Hur man annonserar en bok på en budget

Skriva en bok och få det publicerat säkert tar mycket pengar, tid och ansträngning. När allt är klart, känns det bra att hålla en skarp, komplett bok i dina händer...Men du måste fortfarande sprida ordet! Det kan vara frustrerande att försöka annonsera din bok på en stram budget, men genom att ansluta till personer online, främja boken i person och begå processen, kan din bok vara väl på väg till den bästa säljarlistan.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbindelse på nätet
  1. Bild med titeln Annonsera en bok på en budget Steg 1
1. Skapa en professionell webbplats. Att göra en attraktiv webbplats som är lätt att navigera är både överkomligt och fördelaktigt. Att ha mest framgång, överväga att använda en respekterad webbplatsbyggare som squarespace eller wix. Dessa går igenom processen genom att låta dig välja mellan olika mallar och teman, lägga till sidor, lägga till element, och senare visa statistik om din webbplatss framgång.
  • Medan du gör din webbplats, glöm inte att inkludera din kontaktinformation, information om kommande evenemang som läsningar och signeringar, boka recensioner och en direktlänk till var folk kan köpa din bok.
  • Skicka din webbplats på sociala medier och lägg webbadressen på dina visitkort.
  • Anpassa din e-post signatur genom att inkludera länken till din webbplats för att annonsera i ett subtilt, men ändå effektivt sätt.
  • Bild med titeln Annonsera en bok på en budget Steg 2
    2. Hitta och kontakta din målgrupp på sociala medier. Sociala medieplattformar gör det enkelt att begränsa en publik till din specifika nisch. Sök i sökfältet på Facebook för att hitta grupper som passar med din boks ämne. Gör ett inlägg på koncernens sida som introducerar dig själv, introducerar din bok och frågar om någon skulle vara intresserad av att granska det.
  • Goodreads är en social media plattform för bokälskare speciellt, så du kan ha tur att nå ut till människor där också.
  • Har tävlingar och giveaways på sociala medier. Folk älskar att vinna priser och delta i tävlingar. Det här är ett roligt, gratis och engagerande sätt att ge ut din bok och locka uppmärksamhet åt det.
  • Bild med titeln Annonsera en bok på en budget Steg 3
    3. Skicka din bok för att boka bloggare. Det finns massor av bokbloggar på internet som älskar att läsa, skriva anständigt, få följande att ha följande. Nå ut till gratis bokbloggare som särskilt gillar din genre, och kontrollera granskarens krav för att ta reda på om de föredrar en digital eller papperskopia av din bok. När du skickat boken, glöm inte att följa upp och tacka dem för deras recension.
  • Metod 2 av 3:
    Främja personligen
    1. Bild med titeln Annonsera en bok på en budget Steg 4
    1. Ställ in avläsningar och signeringar. Bokläsningar och signeringar är ett bra sätt att annonsera din bok. Detta är ofta ett prisvärt alternativ eftersom händelsen ger affärer till den plats där den hålls. Tänk utanför lådan och kontakta kaffebutiker och mysiga restauranger utöver lokala bibliotek och bokhandlar. Prioritera avläsningar över signeringar eftersom de snabbt har en bättre förmåga att locka människors uppmärksamhet.
    • Fånga människors intresse genom att ge en liten rygghistoria innan du ger den faktiska läsningen. Dela hur du var inspirerad att skriva på ämnet till hands och prata lite om din skrivprocess.
    • Om du kämpar för att ställa in läsningar och signeringar på lokala företag, överväga att ha en vän värd en bokfest i sitt hem. Detta är ett gratis alternativ som också är mindre och mer intimt, vilket kan fungera till din fördel.
  • Bild med titeln Annonsera en bok på en budget Steg 5
    2. Nå ut till en mängd butiker och bibliotek. Att få hyllutrymme kan vara hård, så var öppen för olika platser. Huvudet i bokhandlare, offentliga bibliotek, skolbibliotek, och till och med butiker som bär produkter där din bok kan passa in. Be om att prata med den person som ansvarar för lager för att se om butiken skulle ha ett intresse av att sälja din bok.
  • Titta på att skicka din bok om butikerna inte köper det fram. Sändning gör att du kan få återbetalas av återförsäljaren, eftersom folk köper din bok. Om din bok inte har sålts efter några månader, kan du bara gå till affären och få tillbaka vilka kopior som är kvar.
  • Bild med titeln Annonsera en bok på en budget Steg 6
    3. Utdela visitkort. Använd en webbplats som Vistaprint.com och välj från olika typer av Cardstock och lägg till text eller till och med ladda upp din egen visitkortslayout. När du är klar, välj en mängd för beställning. Skriv sedan in din betalningsinformation och adress för att få korten som levereras till ditt hem till ett rimligt pris. Genom att göra detta har du alltid ett professionellt marknadsföringsmaterial för att ge ut till vänner, släktingar, bokhandlar, bibliotek och någon annan som visar intresse för din bok.
  • Bild med titeln Annonsera en bok på en budget Steg 7
    4. Häng affischer och hand ut fliers. Affischer och flyger är ett bra sätt att sprida ordet om läsningar som du har, eller att bara visa din boks titel för alla att se. Tänk på vem din målgrupp är och skissar ut några utkast för att bestämma mellan olika text- och grafikmöjligheter. Få tillstånd från den önskade platsens ägare eller representant att skicka ut eller visa dina flygare eller affischer där.
  • Om din bok är en barnbok, kan du överväga att försöka hänga affischer på väggar av elementära och mellanskolebibliotek.
  • När det är dags att skriva ut eller fotokopiera en färdig produkt, få citat från flera tryckbutiker för att säkerställa att du betalar det minsta möjliga mängden för sina tjänster.
  • Bild med titeln Annonsera en bok på en budget Steg 8
    5. Prata om din bok på en radiostation. Ring, e-post eller fax Producenterna av radio visar med en hjälpsam och informativ intervju pitch. När du försöker få din fot i dörren, imponera producenten med din expertis genom att ge en snabb sammanfattning av boken och förklara varför den innehåller information som är användbar och intressant att lyssna. I förväg, ta reda på hur länge intervjun kommer att vara och förbereda vad du vill säga under intervjun.
  • När du är i luften, kom ihåg att ha ett öppet eller leende ansikte medan du pratar, håll det konversation och tack i slutet.
  • Bild med titeln Annonsera en bok på en budget Steg 9
    6. Nå ut till bokklubbar. Hitta bokklubbar online via webbplatser som möte.com och på lokala bibliotek och samhällscentra. Bokklubbar är fulla av att läsa entusiaster som är mer benägna att vilja interagera med dig som författare.
  • Metod 3 av 3:
    Begå till processen
    1. Bild med titeln Annonsera en bok på en budget Steg 10
    1. Börja nätverket tidigt. Det tar tid att etablera relationer med människor. Om möjligt, börja nå ut till människor om dina projektår i förväg. Genom att skicka tillfälliga e-postmeddelanden till granskare och potentiella köpare som du har kopplat till kan du bygga anslutningar som gör kampanjen mycket mjukare när din bok är klar. Medan det är en långsammare process, försöker man sälja till en redan intresserad person i taget mycket effektivare än att försöka sälja till ansiktslösa tusen.
  • Bild med titeln Annonsera en bok på en budget Steg 11
    2. Ange specifika mål för dig själv och fokusera på att möta dem. Skriv ner en lista med tydliga mål som du vill åstadkomma, plocka datum för att uppnå dem av och brainstorm sätt som du kan få dem att hända.
  • När du närmar dig slutet av skrivprocessen kan du ställa ett mål att avsluta boken och få den redo att redigera om tre veckor. Du kan nå denna tidsfrist genom att uppskatta hur många timmar av skrivning det kommer att kräva varje dag och begår att sätta arbetet i.
  • Senare i processen kan du ställa ett mål att sälja femtio fler böcker inom nästa månad. För att detta ska ske kan du begå att läsa en bok om hur du förbättrar dina försäljningsförmåga och lägger vad du lär dig i praktiken.
  • Bild med titeln Annonsera en bok på en budget Steg 12
    3. Fortsätt skriva. Att få din bok som är erkänd i stor skala är möjlig, men det kommer att ta mycket tid och konsistens. Istället för att lägga all din insats för att främja den bok du just avslutat, spendera lite tid på att starta din nya. Fortsätt att göra vad du gör bäst för att arbeta för att bli en etablerad författare med en växande plattform.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Alltid agera professionell.
  • Använd biblioteket skrivare och datorer för att spara bläck.
  • Om du inte är på alla sociala nätverk - gå med!
  • Avgör inte för en mindre än perfekt slutprodukt. Innan du släpper din bok, skriv, redigera och revidera tills din bok har blivit något du är stolt över. Gör vad du kan för att få så många vänner, författare och redaktörer att läsa och redigera din bok.
  • Varningar

    Se till att du använder Legit Website Companies.
  • Lägg inte ut dina personuppgifter på dina visitkort.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande