Hur man ritar ett medeltida slott

Om du är intresserad av medeltida tider, bildar slott en av de vackraste och komplexa scenerna som finns tillgängliga. Du behöver inte vara bra på att dra drakar, riddare eller prinsessor för att göra ett bra slott. Skissera din design först i penna så att du kan radera löpmärken senare. Efter att ha fått huvuddelen av slottet på papper, lägg till detaljer för att krossa det och göra det mer realistiskt. Du kan sedan fokusera på att slutföra det omgivande landskapet och lägga till färg. Slott är ett relativt enkelt projekt som kan göras oavsett din färdighetsnivå.

Steg

Del 1 av 3:
Att skissera slottet
  1. Bild med titeln Rita ett medeltida slott Steg 1
1. Rita en rak, horisontell linje för marken. Om du försöker göra det så snyggt som möjligt, använd en linjal för att skissa linjen. Gör det längst ner på sidan så att du har gott om utrymme över det för slottet. Den här raden kommer att vara den bas du använder för resten av konturen.
  • Ett annat alternativ är att rita en krökt linje för en kulle eller en klippa. Du kan rita ett slott ovanpå en klippa med en lång, slingrande väg som leder till det, till exempel.
  • Bild med titeln Rita ett medeltida slott Steg 2
    2. Gör en 5 i (13 cm) -gående rektangel i mitten för slottet.Förvaret är den lilla, mitten av slottet där ytterdörren blir. Hitta mittpunkten i marklinjen och mäta ut från det. Rita vertikala linjer för att markera hållarens sidor och anslut dem med en horisontell linje och bilda toppen av behållaren.
  • Göra behållaren högre än den är bred. Slottet kan se lite squashed om tornen är mycket längre än behållaren.
  • Tänk på att, om du drar ett slott som ses från sidan, kanske vissa delar av behållaren inte är synliga.
  • Bild med titeln Rita ett medeltida slott Steg 3
    3. Lägg till torn genom att göra rektanglar /4 i (0.64 cm) högre än behållaren. Ett enkelt sätt att skapa torn är att göra dessa rektanglar om samma höjd som behållaren. Sedan, förlänga dem lite mer så de stiger över förvaret. De är där för att skydda slottet, så de borde vara tillräckligt långa för slottvakterna att se över väggarna.
  • Ett annat alternativ är att göra håller med en krökt bas och lätt snedställda sidor. Detta kommer att få dem att stå ut ännu mer när du lägger till toppar till dem.
  • 4. Lägg till övre torn som är ungefär 1/4 längden på de nedre tornen. Försök att mäta om /4 i (0.64 cm) från sidorna av tornen. Skiss vertikala linjer vid dessa punkter som är ungefär ¼ så långa som tornens bas. Anslut sedan varje par vertikala linjer med en horisontell.
  • Det finns många olika sätt att dekorera torn, så du behöver inte göra din segmenterade eller fyrkantiga. Du kan dock använda den här tekniken för ett snabbt sätt att skissa grundläggande torn.
  • 5. Rita yttre väggar om /4 i (0.64 cm) kortare än tornen. Gå tillbaka till marklinjen vid basen av tornet. Mät ut från varje torn och dra en vertikal linje. Håll slottets yttre kanter om så bred som tornen, men gör dem lite kortare. Gör dem kortare än tornen så slottvakterna i tornen kan se över dem.
  • Anslut väggarna till tornen med en enda, horisontell linje för var och en. Kontrollera att väggarna är i en konsekvent höjd jämfört med resten av slottet.
  • 6. Top tornen med små trianglar för att avsluta att beskriva dem. Varje torn behöver ett tak, så mössa dem genom att dra en enkel triangel. Gör trianglarna så breda som rektanglarna på toppen av tornen. Börja vid kanterna, dra diagonala linjer som möts ovanför mitten av varje torn.
  • Tornen, särskilt taken, är väldigt lätta att anpassa. Till exempel kan du dra kronformade kepsar för att få dem att se mer öppna och kamp redo.
  • Del 2 av 3:
    Detaljerar slottet
    1. Bild med titeln Rita ett medeltida slott Steg 7
    1. Rita en horisontell linje /4 i (0.64 cm) från toppen av slottet för taket. Mäta ner från väggarna, tornen och behåll. Gör en separat linje över varje del. Dessa linjer kommer att lägga till mer djup och detalj till ditt slott..
    • Dessa linjer gör slottets tak ser mer distinkt ut. De hjälper också till att skissera de övre gångarna, som du kan lägga till mer detaljer för senare.
  • Bild med titeln Rita ett medeltida slott Steg 8
    2. Gör en dörrbåge som handlar om /4 i (0.64 cm) Höjden på behållaren. Rita den i mitten av behållaren. Se till att kanterna är lika avstånd från tornen till vänster och höger. Skissera en upp och ner U-form för att skapa en grunddörr.
  • Ändra dörrens höjd beroende på din design. Du kan göra det stort, om /4 i 1.9 cm) Höjden av behållaren, och det kommer fortfarande att se bra ut. En stor dörr kan göra att ditt slott ser ännu svårare att bryta sig in!
  • Om du drar ett slott från sidan, kan dörren inte vara synlig alls. Tänk på vinkeln du har valt för din ritning.
  • Bild med titeln Rita ett medeltida slott Steg 9
    3. Sketch fönster längs slottet genom att dra små bågar. Människor behöver något sätt att se ut ur slottet, så lägg till ett par fönster längs framsidan. Försök att rita ett par fönster ovanför dörren, hålla dem om /4 i (0.64 cm) från toppen. Placera ett enda fönster i mitten av varje tornavsnitt och sedan 3 mer på ytterväggarna.
  • För att rita enkla fönster, gör dem samma form som dörren. Rita en liten, horisontell linje, dra sedan en upp och ner U-form över den.
  • Fönsterpositioneringen, storleken och formen kan variera mycket. Det är din design, så dra dem hur du vill ha dem!
  • 4. Över de yttre väggarna med rektanglar om /4 i (0.64 cm) lång. Börja vid väggens kanter. Drawa kort, horisontell linje, följt av en vertikal linje som stannar kort av väggarna. Upprepa detta för att bilda en serie små block som liknar vad du ser på riktiga slott.
  • Blocken är små områden för att skydda människor när de ser ner från slottets väggar. Få dem att se bra ut genom att hålla dem små och åtskilda konsekvent.
  • 5. Rita /4 i (0.64 cm) block längs toppen av behållaren. För att skilja behållen, gör blocken lite annorlunda än de på väggen. Försök att dra halva rutor som kommer ut ur toppen av behållaren. Rymma dem konsekvent, lämna små luckor mellan dem så att människorna i slottet har utrymme att se ut.
  • Om du ville, kan du radera konturen som bildar taket på behållaren och ersätta det med dessa små rutor.
  • Försök att göra dessa rektanglar lite större än de på tornen för att skilja dem.
  • Bild med titeln Rita ett medeltida slott Steg 12
    6. Avsluta dörren med några horisontella linjer och andra dekorationer. Det enklaste sättet att göra dörren ut är med en serie linjer som är konsekvent placerade ut över sin bredd. Försök att mäta om /8 i (0.32 cm) från kanten av dörren. Dra sedan en rak linje från topp till botten. Fortsätt göra det tills du har slutat av rummet.
  • För att säkerställa att dessa linjer är föremål för jämnare, mäta bredden på dörren först. Ta mätningen över den nedre delen eller mitten av dörren där den är bredast.
  • För ytterligare dekoration kan du rita ett par tunna trästänger som går över dörrens bredd. Försök att placera dem /3 i (0.85 cm) av vägen från de övre och nedre kanterna. Du kan också rita en båge runt dörren för att få det att se ut som om det har en träram.
  • Bild med titeln Rita ett medeltida slott Steg 13
    7. Sketch Pennants som kommer från toppen av varje torn för valfri detalj. Rita en vertikal linje ur toppen av varje torn för att skapa flaggpoles. Sedan, gör en enkel flagga genom att dra en triangel ansluten till den. Du kan anpassa det genom att göra det vågigt, som det blåser i vinden, eller genom att ge den en gaffelformad form som en drakens tunga.
  • Du kan också välja att ändra flaggstorleken eller lämna dem av slottet. Anpassa ditt slott med olika dekorationer!
  • Del 3 av 3:
    Slutföra bakgrunden och färgen
    1. Rita bergen och andra bakgrundsdetaljer om du vill lägga till dem. Försök skissa några berg bakom slottet för att få det att se ut som en stark, majestätisk fästning. Rita ett par triangulära toppar som kommer upp bakom slottet. Rita en cirkel under bergstopparna för snökapslar. Lägg till andra detaljer, inklusive en sol, blommor eller något annat som kan göra scenen till liv.
    • Till exempel, om ditt slott är på en klippa, skugga klippan för att få det att se Rocky. Försök att göra några tunna, vertikala linjer. Lägg till några horisontella och kurvor för stenar och klippor.
  • Bild med titeln Rita ett medeltida slott Steg 15
    2. Radera några konturer eller avlopp som gör vänster på slottet. Om du använder en penna kommer den här delen att vara lätt. Ta bort allt du inte planerar att hålla den sista versionen av din ritning. Till exempel kan du få några omslagskurser kvar från när du bildade de olika delarna av slottet. Se till att de återstående kanterna ser snyggt så att ditt slott ser magnifik ut.
  • Skissa alltid slottets form och detaljer i penna först. Du kan alltid rita över och radera konturerna innan du är klar
  • 3. Mörka delar av slottets väggar om du vill göra dem mer realistiska. Lätt skugga några utvalda fläckar med en penna för att få dem att se mörkare ut än den omgivande stenen. Försök skugga några fläckar runt sidorna av tornen, ytterväggarna och dörröppningarna. Till skugga dem, Rita en massa tunna, diagonala linjer eller prickar nära varandra.
  • Bild där skuggorna är på slottet och skuggar de områdena. Du kan också lägga till missfärgningar till slottmurarna för att få dem att se lite mer väder-slitna och naturliga.
  • Skuggning kan vara tuff, men du behöver inte göra det om du är nöjd med din design.
  • 4. Gör tunna märken över slottet för att skissera sina stenar. Rymma dem ut jämnt, börja med de horisontella linjerna. Använda en tunn penna och en linjal, skissera dessa linjer mycket lätt över slottet. Lägg sedan till vertikala linjer när det behövs för att dela slottet upp i enskilda byggstenar.
  • Kom ihåg att du inte behöver rita varje enskild sten eller få dem att se perfekt ut. Du kan skissa några lätta linjer på vissa ställen för att göra väggarna att se grova och detaljerade.
  • Dessa små detaljer är svåra att få rätt, så överväga att använda mindre av dem eller inte inklusive dem alls om de påverkar din design negativt.
  • Bild med titeln Rita ett medeltida slott Steg 18
    5. Färg slottet med markörer eller något annat om du vill. Lägga till färg är valfri, men det kan göra din ritning att känna sig mer färdig. Kritor, markörer, färgpennor, och alla typer av andra verktyg kan användas här. För en grundläggande design, kanske du vill färga tornet toppar blå och flaggor röda. Då gör slottets väggar beige med några svarta och bruna fläckar.
  • Färg bakgrundsdelarna, som himlen och eventuella berg du har lagt till. Se till att slottet kontrasterar med bakgrunden så att du enkelt kan beundra det!
  • Tips

    Ritning tar övning, så fortsätt att dra slott för att förbättra dina färdigheter.
  • När du är klar med ett slott från framsidan, försök att rita en från sidan.
  • Om du drar ett stort slott sett från nära, lägg till mer information om att få det att se mer realistiskt ut. Små detaljer, som dörrdekorationer, fönster och stenar, gör att ditt slott ser mer realistiskt ut.
  • Skräddarsy din design för att göra det själv. Ett av de enklaste sätten att göra detta inkluderar att ändra antalet eller formen på tornen, men det finns många andra alternativ du kan försöka.
  • Saker du behöver

    • Penna
    • Suddgummi
    • Papper
    • Linjal
    • Färgpennor, kritor eller andra färgverktyg (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande