Hur man dricker målar

Droppmålning är en stil som skapar dynamiska och unika bilder. Du behöver inte vara Jackson Pollock för att göra det eftersom någon kan börja måla med grundläggande tillbehör. Få lite flytande akrylfärg eller akvareller och en lämplig duk. Måla toppen av duken och titta när färgen börjar droppa ner. Försök att anpassa din konst genom att spruta och hälla färg med en mängd olika dagliga föremål.

Steg

Metod 1 av 3:
Droppande med akryl
  1. Bild med titeln droppfärg steg 1
1. Blanda dina färger tillsammans. Runny Paints fungerar bäst för droppmålning. Flytande akryl är i allmänhet billiga och finns i allmänna butiker och konstförsörjningsaffärer. Kombinera färger för att personifiera din palett, till exempel genom att lägga till svart för att mörka en färg.
  • En droppmålning kan göras med endast en färg. Du kan också laga flera färger för att skapa unika effekter. Hur många färger du använder är upp till dig.
  • De färger du väljer beror också på din konstnärliga vision. Vissa färger går vanligtvis bra tillsammans. Röd, gul och blå är primära färger som sticker ut på egen hand och kan kombineras till andra färger. Färger som gul, röd, orange och vit kommer att ge din målning en varmare känsla. Färger som blå och lila kommer att ge din målning en svalare känsla.
  • Bild med titeln Drip Paint Steg 2
    2. Tunna färgen med vatten för att späda den. Vatten ändrar färgens konsistens. Du måste göra det till de flesta målar för att hjälpa dem att droppa. Lägg till mängden färg du behöver för en plastkopp. Långsamt häll i vatten. Blanda färgen och tillsätt vatten tills det når den konsistens du önskar. Mer vatten kommer att tunna färgen och få färgen att droppa snabbare.
  • Dyrare akrylfärger är pasta-liknande. Blanda dem med en lika stor mängd vatten och ett medium, såsom Golden Clear Tar Gel eller Liquitex Hälla Medium. Alternativt, välja vätskeakryler eller lägga till en droppe eller två av färgtunnare.
  • Fluid Acrylics häller tillräckligt bra på egen hand, men du kan tunna dem längre genom att blanda dem med vatten.
  • Bild med titeln Drip Paint Steg 3
    3. Ställ in din duk. Luta din duk upprätt mot ett stativ eller vägg. För akrylfärger är bomullsdukar ett populärt val. Vissa artister väljer också träskivor eller tjockt papper. Några av dessa ytor fungerar bra för droppmålning. Det är också användbart att ha tidning, målare tarp eller annat tjockt material under duken för att fånga färgavrinning.
  • Du kan också lägga canvasen platt på marken. Gravity kommer inte att orsaka att färgen droppar, men du kan träna tekniker som sprutning eller droppande.
  • Bild med titeln droppfärg steg 4
    4. Börja måla toppen av duken. Placera färg på toppen av det område du vill droppfärgas. Penslar, kalkonbaster, eller Andra objekt kan användas för att tillämpa olika mängder färg. Du kan också spruta eller häll färg direkt på duken. När duken hålls upprätt, börjar färgen snabbt droppa.
  • Bild med titeln droppfärg steg 5
    5. Fortsätt lägga till färger och låt färgen torr. Hur länge du låter färgen torr är upp till dig. För att upprätta ett fast färgskikt, låt färgen torka helt. Om färgen fortfarande är våt, kommer ny färg att droppa ner och blanda in i den. Du kan till och med låta färgen vrida genom att vrida duken något. Detta är ett bra sätt att få unika, ekologiska mönster. När du är klar, låt färgen torka.
  • Metod 2 av 3:
    Droppande med akvarell
    1. Bild med titeln droppfärg steg 6
    1. Blöt färgen. Billiga akvarelluppsättningar finns i allmänna butiker och konstförsörjningsaffärer. För att förbereda färgen, tillsätt vatten till det. Många akvareller kommer i behållare, så allt du behöver göra är att doppa din borste i vatten och dämpa färgen.
  • Bild med titeln droppfärg steg 7
    2. Håll papperet upprätt. Ställ in papperet upprätt för att dra nytta av gravitationen. Du kan använda en snedställd arbetsstation eller en easel. Du kan också hålla papperet upp efter att du har applicerat färgen. Akvarellpapper, ett grovt papper som Cardstock, eller en akvarellduk fungerar bäst här eftersom dessa alternativ absorberar färg jämnt.
  • Kom ihåg att placera mer papper eller annat material under papperet för att fånga färgavrinning.
  • Bild med titeln droppfärg steg 8
    3. Dab måla på papperet. Färg din pensel med färgen. Dab färgen på platsen ovan där du vill droppa. Nyckeln till droppande är att lägga till mer färg till den platsen och se till att färgen är något vattnig. Fortsätt lägga till färg tills den börjar droppa. Mer färg kommer att leda till en längre dropplinje.
  • Ett annat sätt att göra detta för att använda ett objekt som en eyedropper för att hämta färgen. Det kan stapla upp mycket färg i ett enda område.
  • Bild med titeln Drip Paint Steg 9
    4. Spåra dropplinjer med vatten. Rengör din borste i vatten. Ta den våta borsten till papperet och använd den för att göra en dropplinje. DAB borsten i en liten färg, tryck sedan på den till toppen av vattenlinjen. Färgen kommer snabbt att gå nedåt och fyll i linjen. Vatten är användbart för att styra färgen och skapa exakta droppmärken.
  • Bild med titeln droppfärg steg 10
    5. Låt färgen torr. När du är klar lägger du papperet platt så att färgen kan torka utan droppande. När färgen är våt kan den droppa in i annan våtfärg. Akvarell torkar snabbt, men du kan fortfarande kombinera våta färger för att skapa unika effekter. Om du vill lägga till fler droppar, se till att det första lagret är torrt.
  • Metod 3 av 3:
    Öva dropptekniker
    1. Bild med titeln Drip Paint Steg 11
    1. Spatterfärg för små droppar. Doppa en pensel i vattnig färg. Håll det över duken och bläddra din handled. Försök också blinka borst med fingrarna eller slå borsthandtaget. Du kan använda en mängd penslar och andra föremål, inklusive tandborstar och pinnar, för att få olika effekter. Du kan också försöka vrida borsten något.
    • Olika föremål, som pinnar eller stavar, kan ge dig en mindre likformig dropp än en pensel. De kan ha sprickor och sprickor ledningen till en mindre kontrollerad sprut.
  • Bild med titeln droppfärg steg 12
    2. Häll färg för stora droppar. Använd flytande akryl eller tunna tjockare färger. Allt du behöver göra är att tipsa över färgbehållaren och låt färgen flödas på duken. Du kan anpassa detta på många sätt, t.ex. genom att hälla mer färg, hälla en ny färg på våtfärg och luta dukom. Hälla svängfärg droppar i breda, kontrollerade former.
  • Tänk på hur du vill tillämpa din färg. Varje detalj, inklusive hur högt du håller färgbehållaren, vinkeln, volymen och din handledsrörelse, kommer att ändra effekten som färgen har på duken.
  • Till exempel, håller färgbehållaren högre att orsaka mer av en färgstänk. Luta behållaren mer orsakar tjockare färgdroppar. Mer färg i behållaren kan hjälpa dig att få längre linjer. Handledsrörelsen kan hjälpa dig att göra färglinjer tjockare eller tunnare när du häller.
  • Bild med titeln droppfärg steg 13
    3. Använd en kniv medan du häller för tunnare droppar. Håll en palettkniv upp till behållaren när du häller din färg. Detta kommer att tunna ut strömmen, vilket gör att färgen ser stringig ut och drizzled. Prova det att få tunnare färglinjer med samma kontroll som vanlig hälla.
  • Bild med titeln droppfärg steg 14
    4. Squirtfärg för att skapa mindre kontrollerade droppmärken. Du kan ladda färgen till en squeeze-flaska eller kalkon. Krama färgen ut över toppen av en upprätt duk. Detta kommer att leda till mycket unika droppmärken. Du kommer inte ha så mycket kontroll som du skulle med dabbing områden med en pensel, men ingen målning kommer att visa sig densamma.
  • Bild med titeln droppfärg steg 15
    5. Experimentera med olika målningsverktyg. Allt du har lagt runt kan vara repurposed för målning. Gilla hur fingerpainting kan ge dig mer rundade färglinjer, kommer andra verktyg att ha sina egna effekter. Svampar, tapeterborstar och frimärken är användbara för att göra rena, kvadratiska märken. Fly Swatters och Potato Mashers kan ge dig mönstrade märken.
  • Andra exempel inkluderar rullpinnar, majskobs, marmor, kakor, metallstänger, knivar, rullar och kort. De hjälper alla att tillämpa olika mängder färg i unika mönster. Färgen kan sättas på duken direkt, splattered, droppad eller mer.
  • Tips

    Liquid Acrylics fungerar bäst för droppmålning. Tjockare färger måste tunna så att de kan sprida sig över duken.
  • Experimentera med olika verktyg. En handduk ger dig en annan droppeffekt än en metallstav.
  • Saker du behöver

    • Flytande akryl eller akvareller
    • Vatten
    • Kanfas eller akvarellpapper
    • Koppar för färgblandning
    • Borste eller andra målningsverktyg
    • Staffli
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande