Hur man klär sig som amelia earhart

Även om du kanske tänker på en formlös flygdräkt när du bildar Amelia Earhart, hade hon faktiskt en mycket angelägen modesinne. Hon är till och med citerad som att säga "Jag har alltid trott att kläder är fruktansvärt viktiga i varje kvinnas liv."Amelia Earhart lanserade sin egen kvinnoklädslinje 1934, och mode designers i Amerika heter henne som en av de tio bäst klädda kvinnorna i Amerika! Du kan återskapa hennes pilot look med coveralls, en läderhjälm och aviatorglasögon. Eller du kan välja det skarpa och rena utseendet hon favoriserade när de inte flyger genom att para vita collared blusar med byxor eller en tvådelad kjoldräkt med en halsduk och pumpar.

Steg

Metod 1 av 3:
Återskapa piloten
  1. Bild med titeln Dress Emo (för tjejer) Steg 2
1. Plocka upp ett par täcker. Earhart var tvungen att bära en flight-kostym som är utformad för män, så det var ganska baggy och unflattering. För att hålla med denna estetik, välj ett par långärmade, baggy coveralls i en mörk nyans av solbränna. Om möjligt, få ett par som har en knapptryckning på sidan.
  • Bild med titeln Look Boho Chic Steg 2
    2. Välj platt, utilitariska skor. För att återskapa Amelia Earharts pilotutseende, välj en platt läderstart, loafers eller en platt oxford med snören. Stick med en neutral färg, som brun eller solbränna.
  • Bild med titeln bär en Fedora steg 13
    3. Bära en läderhjälm. Ingen Amelia Earhart kostym är komplett utan hennes signatur läderhjälm! Beställ en online eller bläddra igenom vintage kläder eller kostym butiker. Välj en hjälm i vit eller mörkbrun, som Earhart bar båda.
  • Bild med titeln Look Boho Chic Steg 17
    4. Lägg till aviatorglasögon. Plocka upp ett par aviatorglasögon från en kostymaffär eller vintageaffär som säljer tillbehör. Du kan också hitta dem online. Välj ett litet, mörkt brunt par utan många metalldetaljer.
  • Alternativt, rocka ett par aviator solglasögon med det här utseendet.
  • Metod 2 av 3:
    Välja dagliga kläder
    1. Bild med titeln Välj en kvällsklänning med färg steg 11
    1. Använd löst passande, konservativa kläder. Amelia Earhart favoriserade löst passande kläder över täta kläder. Välj byxor, kjolar eller klänningar som flyter i stället för att klamra sig mot kroppen. Du bör också se till att dina kläder inte är alltför avslöjande, som 1930-talet dikterade att kvinnor var ganska täckta upp. Undvik att kasta halsband och korta kjolar.
  • Bild med titeln Klänning i en Salwar Kameez från Indien Steg 11
    2. Välj neutrala färger. Välj färger som marin, brun, solbränna, vit, grädde och olivgrön. Du kan även mixa och matcha dessa neutrala. Undvik ljusa färger som gul, orange, röd eller magenta, liksom pasteller, som var färger Amelia Earhart bär inte ofta.
  • Bild med titeln Klänning i en Salwar Kameez från Indien Steg 12
    3. Välj tyger som silke och bomull. Earhart föredrog att bära tyger inklusive Grenfell bomull och fallskärmsilke. Dessa tyger är tvättbara, till skillnad från många av de andra tygerna som används vid den tiden. Undvik syntetfibrer om du är inställd på att återskapa Amelias stil.
  • Bild med titeln ser bra ut på ett konsertsteg 3
    4. Välj objekt med Aviation Detaljer. Earhart favoriserade intressanta detaljer på hennes kläder, inklusive knappar i form av propellrar! Håll ögonen på unika eller luftfartsdetaljer om grundläggande bitar som blusar och byxor.
  • Bild med titeln Klänning som en sextiotales hippie tjej steg 2
    5. Välj en tvådelad kjoldräkt. En tvådelad kostym med en blus under en jacka och en lång, rak kjol var ett populärt leta efter Amelia Earhart. Kjolen ska slå strax under knäet. Koppla det med en lågklackad pump i en neutral färg.
  • Bild med titeln Klänning i en Salwar Kameez från Indien Steg 2
    6. Försök skräddarsydda byxor om du föredrar byxor. Amelia valde ofta att bära byxor, även om de flesta kvinnor bar kjolar eller klänningar vid den tiden. Välj skräddarsydda byxor snarare än de som är baggy eller flared. Par en vit blus och en halsduk med ett fint par byxor i marin eller brun.
  • Bild med titeln Klänning som en nörd som en tjej Steg 5
    7. Lager upp på vita collared blouses. Earhart hade många vita blusar ihop med både kjolar och byxor. Var noga med att klara din blus i! Earharts klädlinje inkluderade vita blusar med långa skjorta för att förhindra att kvinnornas hud exponeras när deras skjorta kom untucked - vilket hände nästan varje gång de nådde för något.
  • Bild med titeln Klänning som en modell Steg 5
    8. Layer Oxford Shirts under pullover tröjor. Det lagrade utseendet var en av Amelia Earharts favoriter. Hon fotograferas med stickade tröjor över Oxford Shirts vid flera tillfällen. Blanda neutrala färger genom att välja en marintröja över en Tan Oxford eller ett brunt Oxford under en krämtröja. Lägg till skräddarsydda byxor och loafers för att slutföra din outfit.
  • Bild med titeln Wear A Maxi Dress Steg 12
    9. Välj en mönstrad klänning för ett mer feminint utseende. Earhart designade och ibland hade på sig klänningar. Välj ett blommigt tryck eller polka-dot klänning i neutrala färger, som svartvitt eller grädde och marin. Klänningen ska antingen vara full längd eller träffas under knäet. Cinch ett bälte på din naturliga midja och avsluta utseendet med ett par pumpar och en ullklockhatt.
  • En drop-midja klänning favoriserades av Earhart, så överväga att försöka den stilen.
  • Metod 3 av 3:
    Lägga till tillbehör
    1. Bild med titeln ser ut som en vippsteg 4
    1. Layer en bomberjacka över din topp. Amelia Earhart fotograferades ofta i bomberjackor och var en stor fan av Layering en över hennes blusar och tröjor. Välj en bombarejacka i en neutral färg som brun eller solbränna så att du kan para det med flera utseende. En shearling-collared coat är särskilt påminner om Earhart.
  • Bild med titeln Dress Retro (för tjejer) Steg 8
    2. Lägg till en pop av färg med en scarf. Scarves kan ha varit Amelia Earlharts favorit tillbehör. Välj en i en rolig färg eller tryck som är relativt kort. Skapa en knut några inches under den ihåliga av halsen, ta sedan bort halsduken under kragen på din tröja.
  • Bild med titeln Klänning som en sextiotales hippie tjej Steg 9
    3. Bära ett läderbälte. Earhart var ett fan av att lägga till ett läderbälte till hennes tvådelade kjoldräkter. Att återskapa sin stil, cinch bältet på din naturliga midja, snarare än hos dina höfter. Alternativt, dra ett läderbälte genom bälteslooparna på ett par byxor.
  • Bild med titeln ser ut som Shakira Steg 14
    4. Toppa av ditt utseende med en hatt. Amelias klädlinje ingår hattar, och ull Cloche hatten var mycket populär stil för kvinnor på 1930-talet. Välj en i brun eller burgundy och para det med en tvådelad kjoldräkt eller med byxor och en collared blus.
  • Bild med titeln Klänning på lämpligt sätt för en skoldans Steg 15
    5. Avsluta ditt utseende med loafers eller oxfords. Loafers var en av skorna Amelia hade mest. Välj en smart loafer eller oxford i en neutral färg som svart eller brunt och para dem med byxor och en bomberjacka.
  • Bild med titeln Klänning på lämpligt sätt för en skoldans Steg 11
    6. Välj pumpar eller läderstövlar för en mer feminin stil. Om du vill ha en mer Ladylike-sko, välja en neutral-färgad pump för att gå med din tvådelade kjoldräkt eller klänning. Leta efter en med en tvåfärgad häl under 2 tum (5.1 cm). Du kan också välja en läderstövel med låg häl. Undvik stövlar med blixtlås eller massor av metalliska detaljer.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande