Hur man köper fastigheter i kap verde

En användbar guide för att köpa egendom i Cape Verde. Den tidigare portugisiska kolonin i Kap Verde, oberoende sedan 1975, består av 10 huvudöar och fem öar. Klimatet är varmt och torrt, med periodiska torka. Alla öar är vulkaniska, men den enda aktiva vulkanen är Mount Fogo, på Fogo, som sist utbröt 2014.

Det är osannolikt att det kan tyckas, en kedja av öar som ligger 650 kilometer (400 mi) utanför Senegal, Västafrika, blev snabbt den senaste internationella fastigheten hotspot när priserna ökade med nästan 20 procent under 2006. Sedan dess har införandet av direktflyg från Storbritannien, tillsammans med mer utveckling sett att Kap Verde Islands etableras på den internationella fastighetscenen.

Denna artikel är skriven ur brittiska investerarnas perspektiv. Den senaste introduktionen av direktflyg från Storbritannien till Kap Verdes internationella flygplatser har ökat brittiskt intresse i landet.

Steg

  1. Bild med titeln Köp egendom i Kap Verde Steg 1
1. Tänk på potentialen att äga egendom i Kap Verde. Kap Verde är socialt och politiskt stabil, med vänliga människor-året runt solsken - vit sandstränder - Pristine havshuset och en exotisk blandning av portugisiska och västafrikanska kulturen. Hälsovårdstjänster är bra, och brottsnivåer är generellt låga. Även om Kap Verde fortfarande inte är ett etablerat semestermål, är dess regeringens senaste aggressiva tillväxtstrategi för turism, som inkluderar skatteavbrott för utländska företagsinvesterare och utvecklare, vilket resulterar i en mängd nya uppbyggda hotell, kasinon och golforter. I sin tur är den därmed sammanhängande ökningen av besökarnummer som driver en framväxande internationell fastighetsmarknad. Vattensportersfläktar är de första som lockas till dessa Atlantiska öar, men det finns en marknad som utvecklas för par, familjer och till och med ekoturism.
  • Bild med titeln Köp egendom i Kap Verde Steg 2
    2. Känna fastighetsmarknaden i Kap Verde. Eftersom så mycket ny utveckling äger rum är det mesta av marknaden av planen. Medan köp-till-lets är populära, förvärvar många utländska köpare egendom främst för egen användning. Priserna varierar beroende på område och utveckling, eftersom varje ö har sin egen tydliga karaktär och kommer att vädja till olika grupper av människor - det finns inget sätt att ge filtpriser. Det faktum att infrastruktur fortfarande hamnar med byggnaden, priserna är dock mindre än du kan förvänta dig för ösliv, vilket gör Cape Verde utmärkt värde i jämförelse med Kanarieöarna, 240 kilometer (150 mi) i norr.
  • Eftersom hyresmarknaden är i sin spädbarn är det svårt att förutsäga avkastningar, men lokala agenter säger en välplacerad studio i Santa Maria, Sal ska ge någonting upp till nio procent avkastning. Och det är värt att tänka på att Cape Verde, till skillnad från många platser, har potential för året runt uthyrning tack vare klimatet.
  • Bild med titeln Köp egendom i Kap Verde Steg 3
    3. Tänk på de populära platserna i Kap Verde. De öar som för närvarande upplever mest intresse från semesterfirare är Sal, Boa Vista och Santiago, så det är där att den nya utvecklingen äger rum och den internationella fastighetsmarknaden blomstrar. Vissa är rädda överutvecklingen av vissa områden om byggboomen fortsätter, men det finns åtgärder på plats för att främja lågt densitet, miljövänlig byggnad, liksom restriktioner för att bygga för nära stränderna och kusten en typisk ny utveckling har, Som ett minimum har en gemensam pool - några privata pooler. Den mer uppmarknaden erbjuder gym, spa-faciliteter, tennisbanor, vattensporter och har enkel tillgång till golfbanor.
  • Sal - hem till en av Kap Verdes internationella flygplatser, det här är den mest utvecklade av öarna när det gäller turism. Den är öronmärkt för framtida utveckling, inklusive en marina. Sal mäter cirka 30 kilometer (19 mi) med 12 kilometer (7.5 mi) och är i stort sett platt, med några av Cape Verde finaste stränder. Många besökare lockas av de utmärkta vattensporter.
  • Huvudorten är Santa Maria, som har 8 kilometer (5.0 mi) av vackra stränder och ingen brist på barer, restauranger och andra bekvämligheter. För de som vill utforska längre bort, arbetar färjetjänster till de närliggande öarna Sao Vicente, Sao Nicolau, Boa Vista och Santiago.
  • Boa Vista - Boa Vista, Kap Verde östra ö och en av dess vackraste är ett upp och kommande semestermål, och en fastighetsboom förutspås där de närmaste åren. Betydande infrastrukturutveckling har redan ägt rum, och mer planeras.
  • Ön mäter 31 kilometer (19 mi) med 29 kilometer (18 mi). Liksom Sal är dess huvudattraktioner sandstränder (mer än 55km av dem) och vattensporter. Färgglada fiestor äger rum under hela året, inklusive karnevalen, hålls årligen i maj för att fira slavens befrielse. Kap Verde national musik, Morna (en nära släkting till Portugals Fado), härstammar på Boa Vista.
  • Santiago - Mätning 75 kilometer (47 mi) med 35 kilometer (22 mi), är Santiago (eller Sao Tiago) Cape Verdes största ö och anses vanligtvis ha sitt finaste landskap, med sandbåtar och en robust, bergig inredning. Det är hem för mer än hälften av Kap Verde befolkning, dess huvudstad, Praia och Francisco Mendes International Airport.
  • Den historiska hamnstaden Cidade Velha, med sina kullerstensgator, stenbyggnader och 1500-tals fästning och katedralen, är värt att utforska. Det har uppnått UNESCOs världsarvslista som den första europeiska bosättningen i troperna. Praia`s Marine Archeology Museum registrerar de många skeppsbrott som har inträffat i området.
  • Bild med titeln Köp egendom i Kap Verde Steg 4
    4. Köp en fastighet i Kap Verde. Känn inköpsprocessen. I Cape Verde säljs alla fastigheter Freehold, under ett transportsystem som liknar Portugals. Efter ett muntligt avtal börjar köparens advokat de juridiska sökningarna. När ett skattesiffrigt har erhållits från skattekontoret, tecknas ett provisoriskt kontrakt, och köparen betalar en återbetalningsbar deposition (vanligtvis 10-30 procent av köpeskillingen). Kontraktet är rättsligt bindande på båda sidor, med förbehåll för tillfredsställande sökningar.
  • När det preliminära kontraktets villkor är uppfyllda, undertecknar båda parter det slutliga kontraktet i närvaro av en notarius publicus och balansen i köpeskillingen betalas. 30 dagar efter detta kan det nya ägandet registreras med det lokala landregistret och skattekontoret.
  • Bild med titeln Köp egendom i Kap Verde Steg 5
    5. Betala avgifterna och kostnaderna. Överföringsskatt, med en fast ränta på 3 procent, betalas på fastighetsköp. Notarie- och registreringsavgifter plus stämpel Tull Normalt uppgår till ca 2.5 procent av köpeskillingen och kostnader totalt totalt cirka 6 procent. När du köper planen är det typiska betalningsplanen fem stegs betalningar, som görs över hela byggperioden. Köparen måste inledningsvis finansiera dessa betalningar, men kan få en inteckning på det officiella värdet av fastigheten efter avslutad slutändring (se finansiering av ditt köp).Årlig fastighetsskatt betalas till en fast ränta på 3 procent på 25 procent av en fastighets värde.
  • Bild med titeln Köp egendom i Kap Verde Steg 6
    6. Finansiera ditt köp. För närvarande är tillgången på brittiska hypotekslån på Cape Verde-fastigheten begränsad, och lån är endast tillgängliga i Cape Verde på egendom som redan är byggt - ett problem när mycket av marknaden är off-plan och iscensatta betalningar krävs. De flesta brittiska köpare betalar därför kontanter, antingen från besparingar eller genom att remortgagera en brittisk egendom.
  • Även om det kan tyckas en nackdel, är det faktum att inteckningar inte är allmänt tillgängliga spelar en stor roll i att hålla priserna låga. Eftersom Kap Verdes finansiella stabilitet ökar och inteckningar blir lättare att erhålla, kommer priserna oundvikligen att stiga. Lokala banker är redo att börja erbjuda Euro-hypotekslån till utländska köpare för att köpa off-plan och återförsäljningsegenskap, så det kommer att hjälpa till att frigöra en annan del av marknaden, men kan leda till att priserna stiger på egen hand.
  • Bild med titeln Köp egendom i Kap Verde Steg 7
    7. Betala den relevanta beskattningen. Det finns ingen dubbelbeskattningsavtal mellan Kap Verde och Storbritannien. Men om du betalar skatt på, säger hyresintäkter i Kap Verde, kan du minska din brittiska skatt på inkomst av det belopp som betalas i Kap Verde. Krediten för Kap Verde-skatten får inte vara mer än den brittiska skatten på motsvarande inkomst.
  • Som någonsin kommer råd från en oberoende internationell beskattningsexpert att se till att din skuld är täckt. Hyresintäkter som uppnåtts på fastigheten i Kap Verde debiteras till 20 procent. Capital Gains Skatt, med en fast ränta på 3 procent, betalas vid försäljning av en fastighet om försäljningspriset är mer än 30 procent högre än det ursprungliga köpeskillingen. Arv och presentskatt på tillgångar (inklusive egendom) tas också upp till 3 procent.
  • Bild med titeln Köp egendom i Kap Verde Steg 8
    8. Möt pass, visum och uppehållskrav.
  • Pass och visum - För att komma in i Kap Verde behöver brittiska medborgare ett pass, giltigt för den avsedda vistelsetiden och visum. Visum beviljas för en maximal vistelse på 90 dagar.
  • Bostad - utländska medborgare kan vanligtvis få boende om de: arbete för ett lokalt företag - anställer ett minimum antal Cape Verdean-medborgare - investera mer än en viss summa i ett nytt företag - eller om de kan bevisa att de har tillräcklig inkomst från utanför landet att försörja sig och betala för privat sjukvård. Om Kap Verde får EU-medlemskap - det är ryktet att överväga att ansöka om kandidatstatus - Bostad skulle naturligtvis bli lättare att få, men det skulle vara något sätt in i framtiden.
  • Bild med titeln Köp egendom i Kap Verde Steg 9
    9. Förstå vad kommunikationen är tillgänglig.
  • Telefon - Cape Verdes telefonsystem moderniserades i stor utsträckning mellan 1996 och 2000, efter partiell privatisering och förbättras fortfarande. Cabo Verde Telecom (CVT) är den enda leverantören av fasta, mobila och internettjänster. Samtal utanför skärgården är dyra. CVT har roamingavtal med de flesta brittiska och europeiska mobiltjänstleverantörer, även om kostnaderna tenderar att vara höga. Konkurrenterna vill bryta sig in på marknaden, vilket bör leda till lägre avgifter.
  • Internet - Tillgång till internet är också dyrt, och är för närvarande endast tillgänglig på Sal, Santiago, San Vicente och Boa Vista. Flera internetkaféer har öppnats nyligen i stora städer, särskilt på Santiago och Sal. Större hotell erbjuder laptopanslutningar.
  • Post - Postalen är generellt slow-service till Europa ta över en vecka.
  • Tips

    Trots brist på naturresurser har Kap Verde haft stadigt, om ospektakulär, utveckling. Politiken är på plats för att kontrollera de offentliga utgifterna, minska inhemsk skuld och förbättra sociala tjänster. Traditionellt var ekonomin baserad på fiske och jordbruk, de viktigaste grödorna är bananer, kaffe, jordnötter, sötpotatis och sockerrör. Men tjänster, i form av sjöfart, transport och särskilt turism, som växer på mer än 20 procent per år, är nu betydande bidragsgivare.
  • Eftersom nästan alla möbler måste importeras, erbjuder de flesta utvecklare inredningspaket. Tillåt 10 procent av köpeskillingen för att utrusta din egendom till en hög standard.
  • Bränsle och textilier är chefsindustrin. Remittanser från Expatriate Cape Verdeans, som tvingas av torka, livsmedelsbrist och brist på arbete att emigrera, består fortfarande av en betydande andel av ekonomin. Portugal är den största handelspartnern, men Kap Verde handlar också med andra EU-länder och USA. Kap Verde blev medlem i Världshandelsorganisationen i juli 2008.
  • Utländsk valuta kan bytas på flygplatser och banker, men CVE kan bara omvandlas i Portugal. Kreditkort används sällan, även om några stora hotell tar visum. Travellers checks accepteras i stora städer och turistområden.
  • Den lokala valutan är Cape Verdean Escudo (CVE), som är knuten till euron. Den nuvarande växelkursen är CVE125.93 = £ 1.00 sterling. Banktid är 8:00 till 2:00, måndag till fredag. ATM är tillgängliga på de viktigaste öarna.
  • Import / export av lokal valuta är förbjuden. Obegränsade summor av utländsk valuta kan importeras, förutsatt att de deklareras. Exporten av utländsk valuta är begränsad till motsvarande CVE1.000.000 eller det belopp som deklarerats vid ankomsten, beroende på vilket som är det större.
  • Varningar

    Detta är endast avsett som en guide. Du bör alltid söka professionell hjälp när du utför någon fastighetstransaktion.
  • Som med alla utländska fastighetsköp är det viktigt att behålla en erfaren engelsktalande advokat som är bekant med de relevanta transportförfarandena. Eftersom engelska inte är allmänt talat i Kap Verde, kan det vara en utmaning, men om du köper från en utvecklare, borde de kunna hjälpa till.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande