Hur man tillämpar smink på runda ögon

Runda ögonen presenterar en unik utmaning när du applicerar smink. Om du har runda ögon, kan de ha en tendens att se små, droopy eller sjunkit i när du tillämpar smink. Med hjälp av ljusa nyanser i hörnet av dina ögon och skapa en uppåtvänd vinge med eyeliner kan göra dina runda ögon pop.

Steg

Del 1 av 3:
Lägga ner grunden
  1. Bild med titeln Applicera smink på runda ögon Steg 1
1. Gör dina ögonbryn. Starta, bör du ansöka smink till dina ögonbryn. När du har runda ögon, lägger du till en liten båge i dina ögonbryn, vilket kan få dina ögon att se större ut och mer definierade.
  • Om det behövs, plocka försiktigt dina ögonbryn i en välvd form. Sträva efter att räta ut dina ögonbryn när de plockar dem och vinklar ändarna av varje panna för att bilda en spetsig form.
  • Applicera brow smink i långsamma, stabila swipes på spetsen av varje panna. Rita ut tipsen så att de bildar en punkt. Därefter, ta en panna plumper och panna pensel. Måla plumperen över längden på ögonbryn. Detta gör att dina pannor ser mer naturliga ut, eftersom du ska använda plumperen för att blanda din huvudpanna med den ritade på tipsen.
  • Bild med titeln Applicera smink på runda ögon Steg 2
    2. Lägg till ögonlocksprimer. Ett lager av ögonlocksprimer kan verkligen hjälpa din färg att stå ut. DAB en sminkborste i din valda primer. Applicera sedan på dina lock i cirkulära rörelser. Gör små cirklar med borsten när du glider den över ditt ögonlock. Applicera på hela ögonlocket, liksom till området mellan ögonlocket och ögonbryn.
  • Bild med titeln Applicera smink på runda ögon Steg 3
    3. Lägg till concealer runt dina ögon. Det är bäst att hålla fast på att tillämpa fundamentet till ditt ansikte tills du är klar med ögonmakeup. Bitar av mascara eller ögonskugga kan sprida sig på ditt ansikte, förorenande grund. Ett lager av concealer som appliceras runt ögonen är dock viktigt. Detta kommer att täcka några skuggiga områden och missfärgning.
  • DAB lite omslag upp runt ditt öga. Tvätta då dina händer och blanda locket upp i huden med fingrarna.
  • Om du hellre inte använder fingrarna kan du också använda en liten sminkborste för att blanda locket upp i din hud.
  • Bild med titeln Applicera smink på runda ögon Steg 4
    4. Sätt en neutral nyans av ögonskugga på ditt lock och panna ben. Runda ögon har en tendens att se något nedsänkt i. Att lägga till en bas av neutral ögonskugga i ditt öga kan hjälpa till att korrigera detta problem genom att få ögonen att se ljusare och mer definierade.
  • Ta en större, fluffigare makeupborste och dab det i en neutral nyans av ögonskugga. Välj en nyans som matchar din naturliga hudton.
  • Borsta ditt ögonlock med skuggan med försiktigt, sidled. Fortsätt från ögonlocket på ditt bruna ben. Applicera skuggan tills precis under din ögonbryn.
  • Bild med titeln Applicera smink på runda ögon Steg 5
    5. Använd en höjdskugga på dina tårkanaler och under dina ögonbryn. Du vill ha en något skimrande, ljus nyans nu. Välj något nära din naturliga hudton men lite ljusare. Du kommer att använda en hörnöga borsten för att markera dina tårkanaler, liksom under dina ögonbryn. Detta kan verkligen hjälpa till med att förebygga det sjunkna i utseende.
  • Dina tårkanaler finns på ögonens inre hörn. Gnugga din hörnöga borste i någon av din valda ögonskugga.
  • Vrid ögonskuggborsten i sidled. Rita långsamt en linje av ögonskuggan som beskriver dina tårkanaler. Rita en linje på det övre locket och en linje på det nedre locket. Du vill ha en liten form, något som en sidled "V", Encaste dina tårkanaler.
  • Du bör också tillämpa en tunn linje av skimrande nyans under din ögonbryn. Dra bara på en linje eller din valda ögonskugga precis under varje ögonbryn.
  • Del 2 av 3:
    Lägger resten av sminken
    1. Bild med titeln Applicera smink på runda ögon Steg 6
    1. Applicera penna eller flytande eyeliner. Den typ av eyeliner du väljer beror på din preferens. Vissa människor föredrar att arbeta med vätskor, medan andra föredrar pennor. Med runda ögon vill du applicera liner till de yttre hörnen av varje öga. Detta kan göra dina ögon pop, och längtar dem också något.
    • Börja med ditt övre ögonlock. Du kommer att applicera fodret längs din lash-linje. Detta hänvisar till delen av ditt öga strax ovanför dina ögonfransar. Du kommer inte att täcka hela din lash-linje. Du börjar ungefär en halv centimeter bort från det yttre hörnet av ditt öga.
    • Långsamt flytta din pensel eller din penna längs lashlinjen, arbeta mot det yttre hörnet av ditt öga. Sträva efter en tunn, snygg linje. När du når slutet av din lash-linje, lägg till en liten vinge till huden precis utanför ögatets hörn. Vingen ska vara mycket liten, mindre än en fjärdedel av en centimeter. För att göra den här vingen, använd din eyeliner för att lägga till en liten uppåtriktad linje som pekar mot slutet av ögonbrynet.
    • På bottenlocket, dra en annan linje strax under dina nedre ögonfransar. Som med den första raden, dra en rak, tunn linje som börjar ungefär en halv centimeter bort från det yttre hörnet av ditt öga. Fortsätt ritning tills den andra linjen sammanfogar med den första raden.
  • Bild med titeln Applicera smink på runda ögon Steg 7
    2. Lägg till lite ögonskugga till dina yttre hörn. För att ljusna dina ögon vill du lägga till någon ögonskugga till de yttre hörnen. Återigen arbetar du med din hörnborste. Här vill du välja en något mörkare nyans. En brun eller en grå skulle fungera bra. Detta kommer att balansera den lättare ögonskuggan som täcker ögonens inre hörn.
  • Applicera ögonskugga till din hörnborste. Sedan, blanda ögonskuggan något i ögonfodret på det yttre hörnet av ditt öga. Härifrån flyttar du borsten uppåt något. Skapa en krökt form som beskriver det yttre hörnet av ditt ögonlock.
  • Fokusera huvudsakligen på ögonlockets yttre kanter här. Var noga med att komma in i vecket där ditt ögonlock uppfyller kurvan på ditt pannben.
  • Lägg sedan till en liten, tunn linje av ögonskuggan under ögat under din bottenlinje. Detta kommer att skapa en sidled "V" form som innehåller det yttersta hörnet av ditt ögonlock.
  • Bild med titeln Applicera smink på runda ögon Steg 8
    3. Överväg att lägga till en smickrande skugga över det återstående locket. Om du letar efter ett kausal, varje dag ser du bara applicera ögonskugga i dina ögons hörn. Men för en natt på stan, överväga att lägga till en rolig, smickrande ögonskugga till resten av ditt ögonlock. Välj en skugga av ögonskugga och använd en större ögonskuggborste för att applicera detta på resten av ditt ögonlock, fyll i utrymmet mellan dina ögons hörn. Skuggan är upp till dig. Du kanske vill välja något som går bra med din ögonfärg. Bruna ögon kan se bra ut med en brun eller grå nyans, till exempel.
  • Om du vill ha något roligt, överväga sparkly ögonskugga. Detta kan vara bra om du ska klubba.
  • Bild med titeln Applicera smink på runda ögon Steg 9
    4. Blanda med en fluffborste. Ta en stor fluffborste. Du kommer att använda detta för att blanda ögonskuggan på dina yttre lock till resten av ditt öga. Använda sidledes rörelser, svep din spolborste fram och tillbaka från hörnet av ögonlocket till mitten av ditt ögonlock. Fortsätt tills ögonskuggan är jämnare dispergerad under hela ögonlocket. Det ska se lite lättare ut och mer spridas ut när du är klar.
  • Bild med titeln Applicera smink på runda ögon Steg 10
    5. Curl dina fransar och applicera mascara. Ta en ögonfransklippare och klämma fast den på dina ögonfransar. Håll i några sekunder för att ge naglarna lite av en krullning. Med runda ögon kan lockiga ögonfransar göra dina ögon pop och se större ut. Ta sedan ditt valda märke av mascara. Börjar vid basen av ögonfransarna och kamma dina ögonfransar uppåt i långsamma, stabila rörelser. Vinkar borsten något när du går, eftersom det hjälper till att skilja dina fransar.
  • Del 3 av 3:
    Undvik fallgropar
    1. Bild med titeln Applicera smink på runda ögon Steg 11
    1. Undvik det söta utseendet med mörkare skugga. Många människor associerar runda ögon med en söt utseende. Om du vill gå för sexig eller sofistikerad över söt, gå till en mörk ögonskugga. En nyans som grå eller svart kan verkligen hjälpa till att avvärja det söta utseendet. Applicera skuggan till båda hörnen av ditt öga.
  • Bild med titeln Applicera smink på runda ögon Steg 12
    2. Använd mörkare mascara på dina nedre ögonfransar om du väljer att färga dem. Runda ögon ser ofta sunt i. Ett bra sätt att undvika detta är att använda olika typer av mascara på dina övre och nedre ögonfransar. Använd en ljusare nyans av mascara på de övre locken och en mörkare nyans på de nedre locken. Detta kommer att göra dina ögon pop uppåt mer, vilket gör att de verkar ljusare och större.
  • Bild med titeln Applicera smink på runda ögon Steg 13
    3. Se till att eyeliner rör sig uppåt. Runda ögon kan se lite droopy. Ett bra sätt att motverka detta är att se till att du flyttar uppåt med eyeliner. Om du skapar en vinge, har du alltid spetsen påpekad. En nedåtgående vinge kan göra runda ögon ser droopier och duller.
  • Tips

    Var kreativ och använd många färger enligt din irisfärg också.
  • Använd ögonprimer för att göra färgerna mer levande. Ögonskuggan kommer inte att öka och kommer att stanna längre.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande