Hur man blir en kreditreparationsspecialist

Om du har bra kredit och ansvarar med din personliga ekonomi, kan du vara intresserad av att dela din kompetens med andra som en kreditreparationsspecialist. Även om det inte finns specifika krav för att vara en kreditreparationsspecialist, finns det certifieringar du kan få det som gör dig mer trovärdig mot potentiella kunder. När du har rätt utbildning, kan du leta efter en position med en etablerad byrå eller slå dig själv som en oberoende kreditreparationsspecialist.

Steg

Metod 1 av 3:
Få utbildning och certifiering
  1. Bildbeteckningen blir ett kreditreparationsspecialist Steg 1
1. Välj en lämplig major. Även om det inte nödvändigtvis är några specifika utbildningskrav för en kreditreparationsspecialist, har de flesta som arbetar i branschen åtminstone en kandidatexamen i en finansrelaterad disciplin.
  • Om du fortfarande är i skolan, eller tänker på att gå tillbaka för att få en examen, fokusera på kurser i personlig ekonomi och konsumentkreditindustrin. Ta kurser om konkurs, skatter och andra juridiska problem som kan påverka kunder med dålig kredit.
  • Lär dig att förhandla effektivt på uppdrag av dina kunder och hur man kommunicerar tydligt och effektivt skriftligt.
  • Bild med titeln Bli ett kreditreparationsspecialist Steg 2
    2. Få ytterligare referenser om så önskas. Om du är intresserad av vidareutbildning, blir en certifierad revisor (CPA) eller får en juridisk grad av din karriär. Dessa referenser tillåter dig också att erbjuda ett bredare utbud av tjänster till dina kunder.
  • Erkänna investeringen och avgöra om det är värt det. Det är ofta bättre att börja arbeta efter att du har fått din kandidatexamen. Om du bestämmer dig efter att du har funnit att du vill ha ytterligare referenser, kan du titta på deltidsprogram.
  • Bildbeteckningen blir ett kreditreparationsspecialist Steg 3
    3. Bli certifierad. Medan certifiering vanligtvis är frivillig, kan det leda till att ett certifieringsprogram kan förbättra ditt rykte och utbilda dig på frågor som är specifika för konsumentkreditindustrin.
  • Eftersom certifiering är helt frivillig finns det ett antal olika företag som erbjuder licens- eller certifieringsprogram. Du kan granska dessa program online för att välja den som är bäst för dig.
  • Du kanske också tittar på vilka program som är mer populära med etablerade kreditreparationsspecialister i ditt område. Om det finns en certifiering mer populär än andra, blir det bättre erkänt av potentiella kunder.
  • Förvänta dig att spendera tid att studera för en tentamen och att betala en avgift, vanligtvis några hundra dollar eller mindre, för certifiering.
  • Bildbeteckningen blir ett kreditreparationsspecialist Steg 4
    4. Använd fortbildning till din fördel. Många certifieringsprogram kräver att du tar ett visst antal timmar av fortsatt utbildning varje år för att behålla din licens. Dessa kurser håller dig uppdaterad om de senaste frågorna och trenderna inom den personliga finanssektorn.
  • Leta efter klasser eller program som direkt påverkar de typer av kunder du har eller vill locka till.
  • Brainstorm en lista över andra juridiska och ekonomiska problem som vanligtvis står inför dina kunder och håller dig uppdaterad där också.
  • Metod 2 av 3:
    Ansluta till en etablerad kreditverkstad
    1. Bild med titeln Bli ett kreditreparationsspecialist Steg 5
    1. Granska gällande lagar. Kreditreparation är en mycket reglerad verksamhet. Som en kreditreparationsspecialist måste du förstå vilka lagar som gäller för ditt företag, även om du arbetar som anställd för någon annan.
    • Till exempel, om du är baserad i USA, finns det federala och statliga lagar som reglerar kreditreparationsindustrin. Dessa lagar dikterar vad du kan lova dina potentiella kunder och hur du kan annonsera dina tjänster.
    • Om du kör över en kreditverkstad som arbetar utanför lagens gränser, fungerar inte för dem. Att vara förknippad med ett sådant företag kan ha en allvarlig negativ inverkan på ditt rykte, och kan potentiellt få dig till juridiska problem.
  • Bildbeteckningen blir ett kreditreparationsspecialist Steg 6
    2. Sök efter lokala byråer. Vanligen måste legitima kreditrådgivning eller kreditreparationsbyråer licensieras av regeringen. Din regeringskonsumentfinansiering har vanligtvis en lista över legitima byråer i ditt område.
  • Sök online för dessa byråer och kolla deras webbplatser för att se om de anställer. Du kan också helt enkelt ringa eller släppa i person för att fråga.
  • Om du kontaktar en byrå, var professionell. Berätta omedelbart att du letar efter en jobb som de vet att du inte är en potentiell klient.
  • Bild med titeln Bli ett kreditreparationsspecialist Steg 7
    3. Kolla in byråns bakgrund. Innan du intervjuar med någon kreditrådgivning eller kreditreparationsbyrå, granska deras bakgrund och rykte som om du var en potentiell kund. Ta reda på om det har skett några klagomål mot byrån, och vilka tidigare kunder säger om byråns tjänster.
  • Om byrån har rapporterats till myndigheter, eller om det har ett betydande antal missnöjda kunder, kan det vara ett varningsskylt att byrån inte helt är överbord.
  • Se noggrant på byråns hemsida och andra marknadsföringsmaterial och uppmärksamma vad de lovar eller garanterar för sina kunder. Många klagomål kan vara relaterade till orimliga förväntningar.
  • Bildbeteckningen blir ett kreditreparationsspecialist Steg 8
    4. Överväg att köpa en franchise. Många etablerade kreditreparationsbyråer har franchise möjligheter tillgängliga. Dessa kan kräva en större initial investering än om du startade ett företag på egen hand.
  • En franchise är något av en hybrid mellan att starta din egen självständig verksamhet direkt och gå med i en annan byrå som en betald anställd. Å ena sidan är du din egen chef. Å andra sidan säljer du tjänster med ett etablerat varumärke och rykte.
  • Som med att ansluta sig till en etablerad byrå som anställd, se noggrant ut i rykte om några franchise möjligheter. Den primära sak som en franchise erbjuder dig som en kreditreparationsspecialist är ett etablerat rykte - se till att rykte är något som faktiskt kommer att gynna dig.
  • Metod 3 av 3:
    Starta ett kreditreparationsföretag
    1. Bildbeteckningen blir ett kreditreparationsspecialist Steg 9
    1. Konsultera praktiserande kreditreparationsspecialister. En etablerad och välrenommerad kreditreparationsspecialist kan hjälpa dig att få ditt företag igång. Någon lokal till dig kommer att förstå de regler och regler som gäller för ditt företag.
    • Forskning specialistens bakgrund precis som om du tänkte att anställa dem själv. Se till att någon du intervjuar har ett gott rykte i verksamheten.
    • Speciellt när du bara har börjat, kanske du vill överväga att samarbeta med en etablerad kreditreparationsspecialist så att du kan lära dig repen.
  • Bildbeteckningen blir ett kreditreparationsspecialist Steg 10
    2. Identifiera din nisch. Det finns många kreditreparationer där ute. Om du vill starta din egen får du mycket ytterligare om du riktar in specifika typer av konsumenter. För dessa konsumenter ger du en djupare förståelse för sina ekonomiska problem.
  • Lita på dina egna erfarenheter för att hitta din nisch. Till exempel, om du nyligen var tvungen att reparera din egen kredit efter en skilsmässa, kanske du vill fokusera på kunder som nyligen skiljs. Din erfarenhet ger dig mer empati och förståelse för dessa kunder och de problem de står inför.
  • Bildbeteckningen blir ett kreditreparationsspecialist Steg 11
    3. Skapa en affärsplan. Även om du kan starta din egen kreditreparationsverksamhet med lite till ingen startfinansiering, a formell affärsplan håller dig organiserad. Använd din affärsplan för att ställa in realistiska mål för ditt företag och lägga fram stegen för att uppnå dessa mål.
  • Som en del av din affärsplan får du också möjlighet att göra en liten marknadsundersökning så att du kan bestämma hur mycket du kan ladda för dina tjänster och vilka specifika tjänster du ska erbjuda. Börja små och ta inte på för mycket tills ditt företag är mer etablerat.
  • Var uppmärksam på eventuella startkostnader i samband med ditt företag och bestämma hur du får den finansiering du behöver. De flesta oberoende kreditreparationsföretag kräver inte en hel del startinvesteringar först, men det kan finnas licensiering eller registreringsavgifter.
  • Bildbeteckningen blir ett kreditreparationsspecialist Steg 12
    4. Kontrollera gällande lagar. På vissa platser kan du behöva registrera eller ansöka om licens med lokala, statliga eller nationella regeringar. Om du driver ditt eget kreditreparationsföretag är det upp till dig att få några licenser du behöver.
  • Om du är belägen i USA kan du vanligtvis ta reda på vilka licenser du behöver genom att titta på Webbplatsen för advokatens generalsekontor för ditt tillstånd.
  • Vissa lokala myndigheter kan också kräva att du är licensierad som ett hemföretag, särskilt om du planerar att träffa dina kunder hemma.
  • Du måste också bli nödvändig Skatteidentifikationsnummer Så du kan noggrant rapportera den inkomst du tjänar från ditt företag till statliga och federala regeringar.
  • Bildbeteckningen blir ett kreditreparationsspecialist Steg 13
    5. Få önskad försäkring eller bindning. Regeringen kan kräva ansvarsförsäkring eller annan affärsförsäkring för att skydda både dig och dina kunder från eventuella misstag du kan göra det skulle påverka deras kredit negativt.
  • Även om du inte är skyldig enligt lag att köpa ansvarsförsäkring, bör du fortfarande överväga det en nödvändighet. Premier är vanligtvis inte så höga, och täckningen kan spara dig mycket pengar om du råkar bli stämd.
  • Det sätt på vilket du organiserar ditt kreditreparationsföretag påverkar också ditt personliga ansvar. Som standard kommer ditt företag att betraktas som en enda innehavare, vilket innebär att alla missnöjda kunder kan potentiellt stämma på dig personligen. Överväga att organisera som en Låga För att begränsa ditt personliga ansvar och hålla din affärsverksamhet skild från din personliga ekonomi.
  • Bildbeteckningen blir ett kreditreparationsspecialist Steg 14
    6. Bygg en lista med kontakter på kreditrapporteringsbyråer. Som en kreditreparationsspecialist kan du förvänta dig att kontakta kreditrapporteringsbyråerna många gånger på uppdrag av dina kunder. Försök att arbeta med samma personer regelbundet för att skapa ett kollegialt arbetsförhållande med dem.
  • Fråga kundservicerepresentanter om du kan kontakta dem direkt när du har förfrågningar på uppdrag av en kund.
  • Skicka ett kort tackmeddelande eller e-post när någon är särskilt hjälpsam. Till exempel kan du skriva "Tack för ditt hjälp med att korrigera fel på Sally Sunshine`s Credit Report. Med din hjälp kunde hon refinansiera sitt hus. Jag ser fram emot att arbeta med dig igen i framtiden."
  • Bildbeteckningen blir ett kreditreparationsspecialist Steg 15
    7. Prenumerera på Business Software and Services. Det finns många företag där ute som marknadsföringsappar och abonnemangsbaserade webbtjänster till oberoende kreditreparationsspecialister. Ta dig tid att utvärdera dessa produkter så att du kan välja de som faktiskt kommer att gynna dig och dina kunder.
  • Många produkter erbjuder en gratis första försöksperiod. Dra nytta av dessa försök så att du kan bestämma vilka produkter som fungerar bäst för ditt företag. Markera de datum som försöken löper ut och ställer in påminnelser, eftersom många av dem automatiskt räknar en prenumeration när rättegången är över.
  • Även om du inte får specifik kreditreparationsprogram, behöver du fortfarande grundläggande affärsredovisning för att hålla dina företags finanser organiserade. Detta hjälper också att se till att du spårar och hävdar alla möjliga affärsavdrag på dina skatter.
  • Bild med titeln Bli ett kreditreparationsspecialist Steg 16
    8. Få dina första kunder. För att få ditt kreditreparationsverksamhet från marken behöver du referenser från kunder du har hjälpt. Kredit och ekonomi är en personlig fråga, och människor kommer inte troligen att anställa dig utan bevis på att du kan lita på.
  • En blogg kan vara ett bra sätt att komma igång och marknadsföra dig själv online. Om du erbjuder ekonomisk rådgivning kan du visa din kunskap och expertis. Inkludera en anteckning i slutet av varje blogginlägg som annonserar dina tjänster.
  • Du kan använda sociala medieplattformar för att nå målkonsumenter och potentiella kunder, men fokusera på en eller två plattformar istället för att försöka få en närvaro på dem alla. Se till att du kan fortsätta med dina konton och bidra till dem på ett konsekvent sätt.
  • Du kan också kunna registrera dig med Referral-tjänster som skickar kunderna din väg. De flesta av dessa tjänster tar ut en avgift, så undersök dem noggrant innan du registrerar dig så att du vet exakt vad du betalar för.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande