Hur man väljer en dator

Att få en ny dator är en spännande upplevelse. Löftet om helt ny teknik är svår att kväva. Tyvärr kan den spänningen snabbt avta om du hittar att du inte fick den dator du behöver. Det stora antalet val kan vara skrämmande, men den här guiden kan hjälpa dig att styra dig mot teknisk salighet.

Steg

Metod 1 av 3:
Utvärdera dina behov
1. Fråga dig själv vad du behöver din dator för. Huvudfunktionen hos din dator kommer att diktera den typ av dator du behöver. Genom att klämma ner datorns roll tidigt kan du spara dig några seriösa pengar nerför linjen.
  • Kommer du att använda datorn huvudsakligen för att kontrollera e-post och bläddra på webben?

  • Planerar du att göra en betydande mängd kontorsarbete på din dator?
Bild med titeln sidor icon.jpg
Bild med titeln sidor icon.jpg
  • Njuter du av spel och planerar att spendera det mesta av din datortid som spelar de senaste och största utgåvorna?Bild med titeln Välj en dator Steg 1Bullet3
  • Är du en konstnär eller musiker? Förutser du att använda datorn för att skapa bilder, musik eller videoklipp?Bild med titeln fcpxsplash.jpg
  • Kommer din dator att användas av alla i familjen? Kommer din dator att vara ett underhållningsnav för vardagsrummet?Bild med titeln Välj en dator Steg 1Bullet5
  • Bild med titeln Återställ från ett skadat register som förhindrar att Windows XP startar steg 2
    2. Bestäm mellan en bärbar dator eller ett skrivbord. Bärbara datorer är bärbara, och är bra för studenter eller kontorsarbetare, men de är vanligtvis mindre än stellära när det gäller spel. Stationära datorer är vanligtvis mycket kraftfullare än bärbara datorer, men kan också hamna dyrare. De tar också upp betydligt mer utrymme än en bärbar dator.
  • Fråga dig själv hur bundet du vill vara till ett skrivbord. Bärbara datorer låter dig arbeta från nästan var som helst som du kan ladda eller få en Wi-Fi-anslutning.Bild med titeln Välj en dator Steg 2Bullet1
  • Om du väljer en bärbar dator, var uppmärksam på det annonserade batteriets livslängd, eftersom ditt batteri kommer att diktera hur mobil din bärbara dator kan vara.
    Bild med titeln Välj en dator Steg 2Bullet2
    Bild med titeln Välj en dator Steg 2Bullet2
  • Bild med titeln Välj en dator Steg 3
    3. Jämför äpple till en Windows-dator. Mycket av detta kommer ner till personliga preferenser. Om ditt företag driver huvudsakligen Mac-datorer, kan det vara mer bekvämt att ha en Mac hemma. Apple-datorer är vanligtvis dyrare än en lika kraftfull Windows-dator, och Windows-datorer kan köra mer spel än en Apple-dator. Även om det här är de vanligaste valen, kan du spara pengar genom att gå med en Linux-distribution som Ubuntu.
  • Apple-datorer föredras för musiker och konstnärer, eftersom de vanligtvis driver innehållsskapande program mycket mer effektivt än en Windows-dator.

  • Linux är ett alternativt operativsystem som är fritt från kostnader, upphovsrätt och virus. Om du köper en dator med Linux, se upp för ett system76. Ubuntu är en bra fördelning att börja med.

  • Bild med titeln A033_C074_070142_4K169
    4. Kontrollera din budget. Anteckningsböcker finns för mindre än 200 kronor, medan avancerade spel- och grafikbehandlingsdatorer kan löpa in på $ 2000-sortimentet. Balansera dina behov kontra din tillgängliga budget.
  • 5. Forskning de grundläggande datorkomponenterna. När det är dags att börja shoppa, kommer det att vara användbart att veta vad de grundläggande bitarna är så att du kan göra bra jämförelser.
  • Hårddisk - det här är lagringen för din dator. Förvaring mäts i gigabyte (GB). Alla dina dokument, program, foton, videor och musik kommer att använda detta utrymme. I allmänhet, desto mer lagring, desto bättre, men genomsnittliga användare kan enkelt komma med med 500 GB.
    Bild med titeln Skärm bild 2014 05 13 kl 12.59.18 pm.jpg
    Bild med titeln Skärm bild 2014 05 13 kl 12.59.18 pm.jpg
  • RAM / MEMORY - Detta är speciallager som program använder för att hålla tillfällig information. Om du inte har tillräckligt med RAM hittar du program som går trögt eller till och med kraschar. 8 GB är ett bra baslinjenummer för RAM, även om spelare och grafikdesigners vill ha minst dubbelt så mycket.
    Bild med titeln Memory.jpg
    Bild med titeln Memory.jpg
  • CPU - det här är datorns processor, och vad som gör datorn. Det finns två stora tillverkare - Intel och AMD. AMD är vanligtvis lite billigare än Intel för jämförbar prestanda, till kostnaden för lite kvalitet och support. Var noga med att undersöka vilken CPU du planerar att köpa, eftersom marknaden ändras ofta.
    Bild med titeln processor.jpg
    Bild med titeln processor.jpg
  • Videokort - Om du inte körspel eller gör 3D-utveckling behöver du sannolikt inte oroa dig för ditt grafikkort. Om du är en spelentusiast är videokortet dock en viktig del av datorn.
    Bild med titeln Videokort.jpg
    Bild med titeln Videokort.jpg
  • Metod 2 av 3:
    Få ett skrivbord
    1. Bild med titeln Välj en dator Steg 6
    1. Ta en titt på proffsen och nackdelarna med att bygga och köpa. En av de äldsta traditionerna i datorvärlden bygger din egen maskin. Stationära datorer är modulära och är konstruerade för att enkelt konstrueras och uppgraderas. Att bygga ditt eget skrivbord kan också vara betydligt billigare än att köpa en prebyggd dator. Nackdelen är bristen på stöd för din dator - alla ersättningar och tekniska problem måste hanteras av dig själv.
  • 2. Titta på tillgängliga prebyggade datorer. Om du bygger din egen dator verkar lite skrämmande, kan du hitta prebyggade maskiner från alla de stora tillverkarna. Se till att jämföra specifikationer över varumärkena och för att undvika datorer som har för fler funktioner än du någonsin kommer att använda. På flip-sidan, köp inte en dator bara för att det är billigt, se till att det har de funktioner du behöver.
  • Populära stationära tillverkare inkluderar: HP, Ibuypower, Acer, Dell, Lenovo, Gateway och mer.Bild med titeln Välj en dator Steg 7Bullet1
  • Apple-skrivbord kör Mac OS X istället för Windows, och är ofta mycket mindre anpassningsbara eller uppgraderbara. Uppsidan är deras enhetliga hårdvaruprogram som är utformade för mycket vanligtvis kör mycket mer effektivt, och OS X måste oroa sig mindre om virus. Linux-datorer som systemet76 är billiga och får inte virus. Även om en Linux-dator kanske inte har många tillämpningar. Men det finns likvärdiga som fungerar lika bra.

  • Bild med titeln Välj en dator Steg 8
    3. Handla runt för datorkomponenter. Om du har bestämt dig för att bygga din egen dator måste du köpa var och en av komponenterna individuellt. Handla runt för att säkerställa att du får det bästa priset, men också se till att återförsäljaren du köper från, har en bra avkastningspolitik om något kommer trasigt (vilket är ganska vanligt i datorns industrin!!). En bra plats att handla för enskilda delar är newegg.com. När du har fått dina delar, kolla in Den här guiden på att sätta det ihop.
  • Metod 3 av 3:
    Få en bärbar dator
    1. Bild med titeln Välj en dator Steg 9
    1. Jämför tillverkare. Eftersom bärbara datorer inte enkelt kan byggas, måste du välja mellan alternativ som tillverkarna gör. Jämför inte bara funktioner utan det stöd som erbjuds av tillverkaren. Var noga med att läsa online recensioner om kundsupport och returtjänster som de tillhandahåller.
  • Bild med titeln Välj en dator Steg 10
    2. Var särskilt uppmärksam på komponenterna. Bärbara datorer är mycket svårare att uppgradera än stationära, omöjliga i de flesta fall. Om du får en bärbar dator måste du verkligen vara säker på att du är nöjd med prestanda och specifikationerna. Uppgradering av hårddisken är vanligtvis inget problem, men ändring av grafikkortet är nära omöjligt och förändrat processorn är ute av frågan.
  • Bild med titeln Välj en dator Steg 11
    3. Försök innan du köper. Om möjligt hitta en plats som låter din ge din bärbara dator en provkörning innan du lägger ner dina hårdförtjänta pengar på den. Om du inte kan ge den bärbara datorn ett försök, försök hitta några tillförlitliga recensioner online.
  • Tips

    Kom ihåg att det största numret inte alltid är det bästa. Se till att varumärket du väljer har en felfri eftervårdspårskort!
  • På ett år eller två kommer din dator att vara värd hälften av vad du har betalat, så få den senaste modellen de har av vilket varumärke du vill ha.
  • Inte impuls köp. Det ska ta dig några veckor från när du börjar titta på när du faktiskt köper din nya dator.
  • Ta hänsyn till kostnaden. $ 400- $ 700 är tillräckligt för din första dator.
  • Kom ihåg att Linux-operativsystemet finns. Om du börjar, ta en titt på Ubuntu. Google kan hjälpa till med forskning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande