Hur blåa stål

Bluing Steel är processen att oxidera metallens yta för att skydda den mot rost. Det finns flera olika tekniker, och var och en har sina egna speciella användningsområden. Den vanligaste är kallblåsande och varm bluing, men rostbluing var standard i många år. Innan någon bluingprocess måste metallen vara beredd.

Steg

Metod 1 av 4:
Förbereda metallen
  1. Bild med titeln Blue Steel Steg 1
1. Ta bort tidigare finish. Om det finns någon finish kvar på metallen, kommer den att störa den bluingprocessen. Detta kommer att resultera i en ojämn och ineffektiv bluing. Slipa och sanda biten tills du har tagit bort alla och alla finish. Du borde bara se nakna metall.
  • Bild med titeln Blue Steel Steg 2
    2. Sand ut några gropar. Om det finns några gropar i metallen är det dags att hantera dem. Använd din sander eller kvarn för att ta metallen ner runt gropen. Detta kommer att släta metallen och ge dig en bättre finish.
  • Bild med titeln Blue Steel Steg 3
    3. Donhandskar. Handskar skyddar inte bara dina händer, men de kommer också att skydda metallen från dina händer. Dina händer kommer att lämna oljor på den metall som stör den bluingprocessen. Använd nitril eller latexhandskar för att hålla den här oljan från att nå metallen.
  • Bild med titeln Blue Steel Steg 4
    4. Rengöra metallen. Rengör metallet med en alkohol Torka. Du bör då följa med att rengöra den med ett vax- och fettborttagare (ett organiskt lösningsmedel). Slutligen, använd en mjuk trasa för att torka metallen.
  • Metod 2 av 4:
    Kallblåsning
    1. Bild med titeln Blue Steel Steg 5
    1. Applicera bluinglösning. Du kan köpa bluinglösningar förblandade. Doppa en bomullsboll i lösningen och applicera den på sidan jämnt. Om du bluger en större bit, använd en trasa eller borste för att applicera lösningen.
  • Bild med titeln Blue Steel Steg 6
    2. Torka av metallen torr. När du har täckt stycket med blöjlösning, torka det torrt. Använd en mjuk trasa och se till att du inte lämnar någon lösning i sprickor eller sprickor. Detta kommer att bidra till att säkerställa en jämn finish.
  • Bild med titeln Blue Steel Steg 7
    3. Polera bluing. Använd ett fint grit sandpapper (till exempel 800 grit) för att sanda målet. Sand långsamt och försiktigt så att du inte går igenom mål. Detta kommer att släta ut din finish och göra det glatt.
  • Bild med titeln Blue Steel Steg 8
    4. Applicera ytterligare lager. Fortsätt att applicera och polera kappor. När du har nått önskad färg kan du polera en sista gång och sluta sedan. Skydda din mål genom att täcka den i en skyddande olja (E.g. pistololja).
  • Metod 3 av 4:
    Hetbluing
    1. Bild med titeln Blue Steel Steg 9
    1. Skrubba biten i kallt vatten. Nedsänka biten i kallt vatten och skrubba med stålull eller en scuff-kudde. Detta kommer att skapa små repor för att bluinglösningen ska följa. Detta bör göras efter att någon finish har tagits bort och metallen har rengjorts.
  • Bild med titeln Blue Steel Steg 10
    2. Fördjupa biten i saltlösning. En bluinglösning är tillverkad av kaliumnitrit och natriumhydroxid upplöst i vatten. Lösningen upphettas till ungefär 275 ° F (135 ° C). Du borde lämna delen nedsänkt i 15-30 minuter.
  • Bild med titeln Blue Steel Steg 11
    3. Skölj biten i kallt vatten. När du tar bort stycket från blandningen, lägg det omedelbart i kallt vatten. Detta kommer att få metallen att kontrahera och låsa i mål. Skölj inte metallen igen.
  • Bild med titeln Blue Steel Steg 12
    4. Skölj biten i kokande vatten. Koka vanligt vatten (utan salter). Doppa metallstycket i kokande vatten. Detta är det sista steget i bluingprocessen.
  • Bild med titeln Blue Steel Steg 13
    5. Applicera vattenförskjutande olja. Ta bort vattnet från metallen är viktigt. Sätt lite vattenförskjutande olja på en mjuk trasa och gnugga den i metallen.Det kommer också att lämna ett skyddsskikt över metallen.
  • Metod 4 av 4:
    Bluing andra sätt
    1. Bild med titeln Blue Steel Steg 14
    1. Rostblå antikviteter. Rostbluing är processen att belägga metallen i syra. Mest vanligt används salpetersyra eller saltsyra. Detta gör det möjligt för del att rost jämnt. Därefter skrubbar du av och upprepar processen tills önskad färg uppnås. Du kan göra det i en stor behållare eller moms som är tolerant mot syra.
  • Bild med titeln Blue Steel Steg 15
    2. Rökblå för en jämn finish. Rökbluing liknar rostbluing, men det skapar en mer enhetlig rostning. Delen är placerad i en lufttät kammare och antingen salpetersyra eller saltsyra (gas) pumpas in i kammaren. Gasen orsakar en enhetlig bluing. Varje lufttät behållare kommer att fungera, så länge det inte kan korroderas av syran.
  • Bild med titeln Blue Steel Steg 16
    3. Prova niter bluing. Niter bluing är den hetaste formen av bluing. I det här fallet tar du en blandning av kaliumnitratsalt och natriumhydroxidsalt och smälter dem (700 ° F (371 ° C). Delen kommer att uppnå en fin bluing när de doppas in i lösningen för.
  • Bild med titeln Blue Steel Steg 17
    4. Kontakta en bluing expert. Det finns många typer av bluing proffs. Om du inte är upp till att prova det, kan du nå ut till en blåare för att lära sig deras specialitet. Fråga vilka typer av bluing de gör och vilka delar de är villiga att behandla (e.g. stor eller liten).
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande