar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du bestämmer dig för att köpa en diamant online, se till att diamanterna är certifierade via ett oberoende laboratorium eller att den verksamhet du köper från har referenser. Leta efter företag med medlemskap till anmärkningsvärda samhällen som Smycken i Amerika och American Gem Society.
  • Fråga om säljarens "Konfliktfria diamanter" politik. Många butiker får sina stenar från laboratorier som har diamanterna fingeravtryckta eller registrerade för att se till att stenarna är konfliktfria.
  • Tänk på en lab-skapad diamant över en naturligt gruvdiamant, eftersom laborerade diamanter tenderar att vara billigare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande