Hur man klär sig i en ghagra choli (indisk klänning)

En Ghagra Choli, även känd som Lehenga Choli, är en traditionell indisk outfit för kvinnor. Det är vanligtvis sliten för festivaler, och vissa moderna kvinnor väljer att bära utsmyckade stilar som brudkläder. Ghagra Cholis kommer i två stycken, och orden själva betyder "kjol" och "blus." För att slutföra outfiten bär de flesta kvinnor en dupatta, som ser ut som en överdimensionerad halsduk. Ghargra Cholis kan göras av silke, bomull och ibland polyester. Även om vackert, dressing på en kan vara svårt för människor som är första timers.

Steg

Del 1 av 4:
Välja en Ghagra Choli
  1. Bild med titeln Klänning i en Ghagra Choli (Indian Dress) Steg 1
1. Bestämma din kroppsform. Var och en är en annan storlek och form - fråga dig själv vilka slags kurvor du kanske eller inte har. Kroppsformer kan sträcka sig från rektangulär, kurvig, päronformad, till timglas. Besök en lokal klädbutik eller forskning för att förstå din kroppsform.
  • Kroppsformer kan bestämmas av byst, midja och höftmätningar.
  • Känna till dina problemområden såväl som dina positiva.
  • Bild med titeln Klänning i en Ghagra Choli (Indian Dress) Steg 2
    2. Bestäm vilken typ av Ghagra Choli du vill. Det finns mer formella stilar såväl som samtida slitage. Everyday Styles görs vanligtvis med enkel bomull, medan fler glamorösa stilar har utsmyckat beading, diamanter, broderi och tryck. Ghagra Cholis kommer ofta i olika material, vilket får dem att vara ljusa eller tyngre beroende på typen av tyg. Det finns också många olika sorter av färger. Hitta en färg som passar din hy och en som gör att du sticker ut på det bästa sättet.
  • Förstå symboliken bakom färgerna.
  • Röd betyder välgörenhet, eld och blod. Vit betyder renhet, glädje och ära. Blå betyder sanning. Grön betyder hopp om evigt liv och natur.
  • Välj rätt Ghagra Choli beroende på din kroppsform.
  • Välj en bred, full ghagran för en rektangulär eller atletisk kroppsform. Par med en dunkelblus för att skapa en illusion av kurvor.
  • Använd en A-Line Lehenga för en timglasform. Välj Fluid Fabrics, och par med en kort choli för att visa upp midjan.
  • Välj en jacka Lehenga för en kurvig eller tung kroppsform.Lagringsmaterial kommer att stödja din figur. Se till att du har en bred halsring för att hålla materialet från att krama dig och lägga onödig vikt.
  • Bild med titeln Klänning i en Ghagra Choli (Indian Dress) Steg 3
    3. Köp Ghagra Choli.Normalt kan du köpa dem i klädaffärer i Indien.I USA säljer vissa indiska butiker dem. Ghagra Cholis kan också enkelt köpas online.
  • Ghagra Cholis kan också anpassas efter preferensen. Fråga en kunnig skräddare eller sömnstress för att ändra de fulla ärmarna till halv ärm eller ärmlös beroende på vädret eller ser du på.
  • Blusarna kan också utformas för att vara ojämn eller med olika halsband för att komplettera din figur.
  • Ghagra Cholis kan kosta var som helst från $ 60 (används) till uppåt till $ 3000 (ny).
  • Del 2 av 4:
    Bär en ghagra choli
    1. Bild med titeln Klänning i en Ghagra Choli (Indian Dress) Steg 4
    1. Bära underkläder och en tank top. Ibland kan tyger vara ren och transparent, så bär stöd och ytterligare andningsbara underkläder kan hålla dig bekväm hela dagen. Tänk på att ha en bh och underkläder som är liknande i färg till din Ghagra Choli.
    • Välj underkläder som är formade och stödjande.
  • Bild med titeln Klänning i en Ghagra Choli (Indian Dress) Steg 5
    2. Sätt på choli (blusen) först. Ibland kan de vara zippade upp. Andra Cholis kan pinnas ihop med krokar. Var försiktig med materialet när du nippar eller ansluter krokar eftersom materialet är mycket känsligt och kan skada lätt.
  • Choli ska vara välutrustad och smickrande till din kroppsform.
  • Bild med titeln Klänning i en Ghagra Choli (Indian Dress) Steg 6
    3. Glida på ghagran som du normalt skulle ha en kjol. Om det inte är elastiskt och inte tar emot i midjan, binda dragskan. Med rörelse och firar, tenderar dragsträngen att lossna. Var noga med att dra åt det så att du inte har några olämpliga olyckor.
  • Del 3 av 4:
    Drapering av dupatta
    1. Bild med titeln Klänning i en Ghagra Choli (Indian Dress) Steg 7
    1. Drapera dupatta, eller halsduk, runt nacken eller axlarna. Det kan också ordnas på bara en axel. Det finns flera alternativ för att draperera dupatta, så välj rätt drapering för att komplettera dina funktioner och klänning. Eftersom Ghagra Cholis ofta är mycket dyrt, kan du hjälpa flera draperingsstilar för din dupatta hjälpa dig att förvandla den till en helt ny stil och klänning. Du behöver säkerhetsnålar beroende på stil du väljer. Du kan också behöva hjälp från en annan person för att noggrant drapa Dupatta.
  • Bild med titeln Klänning i en Ghagra Choli (Indian Dress) Steg 8
    2. Slå Dupatta på din handled. Ta med materialet bakom ryggen och peka på dupatta på höger axel och justera längden på pallu (överskott av material i andra änden) för att falla under knäna. Säkra med en säkerhetsstift. Denna stil är en enkel men elegant stil med drapering, vilket gör att du kan ha bra hållning som du alltid kommer att ha något i handen.
  • Bild med titeln klänning i en ghagra choli (indisk klänning) Steg 9
    3. Placera dupatta på höger axel. Ungefär pleat det så att det täcker bröstet och lämnar vänster axelbåt. Säkra veckorna med säkerhetsnålarna. Plocka upp den återstående dupattaen i andra änden, och tuck hörnet i vänster höft. Ta den lösa sidan nära buken från din högra axel och ta den till samma vänster höft, överlappar det föregående tucked i material. Detta gör det möjligt för din midja att dyka upp och dölja dina problemområden.
  • Bild med titeln Klänning i en Ghagra Choli (Indian Dress) Steg 10
    4. Pleat dupatta och placera den på din högra axel för ett bongbröllop. Ta ett hörn av dupatta från den främre änden och linda runt i midjan för att ta den i kjolen. Ta ett hörn från baksidan av dupatta och ta den över den vänstra axeln. Pleat dupatta på ett sådant sätt där endast gränsen är synlig.
  • Bild med titeln Klänning i en Ghagra Choli (Indian Dress) Steg 11
    5. Pleat dupatta och säkra med stiftet på din vänstra axel för en cocktailstil. Låt det falla runt knäet. Ta ett hörn av dupatta från baksidan och ta den till framsidan runt midjan. Tuck in på vänster sida av din ghagra. Detta accentuerar smala figurer som det visar buken.
  • Del 4 av 4:
    Accessorizing Your Ghagra Choli
    1. Bild med titeln Klänning i en Ghagra Choli (Indian Dress) Steg 12
    1. Lägg till tillbehör och sandaler. De flesta kvinnor tycker om att ha på sig matchande Bangles med sin Ghagra Choli. Välj färger som silver, guld, vit eller svart för att komplettera färgerna på din klänning. Om det finns gulddetaljer på din klänning, bära guldsandaler och ett fint halsband för att slutföra din outfit.
  • Bild med titeln Klänning i en Ghagra Choli (Indian Dress) Steg 13
    2. Fuktar och sätt på smink. Dusch, fuktar i enlighet därmed och var noga med att bära primer om du har smink. Festivaler och bröllop kan vara alla dagshändelser, så se till att ditt utseende blir med dig hela dagen. Välj en matt grund eftersom det kan finnas massor av flashfotografering. Lägg till ögonskugga som matchar färgen på din Ghagra Choli.
  • För gifta kvinnor kan du också lägga till en bindi som ett tecken på skönhet, välstånd och visdom.
  • Tips

    Binda tillbaka långt hår i en fläta.
  • Köp outfit från Indien, där du kan fynda priser med små leverantörer.
  • För honor av alla åldrar (inklusive barn), lägg till en bindi och / eller tikka på pannan. Det ser också bra ut om du bär matchande armband, halsband och anklets (försök att undvika att bära endast en anklet).
  • Varningar

    Var noga med att knyta Ghagra Choli ordentligt, inte för hårt eller löst.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande