Hur man tillämpar smink

Om du aldrig har tillämpat smink före, kan alla olika produkter och verktyg vara skrämmande. Oroa dig inte. Vi kommer att gå igenom det steg för steg nedan. När du har hänga på det, kommer du att applicera smink till ditt ansikte vara en bris.

Steg

Del 1 av 3:
Förbereder ditt ansikte
1
Ta bort någon gammal smink. När du tillämpar smink är det nödvändigt att börja med en ren palett. Ta bort eventuell smink som du kanske har sovit och tvätta av smink från tidigare på dagen. Om du försöker tillämpa mer smink över toppen av gammal smink (inte inklusive touch ups), kommer din sluttseende att bli kakad på och mer onaturlig än smink sätta på ett nytt ansikte. Du måste också rengöra någon sminkrester för att hålla huden från att bli igensatt och irriterad. Du kan använda en bra sminkborttagare eller en mild babyolja för att bli av med alla sminkrester.
  • Tänk på att du alltid ska ta bort din smink i slutet av dagen - sova med din smink på kan täppa till dina porer och orsaka fläckar och rynkor.
  • 2
    Tvätta ditt ansikte, Följ sedan med fuktkräm. Av samma anledning tar du bort din gamla smink, bör du också tvätta ditt ansikte. Använd en mild ansiktsrengöring för att försiktigt tvätta ansiktet, spendera ungefär en minut att massera för att ta bort alla bakterier och döda hudceller i dina porer innan du sköljer med kallt vatten. Avsluta med att tillämpa en ansikts fuktkräm, oavsett din hudtyp.
  • 3. Prime ditt ansikte. Innan du lägger till någon smink behöver du förstöra ditt ansikte. Syftet med en ansiktsprimer är att förbättra utseendet på smink och öka livslängden. Du kan tillämpa primeren med fingrarna, som täcker hela ditt ansikte med en liten mängd. Primeren hjälper också din smink upp på hela dagen. Om du ska svettas, kör eller gör något som kommer att få din smink att slita eller smita, är primer en nödvändighet för dig.
  • 4
    Sätta på en grundläggning. Det finns flera typer av fundament, men de tillämpas generellt på samma sätt. Vätska, grädde och pulverfundament Aktiverar att skapa en jämnare hud, arbetar för att skapa en jämn bas för din andra smink. Använd en grundborste eller fuktig skönhetssvamp för att applicera fundamentet i ditt ansikte, blanda in i nacken och earlober om det behövs. Tänk på att din grund ska vara samma färg som din naturliga hudton, inte mycket mörkare eller lättare. Det hjälper till att matcha din grund på bröstet och nacken så att ditt ansikte inte är en annan färg än resten av din kropp. Du vill aldrig ha en hård linje från din käke i nacken. Detta är mycket onaturligt och ger en hård och oblad slut, vilket inte är vad du vill ha. Välja en färg som matchar din hud hjälper alltid.
  • Du kan använda en concealerborste för att lägga till lite extra grund för att täcka upp envisa fläckar.
  • Flytande foundation kan appliceras med fingertopparna, även om det är mer benägna att introducera bakterier i din hud och orsaka framtida breakouts.
  • 5
    Applicera lite concealer. Syftet med concealer är att jämna ut ojämn hudton som ett resultat av fläckar eller mörka underögonkretsar. Du kan också använda en concealer i en nyans något lättare i din hudton för att lysa upp mörka områden eller höga punkter i ansiktet. Använd en concealerborste eller din (rena) fingertoppar för att blanda concealer på ditt undereye-område i en upp och ner triangelform, ner i näsbron, hakan, mitten av pannan och över överläppen. Du kan använda en nyans som matchar din hudton för att täcka några röda områden eller över alla akne eller mörka fläckar. Blanda kanterna på din concealer så det blandar sig smidigt i din foundation.
  • 6. Ställ in din grund och concealer. Detta steg är valfritt, men om du letar efter långvarig, veckfri smink bör du använda ett inställningspulver för att hålla din grund och concealer på plats. Använd en fuktig skönhetssvamp för att plocka upp lös pulver och tryck in i underögonområdet, sedan försiktigt sopa av något överskott med en borste. Använd en stor, fluffig borste för att täcka hela ansiktet i ett genomskinligt eller matchande inställningspulver. Detta steg är särskilt användbart om du använder flytande foundation, eftersom det kommer att bidra till att stiftelsen och ta bort någon glans eller klibbighet
  • 7
    Applicera en highlighter. Med din stiftelse slutförd är det troligt att ditt ansikte nu ser konturlös och platt på grund av den enhetliga färgen. För att ge lite djup måste du skapa illusionen av höjdpunkter och skuggor. Du kan använda en grädde (Apply innan du ställer in ditt ansikte) eller Powder Highlighter för att lysa upp de djupaste områdena i ditt ansikte: ögonens inre hörn, under dina ögonbryn, i mitten av din Cupids båge och på toppen / sidor av dina kindben. Detta kommer att göra ditt ansikte mer ljust och vaknat än annars skulle.
  • Skapa en "3" form på dina kindben, i dina ögonbryn, och upp till pannan för den perfekta höjdpunkten.
  • Du kan använda fingrarna eller en liten highlighter pensel för att tillämpa Highlighter.
  • 8. Lägg till djup med konturering. Det motsatta av att föra fram höjdpunkterna i ditt ansikte innebär konturering att lägga till ett pulver som är några nyanser mörkare än din faktiska hudton (annorlunda än en bronzer) till de områden du vill se minimeras eller längre bort. Vanligtvis bör du kontur under dina kindben i dina kinder, på näsens sidor och under din käke. Du kan också göra en stor panna förekommer mindre genom att använda konturen nära din hårlinje. Detta kommer att få ditt ansikte att se tunnare och längre utseende, och ge de skuggor som naturligtvis förekommer utan grund. När du har kontur ditt ansikte kan du gå in med bronzer för att lägga till färg i ditt ansikte. Använd en stor bronzingborste och buff ut din bronzer strax över var du konturerade.
  • 9
    Applicera lite rodnad. Det sista steget i prepping ditt ansikte är att lägga till rodnad till dina kinder. Alla kinder har lite färg, men den här färgen varierar för varje person. Applicera din rodnad med en stor borste på äpplen av dina kinder (den runda delen som bildar när du ler). Gå inte för tung med din rodnad, bara lägg till nog att fylla den färg som skulle bildas naturligt.
  • 10
    Fyll i dina ögonbryn. Detta steg är valfritt beroende på dina ögonbryns fullhet, men rekommenderas allmänt för dem som har tunna eller glesa ögonbryn. Välj en färg på pennpenna, pulver eller pomade som ligger nära din naturliga hårfärg. Börja med att beskriva kanterna på dina ögonbryn med små dashing-rörelser för att mimma håret och fyll sedan i mitten med samma små stroke. Gå i samma riktning av din hårväxt, och sätt med en klar eller tonad browgel för att få dem att stanna hela dagen.
  • Del 2 av 3:
    Lägger till din ögonmakeup
    1. Applicera en ögonskugga primer. Detta är en annan valfri produkt, men tillämpa en ögonskugga primer hjälper din ögonskugga att hålla sig längre. Om du har gått utan det, kan du ha märkt att din ögonskugga bleknar eller blir fet och samlar in i ögonlockens veck efter flera timmar. Använd din fingertopp till DAB på din ögonskugga primer, blanda den från rötterna på dina fransar till toppen av din veck. Set med ett pulver för att göra en perfekt bas för att blanda din ögonskugga.
  • 2
    Sätt på din ögonskugga. Det finns många sätt att applicera ögonskugga, även om det mest grundläggande och klassiska utseendet är att applicera en enda färg över hela ögonlocket. Använd en ögonskugga borste (eller finger för högre pigmentering) för att applicera din ögonskugga i ögonlocket, börja i mitten nära din lash linje och blanda utåt. Blekna din ögonskugga i din naturliga hudton nära dina veck och inuti och yttre hörn av dina ögon, för att förhindra att de hårda linjer bildas. Om du vill ha lite mer dramatiskt utseende, använd en andra mörkare matt färg av ögonskugga i en "c" form från det yttre hörnet av din lash line upp till toppen, yttre ⅓ av din ögonlock. Avsluta genom att svepa en lättare skimmerfärg som börjar från det inre hörnet och slutar i mitten, blanda med resten.
  • Din huvudfärg av ögonskugga ska aldrig gå hela vägen till din ögonbryn, och bör inte sträcka sig längre av ditt lock så slutet på ögonbrynet (om du inte går för ett mycket dramatiskt utseende).
  • Du kan dock markera din browbone (området under din ögonbryn men över din veck) genom att applicera en lättare nyans av ögonskugga. Var noga med att använda naturliga färger som grädde, sand eller vit, om din hud är blek. Alternativt, prova en nakenskugga något lättare än din hudton. Färgen behöver inte vara matt, men någon gnista det har borde vara subtil.
  • Du kan blanda din ögonskugga på ditt nedre lock, svepa skuggan längs den nedre lashlinjen som börjar från utsidan. Blanda bra så att du inte har en hård linje.
  • Om du använder flera färger av ögonskugga, var noga med att blanda dem tillsammans.
  • 3
    Applicera din eyeliner. Syftet med eyeliner är att ge illusionen av en fullare lash linje - därför välj en färg som liknar din naturliga hårfärg (eller brun om du har blont hår) för att gå längs dina fransar. För ett smudgy look, använd en eyeliner penna, eller skapa en snygg och slät utseende med hjälp av kräm eller flytande eyeliner. Skapa en streckad eller streckad linje över din lash-linje, och anslut sedan punkterna för att skapa en fullständig, kontinuerlig linje. Du kan välja att vinge sluta och utåt lite om du vill, annars behöver du helt enkelt följa din lash-linje från det inre hörnet till det yttre hörnet.
  • Lägga till eyeliner till din bottenlinje ska göras sparsamt, eftersom det kommer att skapa en mycket mörkare / djupare utseende och det är lite mer onaturligt än eyeliner på din toppslinje.
  • Om du känner dig bekväm, försök täta dina ögon genom att använda din eyeliner på ögonljusets vattenlinje.
  • 4
    Avsluta med mascara. För att slutföra din ögonmakeup måste du fylla i dina ögon med lite mascara. Det finns flera Mascaras att välja mellan beroende på det utseende du vill ha - om du har korta fransar, Använd en mascara som kommer att lägga längd, eller om du har tunna fransar, använd en volumiserande mascara. Doppa borsten i mascara en gång och torka lätt av överskottet på kanten av behållaren eller en pappershandduk. Ser rakt fram, applicera det på topplås med uppåtgående slag. Börja med den inre delen av ditt öga och arbeta dig utåt. Gör båda ögonen med två rockar, låt sedan torka. Du kan också använda mascara till dina bottenfransar om du vill.
  • Vakna borsten när du tillämpar den, eftersom det kommer att bidra till att belägga mellan ögonfransar istället för bara underskiktet.
  • Pumpa aldrig din mascara borste in och ut ur mascara, eftersom det orsakar luftfickor.
  • Undvik att applicera mer än två lager mascara, eftersom det kommer att ta bort det naturliga mörkande utseendet och ge ett tårtigt tjockt utseende som är mycket mindre naturligt.
  • Ett bra knep för att göra dina fransar ser fullare är att applicera en kappa av babypulver mellan kappa av mascara-Detta kommer att lägga lite längd och volym till dina fransar.
  • Del 3 av 3:
    Lägga till färg till dina läppar
    1
    Släta ut dina läppar. Tillämpa läppbalsam, primer eller förseglare. Detta kommer att hjälpa till att göra alla läppprodukter som används längre och mycket mer levande. Dessutom, vem föredrar inte mjuka läppar? Att lägga till en bra balsam eller salva kommer att förhindra att dina läppar blåser senare på dagen.
  • 2
    Applicera läppfodral. Lina dina läppar med ett fodrar som matchar din läppfärg eller den färg du ska ansöka. Skärpa läppfodret och linje runt den naturliga linjen i dina läppar. Med dina läppar som skisseras, använd penna för att fortsätta fylla i dina läppar. Detta fungerar för att till och med utgöra färg och struktur av dina läppar, vilket gör det lättare att applicera en glans eller läppstift senare.
  • 3
    Applicera läppstift eller läppglans med en pensel eller rakt från röret. Välj en läppstift eller glans efter eget val för att gå över din lipliner-för ett naturligt utseende med en naken nyans, eller välj en ljus nyans för ett djärvt utseende. Börja i mitten av läppen och blanda färgen utåt. Var noga med att applicera färgen så nära kanterna på dina läppar som du kan utan att överdriva det och gå utanför din läpplinje. För att förhindra att läppstiftet kommer på tänderna, håll ditt pekfinger rakt in i munnen och dra ut det snabbt - någon överskjutande färg kommer att hålla fast vid fingret och undvik att överföras till tänderna senare.
  • 4. Avsluta ditt utseende. Med slutförandet av din läpps smink är ditt utseende färdigt! Ge dig en en gång för att se till att det inte finns några fläckar eller lös ögonskugga som behöver tas bort med en fluffig borste. Om du har några misstag, använd en Q-spets doppad i sminkborttagare för att rätta till dem.
  • När du har applicerat all smink du vill, bör du ställa in ditt ansikte med en inställningsspray. Håll bara flaskan 8-12 tum (20.3-30.5 cm) bort från ditt ansikte och spraya 4-5 gånger på hela ditt ansikte. Nu kommer din smink att stanna längre än någonsin!
  • Makeup Application Chart

    Makeup Application Chart

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du inte vet vilken concealer eller grundton du är, prova den på nacken eller bröstet. Du vill att ditt ansikte ska matcha den omgivande huden så nära som möjligt. Matcha inte det till din hand eller arm, eftersom det är troligt att du kommer att ha en något annorlunda hudfärg där. Du kan också få professionellt färgmatchad på en sminkbutik eller disk.
  • Du kan lägga till en mörkare färgögskugga till ditt crease för att få dina ögon att se lite större.
  • Se till att du tvättar dina borstar minst en gång i månaden är det två gånger.
  • För de bästa resultaten, använd din smink med god, naturlig belysning.
  • Mängden och typen av smink som du bär är helt upp till dig. Du vet ditt ansikte bättre än någon - ta tid att experimentera. Smink är ganska bokstavligen konsten att måla ansikten. Experimentera kan du hitta vad som fungerar bäst för dig.
  • Fokusera på en del, eller två högst, av ditt ansikte. Använd inte en djärv nyans av läppstift med utstart eyeliner och en ljus nyans av rodnad. Istället, noll in på ögonen och läpparna, eller rodna / hud. Håll det enkelt - inte över-gör dina sminkapplikationer.
  • Tänk på skillnaden mellan dagsmakeup, nattmakeup och speciella tillfällen. Dagsmakeup är lätt och tonat med neutrala färger. Nattmakeup är starkast tonad men aldrig mycket tung eller caked på - använd starkare färger. Särskilda tillfällen Ta speciella saker som lösögonfransar, flytande liners, och markera under ögonen - titta på tidningarna runt Awards Season.
  • Om du vill se mer vaken lägg till en ljusfärgad ögonskugga i ögonens inre hörn.
  • Undvik att bugga på ditt underögonområde. Detta kan orsaka påsar och rynkor.
  • För att förhindra en sminklinje, se till att den grund du valde är den rätta färgen för dig. Försök matcha det till din käke.
  • Se till innan du lämnar huset, ta en snabb spegelkontroll i olika belysningar!
  • För ett mer naturligt utseende, ta bort dina läppar med en vävnad. Gör det så kommer att få bort överskott av läppprodukt.
  • Använd visin innan du applicerar smink för att få dina ögon vitare, ljusare och mer vaken. Detta hjälper också att hålla ögonen smörjda hela dagen för att förhindra uttorkning på grund av smink.
  • Ha god hygien för att hålla huden ren och inte oljig! Kom ihåg att du är vacker utan smink, du behöver inte överdriva det bara hålla fin hud och tvätta.
  • Börja alltid med en primer eller sminkbas för att förhindra smink från att täppa till dina porer.
  • Varningar

    Tvätta dina penslar och svampar med tvål och vatten och låt torka över natten. Bakterier och oljor kommer att samla på dessa och orsaka breakouts senare.

    Saker du behöver

    • God naturlig belysning
    • Speglar
    • Makeupborstar
    • Skönhetsvamp
    • Mascara
    • Eyeliner
    • Primer
    • Foundation eller Tinted Moisturizer
    • Concealer
    • Pulver (lös eller pressad)
    • Ögonskugga
    • Läppstift
    • Läppbalsam
    • Läppglans
    • Fuktkräm
    • Inställningsspruta
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande