Så här exporterar du din lista med hyllade böcker från goodreads

Ibland kan det vara svårt att urskilja en serie böcker i din goodreads shelved böcker lista. En nedladdningsbar lista kan hjälpa, och goodreads har du täckt. Med några klick kan du exportera och ladda ner den här listan så att du kan använda den här data offline, som du önskar.

Steg

  1. Bild med titeln Exportera din lista över hyllade böcker från goodreads steg 1
1. Öppna och logga in på Goodreads I din webbläsare.
  • Bild med titeln Exportera din lista över hyllade böcker från goodreads steg 2
    2. Öppna sidan som får dig att exportera din lista över hyllade böcker.
  • Klicka på länken Mina böcker längst upp på sidan.
  • Klicka på "import Export" Länk i den vänstra kolumnen av sidlänkar från sidan som kommer upp.
  • Bild med titeln Exportera din lista över hyllade böcker från goodreads steg 3
    3. Hitta och klicka på "Exportbibliotek" knapp. Den här knappen kommer att ligga över på höger sida av sidan under den "Exportera dina böcker" Titel / Etikett.
  • Bild med titeln Exportera din lista över hyllade böcker från Goodreads Steg 4
    4. Vänta några minuter för att börja nedladdningen. När nedladdningen börjar, uppdaterar sidan och visar en uppdaterad knapp. När den nedladdade filen anländer, "Exportbibliotek" Knappen kommer att hoppa ner en rad och en ny rad av det exporterade databladet visas.
  • För stora konton med hundratals tusentals böcker kan det ta flera minuter, men för de som har färre (cirka 50-75 hyllade böcker), bör det ta bara några sekunder.
  • Bild med titeln Exportera din lista över hyllade böcker från Goodreads Steg 5
    5. Klicka på "Din export" länk. Den här länken är din nedladdningsbara CSV-fil, som du kan se i de flesta kalkylarkprogram och några super-enkla ordbehandlingsprogram.
  • Bild med titeln Exportera din lista över hyllade böcker från goodreads Steg 6
    6. Ladda ner filen till din dator. Även om den nedladdade filplatsen varierar från dator till dator, hittar du oftast i din nedladdningsmapp.
  • Bild med titeln Exportera din lista över hyllade böcker från goodreads Steg 7
    7. Öppna den nedladdade filen.Klicka på "Öppna" (eller liknande) knappen på nedladdningsrutan som dyker upp för den nedladdade filen.
  • Bild med titeln Exportera din lista med hyllade böcker från goodreads Steg 8
    8. Läs det här kalkylbladet.Du kan bara behöva titeln och författaren, men det finns också andra kolumner, som innehåller Goodreads-ID-nummeret för boken, ISBN eller ASIN-nummeret. , antal sidor och vissa publikationsdata. Om du har betygsatt, granskat eller organiserat böckerna, ser du också en del av texten till den recension du kanske har skrivit, dina betyg för dessa böcker, och hyllorna böckerna har lagts på, såväl som datum Tillagt och datum Läs datum och flera andra sällan använda bitar av information.
  • Tips

    Varningar

    Du kan inte exportera din lista mer än en gång varannan vecka. Om den är oanvänd, kommer den gamla filen att försvinna och sidan av exporterade filer kommer att vara tomma.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande