Hur man gör en varm oljebehandling

En varm oljebehandling kan fuktas och stärka ditt hår, samtidigt stimulera hårväxten. För att få maximal fördelar från din behandling, välj rätt olja för dina behov. Då värme och applicera din olja i ditt hår och täcka det med en duschlock. Efter behandling, tvätta och skicka ditt hår som du normalt skulle. Tvätta inte håret innan du gör din oljebehandling eftersom du använder schampo för att ta bort oljan.

Steg

Del 1 av 4:
Välja din olja
  1. Bild med titeln Gör en varm oljebehandling steg 1
1. Använd kokosnötolja för en lätt, lätt oljebehandling för alla hårtyper. Kokosolja är ett populärt val för heta oljebehandlingar eftersom det är lätt och absorberar lätt. Det betyder att det kommer att hjälpa till att fuktas och skydda ditt hår utan att lämna en oljig film. Välj kokosnötolja om du vill ha extra fukt eller är inte säker på vilken olja som är rätt för dig.
  • Det är normalt för kokosnötolja att vara fast vid rumstemperatur. Det kommer emellertid att smälta när det är uppvärmt, vilket gör det enkelt att applicera på ditt hår.
  • Bild med titeln Gör en varm oljebehandling Steg 2
    2. Prova avokadoolja om ditt hår är torrt. Avokadoolja kommer att lägga till extra fukt i ditt hår och kan förbättra ditt hårs konsistens, också. Det är ett bra alternativ om ditt hår är riktigt torrt eftersom det lägger till mer fukt än lätta oljor men är inte så tjock att den sitter på din håraxel. Plocka avokado olja som en behandling för torrt eller mycket torrt hår.
  • Avokadoolja behåller sina näringsämnen även när det är uppvärmt till höga temperaturer, så det är lätt att använda för varmt oljebehandlingar.
  • Bild med titeln Gör en varm oljebehandling Steg 3
    3. Välj Jojoba Oil om du har mjäll. Jojoba olja är också väldigt lätt, så det kommer lätt att tränga in i håret. Det borde lämna dina strängar som känner sig fuktiga och mjuka. Dessutom kan det hjälpa till med hårbotten, som mjäll. Om du vill lindra hårbotten irritation, försök jojoba olja.
  • Tänk på att oljebehandlingar kan göra några hårbottenförhållanden värre. Det är bäst att prata med en hudläkare för att ta reda på vad som orsakar din kliande hårbotten eller mjäll.
  • Bild med titeln Gör en varm oljebehandling Steg 4
    4. Applicera söt mandelolja är du vill stimulera hårväxt. Förutom att lägga till fukt till ditt hår, kan mandelolja hjälpa ditt hår att växa snabbare. Medan det inte fungerar på samma sätt för alla, kanske du vill prova om du hoppas på längre hår. Leta efter 100% söt mandelolja som ska användas för din oljebehandling.
  • Hur snabbt och hur länge ditt hår kan växa beror tungt på genetik, men för de flesta växer håret med en hastighet av 0.5 i (1.3 cm) per månad. Även om mandelolja kan hjälpa till i vissa fall kan det inte ändra din genetiska smink.
  • Bild med titeln Gör en varm oljebehandling Steg 5
    5. Prova castorolja om du vill stärka ditt hår. För fukt och styrka kan ricinolja vara din bästa satsning. Medan det är tjockt absorberar det också snabbt i ditt hår. Välj jamaicansk svart castorolja för bästa resultat.
  • Regelbunden ricinolja kan fungera, men Jamaican Black Castor Oil är det bästa alternativet för hårbehandlingar på gallring och områden med brott.
  • Bild med titeln Gör en varm oljebehandling Steg 6
    6. Välj olivolja om du vill skydda dina ändar från splittring. Olivolja är fylld med vitaminer, så det är bra för skönhetsbehandlingar hemma. Det är dock också en tyngre olja, så det kan inte absorbera såväl som andra lätta oljor, som kokosnötolja. Eftersom det täcker din axel, kommer det att hjälpa till att skydda dina ändar. Använd det om du vill förhindra splitändar.
  • Använd inte mycket olivolja på ditt hår, eftersom det kommer att väga ditt hår och kan få det att se oljigt ut. Applicera tillräckligt för att skapa ett tunt lager på ditt hår.
  • När du använder olivolja, använd mer olja till ändarna av ditt hår än till dina rötter så att ditt hår inte ser oljigt ut.
  • Del 2 av 4:
    Uppvärmning av din olja
    1. Bild med titeln Gör en varm oljebehandling Steg 7
    1. Dela håret i 4-6 sektioner för att göra applikationen enklare. Först, dela ditt hår ner i mitten för att skapa 2 stora sektioner. Därefter delar du håret från öra-till-örat för att skapa totalt 4 sektioner. Använd hårklipp för att säkra varje avsnitt på plats tills du är redo att applicera oljan.
    • Om ditt hår är tjockt, dela håret längs dina tempel och från öra-till-örat för att skapa 6 totala sektioner.
  • Bild med titeln Gör en varm oljebehandling Steg 8
    2. Häll ca 3TSP (15 ml) olja i en värmebeständig skål eller applikatorflaska. Det är okej att uppskatta hur mycket olja du använder, så oroa dig inte för att få din mätning exakt. Använd en mätsked eller häll oljan direkt i din skål eller flaska.
  • Om du har långt eller tjockt hår, kan du behöva mer olja för din hårbehandling.
  • Du kan använda samma typ av applikatorflaska som du skulle använda för hårfärg. Det kommer att ha ett långt munstycke på toppen, som fäster vid en flexibel plastbehållare. Du kan hitta 1 på en skönhetsaffär eller online. Applikatorflaskan är lättast att använda, men du kan använda en skål om det är allt du har.
  • Bild med titeln Gör en varm oljebehandling Steg 9
    3. Ta en kruka med 2 till 3 tum (5.1 till 7.6 cm) vatten till kokning på din spis. Värm vattnet över hög värme tills du märker bubblor som stiger från botten. Ta sedan bort vattnet från värmen.
  • Var försiktig så att du inte bränner dig själv medan du hanterar den heta potten. Du kanske vill ha en ugnsmitt.
  • Bild med titeln Gör en varm oljebehandling steg 10
    4. Sätt flaskan eller skålen i varmt vatten i 60 sekunder för att värma det. Använd en handduk eller ugnsmitt för att skydda din hud från ångan. Sänk sedan ned botten av din skål eller flaska i potten med varmt vatten. Håll toppen av din behållare ovanför vattenlinjen. Håll behållaren i vattnet i ca 60 sekunder för att värma det. Ta sedan bort det från vattnet och sätt det på en handduk.
  • Om du använder mycket olja för din behandling kan det ta längre tid att bli varm.
  • Utsätt inte din nakna hud i ångan och se till att din ugnsmatta eller handduk stannar ur vattnet. Varmt vatten kan orsaka brännskador.
  • Lämna inte din kruka på den heta brännaren medan du gör det här. Du vill inte att din skål eller flaska blir uppvärmd av brännaren själv.
  • Variation: Värm din olja i mikrovågsugnen på hög i 30 sekunder eller tills det känns varmt. Men kom ihåg att din olja kan förlora näringsämnen under uppvärmning.

  • Bild med titeln Gör en varm oljebehandling Steg 11
    5. Testa oljan på din handled för att se till att det känns varmt. Håll lätt spetsen på ditt pekfinger över oljan för att se om det utstrålar värme. Om det känns varmt eller coolt, doppa fingret i oljan, gnid sedan oljan på din handled. Kontrollera att det känns varmt.
  • Om oljan fortfarande är cool, sätt tillbaka den i varmt vatten i 30-60 sekunder och testa det igen.
  • Om ditt finger känner värme som kommer från oljans yta, vänta ca 1 minut för att låta det svalna. Försök sedan igen.
  • Del 3 av 4:
    Applicera oljan i ditt hår
    1. Bild med titeln Gör en varm oljebehandling steg 12
    1. Använd fingrarna eller spetsen på din applikatorflaska för att applicera oljan. Doppa fingrarna i oljan, slå sedan den på ditt hår. Om du använder en applikatorflaska, sätt applikatorns spets mot ditt hår och klämmer en liten mängd olja på din hårbotten. Sedan, arbeta håret ner dina strängar.
    • Det är bäst att tillämpa en liten mängd först, även om du tycker att det inte räcker. Du kan ansöka mer olja efter behov.
  • Bild med titeln Gör en varm oljebehandling steg 13
    2. Massera oljan från din hårbotten till dina ändar för att distribuera det jämnt. Använd fingertopparna för att försiktigt massera din hårbotten. Därefter, flytta ner hårets axel, arbeta oljan i ditt hår. Skapa ett jämnt lager från dina rötter till dina ändar så att du inte lämnar några områden obehandlade.
  • Om du applicerar olivolja för att behandla dina ändar, applicera minimal olja på dina rötter och mycket olja i dina ändamål.
  • Bild med titeln Gör en varm oljebehandling steg 14
    3. Täck huvudet med en plastduschkåpa för att försegla i din kroppsvärme. Duschlocket kommer att hålla oljan från att droppa ner ditt ansikte och nacke. Dessutom kommer det att hålla oljan varm och långsam den torkningstiden genom att fånga värmen från ditt huvud.
  • Du kan använda en vanlig duschlock eller en engångs engångsdusch. Dessa är tillgängliga på din lokala skönhetsföretag eller online.
  • Bild med titeln Gör en varm oljebehandling Steg 15
    4. Sitt under en hooded torktumlare eller ha en värmekåpa för att hjälpa oljanabsorberingen. Värme hjälper till att öppna din håraxel så att oljan kan tränga in i håret. Den heta oljan öppnar redan din håraxel, men tillämpning av ytterligare värme hjälper din behandling bättre. Använd en hooded torktumlare på en låg inställning eller värmekärm om du har en.
  • Som ett annat alternativ, ånga ditt hår Genom att drapera en varm, fuktig ansiktsduk över din duschlock. Försegla i ångan genom att placera en andra duschlock över ansiktsduken till fällan i fukten.
  • Variation: Använd en varm handduk för att lägga till värme till din behandling. Dampa handduken med varmt vatten eller värma en fuktig handduk i mikrovågsugnen i ca 30 sekunder. Vik sedan på handduken runt huvudet i 30 minuter.

  • Bild med titeln gör en varm oljebehandling steg 16
    5. Låt oljan sitta på håret i minst 30 minuter. Detta gör det möjligt för oljetiden att tränga in och fuktar ditt hår. Om du vill ha en djupare behandling är det okej att lämna oljan på håret längre. Men sluta applicera värme efter 30 minuter så ditt hår får inte värmeskador.
  • Börja med att prova 30-minuters behandling. Då kan du lägga till tid till dina behandlingar om du föredrar.
  • Variation: Låt oljan sitta på hårbotten över natten för en intensiv behandling. Efter att ha applicerat oljan, täck huvudet med en plastduschlock, sätt sedan en värmekep eller handduk runt huvudet för att försegla i värmen och skydda dina ark. Placera en handduk över din örngott för att skydda det också. Därefter, tvätta oljebehandlingen på morgonen.

    Del 4 av 4:
    Ta bort oljebehandlingen
    1. Bild med titeln Gör en varm oljebehandling Steg 17
    1. Skölj och schampo ditt hår för att ta bort oljan. Använd varmt vatten för att skölja håret och applicera sedan en kvalificerad mängd schampo. Massera schamponet i ditt hår för att ta bort oljan. Sedan skölj med varmt vatten.
    • Du kan behöva applicera mer schampo om ditt hår är långt eller tjockt eller om du använde mycket olja.
  • Bild med titeln Gör en varm oljebehandling Steg 18
    2. Applicera balsam i ditt hår och låt det sitta i 3 minuter innan du sköljer. Kappa ditt hår med ett tunt lager av balsam. Börja med dina ändamål och arbeta dig upp till dina rötter. Vänta minst 3 minuter, skölj sedan håret med kallt vatten.
  • Det kalla vattnet kommer att täta din nageldel, vilket gör att ditt hår ser skinnigare ut. Detta förseglar också i fukten från oljebehandlingen.
  • Du kan använda din vanliga balsam eller en djup balsam.
  • Bild med titeln Gör en varm oljebehandling Steg 19
    3. Använd en absorberande handduk för att försiktigt pressa vatten från ditt hår för att torka det. Börja med att trycka på dina ändar för att ta bort mycket vatten på en gång. Då klämmer du lätt ditt hår på dina rötter och arbetar ner. Försök att ta bort så mycket vatten som möjligt för att minska sträckning och brott.
  • En mikrofiberhandduk fungerar bäst eftersom det inte kommer att skada ditt hår.
  • Gnugga inte håret, eftersom det kan skada det och orsaka frizz.
  • Bild med titeln Gör en varm oljebehandling Steg 20
    4. Upprepa din oljebehandling 1-2 gånger per vecka för friskt hår. Använd samma olja varje gång eller prova olika oljor för att se hur de påverkar ditt hår. Gör behandlingen i veckan först. Lägg sedan i en andra veckovis behandling om du inte ser de resultat du vill ha.
  • Om ditt hår börjar se oljigt, skära tillbaka på dina heta oljebehandlingar.
  • Tips

    Om din hårbotten känns torr eller kliande, lägg till 1-2 droppar tea träd eterisk olja till din heta oljebehandling för att hjälpa din hårbotten.

    Varningar

    Om du har en kliande, flakig hårbotten, kan oljebehandlingar göra det värre. Flaky Scalp orsakas ofta av jäst, som matar på olja.

    Saker du behöver

    • Olja efter eget val
    • Värmtät skål eller applikatorflaska
    • Stor kruka
    • Vatten
    • Handduk eller ugnsmitt
    • Badmössa
    • Hooded torktumlare (tillval)
    • Värmekärm (tillval)
    • Ansiktsduk (valfritt)
    • Extra duschlock (tillval)
    • Varmhandduk (tillval)
    • Schampo
    • Balsam
    • Absorberande badhandduk
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande