Hur man skapar smokey ögon som jack sparrow

Jack Sparrow, från Pirates of the Caribbean, är känt för sitt androgynösa utseende, hans svimlande promenad och hans tjocka, smokey ögonmakeup. Oavsett om du klär upp för Halloween eller införlivar den här typen av smink för ditt vardagliga utseende, kan du dra av det med en stadig hand och mycket mörk smink.

Steg

Del 1 av 4:
Applicera en bas
  1. Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 1
1. Tvätta händerna noggrant med tvål innan du börjar. Du bör alltid tvätta händerna innan du applicerar smink, särskilt runt ögonen. Olja kan överföras från dina händer till ditt ansikte, vilket kan orsaka breakouts eller fläckar.
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 2
    2. Välj din bas. Du kan använda en vanlig concealer eller en produkt som är speciellt utformad som en ögonskugga primer. Basskiktet kommer att släta ut din hud och fungera som en tom skiffer för din ögonskugga, så att den kan hålla sig bättre.
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 3
    3. Applicera primer med fingrarna. Ta en liten mängd, dab basskiktet på ditt övre ögonlock. Släta primeren i ett tunt och jämnt lager som börjar vid kanten av ditt övre ögonlock och upp till ditt öga.
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 4
    4. Gör detsamma för ditt andra öga. Applicera basen på samma sätt, utjämna det över hela ditt ögonlock. Se till att du använder samma tjocklek och form på andra sidan ditt ansikte.
  • Del 2 av 4:
    Använda din eyeliner
    1. Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 5
    1. Välj din eyeliner. Kohl Pennor är perfekta för Jack Sparrow-utseendet, eftersom de är gjorda av komprimerade sot och andra naturliga ingredienser som gör en mjukare mjukare linje än vanliga eyeliners. Regelbunden svart eyeliner kommer också att fungera, men det kommer inte att blandas också.
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 6
    2. Lyft ditt ögonlock. Använd din icke-dominerande hand, dra din ögonbryn upp i mitten för att lyfta och släta ditt ögonlock. Detta kommer att lägga spänning på ögonlocket och ge dig en fastare yta för att arbeta med.
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 7
    3. Applicera en medelstora linje till ditt övre lock. Börja på det inre hörnet av ditt övre lock och dra en jämn och jämn linje till det yttre hörnet av ditt ögonlock. Linjen ska vara samma tjocklek hela vägen över. Håll din armbåge på ett bord eller en räknare när du ritar för att stabilisera din arm.
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 8
    4. Justera efter behov. Eftersom denna utseende använder en tung mängd eyeliner och kommer att blandas i slutet, kan du fylla i luckor eller misstag med lite mer fodrar efter behov. Det viktigaste är att se till att det är en stark linje med jämn tjocklek.
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 9
    5. Dra ner ditt nedre lock. Placera ditt finger i mitten av ditt nedre lock, igen med din icke-dominerande hand. Dra försiktigt ner tills du kan se din vattenlinje eller den våta delen av ditt nedre ögonlock.
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 10
    6. Applicera eyeliner i ditt bottenlock. Börja i det inre hörnet av ditt ögonlock, dra din lägre linje med samma tjocklek som eyeliner på ditt övre lock. Justera vid behov för att se till att det är tjockt och jämnt.
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 11
    7. Lina ditt andra öga. Linjera både dina övre och nedre ögonlock på exakt samma sätt som ditt första öga, med samma tjocklek och mörkhet. Om du hittar en är dramatiskt annorlunda än den andra när du är klar, justera vid behov, fyll i några luckor eller förtjocka upp den tunnare linjen.
  • Del 3 av 4:
    Applicera ögonskugga
    1. Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 12
    1. Välj din ögonskugga och borsta. Någon svart eller mörkgrå ögonskugga kommer att göra: desto mörkare desto bättre. Du vill också ha en liten, rundad borste för att applicera skuggan. Du behöver inte något super dyrt för det här utseendet, eftersom det kommer att bli blandat i slutet, men leta efter penslar märkta "Allover Eye Shadow" eller "Allmänt Använd ögonskugga".
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 13
    2. Applicera skuggan på ditt övre lock. Gå mörkt, med mycket mer mörk skugga än vad du normalt kan. Borsta från det inre hörnet till det yttre hörnet, svepa upp till ditt ögonlocks veck, där Jack Sparrows smink slutar. Se till att det är smidigt och även, utan luckor eller mörkare fläckar.
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 14
    3. Gör detsamma under dina ögon. Täcka hela ditt bottenlock, applicera sminken så tjock som möjligt igen. Du vill inte ansöka så lågt på ditt nedre ögonlock som du gjorde på ditt övre ögonlock: ungefär en halv centimeter bör göra.
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 15
    4. Applicera ögonskugga till ditt andra öga. Igen, använd samma teknik på ditt andra öga. Justera om du upptäcker att ett öga ser lite annorlunda ut än det andra.
  • Del 4 av 4:
    Blandning av sminken
    1. Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 16
    1. Använd dina fingrar för att blanda båda ögonen. Medan det finns några borstar som är speciellt gjorda för blandning, behöver den röriga stilen som bärs av Jack Sparrow inte den typen av specialiserad borste. Igen, se till att dina händer är rena och torra.
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 17
    2. Använd ett finger för att blanda de övre locken. Blanda ögonskuggan och eyeliner tillsammans för att skapa en rökig, matt textur, som börjar i det inre hörnet av ögat och arbetar upp och ut. Dra lite av pulvret upp ovanför ditt ögonlockskure för att skapa lite gradient.
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 18
    3. Släta dina nedre lock. Med samma finger, blanda eyeliner och skugga som börjar i det inre hörnet och arbetar mot det yttre hörnet. Jack Sparrows nedre eyeliner är lite mer definierad än det på sitt övre lock, så blanda lite mindre än du gjorde på topplocket.
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 19
    4. Applicera genomskinligt pulver. Ett litet pulver som tillämpas i slutet kommer att hjälpa till att ställa in din smink och hålla den från att flytta eller smita mer under hela dagen. Använd en stor borste för att försiktigt placera pulvret över ditt utseende och sätt det.
  • Bild med titeln Skapa rökiga ögon som Jack Sparrow Steg 20
    5. Applicera mascara om du vill. Mascara kan hjälpa till att göra det här utseendet lite mer om du känner att dina ögonfransar är för tunna. Använd en svart mascara som betonar volymen och inte längd, eftersom Jack Sparrows ögonfransar inte är särskilt långa.
  • Tips

    Varma din eyeliner penna upp. Rita lite på baksidan av din hand för att värma upp penna och mjuka fodret lite. Detta hjälper det att gå på jämnare.
  • Stabilisera alltid din arm när du applicerar ögonmakeup. Vila din armbåge på disken och din handled på ditt ansikte så att du kan styra dina rörelser mer noggrant.
  • Använd tejp för att hjälpa till att forma din eyeliner om du hittar att du inte kan rita det noga. Placera lite scotch tejp på ögonlocket, vilket ger den del du vill dra på utsatt. Det kommer att fungera som en stencil, vilket hjälper dig att rita den perfekta bredden.
  • Varningar

    Ta bort alla spår av ögonmakeup med en mild ögonmakeupborttagare i slutet av kvällen.
  • Dela inte smink och vara uppmärksam på renligheten av din smink. Bakterier kan växa i och på din smink och borstar, så se till att ersätta dem årligen.
  • Saker du behöver

    • Ögonskugga primer eller concealer
    • Svart kohl eller vanlig eyeliner
    • Ögonskuggborste
    • Pulveriserad ögonskugga i en mörk nyans
    • Mascara
    • Genomskinlig inställning av pulver
    • Scotch tejp (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande