Hur man blir ett verktyg och dö maker

Verktygs- och dömakare är på toppen av stegen i metallbearbetningshandlarna.De är mycket mångsidiga i att använda sina händer för att skapa delar såväl som maskiner för att producera hög precision delar.Deras förmågor går utöver den typiska maskinistens.De kan utforma och tillverka verktyg utan tillsyn.Med dessa färdigheter är verktyg och döverkare en enorm tillgång i någon tillverkningsanläggning.

Steg

  1. Bildbetaget blir ett verktyg och dö maker Steg 1
1. Master Basic Math.Förstå tillägg, subtraktion och division. En liten butik trigonometri är bra för beräkning av bultcirklar och hitta längden på trianglarna. Några grundläggande algebra kan också vara praktiskt för att använda handboksformler.
  • Bilden med titeln Bli ett verktyg och dö maker Steg 2
    2. Lär dig datorns utformning.Lämpliga färdigheter ingår i yrkes- och tekniska skolans bearbetningsprogram.Lär dig att skapa och tolka mekaniska ritningar.
  • Bildtiteln blir ett verktyg och dö maker Steg 3
    3. Ange ett lärlingsprogram på ett verktyg och döbutik under gymnasiet om möjligt. Som en lärling gör du enkla uppgifter som borrning, avbrott och svepning i början.Uppgifterna blir mer utmanande när tiden går vidare. Du kommer att lära dig svarv, kvarn och ytkvarn. Apprenticeships är vanligtvis 2 till 4 år.
  • Bildbetaget blir ett verktyg och dö maker Steg 4
    4. Studiemaskinverktygsteknik på en bra yrkeshandelsskola.Programmen varierar från skolan till skolan.Se till att du studerar på en som har olika maskiner att lära av. En tråd EDM (elektrostatisk urladdning bearbetning) verktyg skulle vara trevligt. Se också till att de har bra CNC (datorn numeriskt kontrollerade) programmeringskurser. Försök att få praktisk erfarenhet i en butik istället för att studera bara i ett klassrum.Hjärtat av din utbildning kommer att vara i de typer av projekt du kommer att göra i kursen. Ett typiskt maskinverktygsteknikprogram kommer att vara två år.
  • Bildbeteckningen blir ett verktyg och dö maker Steg 5
    5. Få en kopia av maskinhandboken och hänvisa till det ofta. Detta är en utmärkt referens för att svara på något bearbetningsproblem.
  • Bildtiteln blir ett verktyg och dö maker Steg 6
    6. Köp en uppsättning bra högkvalitativa precisionsverktyg som 1-2-3 tum (-5.1-7.6 cm) mikrometer och en fyrkantig uppsättning, tillsammans med en 7- eller 11-låda maskiner verktygslåda. En elektronisk kaliper är ett plus också.
  • Försök att hålla dig borta från generiska verktyg eftersom det verkar vara mindre slitstarka.Investera istället i högkvalitativa verktyg som Starrett och Mitutoyo, toppnamn i handeln.
  • Om pengar är tätt, få verktyg gradvis, eftersom du behöver dem, över tiden, tills du har din egen uppsättning.Få de du behöver mest först.
  • Bildbetaget blir ett verktyg och die maker Steg 7
    7. När du landar ett jobb, fokusera på att få erfarenhet.Lär dig av veteranverktyg och dömakare.De kan och ofta dela många tips som de har lärt sig genom åren.
  • Bildbetaget blir ett verktyg och dö maker Steg 8
    8. Prata med andra verktyg och döproducenter på Internet i olika diskussionsforum, särskilt när det gäller CNC-programmering.
  • Bild med titeln Bli ett verktyg och dö maker Steg 9
    9. Läs Metalworking Trade Publications på fritiden.
  • Bildtiteln blir ett verktyg och dö maker steg 10
    10. Om du vill vidareutveckla din karriär i verktyget och dö handel, kanske du vill flytta till övervakning eller undervisning. En kandidatexamen i nästan vilket fält som helst tillsammans med verktyg och döupplevelse skulle vara mycket fördelaktigt för att få en handledares jobb inom tillverkning och / eller undervisning.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Lär dig allt du kan om olika maskiner och tillverkningsprocesser.
  • Medan du vet hur man använder svarv, fräsmaskinen och ytkvarnen är ett måste, lära sig andra typer av maskiner för att göra verktyg som tråd och koldm, OD / ID-slipmaskiner, TIG och MIG-svetsning och CNC-svarv och kvarnar.
  • Lär dig ett bra CAD-program som du kan använda för att designa.Medan AutoCAD fortfarande är användbart, är mångsidigheten större i 3D-modelleringsprogram som Autodesk Inventor, Pro / Engineer och SolidWorks.
  • Verktyg och dö gör är en livslångt lärande bearbeta.Du kommer att fortsätta att lära dig under hela dina år i denna handel.Det är praktiskt taget omöjligt att veta allt.Hur långt du går är upp till dig.
  • Varningar

    Tänk alltid på säkerhet först i en maskinaffär.
  • Vet rätt säkerhetsåtgärder och använd god sunt förnuft när du använder en maskin. Det kan faime om det används slarvigt.
  • Var extremt försiktig i denna handel. Korrekt säkerhetsglasögon är ett måste för att förhindra ögonskada.Använd alltid skyddsglasögon när du går in i ett verktyg och döbutik.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande