Hur man demonterar, transporterar och monterar en dator

Att flytta i sig kan vara en överväldigande strävan...Lägg till en hemdator till mixen och saker kan bli frustrerande. Denna artikel leder läsaren steg för steg genom hur man demonterar, transporterar och monterar någon dator.

Steg

  1. Bild med titeln Demontera, transportera och montera en PC-steg 1
1. Slå av datorn, inklusive alla kraftremsor. Stäng ner datorn först från programvara (Startmeny->Stäng av eller utgåva "stanna" Från en rotterminal i Linux) stäng av strömmen och koppla ur den från väggen. Om du har en oavbruten strömförsörjning, koppla loss det också. När du är klar bör det inte finnas någon koppling mellan din hårdvara och någon strömkälla. De flesta torn har ett litet ljus någonstans som kommer att gå av när du har kopplat bort sin strömkabel. Detta är ett viktigt steg eftersom vissa portar kan skadas genom att dra ur dem medan makten kvarstår.
  • Bild med titeln Demontera, transportera och montera en PC-steg 2
    2. Gör ett diagram över kablarna mellan delar och dra ut portarna på vardera. Poängen här är inte fotorealism utan snarare att veta senare att det finns en kabel från den andra porten över på bildskärmen till den andra porten ner på tornet. Spåra var och en av dina kablar, ta reda på vad den pluggar in och var.
  • Bild med titeln Demontera, transportera och montera en PC-steg 3
    3. Märk dina kablar. Du kanske gillar att wrap maskeringstejp runt kabeln så att en stor lång remsa hänger av och dubbelt så mycket för att göra en tagg. Etikett där varje ände av kabeln. Vissa kablar kan inte vändas (till exempel kamerans USB-kabel har förmodligen ett stort slut för datorn och en mindre ände för kameran).
  • Bild med titeln Demontera, transportera och montera ett PC-steg 4
    4. Koppla ur alla kablar. Om möjligt, koppla ur dem i båda ändarna - om en kabel är snurrad i en avtagbar port under frakt, kan porten förstöras. Antingen slinga dem i Figure-eights säkrade med en dragkedja eller vridning i mitten, eller i en cirkel som om en osynlig spole, säkrad genom att sätta i ena änden i en spiral runt slingans kurva.
  • Bild med titeln Demontera, transportera och montera en PC-steg 5
    5. Tape kablarna till sina kringutrustning. Om du tittar på ditt kablage diagram, märker du att bara om allt har en tre eller två-trängda strömkabel i vägg- eller strömavremsan och en odds-ser datakabel i tornet. Så tornet är i mitten och allt annat är i periferin, därmed namnet kringutrustning för att referera kollektivt för att övervaka, tangentbord, etc. Tappning av varje kabel till dess perifera förhindrar dem från att gå vilse eller blandas upp. Strömkablar i synnerhet kan se lika ut.
  • Bild med titeln Demontera, transportera och montera en PC-steg 6
    6. Flytta allt över. Om du kan få allt som är kört till destinationen, se till att allt är säkrat. Slutligen kilar tornet i passagerarsidan footwell istället för att låta det ramla runt i bagageutrymmet och sätta bildskärmen i en låda så ingenting stannar i skärmen. Om du behöver skicka det, kontakta din avsändare om valet om lämpligt förpackningsprotokoll. Dina egna metoder kan vara antingen subpar eller oacceptabla för försäkringsändamål (och om du skickar en dator, du behöver försäkring).
  • Bild med titeln Demontera, transportera och montera ett PC-steg 7
    7. Vända demonteringen. Den mycket försiktiga kommer att ansluta kablar i det billigare. En gång i en blåmåne, även när ingen ände är ansluten till en strömkälla, kommer en gnista att hoppa, och när det händer kan det brinna saker ut. Förutom vilken, är den billigare änden nästan alltid den perifera, så det betyder också bara en resa under skrivbordet.
  • Bild med titeln Demontera, transportera och montera en PC-steg 8
    8. Anslut strömkablarna. Lämna alltid makten för att hålla. Observera att endast din bildskärm och torn ska ansluta till UPS --- Ytterligare kringutrustning kommer att minska sin utloppstid dramatiskt.
  • Tips

    De flesta jackproppar är nu färgkodade tillsammans med utloppet på datorns baksida. Om det inte är, bör dock en liten bild på baksidan av hårddisken ange om utloppet tillhör musen, tangentbordet, etc.
  • Att använda en mängd olika mångfärgade märkningspennor gör uppgiften att ommontera snabbt och enkelt.
  • Varningar

    Var noga med att använda vård när du flyttar datorn för att inte störa komponenterna inuti enheten.
  • Hantering av en dator involverar elektrisk utrustning. Använd alltid försiktighet med eluttag, komponenter och sladdar för att minska risken för elektriska stötar.
  • Att flytta en datorskärm kan kräva tung lyftning.
  • Saker du behöver

    • En tvättkorg eller en lämplig storlek plastkar / bin
    • Zip-slipsar eller stora twist-slipsar
    • Liten skobox eller plastbadkar
    • Filt, bubbla wrap eller annan dämpning
    • Förpackningstejp
    • Sharpie eller annan markeringspenna
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande