Allt du behöver veta för att välja rätt bärbar dator för studenter

Det finns massor av fantastiska bärbara datorer där ute, så att välja en för en student är inte lätt! Om du känner dig förlorad i ett hav av alternativ och funktioner, förstår vi helt. Vi har undersökt ett brett utbud av val för dig, håller studenterna i åtanke varje steg i vägen, och vi kommer att gå igenom processen för att hjälpa dig att begränsa dina alternativ. Du har den perfekta bärbara datorn på nolltid!

Steg

Metod 1 av 13:
Gå till en dator för ett enkelt, prisvärt val.
  1. Bild med titeln Välj en bärbar dator för studenter Steg 1
1. Datorer är prisvärda, användarvänliga och kompatibla med de flesta programvara. Om du aldrig har använt ett Mac-operativsystem innan det är lite av en inlärningskurva innan du blir riktigt bekväm med den. Dessutom tenderar PCS att vara billigare och många skolor föredrar Windows-baserade bärbara datorer så att eleverna inte upplever problem med mjukvaruinkompatibilitet.
  • Skolbeteckningar brukar sträcka sig från $ 300 till $ 900.
  • Om du går med en dator, var noga med att investera i anti-virus och malware programvara för skydd. Apple-produkter har i allmänhet bättre inbyggda försvar mot det där. Om din dator kör Windows 10, är ​​den gratis antivirusprogrammet Microsoft Defender redan inbyggd och bör hålla eleverna säkra. Om du kör en äldre version av Windows, överväg att köpa Norton eller McAfee-programvara för att skydda datorn. Båda alternativen kostar ungefär $ 100 per år.
  • För företagsstudenter är Windows den valfria plattformen eftersom problem med mjukvarukompatibilitet är mindre benägna.
  • Många populära ingenjörsprogram, som AutoCAD och PRO / Engineer, är endast tillgängliga för Windows.
Metod 2 av 13:
Prova en Mac för livslängd och fantastisk grafisk kvalitet.
  1. Bild med titeln Välj en bärbar dator för studenter Steg 2
1. Macs är (nästan) immun mot virus och erbjuder den bästa grafikupplevelsen. Om du är bekant med Macs operativsystem, eller du är en grafisk design, fotografi eller musikstudent, är en Mac-bärbar dator ett bra val. Mac är dyrare, men hårdvaran är high-end och bör vara minst 5-7 år. Apples flaggskepps bärbara datorer är MacBook Air och MacBook Pro.
  • MacBook Air är smalare, lättare och billigare än proffs. En MacBook Air kommer fortfarande att kosta dig minst $ 1000, men det är inte exakt billigt.
  • MacBook Pros är toppen av linjemaskinerna. Proffs är snabbare och större än flyg, men de är också tyngre och dyrare. Det pågående priset för ett MacBook Pro är minst $ 2000 och kan variera upp till $ 5000.
Metod 3 av 13:
Få en Core i5-processor för maximal effektivitet.
  1. Bild med titeln Välj en bärbar dator för studenter Steg 3
1. Core i5 och i7-processorer skryter oslagbara prestationshastigheter. Processorn styr hur snabbt datorn körs. De flesta grundläggande bärbara datorer har en dubbelkärna I5-processor, som fungerar bra för den genomsnittliga gymnasiet eller högskolestudenten. Om du gör grafisk design eller video, eller om du måste köra många applikationer samtidigt, är en quad-core i7-processor ett bättre alternativ.
  • Processorns hastighet är viktig, så det är inte svårt att hitta den här informationen! Det är vanligtvis den första listade funktionen.
  • Varumärken varierar, men i7-processorer kostar vanligtvis cirka $ 200 mer än I5-processorer.
Metod 4 av 13:
Leta efter 8 GB RAM så multitasking är en bris.
  1. Bild med titeln Välj en bärbar dator för studenter Steg 4
1. Denna mycket RAM uppfyller lätt de flesta gymnasieelever. RAM bestämmer hur många uppgifter din bärbara dator kan hantera i taget. För gymnasieelever med grundläggande produktivitetsbehov, är 8 GB RAM gott. Om du är på college, studerar grafisk design, eller tar virtuella klasser, är 12-16 GB RAM effektivare. Mer RAM driver upp priset, men så håll dig till det lägsta om du är på en budget.
  • Språnget från 8 GB till 16 GB lägger vanligtvis cirka $ 200 till den totala kostnaden.
  • Teknik, teknik och programmering studenter behöver sannolikt 16 GB.
  • Om du planerar att använda din bärbara dator för spel eller videoredigering, eller om du har råd att splurge, gå för 16 GB.
Metod 5 av 13:
Gå med en solid state-enhet (SSD) så att den bärbara datorn går fort.
1. SSDS är snabbare och mer hållbara än traditionella hårddiskar (hårddiskar). Solid State Drives (SSD) kostar lite mer än hårddiskar, men operationshastigheten är mycket bättre. SSDS tenderar också att vara mer robusta än hårddiskar och håll dig bättre när det gäller att droppa skador och allmän slitage.
  • Eleverna är ofta på språng, så den extra hållbarheten är värt det!
  • SSDS är nyare teknik, så de kostar mer än hårddiskar med cirka 30 dollar per GB. Den prisskillnaden krymper snabbt, men eftersom SSD är billigare och vanligare över tiden.
Metod 6 av 13:
Få minst 320-500 GB lagring.
  1. Bild med titeln Välj en bärbar dator för studenter Steg 6
1. 500 GB är bäst om du installerar många program eller spara stora mediefiler. När det gäller hårddiskar är 320 GB ganska mycket guldstandarden för gymnasieelever. 500 GB är mer lämplig för högskolestudenter, men de kan komma med 320 GB så länge de inte studerar bildkonst, programmering eller teknik.
  • Om du ska arbeta med eller lagra extremt stora filer (grafisk design, video eller fotografi), överväga att springa för 1 tb lagring.
  • Mer lagring betyder en högre prislapp, men prisområden kan variera vildt mellan varumärken. Faktorer som kärnprocessor, RAM, hårddisk och skärmstorlek är större influenser på priset.
Metod 7 av 13:
Gå med en 13-15 i (33-38 cm) skärm för bärbarhet.
  1. Bild med titeln Välj en bärbar dator för studenter Steg 7
1. 13-15 i (33-38 cm) Skärmar är lätta och bra för daglig användning. För den genomsnittliga högskolan eller högskolestudenten, kommer en 13-15 i (33-38 cm) skärm att möta dina behov. Det finns massor av storlekar, men om du vill gå större, gör det! Tänk bara på: Ju större skärmen, desto högre pris.
  • Skärmstorlek påverkar också din bärbara dators vikt också. En mindre skärm är lättare och mer bärbar. Generellt kostar större skärmar mer än mindre, men priset kan variera ganska drastiskt av varumärke.
  • Till exempel är en 17 tum (43 cm) skärm betydligt tyngre än en 13 tum (33 cm) skärm och skulle vara svårt att släpa runt campus.
Metod 8 av 13:
Få 1080p upplösning för en högkvalitativ visuell upplevelse.
  1. Bild med titeln Välj en bärbar dator för studenter Steg 8
1. 1080p är perfekt för daglig användning och borde inte orsaka ögonbelastning. 1080 pixlar är hög-def och ett bra alternativ för daglig användning, inklusive virtuellt lärande, för både gymnasiet och högskolestudenter. Bilder och text kommer att se rena och skarpa, så du är mindre benägna att uppleva ögonbelastning.
  • För grafisk design, video eller fotografier, är ultrahöga resskärmar, som 4k, bättre.
  • 1080p är ganska standard dessa dagar - du kan hitta bärbara datorer med hög-def-skärmar för så lite som $ 349.
Metod 9 av 13:
Kontrollera efter USB och andra hamnar för att stödja dina enheter.
  1. Bild med titeln Välj en bärbar dator för studenter Steg 9
1. Du behöver 2-3 USB-portar och en HDMI-port för effektiv anslutning. På ett minimum behöver du minst 2 grundläggande USB-portar på din bärbara dator. Extra anslutningar som HDMI och MicroSD är avgörande om du behöver visa video eller överföra bilder. De nyaste bärbara datorerna har USB-C-portar, så hämta några donglar om du planerar att ansluta dina gamla USB-enheter.
Metod 10 av 13:
Leta efter en batterilivslängd på 8 timmar eller mer.
  1. Bild med titeln Välj en bärbar dator för studenter Steg 10
1. Högskolestudenter behöver det mest batteritiden eftersom de är på språng. 8 timmars batterilivslängd bör vara hela dagen så länge du gör grundläggande produktivitets saker (inklusive streaming video). Om den bärbara datorn har Ultra High-Def 4k Display, eller om du kör komplexa program, dränerar batteriet snabbare än det.
  • Mac bärbara datorer tenderar att ha det bästa batteriet-uthållighet - några senaste 18 timmar.
  • Om du gör virtuellt lärande hemma, är batteriet inte super viktigt eftersom det alltid finns ett utlopp i närheten.
Metod 11 av 13:
Se till att den bärbara datorn stöder tredjepartsapplikationer.
  1. Bild med titeln Välj en bärbar dator för studenter Steg 11
1. Tredjepartsapplikationer och ytterligare programvara används ofta för klassarbete. För daglig användning och online-lärande, low-end hårdvara som tabletter, billiga PC-bärbara datorer, och chromebooks kommer förmodligen inte att skära den eftersom deras förmåga är för begränsade. Till exempel vill de flesta skolor att deras elever använder Microsoft Word, men Chromebooks kan inte installera den programvaran.
  • Om din skolans fjärrlärningsplattform är helt webbaserad kan du få med en chromebook eller billig PC-bärbar dator. Var noga med att dubbelkontrollera, dock! Du kan hitta chromebooks för under $ 200, vilket är betydligt billigare än grundläggande datorer.
Metod 12 av 13:
Få en 1-årig garanti om något går fel.
  1. Bild med titeln Välj en bärbar dator för studenter Steg 12
1. Köp en förlängd garanti och olycka täckning för mer skydd. De flesta bärbara datorer stöds av minst en 1 års garanti på delar och arbete, men det är viktigt att se till. Om den bärbara datorn ger dig problem eller har felaktiga delar, garanterar garantin att det repareras gratis. Du kan också köpa förlängda 3-4 års garantier. Emellertid täcker garantier inte olyckor eller stöld. Du kanske vill köpa olycksskydd för de där sakerna.
  • Apples utökade garanti på 3 år kostar vanligtvis $ 250. Du betalar en liknande kurs för en dator för att förlänga erbjudandet upp till 4 år.
  • Tillverkare säljer vanligtvis olycka täckning som en separat plan. $ 300 för 3 års täckning är ganska standard.
Metod 13 av 13:
Titta på renoverade bärbara datorer om du är på en budget.
  1. Bild med titeln Välj en bärbar dator för studenter Steg 13
1. Refurbs används bärbara datorer som har återställts av proffs. Om pengar är tätt kan en refurb kan vara en bra lösning. Refurbs är vanligtvis äldre modeller, men så problem med batterilivslängd, Wi-Fi-anslutning och prestanda är möjligheter. För den bästa upplevelsen, köp alltid en renoverad bärbar dator direkt från tillverkarens hemsida.
  • Till exempel, om du har ditt hjärta på en Mac, men de nya modellerna är ute av ditt prisklass, kolla online för Refurb-alternativ! Du kan hitta en fantastisk affär på en bra dator.
  • Generellt är den nyare OS desto bättre, men du kan alltid uppgradera senare.
  • Undvik återförsäljare på tredje parts plattformar eftersom köp från dem kan vara ganska riskabelt.

Tips

Dela på det sociala nätverket:
Liknande