Hur man monterar en flöjt

Flöjten är ett känsligt träblåsinstrument som kan skadas om det inte hanteras korrekt. Montering av en flöjt är en fråga om att identifiera instrumentets olika delar och följa några enkla riktlinjer för att fästa dem på varandra. När du har hänga på saker, kommer en flöjt att bli andra naturen.

Steg

Del 1 av 2:
Sätta bitarna ihop
  1. Bild med titeln Montera ett flöjt steg 1
1. Öppna ditt flöjtfall. En demonterad flöjt är uppdelad i tre bitar av olika storlekar. Du måste lära dig vilken som är som innan du kan sätta din flöjt tillsammans.
  • Huvudet är den övre delen av flöjten, som har läppplattan.
  • Flöjtens kropp är den centrala delen, och den största, med flera nycklar på den.
  • Footjoint är den minsta delen, som bildar flöjtens botten.
  • Bild med titeln Montera ett flöjt steg 2
    2. Packa upp och rengör dina flöjtstycken. Ta ut de delar av din flöjt ur fallet, en efter en. Lyft dem endast med sina ändar, för att undvika att skada dem. När du tar utdelarna ut ur fallet, ge dem en snabb torka ner med en polerduk för att rengöra dem så att de passar ihop ordentligt.
  • Var särskilt uppmärksam på ändarna av bitarna - se till att de är fria från smuts kommer att hjälpa flöjten som passar ordentligt.
  • Bild med titeln Montera ett flöjt steg 3
    3. Ta med huvudet och kroppen tillsammans. Håll försiktigt huvudet i en hand och kroppen i en annan. Sätt i änden mittemot läppplattan på huvudet i slutet av kroppen som är naken metall, inte täckt av nycklar. Du vill ta med bitarna tillsammans med en liten vridningsrörelse.
  • Om du har problem med att få bitarna ihop, tvinga inte det. Torka lederna i bitarna med din tyg och försök igen.
  • Var försiktig med att hålla bitarna försiktigt, med ändarna, inte av nycklarna. Om du kraftigt tar dem när du vrider, kan du skada ditt instrument.
  • Bild med titeln Montera ett flöjt steg 4
    4. Lina upp läppplattan och nycklarna. Om du har en nybörjarflöjt, kanske du ser att det har lite pilmarkeringar där bitarna kommer ihop. Om du ser dem, vrida du bara försiktigt kroppen och huvudet tills pilarna stämmer upp. Även om din flöjt inte har märkningar är det inte svårt att linja uppdragen: bara vrid försiktigt tills hålet på läppplattan är centrerad med nycklarna på kroppen.
  • Bild med titeln Montera ett flöjtsteg 5
    5. Fäst fotfoget i kroppen. Ta foten och kroppen ihop med sina leder, igen med en liten vridningsrörelse. Vänd försiktigt tills den första nyckeln på fotfogen är något till höger om tangenterna på kroppen.
  • Håll bitarna raka när de kommer ihop. Att fästa dem i en vinkel kan skada din flöjt.
  • Vissa flöjter tycker att det är till hjälp att försiktigt trycka på låga C och C # -knapparna med tummen som fästet på foten.
  • Bild med titeln Montera ett flöjt steg 6
    6. Testa din flöjt. När alla delar av din flöjt är monterade, spela det lite för att se till att den är i linje och sätts ihop ordentligt. Om något ser ut, känns eller låter av, sluta och göra justeringar efter behov.
  • Använd en tuner För att avgöra om du slår in anteckningar korrekt. Det finns många praktiska elektroniska tuners du kan försöka.
  • Bild med titeln Montera ett flöjtsteg 7
    7. Demontera din flöjt försiktigt. När du är klar med att spela din flöjt, bör du först ge den en snabb torka ner med din trasa för att hålla det rent. Därefter ta det ihop med samma mjuka vridningsmotioner som du gjorde när du monterade. Håller varje bit i ändarna, placera dem en efter en tillbaka i flöjtens fall.
  • Del 2 av 2:
    Följande allmänna riktlinjer
    1. Bild med titeln Montera ett flöjt steg 8
    1. Be om hjälp om du behöver det. Om du någonsin är osäker på om du monterar din flöjt korrekt, fråga din lärare för mer vägledning. De kan ge dig pekare och titta när du monterar din flöjt för att se till att du gör det korrekt.
  • Bild med titeln Montera ett flöjt steg 9
    2. Använd inte smörjning. Fogarna i en flöjt är utformade för att passa snyggt för korrekt ton och intonation. Du kanske tror att lägga till någon form av smörjning gör det lättare att montera flöjten, men det kan faktiskt orsaka att din flöjt spelas och låter felaktigt. Undvik att lägga någon form av olja eller annan smörjning på din flöjt när du monterar den.
  • Bild med titeln Montera ett flöjt steg 10
    3. Hantera flöjtdelarna med omsorg. Var alltid försiktig när du monterar din flöjt. Lägg inte fingrarna på de rörliga delarna när du lägger lederna ihop (om du inte trycker på C-tangenterna när du sätter footjoint och kropp tillsammans). Använd en lätt touch och mildt vridningsmotioner för att passa fogarna ihop, snarare än att gripa flöjtstyckena i handen. Efter dessa riktlinjer kommer du att förhindra att du skadar din flöjt.
  • Bild med titeln Montera ett flöjt steg 11
    4. Swab och rengör din flöjt regelbundet. Att hålla din flöjt är viktigt för att upprätthålla instrumentet, och det är bekvämt att göra det när du monterar den. Använd en polerduk (ibland kallad "silverduk") tillgänglig från en musikbutik. Torka försiktigt flöjten och swabbing fukt från insidan när du demonterar det kommer att vara tillräckligt för vardagsrummet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande