Hur man blir en fan av legenderna i det dolda templet tv-spelutställningen

Om du var ett barn från 1990-talet som växte upp och tittade på TV-spel på Nickelodeon, kommer du förmodligen ihåg spelutställningen som heter Legender av det dolda templet. Men för de av er som inte var eller verkligen inte förstod det då och vill bli en fan av det nu, det finns hopp. För att lära dig lite mer om det så att du kan bli en fan av det, fortsätt läsa från steg 1 nedan.

Steg

Del 1 av 2:
Titta på show
Bild med titeln Legends of the Hidden Temple Title
Bild med titeln Legends of the Hidden Temple Title
1. Memorera den inledande sekvensen. Efter en sekvens där kamerorna skulle zooma och röra sig i ett område där det fanns en Mayan Rainforest, skulle kameran vandra in i Olmec, ett Olmec talande huvud, som skulle börja säga namnet på showen ("Legender av det dolda templet"). Olmec skulle då fortsätta efter att du skulle se en teknisk ikon för ett hängande livskrasch i varandra som säger "Med din guide" Och introducera värdet på showen (som, som du lär dig lite senare, var Kirk Fogg). Han skulle fortsätta, "Och här är han nu," Som du i allmänhet börjar se honom att svänga på ett rep-vinstock som kommer in i scenen precis framför Olmec i en sådan vinkel där när han blev 180 grader, skulle han titta på Olmec. Vid andra tillfällen skulle han komma nerför trappan bredvid Olmec och prata med publiken för att tillkännage sin närvaro. Han skulle välkomna det är tittarna "Välkommen till det dolda templet. Rummen är fyllda med förlorade skatter (pratade om lite senare), men mystiska mayan tempelvakter skyddar rummen." Han skulle i allmänhet alltid säga det "Olmec vet mysteriet bakom var och en av skatterna dolda i sitt tempel," vilket skulle få tittaren till orden "Vilken historia ska vi höra idag?" Olmec skulle svara med titeln på showens skatt för dagen. Guide-värden skulle då introducera lagen bara med lagfärg eftersom kameran flyttade från laget närmast honom mot Thefartheest-teamet bort från honom." Han hade ett skott för att förklara att lagen skulle behöva skicka vissa test, både fysiska och mentala och att bara ett lag kan göra det till templet.De skulle förklara hur vallgrannan måste korsas i den dagliga utmaningen, och du skulle höra att Olmec försöker få saker att starta. Olmec skulle brista ut med "Åh ja!" eller "låt oss rocka" eller något till den effekten.
  • Bild med titeln Bli ett fan av legenderna av det dolda templet TV-spel Visa steg 2
    2. Känna igen hur spelet spelades. På den här showen fanns det fyra separata komponenter. Börjar med sex lag (varje lag innehöll en pojke och en tjej), varje runda eliminerade några lag. Utställningen startade med sex lag (lagnamn / typer meddelade i ett kommande steg snart), men lag eliminerades efter vallgraven (runda 1). Efter den mentala utmaningen (frågor runt) i "Steg av kunskap," Det minskade fältet till två lag.Dessa två lag gick huvud till huvudet i templet spel, med andra spel som testade lagkamraterens fysiska förmågor. Detta ledde till att bara ett lag gick in i templet och tävlade om det stora priset. (Detta kommer att beskrivas nedan.)
  • Bild med titeln Bli ett fan av legenderna av det dolda templet TV-spelet Steg 3
    3. Kunna förstå målet med vallgraven. Vallgraven måste alltid korsas.Oavsett om det var ett lag som gick på vallens bottenvåning medan den andra gick ett rep över eller grundade vallgraven med ett osynligt skum och några åror eller någon annan form av korsning, måste detta slutföras. När båda lagmedlemmarna var ute av vallgraven, var en av de två medlemmarna (andra medlemmen att korsa) att slå till den gyllene piedestalgong som anger deras lagfärg hade korsat. De fyra fyra av de sex lagen att nå och slamma sina gängar som visade sitt färgade ljus för deras lagfärg skulle kunna gå vidare till kunskapsstegen i nästa omgång. Denna händelse hade ingen tidsgräns i de flesta spel.
  • Om du funderar att korsa en pool av vatten är osäker, ja, skulle du gå eller korsa i en osäker pool? - Tänk om! Nära vallgraven skulle betraktaren märka spotters på plats som skulle säkerställa lagets säkerhet. (De fördubblades också som procedurverifierare, som mer eller mindre verifierade att alla förfaranden utfördes exakt för varje utmaning.)
  • Bild med titeln steg01
    Bild med titeln steg01
    4. Titta på spelet och se vad som hände i Kunskapsrunda. Kunskapens steg började med Olmec, ett Olmec talande huvud, vilket gav de fyra lagen informationen om den legend som de hörde i introduktionen.Denna information användes (tillsammans med viss kunskap från historieklasser i skolan) för att svara på frågor som Olmec frågade om legenden). Efter att ha beskrivit skattenets historia, skulle guiden / värden då fråga Olmec för information om var skatten var belägen i den dagens utmaning / spel. Detta ägde rum på en uppsättning steg på scenen. De flesta av dessa frågor var flera val, så det var inte svårt för laget att inte gissa något helt felaktigt första gången, men vissa lag gjorde det mycket lättare och svarade felaktigt innan valen lästes (eftersom vissa lag var otålig att vänta). När spelarna trodde att de visste svaren på frågorna kunde lagkamraten gå på en knapp eller en gammal mayanliknande markering på golvet. Om laget fick frågan rätt och Olmec sa att de hade svarat på frågan korrekt, kunde de vidarebefordra ett steg längre. Om de svarade på frågan felaktigt kunde de inte gå vidare, men skulle inte behöva ta ett steg tillbaka (de fick inte svara på frågan igen tills nästa fråga började. Efter fyra huvud "Steg" På knutningsstegen skulle de två första lagen nå det nedre steget gå vidare till nästa omgång i templet. Detta steg var aldrig ett tidsbestämt stadium / runda.
  • Bild med titeln Bli ett fan av legenderna av det dolda templet TV-spel Visa steg 5
    5. Vänja sig vid templet spel. Temple-spelen var utmaningar som testade varje lag i tre spel av styrka, smarts och uthållighet (som guiden värd säger, "ära går till den snabbaste och starkaste"). Oavsett om det vände sig om eller kryper upp en stenmur för att ta tag i bitar av skum som såg ut som trä eller försökte ta en vara från en piedestal från en lutning som tävlande var tvungen att klättra medan man håller på att handgrepp eller något annat fysiskt utmanande men Inte omöjligt att slutföra, var och en av de två återstående lagen måste konkurrera och köra huvudet till huvudet i dessa spel. Efter varje spel tilldelades livet av livet. Om bara ett lag fullbordade utmaningen i den största utsträckningen inom 60 andra perioden (de två första matcherna var en halv hängande och den tredje var ett fullt hängsmycke, men i det här spelet tävlade båda båda spelarna från laget tillsammans, ett fullt hänge av livet tilldelades). Om lagen bundet skulle varje lag få en halv hänge. Om inget lag uppnådde uppgiften (en sällsynt förekomst), tilldelades inga pendlar. Det fanns i allmänhet tre tempelspel som lagen behövde konkurrera på samtidigt. En partner försökte den, då skulle lagets andra spelare försöka konkurrera på den andra). Men i det tredje spelet måste båda spelarna i båda lagen tävla. Alla dessa spel varade 60 sekunder på en tidsklocka. (Men förvirra inte detta med det ultimata templet Run-heter Round som hände på grund av detta.)
  • Om båda lagen hade samma mängd av livet i slutet, skulle en Tie-Breaker-fråga ställas av Kirk (värden, i säsongen 1 episoder) eller Olmec (i säsong 2 och 3).Dessa frågor skulle vara baserade på legenden i stilen med kraven i kunskapsfrågor. Men resultatet av detta förändrades mellan de första och följande årstiderna.
  • Under den första säsongen, om laget som buzzed i gav ett felaktigt svar, gick det andra laget automatiskt till templet. Men för följande årstider fick det andra laget en chans att svara.
  • Dessa pendlar i livet användes senare för det vinnande laget i det kommande templet som körs runt det var en följd runt i slutet av showen.
  • För att vinna templets spel skulle vinnarna få en prizewhich som skulle förändras beroende på show och säsong.
  • Bild med titeln Bli ett fan av legenderna av det dolda templet TV-spelet Steg 6
    6. Bli van vid templet Run Runda av showen. Tempelkörningen var den slutliga utmaningen på alla shower. Temple-spelens vinnande lag raced genom tretton olika rum som försökte hämta dagens Legends-objekt. Olmec skulle beskriva varje rum, fråga vilken spelare som gick först (spelaren skulle i allmänhet säga "jag är"), och Olmec skulle svara med den spelarens riktiga namn. Olmec beskrev vad som skulle hända om de träffades med ett tempelvakt och nämnde vad som skulle hända om den spelaren inte hade ett hänge för vakten. Olmec skulle då använda den andra spelarens namn och gå igenom honom. Olmec skulle aldrig låta lagen veta om sin avsedda väg att komma till rummet som innehöll skatten, även om vägen alltid var lite konvolerad att komma till skatten. När värden signalerade att det var okej att komma in, skulle klockan börja på tre minuter. Med hjälp av en labyrint av rum, måste spelaren klättra eller köra en serie steg för att öppna dörrar som skulle leda dem genom kursen, samtidigt som du sätter ihop för att låsa upp dörrarna, skulle den sista återstående lagkamraten gå in i detta tempelområde-av rum. De låste upp varje dörr med hjälp av den angivna metoden (och beskrivs före körningen av Olmec). Spelets mål var att hämta och ta fram den handgjorda scenen som kunde ha sett ut som den verkliga skatten från legenden tidigare i showen. Om laget hämtade objektet skulle alla dörrarna öppna, och laget kunde gå tillbaka till deras lagkamrat för att vinna Grand Prize. Om de hämtade det inom tre minutersperioden, skulle de vinna den stora prisresan till några exotiska plats de flesta barn anser vara bra ställen att besöka (som sådan på semester).
  • Om laget som kom in i templet med bara ett hängsmycke och en halv liv, var resten av det andra hänget hängde i ett av rummen som väntade på den andra spelaren. Men de fick fortfarande risk att bli fångad av det tredje tempelvakten - bara en halv hängande skulle skicka dem hem med sina priser från vad de vann från innan templet hade börjat.Om lagen bara hade ett hänge, hängde den andra inte, och den andra spelaren i laget var tvungen att springa in med ren lycka till att inte säga "Hej" till ett tempelvakt.
  • Även om rummen (beskrivna senare) ändras och varierade från show till show och säsong till säsong, byggdes i genomsnitt 40 olika rum under varje säsong i två lager i en uppsättning rum på bottenivå och toppnivårum. Generellt för varje show valdes ca 13-15 rum för att bli templet (splittrad över de två nivåerna) för den speciella showen. Endast ett utvalda få rum ändrade aldrig sin plats, namn eller inträde och utgångsstrategier för tävlingarna att gå in i / avsluta från säsong en till serien slutar.
  • När skatten hämtades, alla dörrarna (som ibland gick igenom och ibland kryper genom både hög och låg och aktiverad (efter att ha fyllt i rummets uppgift) med en enkel knapp på väggen.I templet skulle det öppna, tempelvakter kom inte tillbaka, och spelarna skulle tävla för att försöka komma tillbaka ut genom dörren mot sin partner, väntar på dem på scenen allt innan den tre minuters klocka sprang ut.
  • Lagets färg (som beskrivs senare) som kunde uppnå att ta delen av templet i den angivna tiden var de gröna aporna..
  • 7. Känna igen rummen i templet springa runt. Dessa rum på botten nivån innehöll suckens grotta / ledningar, pit av förtvivlan, hjulrum, stenbrott, grop och pendel, tron ​​rummet, rum med harmonisk konvergens, laserljus rum, gravfria kungar, träsk, spindel Lair, hål av python, jesterdomstol, bambuskog, grav av gamla kungar, mörk skog, dungeon, välutrymme, minaxel och Quicksand Bog.. Rummen på toppskiktet ingår Pirates Cove, Room of Three Torches, Lightningroom, Vipers Nest, Room of the Secret Password, Shrine of the Silver Monkey, Treasure Room (sällan innehöll dagens skatt, i själva verket), Treasury of the Golden Orbs, Rum of the Golden Idols, Kings Storeroom, Tomb of the Ancient Warrior, Heart Room, Room of the Fallen Columns, Medusas Lair, Rum av Mandarin Hand, Kammare av de heliga markörerna, observatoriet, de tre gargoyles, Rum av kungliga gongs, och krypten.Det fanns cirka 16 tempelkörningslayouter konstruerade för användning över denna serie `Run.
    Bild med titeln Legends_Of_The_Hidden_Temple_ (Montering_Monkey)
  • Även om templet setups skiljer sig från år till år och episod till episod, var det bara ett rum som aldrig ändrade sin plats i templet från antingen avsnittet till episod eller år till år, och det var det som var Silver Monkey: s helgedom.
  • Bildtiteln Bli en fan av legenderna i det dolda templet TV-spelet Steg 8
    8. Bli van vid tempelvakter. Ibland stötte spelarna ett tempelvakt. Temple vakter (ibland skrämde tävlande) med sin mayan huvudbonad på (när tävlingen har inte förväntat sig att hitta dem), men dessa vakter kunde vara pacified om du hade ett fullständigt bert av livet och kunde fortsätta efter att ha lämnat dem hängande. Men om du inte hade det, skulle den första spelaren tas ut och den andra spelaren skulle gå in från början av var du slutade - men om du var den andra spelaren och du inte hade ett hängsmycke, Du förlorade spelet för ditt lag och skulle tas ut genom en bakre ingång till scenen via templet.
  • Bild med titeln Bli ett fan av legenderna av det dolda templet TV-spel Visa steg 9
    9. Förstå vad spelarna i allmänhet vunnit för att vinna templet springa om de är så aced det. Team skulle i allmänhet vinna en resa tillbaka till Universal Studios Orlando om de fick föremålet ur templet under tidsperioden, tillsammans med mindre priser, vilket varierade med episod och säsong.
  • Kirk Fogg, värdet av legender av det dolda templet, intervjuades en gång när han berättade för världen att det bara kunde vara åtta shows per säsong som kunde sluta med stora prisvinnare på grund av ekonomiska begränsningar. Om för många uppnåddes för tidigt, skulle backstage-folket önska att showen kunde vara över, tiden skulle ticka ut, och vinnaren skulle inte kunna göra det i tid.
  • Del 2 av 2:
    Andra fakta
    1. Bild med titeln Bli ett fan av legenderna av det dolda templet TV-spel Visa steg 10
    1. Känna igen lagfärgerna. Varje påstage team bar olika skjortor. Varje skjorta hade en järnöverföring av deras lagtyp. Ursprungligen bestod sex lag de röda jaguarna, blå barracudas, gröna apor, orange iguanor, lila papegojor och silver ormar. Även om de flesta ofta måste sättas in i slutet av showen (som i fallet med de silverstrar som skulle vara gula men på grund av de gula hjälmarna kunde inte och det var en rättslig fråga), det finns det fortfarande några företag som ägnas åt att göra dubbletter där ute som kan återköpas om personen är en fläkt till ett pris.
  • Bild med titeln Bli ett fan av legenderna av det dolda templet TV-spel Visa steg 11
    2. Känna igen luftschemat för den här showen.Även om den här showen är nu av luften, finns det fortfarande några användare där ute som har den kompletta serien av den här showen på YouTube - (sök och du hittar dessa användares kanaler - typ "Legender av det dolda templet" och leta efter alla spellistor för den här showen). Denna show aired det första avsnittet den 11 september 1993, (med legenden om Blackbeards skattkartor) och slutade sin primära körning den 29 december 1995, (vad en hemsk och chockerande semesterfrans måste ha haft några dagar före nyårets Eve hände när de fick reda på att den här showen var seriefinalen någonsin) med legenden om den jewel-encrusted ägget av Catherine den stora.Showen producerade 120 episoder inom de tre år som den sände. Det sände på helgerna för att fylla 6:30 PM-tidsluckan, men ungefär halvvägs genom sin primära körning (i februari 1994) lade de några veckodagens flygning klockan 5:30. Inga nya episoderna tapades efter produktionschema i april 1996.
  • Det sprang i syndikering i några år efter detta på Nickelodeon. Men 1998 stannade syndikationerna på Nick när Nickelodeons systerstation (Nick Gas tog dessa episoder och luftade dem tills Nick Gas desintegrerades 2007. Eftersom Nick Gas har slutfört sitt schema, har det ibland hänt att Teennick har luftat några program. Men detta schema var inte så tillgängligt som alla andra tidigare luftningar, så få är kända för att existerande i denna värld till denna dag, och din bästa satsning är genom YouTube för fullständiga episoder. Det fanns ingen speciell semesterutgåva / airings, men ibland var den här showen luftad nära semestern själv.
  • Bildtiteln Bli en fan av legenderna av det dolda templet TV-spelet Steg 12
    3. Känna igen värdet på showen. Kirk Fogg var den enda värden för denna show. Denna show var Kirks första och enda tv-spel som han som värd, men han har haft andra jobb på flera andra filmer.. Vanligtvis vet fans öppningslinjen "Legender av det dolda templet. Med din guide. KIRK FOGG. Och här är han nu" som en av de linjerna som alla fans vet och älskar (precis som Olmec säger det i början är tillräckligt för att få fans att samla runt TV: n och klistra på det.
  • Bild med titeln Bli ett fan av legenderna av det dolda templet TV-spel Visa steg 13
    4. Erkänna meddelandena för denna show. Även om Olmec Olmec Talking Head Head är påståndet med sin mun, blev han uttryckt av Dee Bradley Baker, som har haft andra jobb förutom detta, men Olmec på legender av det dolda templet var hans första berättande jobb.
  • Bild med titeln Bli ett fan av legenderna av det dolda templet TV-spel Visa steg 14
    5. Erkänna de speciella luftningarna i denna show.Under den stora hjälpen den 3 oktober 1994 användes flera av legenderna av de dolda templets spel i showen. Det fanns emellertid väsentligen tre episoder som showen kallade "spel" istället för "episoder" Tre spel användes eller modellerades efter spel som används på Double Dare. Under det första spelet på den första dagen som heter "Krigare spel," Målen sattes upp på en plattform, och spelare var tvungna att slingshot varje mål ner med bollar. På en annan var spelarna att gå runt ett svänghjul ganska snabbt (ibland kallat "Spinhjul"). Medan den tredje var modellerad efter ett spel som huvudsakligen kallades "Axel spin," Två spelare placerades i hinkliknande centripetalrörelsemaskiner (som kan bob upp och ner) - spelare skulle behöva hoppa upp för att samla ett föremål och släppa det i facket på golvet från sitt säte när hink-maskinen vände sig långsamt på Samtidigt hissades den andra spelaren för att fånga sin bit.
  • Bild med titeln Bli ett fan av legenderna av det dolda templet TV-spel Visa steg 15
    6. Kunna återkalla vad satsen såg ut när du pieced allt tillsammans. Du kan upptäcka templet och Olmec och stegen (vänster till höger) följt av en glans på vallgraven men inte mycket annat. När Kirk (värden) introducerade karaktärerna och talade till Olmec kunde du förstå inställningen under den inledande scenen. Men templet spelade aldrig upp under vallgrunderen men skulle ses mycket senare. Temple-spel skulle spelas till vänster om Olmec (när det ses från betraktarens perspektiv).
  • Tips

    Vanligtvis tog vissa fans på sociala medier (inklusive YouTube) att hänvisa till denna show som bara är akronym "Lotta." Om du inte hittar det du behöver hitta för det fullständiga namnet på en social media, leta efter den här akronymen, och du kan vara säker på att du hittar den angivna informationen.
  • Om du gillar den här showen, kolla in kristall labyrinten. Men kristall labyrinten hittades inte på amerikanska uppsättningar och finns inte på YouTube heller. Om du bodde i Storbritannien, kan du enkelt hitta den här showen på TV-ratten, men inte i Amerika.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande