Hur man rengör cymbaler med brasso

Är dina cymbaler som börjar förlora sin glans? Eller är de helt enkelt smutsiga? Och är närmaste musikbutik för långt bort för att du ska hämta lite cymbal cleaner? Tja, oavsett om dessa cymbaler är en del av ditt trumkit, eller ett par för ditt marchband, kommer Brasso, en metallpolsk som finns i ditt hushåll, eller din pappas verktygsskåp, kommer att göra den cymbal glansen. Allt som krävs är en flaska flytande brasso, trasor och lite armbågsfett för att få dem att se helt nya.

Steg

  1. Bild med titeln Clean Cymbals med Brasso Steg 1
1. Få en flaska flytande brasso (inte den impregnerade vadderingen), som bör kosta runt $ 3- $ 5. Du hittar Brasso på din lokala hårdvaruaffär. Få några rena, färska trasor. Du kanske behöver mer beroende på hur smutsigt din cymbal är, eftersom trasorna kommer att hämta varierande mängder slam från cymbalerna och spåren. Du borde hålla en eller två trasor för att torka cymbal (erna), eller du kan helt enkelt använda några torra fläckar på din torkning av att göra tricket.
  • Bild med titeln Clean Cymbals med Brasso Steg 2
    2. Stripa cymbalerna i någon hårdvara. Detta inkluderar att ta bort objekt som band om de är marscherande band cymbaler, eller kopplingen av en topp hi-hatt eller sizzles om det är en sizzle cymbal, så att de inte kommer i vägen för städprocessen.
  • Bild med titled Clean Cymbals med Brasso Steg 3
    3. Applicera lite brasso i form av en ring som börjar vid klockan av cymbal, eller nära kanten av cymbal, om du föredrar att börja där. Buff med trasa i cirkulära rörelser. Du kan fortsätta att applicera på bågen av cymbal och arbeta dig till kanten, eller arbeta dig in i klockan, beroende på vilket område du började på. Du kommer att börja se ett svart / brunt / grönt / mörktblått slam på cymbalerna, och din trasa, vilket innebär att du rengör smutsen ut ur spåren och själva Cymbal. Byt ut din trasa om det behövs.
  • Bild med titled Clean Cymbals med Brasso Steg 4
    4. Avsluta Rengöring av cymbalerna. Använd sedan en frisk trasa för att torka cymbalerna och torka av eventuella överflödiga rester kvar. Du kommer att börja märka att dina cymbaler börjar skina, och när du är klar kommer det att bli en märkbar skillnad.
  • Bild med titeln Clean Cymbals med Brasso Steg 5
    5. Upprepa om det behövs. Även om den första kappan kommer att rengöra den, och gör det glatt, kan en sekund behövas för att uppnå hela renligheten.
  • Bild med titeln Clean Cymbals med Brasso Steg 6
    6. Upprepa dessa steg på undersidan av cymbalerna.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om smutsen kvarstår, använd bara lite mer tryck och armbågsfett.
  • När du buffrar dina cymbaler fungerar det bäst om du lindrar lite av trasa runt ditt index och långfinger, det kommer också att städa i spåren.
  • Varningar

    Torka bort något överskott av Brasso innan det torkar, eller du kommer att vara kvar med irriterande vit / blå rester på dina cymbaler. De tenderar att rengöras lätt, eller sämre om de lämnas längre, det kommer att härda, och eventuellt stuff upp spåren, definitivt ändra ljudet av dina cymbaler.
  • Även om det verkligen kommer att göra din cymbal glans, var Brasso inte gjord för den specifika rengöringen av cymbaler, så det kommer att ta logotyperna av dina cymbaler. Detta kan undvikas att ersätta brasso med tvål och vatten för att rengöra områden av cymbal med logotyper.
  • I Storbritannien kan du stöta på en brasso-produkt som heter GadgetCare. Detta är inte detsamma som normalt brasso och bör inte användas enligt instruktionerna här.
  • Du kan behöva tillämpa ett par lager / rockar till varje cymbal och upprepa sedan på andra sidan, så du kan sluta använda mycket av ditt brasso på en cymbal. Var beredd att kräva mer flaskor av brasso.
  • Brasso kan något förändra ljudet av dina cymbaler, eftersom smutsiga cymbaler tenderar att ha en "varmare" ljud, medan rengjorda cymbaler tenderar att ha en "lättare, crisper" ljud, på grund av att spåren inte är kakade med smuts. Om du föredrar det här ljudet kan du bara vilja rengöra dina cymbaler, så ljudet är inte helt ändrat.
  • Saker du behöver

    • Flaska flytande brasso (finns i någon hårdvaruaffär)
    • Några trasor (några för att böja, ett par för torkning)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande