Hur man tillämpar en hudtraction

Forskning tyder på att hudtraktion kan bidra till att minska smärta, muskelspasmer och svullnad medan du läker från en benfraktur eller bendeformitet. Hudtraktion innebär att man använder band, bandage eller dragkövlar för att hålla dina ben i ett fast läge. Den typ av hudtraktion som din vårdgivare rekommenderar kommer att bero på platsen för ditt drabbade ben. Studier visar att dragkraft kan hjälpa vissa patienter men fungerar inte på samma sätt för alla. Din läkare kan hjälpa dig att bestämma om det är rätt behandling för dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Säkerställa säker, konsekvent dragkraft
  1. Bild med titeln Applicera ett hudtraktionssteg 1
1. Rengör och raka benet.Använd tvål och vatten för att rengöra lemmen.Var noga med att rengöra hela lemmen, inte bara skadans plats. Raka patientens hud varhelst dragremmar kommer att tillämpas. En enda blad rakhyvel bör vara tillräcklig. Torka bort eventuell kvarvarande tvål eller rakkräm med en våt trasa och klistra sedan med en ren handduk. Se till att lemmen är helt torr.
  • Fråga patienten om de är allergiska mot lim om vidhäftande hudtraction har ordinerats (det här är ganska ovanligt).
  • Bild med titeln Applicera ett hudtraktionssteg 2
    2. Applicera inte hudtraktion på skadad hud.Undvik att använda hudtraktion på en patient som har skär, skrapor eller kirurgiska snitt där du skulle behöva applicera omslaget. På samma sätt, använd inte hudtraktion på en patient som upplever sår eller domningar.
  • Bild med titeln Applicera ett hudtraktionssteg 3
    3. Administrera smärtstillande medel om det föreskrivs. Eftersom hudtraktion kan vara smärtsam, har en smärtstyrningsstrategi sannolikt planerats.Se till att all nödvändig smärtstillande läkemedel administreras och dokumenteras.
  • Bilden med titeln Applicera ett hudtraktionssteg 4
    4. Förklara proceduren. Berätta för patienten varför hudtraktion har ordinerats och hur det kommer att hjälpa dem.Förfarandet kräver mer förklaring än vissa andra, eftersom de visuella och konkreta erfarenheterna i samband med hudtraktion kan vara skrämmande. Om du administrerar hudtraktion till ett barn, förklara förfarandet för dem också.
  • Förklara till exempel vad varje del av traktionsapparaten är genom att säga något som "Detta material kallas dragkraftband. Det klibbar huden och hjälper till att dra ditt ben i rätt läge." eller "Vi kommer att köra denna dragkabel genom denna remskiva och fäst en liten vikt som hjälper till att hålla benet i linje."
  • Metod 2 av 3:
    Applicera hudtraktion till ett ben
    1. Bild med titeln Applicera ett hudtraktionssteg 5
    1. Applicera dragbrickan. Lyft försiktigt det rätta benet och dra det bort från patientens kropp i riktning mot deras sål.Applicera dragkraft som börjar, men inte ovan, frakturlinjen. Kör band ner ena sidan av benet, runt en 3-tums (7.5 cm) spridare och upp på andra sidan av benet. Spridaren bör sträcka ungefär 6 tum (15 cm) bortom slutet av patientens ben. Den extra remmen under foten kommer att visas som en lös stuvup.
    • I stället för en spridare kan din anläggning vara utrustad med ett skum och metallstopp som kan böjas runt hälen och fotleden i det skadade benet och lindas på remmen.
  • Bilden med titeln Applicera en hudtraktionssteg 6
    2. Kudde anklarna medan du wrapping benet.Vid denna tidpunkt kommer du försiktigt att sätta på benet i crepe-omslag eller gasbindning. Som du gör det, dölj sidorna av fotleden och andra beniga områden, som knäets sidor. Vik benet i alternativa spiraler istället för konsekventa cirklar för att minska tätheten.Börja på fotleden och flytta uppåt i långsamma, jämn rotationer.Sluta omslaget strax före slutet av limremsan. Bandaget ska inte gå förbi frakturen.
  • Om du använder en stirrup, se till att den också är inslagen ordentligt på plats ovanför traktionsbandet.
  • Bild med titeln Applicera ett hudtraktionssteg 7
    3. Höja benet. Vanligtvis används hudtraktion i tandem med viktmotstånd som hjälper till att tillämpa trycket på benet genom limremsan.Om du använder vikter, höja benet. Om möjligt, gör det genom att höja slutet av sängen där benet vilar. En gång förhöjd, fäst en dragkabel genom spridaren vid mitten av tejpen.
  • Bild med titeln Applicera ett hudtraktionssteg 8
    4. Applicera viktat motstånd som föreskrivet.Om viktad hudfördelning ska användas, kommer en läkare att ha ordinerat en specifik mängd vikt som ska fästas i änden av dragkabeln.Beroende på skadan kan denna dragkabel springa över slutet av sängen med vikterna som hänger nedan.Alternativt kan vissa scenarier kräva användning av remskivsystem, med vikten på ena sidan och det suspenderade benet på den andra.
  • Överstiga aldrig 11 kg. (4.99 kg) vikt.
  • Du kan behöva förkorta dragkabeln för att säkerställa att vikten är avstängd i luften, i motsats till att vila på golvet eller sängen.
  • Metod 3 av 3:
    Övervakning av patienten
    1. Bilden med titeln Applicera en hudtraktionssteg 9
    1. Minska trycket för att hålla huden frisk.Villkoren för patientens hud bör övervakas stadigt.I synnerhet kan blåsor och trycksår ​​utvecklas. Kontrollera patientens ben, klackar och botten för sår eller obehag från att upprätthålla ett konstant läge. Placera en rullad handduk eller kudde under patientens häl för att lindra oönskat tryck. Vidare uppmuntra patienten att enkelt justera sin position en gång per timme.
    • Om du använder lim, se upp för utslag eller annan allergisk reaktion, eftersom trycket som induceras av dragkraft kan orsaka en reaktion hos patienter som inte vet att de är mildt allergiska.
    • Ta bort och återställ vikten, inklusive stirrup, en gång några timmar för att kontrollera hudtillståndet.
    • Byt våta lakan omedelbart.
  • Bild med titeln Applicera en hudtraktion steg 10
    2. Spela in neurovaskulära observationer timme. Neurovaskulära problem och / eller facksyndrom kan utvecklas från alltför snäva omslag. Se upp för tecken på att blodcirkulationen har saktat, till exempel missfärgning eller domningar. Ta bort omslaget och använd om några neurovaskulära tecken ändras under applicering av hudbehandling.Kontakta det ortopediska laget om cirkulationen inte snabbt återvänder.
  • Bilden med titeln Applicera ett hudtraktionssteg 11
    3. Håll patienten underhållen.Även om de är mestadels immobile, försök att hålla patienten aktiv. Få dem att sitta upp när du kan och läsa, göra hantverk, spela spel eller titta på tv. Detta kommer att förbättra komforten såväl som hygien. Vidare kan förstoppning också uppstå från immobilitet.
  • Om patienten rapporterar konstant smärta, se till att medicineringsscheman har hållits och kontakta en läkare om du känner att dessa scheman kan behöva revideras.
  • Varningar

    Undvik att förpackas i cirkulära mönster runt den skadade lemmen, eftersom det enkelt kan skära av cirkulationen. Detta orsakas när omslaget är lindat för hårt.
  • Eftersom denna behandling permanent ändrar patientens benstruktur, bör applicering av hudtraction alltid göras under överinseende av en ortopedisk kirurg.
  • Hudtraktion kan lätt orsaka att blåsning hos äldre patienter. Använd inte detta behandlingsalternativ om din patient är mer än 50 år.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande