Hur man monterar en spjälsäng

Även om det finns många olika typer och märken av spjälsängar har de flesta grundläggande spjälsängar samma funktionsstycken. Vissa detaljer kan skilja sig mellan varumärken och stilar, men de allmänna riktlinjerna för att montera en spjälsäng är mestadels samma. Det tar bara lite ansträngning och några steg för att säkert bygga ditt barns nya spjälsäng.

Steg

Del 1 av 2:
Förbereder bitarna
  1. Bild med titeln Montera en spjälsäng steg 1
1. Ta med allt till barnrummet. Det är bäst att montera spjälsängen i barnrummet så att du inte behöver flytta spjälsängen när du har slutat montera den. De kan vara stora och besvärliga att flytta runt, och det kan vara svårt att få det genom dörren.
  • Bild med titeln Montera en spjälsäng Steg 2
    2. Packa upp spjälsängen. Om det är nytt i en låda kommer det i flera stycken. Allt du behöver för att montera spjälsängen ska ingå i lådan med spjälsängen och du behöver förmodligen inte några extra verktyg om inte dina instruktioner kräver dem.
  • Om din spjälsäng kräver verktyg kan du behöva en Phillips skruvmejsel, hammare och / eller spärruppsättning. Läs dina anvisningar för att ta reda på vilka verktyg, om någon, du behöver.
  • Bild med titeln Montera en spjälsäng Steg 3
    3. Kontrollera att du har alla bitar som anges i instruktionerna. Om inte, måste du ringa butiken och byta spjälsängen för en ny.
  • Om du av någon anledning inte har instruktionerna då kan du fortfarande kontrollera för att du har alla bitar. De flesta spjälsänger kommer att innehålla ett huvudbräda, fotbräda, skenor (de långsidiga sidorna av spjälsängen är vanligtvis en droppskena, vilket innebär att det kan sänka så att du enkelt kan komma åt ditt barn), någon form av madrassstöd (kan helt enkelt vara ett bräde eller kan vara ett bräde med fjädrar) och en madrass. Det kan också ha två långa tunna sidobord som stöd mellan huvudgavel och fotbräda, speciellt om båda skenorna kan röra sig upp och ner (droppskenor).
  • Bild med titeln Montera en spjälsäng steg 4
    4. Kontrollera villkoren för bitarna av din spjälsäng. Se till att ingen av bitarna är skadade, till exempel visar splintered trä eller peelingfärg. Detta är särskilt sant för begagnad spjälsängar även om du också bör kontrollera villkoret för nya spjälsängar för att se till att de är säkra för din baby.
  • Om du ser någon skada som splittring, mögel, peelingfärg, skarpa hörn eller fukt, vill du testa dina bitar noga och kanske få en ny spjälsäng. Skadade bitar har möjlighet att bryta, eventuellt skada din baby. Du bör också se till att avståndet mellan lamellerna inte är bredare än 2 3/8 tum (6 cm).
  • Bild med titeln Montera en spjälsäng Steg 5
    5. Läs anvisningarna noggrant. Varje spjälsäng har sina egna specifika instruktioner som du bör följa noga. Det är viktigt att vara uppmärksam på dessa instruktioner eftersom ett misstag vid montering av en spjälsäng kan faktiskt äventyra barnets liv. Var grundlig och rusa inte.
  • Om du inte har instruktioner för din spjälsäng, kanske om du förlorat dem eller använder en begagnad spjälsäng, kommer du ofta att kunna hitta tillverkarens instruktioner online. Gå till tillverkarens webbplats och söka efter din spjälsängsmodell för att försöka få dessa.
  • Om du fortfarande inte kan hitta instruktionerna så borde det inte vara svårt att räkna ut hur man monterar spjälsängen. Eftersom de flesta spjälsänger har samma grundläggande bitar borde det inte vara svårt att räkna ut hur man monterar spjälsängen.
  • Del 2 av 2:
    Montering av bitarna
    1. Bild med titeln Montera en spjälsäng Steg 6
    1. Lägg huvudet platt på marken. Lägg huvudplattan platt på marken med sidan vänd inåt till spjälsängen som visas upp. Du kan känna igen den här sidan av hålen för fästena eller dowels som vanligtvis finns på den inåtgående sidan.
    • Vissa sängar visar liten skillnad mellan huvudet och fotbräda. Välj bara en av bitarna och lägg den på marken uppåt.
  • Bild med titeln Montera en spjälsäng Steg 7
    2. Fäst spärrfästena på insidan av huvudet. Dessa fästen kommer så småningom att fästa huvudet och fotbräda till madrassstödet så att de måste stå inför insidan av spjälsängen.
  • Vissa huvudbrädor kan redan ha spärrfästena bifogade - om så fortsätt till nästa steg.
  • Spjälsängar som har långa tunna sidobrädor (vanligtvis de med droppskenor på varje sida) kommer att fästa annorlunda. För dessa, sätt in sidokortets hårdvara i huvudet och fotplattan. Om det finns en plats att skruva dessa bitar ihop så borde du göra det.
  • För nyfödda vill du ha basen av spjälsängen på högsta nivå så att du skulle fästa fästena eller sidoskenor på denna nivå. Äldre barn behöver en lägre spjälsäng.
  • Bild med titeln Montera en spjälsäng Steg 8
    3. Fäst den stationära järnvägen till huvudet och fotplattan. De flesta stationära skenor kommer att ha dowels i ändarna. Skjut dowels i spärrfästena på huvudet och fotbräda på ena sidan av spjälsängen och skruva dem till spjälsängen.
  • Denna bilaga kan kräva att du skruvar skenan på plats. Med din Phillips skruvmejsel, skruva bitarna ihop. De borde vara tillräckligt täta att skenan inte skakar.
  • Ibland kommer din stationära järnväg inte att ha dowels utan bara bifogas endast med skruvar. Använd i så fall din Phillips skruvmejsel för att fästa dessa skruvar till skenan. Återigen bör detta vara tillräckligt tätt att skenan inte skakar.
  • Om din spjälsäng har sidobrädor och två droppskenor så kommer du inte att fästa skenorna. Hoppa till nästa steg.
  • Bild med titeln Montera en spjälsäng Steg 9
    4. Fäst madrassstödet till spjälsängen. Madrassstödet kommer att vara ett bräde, en panel (ser ut som en stege) eller fjädrar i en ram, beroende på din speciella spjälsäng. Det här är vad madrassen kommer att ligga på så det är väldigt viktigt att det här är säkert. Skjut det i lämplig höjd och fäst på huvudet och fotplattan med antingen skruvar, muttrar och bultar eller en annan typ av fästelement, beroende på din speciella spjälsäng.
  • Om din spjälsäng är ny kan du behöva bifoga vissa delar som parentes till madrassstöd innan du lägger den på huvudet och fotbräda.
  • För nyfödda fäst madrassstödet med högsta möjliga höjd. Äldre barn behöver lite mer utrymme och därmed bör madrassstödet placeras lägre, beroende på din barns ålder.
  • Det brukar vara en tillverkarklockare som visar vilken sida som står inför på madrassstödet.
  • Om du har en spjälsäng med två droppskenor så kommer du att fästa madrassstöd innan du bifogar någon av sidorna. På så sätt kan du enkelt nå ner i spjälsängen samtidigt som du monterar stödet.
  • Bild med titeln Montera en spjälsäng steg 10
    5. Fäst droppskenan (erna) på framsidan av spjälsängen. Ställ droppskenan på spärrfästena på huvudet och fotbräda. Varje sida av droppskenan kommer att ha en metallstång, som används för att skjuta skenan upp och ner. Sätt i metallstavarna i hålen i huvudgavel och fotplatta och fäst med skruvar (eller ett annat fästelement beroende på din crib).
  • Du bör först fästa botten av stavarna på varje sida innan du monterar topparna för att säkra skenan och hålla den stabil medan du arbetar.
  • Bild med titeln Montera en spjälsäng Steg 11
    6. Skjut de lösa fjädrarna över en dowel och sätt den precis ovanför bottenhålet i droppskenan. På kanten av ditt madrassstöd kan vara två lösa fjädrar. Dra dem över en dowel och sätt in doweln strax ovanför nedre hålet på droppskenan. Detta kommer att förhindra att din droppskena faller hela vägen ner till golvet om det inte är säkrat ordentligt.
  • Bild med titeln Montera en spjälsäng steg 12
    7. Kontrollera spjälsängens ljud. Skaka spjälsängen. Det borde inte wobble när du försöker skaka det. Drop-sidan (erna) bör också vara ordentligt fastsatta, inte lös och kunna glida upp och ner. Detta är för att säkerställa din babys säkerhet.
  • Bild med titeln Montera en spjälsäng Steg 13
    8. Skjut madrassen i spjälsängen. Det kommer inte att finnas någon hårdvara att gå med madrassen - du kan helt enkelt sänka den i bädden av spjälsängen och låt den vila där.
  • Det borde inte finnas mer än två fingrar bredder mellan spjälsäng och madrass. Detta garanterar din barns säkerhet när du flyttar eller rullar runt.
  • Bild med titeln Montera en spjälsäng steg 14
    9. Fäst hjulen om du vill. Vissa spjälsängar kan ha hjul på botten för att göra dem enklare att flytta runt. Skjut hjulen i hålen på botten av de fyra inläggen i spjälsängen för att säkra dem. Var säker på att de fungerar ordentligt både i rörelse och under låst.
  • Det ska finnas lås på minst två av hjulen för att förhindra att spjälsängen rör sig medan din baby är inuti.
  • Bild med titeln Montera en spjälsäng steg 15
    10. Kontrollera din spjälsäng varje vecka för lösa bultar och skarpa kanter och säkerställa rätt sängkläder. Håll din baby säker så länge som spjälsängen används genom att kontrollera att sängkläder inte är för varmt, är spjälsängen i gott skick och att din baby inte är för stor. Detta kommer att hjälpa till att hålla ditt barn säkert när du använder din barnsäng.
  • Vanligtvis skulle du sluta använda spjälsängen när barnet är 32-35 tum (81-89 cm) lång eller klättring ut ur spjälsängen.
  • Om din baby kan klättra ut ur sin spjälsäng, kan du också sänka den nedre delen för att hålla din baby säker.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Rengör spjälsängen med en mild diskmedel och vatten före användning för att ta bort och smuts eller damm.
  • Montera spjälsängen innan barnet anländer så att du kan se till att allt är säkert och säkert innan du placerar din baby inuti.
  • Montera spjälsängen där den kommer att användas, vanligtvis plantskolan eller din sovrum, För att undvika att behöva släpa det runt efteråt.
  • Förfarandet varierar beroende på vilken modell du köpte. Följ anvisningarna noggrant!
  • Om du saknar bitar av spjälsängen kan du kunna beställa dem från tillverkarens hemsida.
  • Varningar

    Kontrollera villkoret för din spjälsäng varje vecka för eventuella skador som lösa bultar som potentiellt kan orsaka skada på din baby. Du bör också se till att din droppskena låses på plats.
  • Följ alltid instruktionerna från tillverkaren. Detta är det säkraste sättet att upprätthålla lämplig användning och säkerhet.
  • Kontrollera ofta på konsumentproduktsäkerhetskommissionens webbplats för att se till att din spjälsäng inte har återkallats av tillverkaren. Många droppsidor har återkallats av tillverkare på grund av risken för skada.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande