Hur man bryter bulletskyddat glas

Bulletproof Glass (känt mer exakt som ballistiskt glas) är utformat för att absorbera kraften av en kula i stället för att bryta isär. Om du är bestämd att bryta igenom glaset, kan du göra det genom att skjuta glaset flera gånger på samma plats eller genom att skjuta glaset med en högdriven gevär. Om du bryter igenom flera lager av bulletskyddat glas, försök använda en högdriven gevärrunda.

Steg

Metod 1 av 3:
Skjuter flera pistolrundor för att skjuta upp bulletskyddat glas
  1. Bild med titeln Break Bulletproof Glass Steg 1
1. Håll minst 30 meter (27 m) från glaset när man skjuter en pistol på den. Kulor som ricochet av det bulletskyddade glaset kan studsa tillbaka i den riktning som de är avfyrade. Upprätthålla ett säkert avstånd från målet för att undvika att drabbas av en ricoktionskula. Se till att du också bär ögon och öronskydd när du skjuter en pistol.
  • Om du skjuter en högdriven handgun, öka detta avstånd till 40-50 meter (37-46 m).
  • Bild med titeln Break Bulletproof Glass Steg 2
    2. Skjut 3-5 rundor av handgun ammunition på glaset. Vissa typer av relativt tunt bulletskyddat glas är utformat för att bara motstå en enda runda av skott från en skjutvapen. Så fortsätt att skjuta, eftersom flera kulor som påverkar samma plats kan vara tillräckligt för att bryta igenom ett tunt ark av bulletskyddat glas.
  • Om du skjuter en mellanslag som en 9 mm, kan du behöva skjuta 3-5 rundor för att bryta igenom tunt bulletskyddat glas. Emellertid kan en högkraftshandgun som en 44 magnum penetrera med 2 skott.
  • Var noga med att bära brusblockerande öronproppar och ögonskydd för att undvika att du skadar din hörsel eller vision när du skjuter en pistol.
  • Bild med titeln Break Bulletproof Glass Steg 3
    3
    Håll ditt mål stadigt och träffa samma plats på glaset. Att sikta väl är relativt enkelt om du skjuter en pistol eller ett gevär. Lina upp skjutvapenens sevärdheter på målet och andas långsamt när du strävar efter att hålla sig i stadgarna. Kläm försiktigt utlösaren medan du fotograferar. Rycka aldrig utlösaren, eller du förstör skottet.
  • Om du eldar 8 rundor (en fullständig tidning för de flesta handgunna), men de slår alla olika fläckar på det bulletskyddade glaset, det är osannolikt att glaset kommer att bryta. Siktar exakt kommer att förhindra att detta händer.
  • Bild med titeln Break Bulletproof Glass Steg 4
    4. Brand 2-3 tidskrifter av ammunition i glaset om det inte krossar efter 1 tidning. Om du tömmer en fullständig tidning i glaset och det fortfarande håller ihop, fortsätt att skjuta. Tjockare bulletskyddat glas kan tåla ganska några rundor avfyrade in i det, så försök tömma flera tidningar i glaset.
  • Antalet rundor som behövs för att penetrera bulletskyddat glas kan variera mycket med tjockleken och typen av glas.
  • Metod 2 av 3:
    Använda gevär och högkraft ammunition
    1. Bild med titeln Break Bulletproof Glass Step 5
    1. Håll minst 50 meter (46 m) bort från målet för att undvika ricochets. Många av de rundor du eldar på det bulletskyddade glaset passerar inte genom det, och vissa kan ricochet. För att undvika dessa kulor, behåll ett säkert avstånd från målet. Också bära ögon och öronskydd när du skjuter en pistol, oavsett kaliber.
    • Om du skjuter ett gevär med ett räckvidd, kanske du kan skjuta i glaset från så långt som 100-200 meter (91-183 m) bort. Detta kommer att öka din säkerhet.
  • Bild med titeln Break Bulletproof Glass Steg 6
    2. Brand .308 eller .30-06 Rifle Rounds för att bryta de flesta kullskyddade glasrutor. Medan högdrivna handvapen, som a .44 magnum eller a .45, är kraftfullare än mindre handgunskalibrer, även dessa kan inte matcha kraften i ett gevär. Försök använda en vanlig gevär runt som a .308 för att bryta glaset. Du kommer säkert att behöva ett gevär för att bryta tufft polykarbonat eller glasklädda polykarbonatglas.
  • Dessa rundor kan köpas högst pistol eller sportartiklar. Du kan också skjuta omgångar med jämförbar kraft, inklusive .270 Winchester och .30-06.
  • När du köper polykarbonat eller glasklädd polykarbonatbulletskyddat glas, ser du att se vilken kaliber av ammunition det är betygsatt att avböja. Till exempel om ditt glas kommer att avvisa a .44 magnum rund, gevärrundor kraftfullare än a .44 pistol ska bryta glaset.
  • Bulletproof Glass är tillverkat i 3 olika typer: akryl, polykarbonat och glasklädda polykarbonat. För att göra glasklädda polykarbonat, tillverkare laminatplåtar på vardera sidan av ett ark av polykarbonat för att producera ett tungt, effektivt material. Du kan identifiera detta material genom att leta efter de tunna, laminerade skikten av plast och glas som utgör kompositpolykarbonatet.
  • Bild med titeln Break Bulletproof Glass Step 7
    3. Försök använda en högdriven .50 kalibergevär för att bryta bulletskyddat glas. Om en måttligt kraftfull kalibergevär kula som .308 bryter inte bulletskyddat glas, prova något lite mer kraftfullt. Till exempel en kraftfull .50 Caliber Rifle kan penetrera tunt bulletskyddat glas med 1 runda och kan bryta tjockare glas med flera rundor. Detta bör tränga in i vilken typ av polykarbonatglas.
  • Andra högdrivna gevärkalibers inkluderar .460 Weatherby Magnum, The .700 Nitro Express, The .475 A & M magnum, och .338 Winchester Magnum.
  • Polykarbonatglas är en typ av plast. Du kan identifiera polykarbonat genom dess genomskinlighet och vikt. Det är klart och väger bara ungefär hälften så mycket som både akryl och glasklädd polykarbonat.
  • Bild med titeln Break Bulletproof Glass Steg 8
    4. Använd pansar-piercingrundor för att maximera din gevärs makt. Armor-piercingrundor används vanligen av militär och polispersonal och är utformade för att spränga genom tjock, skyddande rustning. Medan bulletproof glass inte är detsamma som rustning, kommer armor-piercingrundorna fortfarande mer benägna att bryta den än vanliga kulor.
  • Du kan köpa pansar-piercingrundor på en lokal pistol eller sportartiklar.
  • Bild med titeln Break Bulletproof Glass Steg 9
    5. Skjut en explosiv rund för att bryta flera lager av tjockt bulletskyddat glas. Som deras namn föreslår, detonerar militära explosiva rundor på påverkan och kommer att krossa objektet de avfyras in. Denna typ av Super High-Power Ammunition kommer att bryta igenom det tjockaste 5-panelen Bulletproof Glass.
  • Andra typer av pansar-piercing eller explosiva rundor kommer också att vara effektivare i splittrande kullskyddat glas än vanliga rundor. Experimentera med olika typer av högdrivna rundor för att se vad som är mest effektivt.
  • Explosiva rundor är svårare att förvärva än rustning-piercingrundor. En pistol eller sportvaruaffär kan vara speciell ordning en låda.
  • Metod 3 av 3:
    Krossande bulletskyddat glas utan skjutvapen
    1. Bild med titeln Break Bulletproof Glass Steg 10
    1. Hit Acrylic Bulletproof Glass i 5 minuter med en slädehammer. På grund av skillnader i deras konstruktion är vissa typer av bulletproof-glas sårbara för trubbiga föremål, medan andra inte är. Trubbiga föremål som slädehammare kommer inte att kunna bryta igenom polykarbonat eller glasklädda polykarbonatbulletskyddat glas, men kan bryta igenom akrylmaterial.
    • Om du köper din egen bit av punktskyddsglas för att bryta, bör du kunna välja typ och tjocklek på glaset.
    • Annars kan du identifiera akrylglas genom sin plats och utseende. Akrylglas är faktiskt gjord av mycket hård plast. Det brukar användas inomhus (e.g., att skydda bankräknare) och har en mörk, nästan tonad, färg.
  • Bild med titeln Break Bulletproof Glass Steg 11
    2. Eld en raketdriven granat (RPG) vid bulletproof Glass för att blåsa det ifrån varandra. Medan bulletproof glass är bra på att stoppa handgunrundor, är det ineffektivt mot explosiva granater. Så, om du slår glaset med en RPG eller någon annan typ av handlanserad explosiv enhet, är det säkert helt förstört. RPG kan spränga igenom så många som 16 separata lager av bulletskyddat glas.
  • Om du inte är i militären är det troligtvis inget säkert, rättsligt sätt att förvärva en RPG.
  • Bild med titeln Break Bulletproof Glass Steg 12
    3. Bryt bulletskyddat glas med sprängämnen som dynamit eller C4. De flesta sorter av detoneringsmaterial kommer nästan säkert att bryta igenom många lager av bulletskyddat glas. Ställ in dessa sprängämnen inom ca 3 meter (0.91 m) av glaset för att maximera deras effektivitet. Medan vissa typer av bulletproof glass är klassade "blastresistenta", de är troligt inte tillräckligt starka för att motstå C4 eller dynamit som exploderar bara några meter bort.
  • Dessa typer av sprängämnen är också svåra - och ofta olagliga-att komma med. Om du inte är i stånd att lagligt och säkert använda dynamit eller C4, håll dig till att bryta glas med skjutvapen.
  • Använd extrem försiktighet vid detonering av sprängämnen. Efter att ha lyser säkringen (eller före detonering av C4), se till att du är minst 250 fot (76 m) bort från sprängplatsen.
  • Tips

    Tuffheten av punktskyddat glas beror på materialets tjocklek. Tunt glas - vanligtvis ca 3 centimeter (1.2 i) -Vill brytare lättare än kommer en mycket tjock rutan. Vid sitt tjockaste når bulletskyddat glas 8 centimeter (3.1 in).

    Varningar

    Kom ihåg att alltid vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder när du använder skjutvapen. Behandla alltid skjutvapen som om de är laddade och hålla nospartiet pekat ner och borta från människor.
  • Försök bara att skjuta genom bulletskyddat glas i en säker testinställning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande