Så här justerar du, lutar och vrider din windows-skärm

Har du ett spel som måste spelas med en vertikal bildskärm? Försöker du skapa en unik hemdatorvisning? Bygga du en retro arkad? Rotering av din bildskärm är inte ett vanligt förfarande, men med rätt utrustning kan du konfigurera dina bildskärmar men du vill. När din bildskärm är konfigurerad kan du ändra hur Windows visas på den så att du inte behöver luta ditt huvud för att se. Slutligen kan du kalibrera bildskärmen så att färgerna ser så bra ut som möjligt.

Steg

Del 1 av 3:
Rotera din skärmorientering
  1. Bild med titeln Justera, luta och vrid ditt Windows-skärm Steg 1
1. Försök att rotera din skärm med tangentbordsgenvägar. Detta är det snabbaste sättet att rotera Hur din skärm visas, men den fungerar inte på varje system. Det snabbaste sättet att ta reda på om det fungerar är att helt enkelt testa. Om dessa genvägar inte fungerar, gå vidare till nästa steg:
  • Ctrl+Alt+ ← kommer att rotera din bildskärm 90 ° till vänster.
  • Ctrl+Alt+ → kommer att rotera din bildskärm 90 ° till höger.
  • Ctrl+Alt+ ↓ kommer att vända din skärm upp och ner.
  • Ctrl+Alt+ ↑ kommer att returnera din display till sin ursprungliga rätte-upp-orientering.
  • Bild med titeln Justera, luta och vrid ditt Windows-skärm Steg 2
    2. Öppna fönstret för skärmupplösning. I Windows 7 och 8 kan detta nås genom att högerklicka på skrivbordet och välja "Skärmupplösning". Välj i Windows Vista, välj "Personalisering" och klicka sedan på alternativet Displayinställningar.
  • Välj i Windows XP "Egenskaper" och klicka sedan på fliken Inställningar.
  • Bild med titeln Justera, luta och vrid din Windows-skärm Steg 3
    3. Välj ditt rotationsalternativ. Leta efter "Orientering" rullgardinsmenyn. Detta kommer att låta dig välja hur du vill att din display roteras. Välj det alternativ du vill ha och klicka sedan på Apply.
  • Om du inte ser ett orienteringsalternativ, gå vidare till nästa steg.
  • Bild med titeln Justera, luta och vrid din Windows-skärm Steg 4
    4. Öppna ditt videokorts kontrollpanel. Skärmrotation hanteras av ditt grafikkort, och inte med Windows. Medan de flesta moderna grafikkort kommer att lägga till rotationsalternativen i fönstret Windows-skärmupplösning kan du behöva öppna videokortets kontrollpanel för att komma åt den.
  • Du kan vanligtvis komma åt kontrollpanelen genom att högerklicka på skrivbordet och klicka på alternativet Videokortens kontrollpanel. Du kan också komma åt det genom att öppna Windows-kontrollpanelen och sedan välja den därifrån.
  • Välj "Rotation" eller "Orientering" avsnitt på kontrollpanelen. Du kan använda detta för att rotera skärmen till din smak.
  • Om du inte kan rotera skärmen med tangentbordsgenvägar, har du inte alternativet i ditt skärmupplösningsfönster, och har inte alternativet i ditt videokorts kontrollpanel eller har inte en Videokort installerat, Du kommer inte att kunna rotera displayen.
  • Del 2 av 3:
    Justera bildskärmens inställningar
    1. Bild med titeln Justera, luta och vrid din Windows-skärm Steg 5
    1. Öppna en kalibreringsbild. Det finns massor av gratis kalibrering bilder tillgängliga online. En kalibreringsbild hjälper till att fungera som referenspunkt när du justerar bildskärmens inställningar.
  • Bild med titeln Justera, luta och vrid din Windows-skärm Steg 6
    2. Öppna din bildskärms meny. De flesta skärmar har en skärmmeny som du kan använda för att justera färgen, ljusstyrkan och kontrasten. Om du inte har en skärmmonitor kan du ha specifika knappar för dessa funktioner.
  • Bild med titeln Justera, luta och vrid ditt Windows-skärm Steg 7
    3. Ställ in din färgtemperatur. Övervaka kalibrering bilder brukar ha block av ljus färg. Använd dessa för att hitta en färgtemperatur som verkar naturlig och låter dig tydligt se alla nyanser.
  • 6500K är standarden för bildskärmar, även om vissa kalibrering bilder kommer att be dig att vända upp till 9300k. Inte alla bildskärmar tillåter dig att ställa in ett temperaturvärde.
  • Bild med titeln Justera, luta och vrid din Windows-skärm Steg 8
    4. Ställ in din ljusstyrka och kontrast. Använd ljusstyrkan och kontrastkontrollerna för att justera hur bra du kan se de mörka lådorna på kalibreringsbilden. Du vill vanligtvis kunna skilja de senare rutorna, men de första lådorna bör vara oskiljbara. Detta kommer att se till att svarta och mörka scener i filmer och spel ser bra ut.
  • Bild med titeln Justera, luta och vrid din Windows-skärm Steg 9
    5. Justera skärmpositionen. Ibland kommer skärmen inte att passa exakt rätt i din bildskärms gränser, och du kanske märker att musen går av skärmen lite, eller det kan finnas märkbara svarta barer runt kanten. Du kan justera det här från din bildskärmsmeny.
  • Du kan flytta skärmen horisontellt och vertikalt, och du kan sträcka och squish den. Använd dessa kontroller för att göra skärmen att passa din bildskärm perfekt.
  • Del 3 av 3:
    Fysiskt roterande din skärm
    1. Bild med titeln Justera, luta och vrid din Windows-skärm Steg 10
    1. Väggmontera din skärm. Om du vill rotera din skärm permanent (en retro arkad, kanske?), det enklaste sättet att göra det säkert är att använda a väggmonteringssats. Dessa passar inte alla skärmar, så kontrollera att satsen är kompatibel med din bildskärms make och modell.
  • Bild med titeln Justera, luta och vrid din Windows-skärm Steg 11
    2. Köp en bildskärm som roterar. Det finns flera bildskärmar tillgängliga som du kan rotera vid basen. Detta låter dig enkelt rotera bildskärmen 90 °. Observera att när du roterar din bildskärm manuellt, måste du fortfarande justera orienteringen via dina videokortinställningar.
  • Det finns ställen som du kan köpa som kan låta dig rotera din befintliga bildskärm utan för stor investering. Se bara till att den är kompatibel med din bildskärmsmodell.
  • Bild med titeln Justera, luta och vrid din Windows-skärm Steg 12
    3. Kontrollera om din bildskärm kan luta. Vissa bildskärmar har stativ som tillåter dig att luta övervakningen upp eller ner. Detta är särskilt användbart om du har en LCD-skärm, eftersom de bäst ses från specifika vinklar. Du kan vanligtvis luta din bildskärm genom att försiktigt gripa både toppen och botten och sedan dra botten eller trycka på toppen.
  • Bild med titeln Justera, luta och vrid ditt Windows-skärm Steg 13
    4. Undvik att bara vrida bildskärmen utan stöd. Många bildskärmar är inte konstruerade för att vända, särskilt gamla CRT-skärmar. När som helst du roterar din bildskärm, ska den vara väl stödd av antingen ett stativ eller ett fäste. Använda andra objekt för att stödja bildskärmen kan orsaka att den är instabil eller leder till det överhettning.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande