Hur man gör joker makeup som joaquin phoenix

Om du klär upp som joker är ansiktsfärget ett absolut väsentligt element i kostymen. Om du går för Joaquin Phoenix tar på karaktären, är de viktigaste funktionerna du behöver måla de röda ögonbrynen som sitter lite över dina riktiga ögonbryn, den röda näsan och det stora röda leendet. Till skillnad från andra tar karaktären, har Phoenix Joker också blå diamanter ovanpå varje öga. Kom ihåg, om du går för hela outfiten, få en röd kostymjacka, orange väst och grön undertröja. Färgar ditt hår en gulaktig-grön och slick den tillbaka för att matcha den ursprungliga karaktären.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa ett vitt baslager
  1. Bild med titeln Do Joker Makeup som Joaquin Phoenix Steg 1
1. Håll ett foto av joker bredvid dig för att använda den för referens. Det kan vara svårt att duplicera den berömda karaktärens smink utan att referera till ett foto. Använd din telefon eller bärbar dator för att dra upp ett högkvalitativt foto av Joaquin Phoenix karaktär och lämna den bredvid spegeln där du arbetar.
  • Detta kommer att vara särskilt användbart när det gäller att göra mindre justeringar och lägga till detaljer.
  • Bild med titeln Do Joker Makeup som Joaquin Phoenix Steg 2
    2. Få vita, röda och blåa ansiktsfärger som aktiveras med vatten. Få en uppsättning pulver eller fasta ansiktsfärger som är vattenaktiverade. Du behöver inte mycket ansiktsfärg, så några 0.5 oz (14 g) behållare bör vara mer än tillräckligt. För att aktivera dina färger, dimma eller strö lite vatten på ytan av pulveret eller fasta färgen. Blanda den fuktiga ytan av färgen med en pensel eller svamp för att aktivera den.
  • De föraktiverade och färdiga ansiktsfärgen tenderar att vara ganska låg kvalitet. Du kan använda dem om du föredrar, men du borde använda vattenaktiverade färger om du går för ett autentiskt utseende.
  • Du kan köpa ansiktsfärger online eller från en konstförsörjning. Du kan också få dem på de flesta kostymbutiker. De kostar vanligtvis $ 5-15 beroende på vilket varumärke du väljer.
  • Dricks: Den röda och blåa bör vara primära versioner av färgen, inte tinted nyanser av rödbrun, marinblå eller kricka. Den vita ska vara en ren, primär vit, inte grädde eller äggskal.

  • Bild med titeln Do Joker Makeup som Joaquin Phoenix Steg 3
    3. Täcka hela ansiktet i vit färg med en liten färgsvamp. Få en 2-3 i (5.1-7.6 cm) Färg eller sminksvamp. Doppa det i din vita ansiktsfärg. Täck sedan hela ansiktet i ett lager av vitt genom att dabbing och gnugga svampen på ditt ansikte. Arbeta ungefär 1 i (2.5 cm) inuti din hårlinje och stanna inuti dina kindben och haka. Stäng dina ögon för att dab måla över dina ögonlock.
  • Om du tittar noga är Joaquin Phoenix smink i filmen inte perfekt. Det är faktiskt typ av fläckig och dåligt tillämpad. Oroa dig inte för att täcka ditt ansikte i ett solidt, ogenomskinligt lager. Du kommer ändå att tunna det i nästa steg ändå.
  • Ladda om din svamp med mer färg efter behov när färgen börjar tunna ut för mycket.
  • Bild med titeln Do Joker Makeup som Joaquin Phoenix Steg 4
    4. Använd en våt svamp för att blotta ansiktet slumpmässigt och göra färgen fläckig. När du har lagt till ett lager av vit, doppa din svamp i en liten kopp vatten. Krama överskottet av vattnet. Då, försiktigt dab den våta svampen under dina ögon, över dina ögonbryn, och runt din käke för att tunna färgen ut. Det finns inga hårda regler här, så fortsätt att blotta färgen tills det ser bra ut för dig.
  • Om du är ute på en varm eller muggig natt i din kostym, välj att hålla färgen lite mörkare. Du kommer naturligtvis att svettas under natten och färgen kommer att tunna ut på egen hand.
  • Bild med titeln Do Joker Makeup som Joaquin Phoenix Steg 5
    5. Torka av några misstag med en fuktig trasa när du arbetar. Om du av misstag får färg på nacken eller håret, använd en våt trasa för att torka bort det. Håll den här duken nära dig när du tillämpar färgen och använd den för att städa upp misstag när du går.
  • Del 2 av 3:
    Lägger till de röda ögonbrynen, näsan och munnen
    1. Bild med titeln Do Joker Makeup som Joaquin Phoenix Steg 6
    1. Lägg till dina ögonbryn med en 1 i (2.5 cm) Borste och röd färg. Börja halvvägs mellan din hårlinje och dina naturliga ögonbryn. Var noga med att lämna minst 1.5 i (3.8 cm) utrymme över ögonen för att lämna plats för de blå diamanterna du lägger till senare. Använd borsten för att lägga till en krökt längd av röd färg som är ungefär lika stor som din faktiska ögonbryn ovanför ditt vänstra öga och placera en något asymmetrisk längd av färg till höger. Borsta sedan färgen upp lite för att bygga på mitten av varje ögonbryn.
    • Doppa din borste i vatten när du är klar för att tunna färgen ner. Lägg sedan till några 0.25-0.75 i (0.64-1.91 cm) Vertikala märken längs botten av varje panna för att ge den lite detalj.
    • Att göra ögonbrynen något asymmetrisk kommer att få dig att se lite instabilt-precis som Joker!
  • Bild med titeln Do Joker Makeup som Joaquin Phoenix Steg 7
    2. Måla näsens spets med samma röd du använde för ögonbrynen. Använd en borste för att måla botten 1-2 tum (2.5-5.1 cm) av din näsa. Gör näsan runt och fyll i mitten med ett rent lager av röd färg. Lägg lite färg på framsidan av dina näsborrar för att få det att se ut som en rund clown näsa.
  • Fyll näsens mycket spets i med ett ytterligare lager av färg för att göra det mörkare. Spetsen av jokerens näsa är lite mörkare än resten av det.
  • Bild med titeln Do Joker Makeup som Joaquin Phoenix Steg 8
    3. Gör ögonbrynen och näsan droppa lite med en våt borste. Doppa borsten du brukade måla ögonbrynen och näsan i en kopp vatten. Låt då borsten droppa i 10-15 sekunder för att låta det torka ut lite. Använd borsten för att fjädrar ut kanterna på ögonbrynen och näsan för att blanda lite rött i det vita runt det.
  • Detta gör att färgen ser lite rörigt och slarvig, vilket är typ av hur jokerens smink ser i filmen.
  • Bild med titeln Do Joker Makeup som Joaquin Phoenix Steg 9
    4. Skapa ett rörigt leende genom att måla om och runt dina läppar i rött. Ladda om din pensel med en ny lager röd ansiktsfärg. Kör borsten fram och tillbaka över dina läppar. Lägg sedan till ytterligare 0.5 i (1.3 cm) lager av färg ovanför och under dina läppar. Vid kanterna, förläng dessa 2 lager uppåt i 15 graders vinkel och anslut dem i en mjuk punkt för att skapa det klassiska Joker-leendet.

    Dricks: Du måste göra ett medvetet försök att inte slicka dina läppar medan du är i kostym. Färgen är inte skadlig, men det kommer inte att smaka bra om det blir i munnen!

  • Bild med titeln Do Joker Makeup som Joaquin Phoenix Steg 10
    5. Fjädrar den röda ut ur dina läppar för att få det att se det. Våt din borste i lite vatten och kör det runt de yttre kanterna av den röda färgen för att sprida ut det lite. Detta mjukar de linjer du har applicerat och gör att färgen ser lite bekymrad.
  • Hur slitna du vill att färgen ska se är helt upp till dig. Om du vill att den ska vara relativt ren, gärna snälla ner hur mycket fjädring du gör med den våta borsten.
  • Del 3 av 3:
    Målar dina ögon blå och avslutar utseendet
    1. Bild med titeln Do Joker Makeup som Joaquin Phoenix Steg 11
    1. Lägg till en blå skiss av en diamant som omger var och en av dina ögon. Ta en ny borste och doppa den i din blå färg. Rita konturen av en 3 med 3 i (7.6 med 7.6 cm) Diamant över var och en av dina ögon. Orientera diamanterna så att ditt öga sitter i mitten av varje diamant.
  • Bild med titeln Do Joker Makeup som Joaquin Phoenix Steg 12
    2. Fyll i diamanterna med blå färg för att avsluta det ikoniska utseendet. Fyll i det inre av varje diamant med blå färg tills du kommer till dina ögon. Sedan, stäng dina ögon och fyll i färgen på ögonlocken och under dina ögon.

    Dricks: Den blåa runt dina ögon behöver inte vara perfekt. Om du refererar till ditt foto ser du att det vanligtvis finns gott om den vita runt Joaquin Phoenix ögon som sticker ut genom det blå.

  • Bild med titeln Do Joker Makeup som Joaquin Phoenix Steg 13
    3. Ladda din pensel med lite vatten och dab det på botten av diamanterna. För att ge botten av diamanterna en liten personlighet, doppa din borste snabbt i något vatten. Luta ditt huvud tillbaka 15- till 25 grader och dab botten av varje diamant med ditt vatten och färg. Droppfärgen lägger till lite attityd och ger din smink ett messier utseende.
  • Bild med titeln Do Joker Makeup som Joaquin Phoenix Steg 14
    4. Återanvända vita till kinderna och pannan för att lägga till höjdpunkter. Doppa din svamp i en liten bit av vit. Dab svampen försiktigt mitt i var och en av dina kinder. Sedan gnugga lite vit längs toppen av pannan. Detta skapar kontrast mellan de röda egenskaperna och basskiktet av vit.
  • Ansiktsfärg torkar ganska snabbt, men det är en bra idé att ge din färg 10-15 minuter att bosätta sig innan du rör ditt ansikte.
  • Du kan tvätta ansiktet i duschen när du är klar.
  • Tips

    Du kan hoppa över alla steg som involverar mjukning av den färg du tillämpar eller får färgen ut om du vill att den ska vara perfekt. I de flesta scener i filmen är sminken inte perfekt, men.
  • Medan det finns några scener i filmen där Joaquin Phoenix smink är perfekt, är det normalt ganska rörigt. Din smink kommer att se mer äkta om du gör det lite rörigt.
  • Joaquin Phoenix hår i filmen är inte helt grön. Det är en slags tråkig grön med lite gul blandad i den. Använd ett tillfälligt spray-on hårfärg för att ändra färgen på ditt hår.
  • Om du verkligen vill se ut som Joker, behöver du resten av garderoben! Få en mörk röd kostym, ljus orange väst och en mörkgrön collared tröja.
  • Saker du behöver

    • Röd ansiktsfärg
    • Blå ansiktsfärg
    • Vit ansiktsfärg
    • Vatten
    • Borsta
    • Svamp
    • Tvätta tyg
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande