Hur man skapar en speldator

Säkert, kanske du är okej med ett enkelt fall, en blygsam processor, och övergripande a "Bra" Pc. Men bygga en speldator handlar om så mycket mer än att titta cool. Det handlar om Power - ren och enkel. Det kan ge dig en kant och hjälpa dig att vinna!

"Men vilka delar är verkligen de viktigaste för gamer?", Du kanske undrar. Läs artikeln nedan för några användbara råd för att bygga en spel PC - oavsett din budget!

Steg

Del 1 av 2:
Välja komponenterna
  1. Bild med titeln Skapa en speldator Steg 1
1. Bestäm vilken processor (CPU) du vill använda för ditt system. Det kan vara mer fördelaktigt att hitta riktmärken och jämföra dem med nuvarande priser. Vid köp, rekommenderar vissa människor en allmän tumregel om att andra Bästa CPU (eller moderkort, grafikkort, etc.) är ofta det bästa i kostnad / prestanda, men det är inte en hård och snabb regel. För en mer objektiv jämförelse, kolla upp riktmärken för processorn som Godkänts lista över high-end processorer och sortera efter "prissättning".
  • Intel är i allmänhet bättre på enkelgängade applikationer (främst spel) men AMD är bättre med multithreaded applikationer (som att arbeta och ha flera uppgifter).
  • Bild med titeln Skapa en speldator Steg 2
    2. Hitta ett moderkort som stöder din processor. Notera processorns uttag (Ex: LGA 1150, LGA 1151 eller AM3 +), minnesmodulen (Ex: 240-PIN) och RAM-frekvensen (Ex: 1066 MHz) vid val av moderkort.CPU-uttag är endast kompatibla med särskild CPU. Vissa moderkort kommer med funktioner som HDMI, så leta efter ett moderkort med dessa funktioner om så önskas. Det finns olika typer av moderkort: Mini ITX, Micro ATX, ATX.
  • Akta dig för högfrekvent RAM. Medan det först kan tyckas att någon datordel som arbetar hårdare eller snabbare måste säkert vara bättre är det inte alltid fallet. Fördelarna med högfrekvent RAM är inkonsekvent och det är känt att ha en hög felfrekvens.
  • Du bör notera antalet stift för din minnesmodul bara på grund av hur det kommer att ansluta till ditt moderkort. Fler stift motsvarar inte bättre prestanda. Detsamma kan sägas om processorns uttag: olika typer indikerar inte nödvändigtvis prestanda.
  • Använd en webbplats som PCPartPicker för att kontrollera kompatibilitetsfel.
  • Bild med titeln Skapa en speldator Steg 3
    3. Få tillräckligt med RAM för att möta dina behov. Ha mer RAM, eller skrivbordsminne, kommer att erbjuda mjukare prestanda och kortare lastningstider. Välj minne som ligger inom din budget från en känd tillverkare som Corsair, Kingston, etc. Det finns många olika minnesproducenter, men ett visst få gör kvalitetsminne.
  • Du kommer att vilja välja den högsta klockhastigheten (betyget i MHz) och de lägsta tidpunkterna som möjligt (visas i # - # - # - #) - ditt minneets prestanda är starkt beroende av dem.
  • Du kommer att vilja köpa tillräckligt med minne för att köra dina applikationer. Förstå det medan dina spel kan säga att 2GB är tillräckligt, vad det verkligen betyder är att det är nog att köra spelet dåligt. Om du vill att spel ska köras smidigt, bör du överväga kravet. Samtidigt betyder mer RAM inte alltid bättre prestanda. Det beror verkligen på vilka typer av program du vill köra som att renderingsprogram och hur många program du kör på en gång. Till exempel, om du bara kör ett par ljus till program som Roblox, behöver du inte mer än 4 GB för att den ska springa smidigt. Men om du spelar de senaste Triple-a-titlarna, försök att få minst 16 GB RAM för att den ska fungera anständigt.
  • 32-bitars cpus och operativsystem kan bara stödja upp till 3.5-4 GB RAM-64-bitars CPU och operativsystem kan stödja mycket mer, upp till många terabyte i teorin. Den praktiska gränsen för hur mycket RAM du kan installera är en funktion av hur många Dram-slitsar ditt moderkort har (de flesta har antingen 2 eller 4) och den maximala kapaciteten hos DRAM-moduler tillgängliga för dig. Specifikationerna för chipset på moderkortet kan också ange en gräns, till exempel 32 GB eller 64 GB.
  • Eftersom stora DRAM-moduler är dyra är den viktigaste frågan att fråga är, "Hur mycket DRAM kan mina program faktiskt använda?" Mycket få konsumentprogram kan faktiskt utnyttja mer än 1 eller 2 GB dram även om du har mer än den installerade.
  • En bra strategi för att bestämma din RAM-användning är att börja med en mindre mängd som 8 GB Ramand-uppgradering efter behov. Du kan alltid använda uppgiftshanteraren för att se hur mycket RAM används av varje program. Kom ihåg att ytterligare RAM skapar en betydande mängd extra värme och kommer att orsaka mer strömförbrukning.
  • Om du bygger ett 64-bitars system, kontrollera priset på DRAM-modulerna som ditt moderkort kräver, i 4 GB, 8GB och 16GB storlekar. Om 8GB-modulerna är den billigaste per GBB, köp en för att börja med. För ett spelsystem vill du undersöka specifikationerna på spelen du kommer att installera, och se hur mycket DRAM dessa spel faktiskt kan använda, köp sedan nästa större storlek. Till exempel, om ett spel säger att det vill ha 4GB DRAM, köp en enda 8GB DRAM. På ett moderkort med 2 slot, som ger dig mer än tillräckligt med minne för de appar du kör idag, med lite utrymme för framtida spel med högre prestanda. Och det lämnar dig en andra plats för framtida expansion om du någonsin behöver mer - på en 4-spelautomat, det är 3 slots fortfarande öppna för framtida expansion.Från och med 2015 var 8GBB DDR3 RAM-moduler bara ett par dollar mer än 4 GB-moduler, så det var absolut ingen anledning att köpa något dram mindre än en 8GB.
  • Bild med titeln Skapa en speldator Steg 4
    4. Välj ett grafikkort. Detta kan vara ett av de viktigaste, men tuffaste besluten att göra eftersom det finns så många olika videokort på marknaden. Eftersom det finns så många, är det bästa sättet att hitta ditt kort att leta efter recensioner på kort inom din budget.Använd granskningswebbplatser som Toms hårdvara Att jämföra prestanda mellan videokort.
  • Det har varit lite förvirring på NVIDIA-korten, som rekommenderas av spelare. Ett högre antal i kortnamnet betyder inte att det är bättre. Det första numret är kortserien, medan den andra och ibland tredje indikerar prestandanivå.
  • Om du verkligen vill pumpa upp spelet, och du har ett moderkort som kan stödja det, få 2 identiska kort från samma tillverkare och kör dem i SLI (NVIDIA) eller Crossfire (AMD) -läge. Detta är i allmänhet en dålig idé, men om du inte redan har en topp på linjekortet, eftersom det är billigare och effektivare att få ett enda bättre grafikkort. Men i vissa fall kan det vara billigare att få 2 GTX 660-talet och kör dem i SLI.
  • Bild med titeln Skapa en speldator Steg 5
    5. Välj din hårddiskförvaring. Spel, ljud och videor kräver gott om utrymme för att lagra de stora filerna som är förknippade med media som dessa. Läs recensioner på hårddiskar och välj det bästa för priset.
  • Snabbare hårddiskar påverkar bara spelbelastningstider, och även då inte alls. Fokusera främst på att du har tillräckligt med förvaringsutrymme och prioriterar inte hårddiskens hastighet.
  • SATA-kort är för närvarande det bästa valet eftersom deras småkablar möjliggör bättre luftflöde och överföringshastigheter än äldre PATA-kablar. Titta på SATA 3, SATA 6...högre är snabbare.
  • Att ha en SSD (Solid State Drive) påverkar spelprestanda enormt. De har mycket snabbare läs- och skrivtid, vilket möjliggör mycket snabbare lanseringstider och prestanda. Men eftersom dessa lagringsenheter är dyra, är det meningsfullt att få både en hårddisk och en SSD. Håll alla dina spel och om du har tillräckligt med utrymme, ditt operativsystem på din SSD och allt annat på din hårddisk.
  • Bild med titeln Skapa en speldator Steg 6
    6. Välj en strömförsörjning. Kontrollera strömförsörjningen. Strömförsörjningen levereras med antingen 20-poliga eller 24-poliga kontakter.Få samma antal stift som moderkortet har så att den kommer att ansluta. Var noga med att det uppfyller alla rekommenderade strömkrav för dina delar, till exempel grafikkortet.
  • Det är viktigt att komma ihåg att de flesta strömförsörjning som kommer med ärenden är av låg kvalitet. Överväg att byta ut det med en som är mer kraftfull och effektivare så snart som möjligt.
  • 450 Watt är det minsta du borde förvänta dig för moderna datorer. Mer kraftfulla komponenter som avancerade videokort kan kräva 500 watt eller mer.
  • Det finns olika standarder. 80+ brons, 80 + silver, 80+ guld, 80 + platina. Skillnaden är energieffektivitet och stabilitet, platina är effektivare än brons.
  • Bild med titeln Skapa en speldator Steg 7
    7. Köpa ett fall. Förbise aldrig vikten av ditt fall. Det finns trots allt alla de dyra delarna som kör din dator. Här vill du fokusera på kylning.
  • Vissa fall använder 80mm, andra använder 120mm fans, och vissa är byggda för båda. Fläktar kommer i alla storlekar. Generellt producerar större fans mindre ljud och trycker mer luft genom ditt ärende. Mer kraftfulla komponenter kräver mer kylning, så var uppmärksam på vilket fall du köper.
  • Om möjligt, vill du ha lika tryck i ditt fall. Vanligtvis kommer du att vilja ha tillbaka fans som blåser ut, främre fans suger in, topp fans blåser ut, botten fans suger in, sida fans suger in.
  • Ett mid-tower case är standard, men ett fullt tornfall kan vara nödvändigt om du har ett stort antal kringutrustning, som CD-ROM-enheter och hårddiskar.
  • Bild med titeln Skapa en speldator Steg 8
    8. Välj ett operativsystem. Med alla de ovan beskrivna komponenterna vill du ha ett operativsystem som kan använda det system du har satt ihop. När den har installerat, kolla online för drivrutinsuppdateringar.
  • Windows tenderar att vara det bästa operativsystemet för spel, men du kanske ursprungligen vill välja en nyare version av Windows som 10 eller 8.1 Eftersom dessa har förbättrat prestanda.
  • Linux-baserade operativsystem växer och kan ha begränsat spelstöd. De flesta distributioner är gratis och lätta och är ett bra alternativ om du har en nedre dator eller de spel du vill spela har en Linux-version tillgänglig. Många Windows-spel är ännu perfekt spelbara med Vin (vissa spel kan ha minskat prestanda eller buggar när de körs under vin).
  • Bild med titeln Skapa en speldator Steg 9
    9. Överväg att få en fristående kylare. Generellt, med avancerade datorer, case fans skär inte det. Vanligtvis är flytande kylning bäst.
  • Del 2 av 2:
    Slutföra och använda ditt system
    1. Bild med titeln Skapa en speldator Steg 10
    1
    Ta bort den statiska från dina händer. Det här är väldigt viktigt. Du vill inte skada din CPU. Du kan ta bort statisk genom att helt enkelt röra på utsidan av ditt datorväska, eller genom att få saker som anti-statiska handkuddar eller antistatiska "klockor" För lite extra sinnesro.
  • Bild med titeln Skapa en speldator Steg 11
    2
    Se till att du lägger alla delar ihop rätt i fallet. Att sätta ihop en dator är mer komplex än det låter. Se till att du gör det korrekt eller det kommer inte att springa.
  • Bild med titeln Skapa en speldator Steg 12
    3
    Anslut din dator till en bildskärm med en hög uppdateringshastighet. En högkvalitativ spel PC kommer vanligtvis att vara kraftfullare än en spelkonsol. Du kan njuta av att ansluta din dator till din HD-TV för att få den stora skärmupplevelsen. Men många veteran PC-spelare föredrar en bildskärm över en TV-skärm. Att få en bildskärm som kan stödja det stora antalet ramar som din nya dator kan pumpa ut är avgörande för vissa typer av spel, som Mass Online Multiplayer-spel där en enda ramfördel är kritisk. Att använda TV eller bildskärmar med lägre uppdateringshastigheter orsakar spöke och gör att datorn verkar mindre mottaglig än den faktiskt är.
  • Det finns många bra företag som erbjuder bildskärmar som Acer`s Predator Series eller Asus. En bra standardupplösning är 1920x1080 med en uppdateringshastighet på 144Hz. Kom ihåg att använda en bildskärmskabel (DP), som standard HDMI eller VGA-kablar inte stöder höga ramhastigheter.
  • Bild med titeln Skapa en speldator Steg 13
    4
    Anslut din konsolspelskontroll till din dator om du föredrar de kontrollerna. PC-spelkontroller kan vara svåra att lära och använda för personer som är mer bekanta med konsolspel. Du kan dock enkelt ansluta en konsolkontroll till en dator och spela ditt spel som vanligt.
  • Tips

    Innan du trycker på någon maskinvara är det bäst att röra datorns metallfodral eller något för att ladda ur el, så du skadar inte din dator med spänning. Du kan också köpa en antistatisk armband.
  • Att köpa varje del individuellt kan vara billigare än att köpa en dator tillverkad av Dell, Gateway eller liknande företag. Ju högre grad en dator är desto bättre är det att bygga den än att köpa den (kostnadsvis)
  • Var försiktig när du arbetar i ditt ärende. Högre änden kan vara generösa och runt kanterna, medan billigare fall kan lämna dem rakhyvel.
  • Om du inte vet vilken del att köpa, läsa recensioner!
  • Se till att du kontrollerar alla detaljer först innan du begå köp.
  • Kom ihåg att hålla reda på dina garantier. Vissa företag som EVGA och OCZ erbjuder livslängdsgarantier. Andra får endast erbjuda återförsäljarens garanti. Det kan hjälpa dig att spara pengar i det olyckliga händelsen med ett hårdvarufel.
  • Bosätta sig aldrig med bara en recension. Varje granskare har sina egna åsikter och kanske inte ger den mest exakta uppgifterna.
  • Om du känner till någon som är van att arbeta med datorer, fråga dem om sina tankar på delar eller till och med be dem att hjälpa dig att bygga den.
  • Det finns onlinebrädor och diskussionsforum som gör att du kan skicka frågor och få svar från experter av varierande kvalitet.Många av dina frågor kan vara vanliga och du kan hitta de svar du vill ha postat online.Skriv helt enkelt din fråga till en sökmotor som Google och söka igenom svaren.
  • Ta din tid och gör lite forskning när du köper produkter - det senaste kanske inte är bäst, och betalar mer inte alltid att bli mer.
  • Varningar

    Tvinga aldrig någon komponent på plats. Vissa komponenter, som strömkablar, kan kräva tryck. Men CPU: er ska aldrig tvingas på plats.
  • När du arbetar med någon datorrelaterad hårdvara, håll alltid dig jordad! En elektrostatisk urladdning kan permanent skada dina komponenter. Använd en elektrostatisk urladdningsarmband och anslut den till en metalldel av väskan eller annat stort metallobjekt. I en nypa kan du helt enkelt röra fallet regelbundet, men det är inte lika pålitligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande