Hur man ringer brasilien

Försöker du kontakta en vän eller släkting i världens femte största land? Placera ett telefonsamtal till Brasilien var som helst i världen är snabbt och enkelt om du har en förståelse för det internationella samtalssystemet. Innan du lägger ditt telefonsamtal måste du kontrollera tiden i Brasilien och anskaffa några nödvändiga nummer: ditt internationella prefix, den brasilianska landskoden, lokalområdet / stadskoden och det lokala telefonnumret. Den här artikeln innehåller uppgifter om hur du hittar alla dessa nummer, plus information om telefon etikett och prisvärda alternativ till att använda din telefon för internationella samtal.

Steg

Del 1 av 3:
Gör samtalet på en telefon
  1. Bild med titeln Call Brasilien Steg 1
1. Hämta ditt lands utgångskod. Ditt lands utgångskod gör att du kan ringa ut ur ditt land. Det kallas också en "internationell åtkomstkod eller IDD (International Direct Dialing) -kod. Varje land har en annan kod. Om du gör en online sökning efter " Exit kod, "Koden för ditt land ska komma upp direkt.
  • Exit Code Exempel: USA och Kanada = 011, Storbritannien (och många andra länder, inklusive Argentina och Nya Zeeland) = 00
  • Bild med titeln Call Brasilien Steg 2
    2. Vet att Brasiliens landskod är 55. En landskod gör att du kan ringa det landet från ett annat land - Brasiliens landskod gör att du kan ringa Brasilien från utsidan av Brasilien. Landskoder består av en till två siffror - du ringer dem efter att du har ringt till ditt lands utgångskod.
  • Hittills skulle de siffror du ringa till din telefon vara landskod."
  • Bild med titeln Call Brasilien Steg 3
    3. Bekräfta att du har rätt område / stadskod. En riktnummer kan vara 1 till 3 siffror lång och kommer att begränsa ditt samtal geografiskt i det land du ringer. Brasilien använder 2-siffriga områdeskoder. Brasilien har många områdeskoder, så vilken du använder beror på vilken stad / område du behöver ringa. Om du inte redan känner till riktnummer, gör en Internet-sökning efter " Brasilien Area Code."
  • Brasilianska området Code Exempel är Rio de Janeiro = 21, Anapolis = 91, São Paulo = 11: Om du ringde någonstans i São Paulo från USA, skulle siffrorna ringa hittills (före det lokala 8-siffriga numret) skulle Var 011-55-11.
  • Det är troligt att områdeskoden redan ingår i telefonnumret. Du kanske ser det i parentes framför det lokala numret - till exempel (11) 5555-5555.
  • Bild med titeln Call Brasilien Steg 4
    4. Dubbelkontrollera det lokala telefonnumret du vill ringa. Detta är det direkta telefonnumret för bostaden / affären du kontaktar i Brasilien. Brasilien använder 8-siffriga lokala telefonnummer. Om du är osäker på numret, dubbelkontrollera det via e-post / sociala medier (för en personlig kontakt) eller via en Internet-sökning (om det är ett företag, statligt organ mm.).
  • Bild med titeln Call Brasilien Steg 5
    5. Skriv ner det fullständiga internationella telefonnumret. Innan du ringer, kanske du vill skriva numret eller ange hela telefonnumret till ett textdokument om du behöver använda den igen.
  • Ordern av siffrorna kommer att vara + <8-siffrigt lokalt telefonnummer>.
  • Om du ringde det lokala nummeret 5555-5555 i São Paulo, Brasilien, från USA, skulle du skriva ner och sedan ringa, 011-55-11-5555-5555.
  • Bild med titeln Call Brasilien Steg 6
    6. Ring det fullständiga internationella telefonnumret. När du har samlat de nödvändiga siffrorna, ring och vänta på en ring för att signalera en ordentlig anslutning.
  • Del 2 av 3:
    Med tanke på billigare samtalsmetoder
    1. Bild med titeln Call Brasilien Steg 7
    1. Använd en internetbaserad applikation. VoIP (Voice Over Internet Protocol) Applications kan du göra internationella samtal för mycket billigare än via telefonleverantören. Allt du behöver är en dator, tablett eller smart telefon och en internetanslutning.
    • Populära applikationer inkluderar Skype, Google+ Hangouts, Viber och Jitsi.
    • Om du ringer Brasilien, kolla om du vill se om din VoIP-app erbjuder prenumerationer eller månatliga fasta priser för en förutbestämd mängd minuter i samtal till Brasilien. Detta kan avsevärt minska dina per minuts VoIP-kostnader.
  • Bild med titeln Call Brasilien Steg 8
    2. Videochatt istället. Om du ringer någon du vet kan du överväga att fråga dem om videochatt med dig istället. Många sociala medier och applikationer (inklusive Google+ Hangouts och Skype) ger gratis videochatt-tjänster.
  • I samma vening tillåter många applikationer (Whatsapp, Skype, Facebook) gratis samtal inom applikationerna - vilket innebär att du behöver en internetanslutning på både ditt slut och mottagarens slut för att ringa.
  • Bild med titeln Call Brasilien Steg 9
    3. Köp ett internationellt telefonkort. Om du inte har någon Internetanslutning, men du har en fast telefon med gratis lokala minuter, är ett telefonkort sannolikt ditt bästa alternativ. Samtalskort varierar kraftigt i priser och dolda avgifter. Leta efter ett telefonkort som erbjuder enkel, enkel prissättning och få dolda och / eller extra avgifter. Populära telefonkort inkluderar Pingo, Njutprepaid, Comfi, Nobelcom och CallingCards.
  • Om inte din mobiltelefon har obegränsat minuter, är ett telefonkort troligen inte ditt bästa alternativ, eftersom du kommer att sluta betala för dina mobila minuter ovanpå telefonkortet: om din mobiltelefonleverantör laddar dig 25 cent per minut och den uppringande Kort kostar dig ytterligare 2 cent per minut, du betalar minst 27 cent per minut (inklusive eventuella anslutningsavgifter eller dolda kostnader som du kanske behöver betala via telefonkortet).
  • Bild med titeln Call Brasilien Steg 10
    4. Kontakta din telefonleverantör. Om du konsekvent gör internationella samtal och är antingen ovilliga eller oförmögen att använda en VoIP-applikation, med tanke på att du ringer telefonleverantören om de kan erbjuda dig någon form av internationell långdistanspaket.
  • Del 3 av 3:
    Öva god etikett
    1. Kontrollera lokal tid. Det finns 4 tidszoner i Brasilien som sträcker sig från -2 till -5 timmar i förhållande till Greenwich Meridian Time (GMT), som är den internationella meridian som markerar utgångspunkten för alla andra tidszoner. Den officiella tidszonen för Brasilien (där Rio, São Paulo, och den federala huvudstaden i Brasília ligger) är -3 timmar.
    • Exempel: Om du ringer São Paulo från New York när sommartid (DST) är i kraft, var medveten om att São Paulo är en timme före New York vid den här tiden. Detta skulle vara särskilt viktigt att uppmärksamma när man ringer på natten, när mottagaren kan sova.
  • Bild med titeln Call Brasilien Steg 12
    2. Lär dig några Grundläggande portugisiska. Brasiliens officiella språk är portugisiskt. Att veta några grundläggande fraser hjälper dig att undvika förvirring om någon annan än din avsedda mottagare svarar på telefonen:
  • Hej, jag heter ... = oi, meu nome é ..
  • Pratar du ? = Você Fala ?
  • Kan jag snälla prata med ... = Por Favor, Posso Falar com ..
  • Kan jag snälla lämna ett meddelande? = EU-posso por Favor deixe Uma Mensagem?
  • Mitt telefonnummer är ... = o meu número de telefone é ..
  • Tack så mycket = Muito Obrigado (gör det obetigoa om du är en kvinna)
  • Bild med titeln Call Brasilien Steg 13
    3. Var beredd att följa upp. Vissa källor tyder på att för brasilianska personer är telefonsamtal inte lika effektiva som e-post och personliga besök, och röstmeddelanden returneras sällan. Om du lämnar ett meddelande för någon och ditt meddelande inte returneras inom 2 eller 3 dagar kan du försöka kontakta personen eller företaget via e-post, eller helt enkelt ringa en gång till.
  • Försök att inte vara oförskämd eller uttrycklig frustration att ha svårt att kommunicera via telefonen och / eller röstbrevlådan eftersom det är troligt bara en kulturell skillnad.
  • Tips

    Om du följer ovanstående steg, men ditt samtal går inte igenom som uppringd, hänga upp och ringa operatörsstöd för att få en operatör som hjälper dig att ringa. För Nordamerika är operatörsstödsnumret 00 för långdistanssamtal - i Storbritannien är 155. Numret kommer att skilja sig beroende på ditt land. Observera att det inte är detsamma som det lokala operatörsassistansnumret (som till exempel i Nordamerika är 0).
  • Tänk på exit och landskoder som dörrar som öppnar: Du ringer ditt lands utgångskod för att öppna en dörr och lämna ditt land, och sedan ringa destinationslandets landskod för att öppna en dörr till det landet och ange det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande