Hur man fixar vindrutetorkare fast i upprätt läge

Vindrutetorkare är en nödvändighet för körning, men kan ofta orsaka pesky-problem. De fastnar vanligtvis i upprätt läge när det inte används, eftersom en liten metallflik som torkaren överföringen ska fånga på blir böjd ur plats. Torkaröverföringen är mekanismen som flyttar torkarna, så när den inte är korrekt fastnar de i en annan position. För att åtgärda detta, öppna fordonets huva och ta bort allt som täcker vindrutetorkaren. Använd sedan en flathead skruvmejsel och hammare för att slå den lilla fliken tillbaka på plats så överföringen fångar på den igen. Tänk på att det exakta proceduren inte kommer att vara detsamma på alla fordon.

Steg

Del 1 av 2:
Åtkomst till torkaröverföringen
  1. Bild med titeln Fix vindrutetorkare fast i upprätt läge Steg 1
1. Rensa någon is eller skräp från vindrutan. Skrapa av någon is och snö med en isskrapa. Dra ut några pinnar, löv eller andra skräp som fastnar mellan toppen av huven och botten av vindrutan.
  • Ibland är uppbyggnaden av is, snö och andra skräp vad som orsakar vindrutetorkare att sakta ner eller bli felaktiga över tiden. Att rensa bort allt i sin väg tillåter dig att anala dem.
  • Bild med titeln Fix vindrutetorkare fast i upprätt läge Steg 2
    2. Öppna fordonets huva. Öppna förarens sidodörr och titta under ratten för en spärr som har en bild av huven på den. Dra spärren för att släppa huven och gå sedan till framsidan av huven och känna under sprickan för en annan spärr. Krama spärren, lyft upp huven så långt det går och lägger stången som håller den på plats.
  • Beroende på fordonets modell kan du behöva lägga stången på plats genom att antingen lyfta den från motorn eller sänka den från undersidan av huven och hålla den i ett hål som håller spetsen på plats. Några mer moderna fordonskåpor kan hålla sig på plats utan användning av en stång.
  • Kontrollera ditt fordonsmanual innan du fortsätter för att se om det finns några anvisningar för din specifika modell av fordon avseende fasta vindrutetorkare. Den allmänna processen för att fixa fasta vindrutetorkare på många fordon är densamma, men det är alltid en bra idé att se om du hittar ytterligare information.
  • Bild med titeln Fix vindrutetorkare fast i upprätt läge Steg 3
    3. Dra av skumremsan från plastkåpan som sitter under vindrutan. Ta tag i förarens sida av skumremsan som vilar på den nedre kanten av plastkåpan under vindrutan. Skala det försiktigt tillbaka längs hela längden på plastkåpan.
  • Detta gör att du kan komma åt vindrutesvätskans linje för att koppla bort den såväl som att ta bort plastlocket som skyddar torkaröverföringen.
  • Kom ihåg att denna process kan variera beroende på fordonstillverkning och modell. Det kan finnas vissa steg som inte tillämpar eller delar som finns i olika områden.
  • Bild med titeln Fix vindrutetorkare fast i upprätt läge Steg 4
    4. Dra vindrutet tvättvätskans linje ur klippen som håller den på plats. Fluidlinjen är ett tunt svart rör som ligger precis under där du bara har tagit bort skumremsan från. Lämna linjen sitter löst ovanpå plastkåpan.
  • Bild med titeln Fix vindrutetorkare fast i upprätt läge Steg 5
    5. Ta bort vindrutetorkarna. Pry upp de kepsar som täcker bultarna som håller torkarna på plats med en flathead skruvmejsel. Använd en skiftnyckel för att lossa bultarna, ta bort dem och ställ dem åt sidan någonstans säker, skjut sedan torkarna från bultarna som de sitter på under vindrutan.
  • Du måste ta bort torkarna för att dra av plastlocket som skyddar torkarmotoraggregatet och överföringen.
  • I vissa modeller av fordon kanske du bara måste ta bort förarens sidotorkare.
  • Bild med titeln Fix vindrutetorkare fast i upprätt läge Steg 6
    6. Pry av kepsarna utskjutande längs längden på plastkåpan. Använd en flathead skruvmejsel för att pry gummit eller plastkåpan upp var som helst som du ser dem för att exponera de bultar som håller plastkåpan på plats. Sätt dessa på ett säkert ställe så att du kan lägga dem tillbaka på senare.
  • Det finns vanligtvis ca 3-4 av dessa kepsar. Se till att du tar bort dem längs hela längden för att exponera alla bultar som håller plastkåpan på plats.
  • Bild med titeln Fix vindrutetorkare fast i upprätt läge Steg 7
    7. Ta av plastkåpan. Lyft av plastkåpan efter att du har tagit bort alla bultar som håller den på plats. Ställ den åt sidan så att du kan komma åt vindrutetorkarens motoraggregat.
  • Om du stöter på något motstånd när du försöker dra av locket, dubbelkontrollera att du tog bort alla bultar. Om du har gjort det är det inte svårt att lyfta ut ur plats.
  • Bild med titeln Fix vindrutetorkare fast i upprätt läge Steg 8
    8. Leta reda på vindrutetorkaren på förarsidan. Titta på förarsidan och identifiera de mekaniska delarna som förarens sida vindrutetorkare var fäst vid. Det ser vanligtvis ut som en ovalformad tallrik som är fäst under armen som rör vindrutetorkaren.
  • Vissa fordonsmodeller kan ha en annan uppsättning plastbrickor som täcker överföringen. Om du inte ser de mekaniska delarna, försök att dra av några andra plastlock som du ser för att hitta dem. De kan hållas på plats med ett annat plastklämma av något slag som du behöver pry upp.
  • Dricks: Detta är vindrutetorkaren som gör att båda torkarna flyttas. Du behöver bara arbeta på det på förarsidan.

    Del 2 av 2:
    Justera torkaröverföringen
    1. Bild med titeln Fix vindrutetorkare fast i upprätt läge Steg 9
    1. Leta efter en metallflik som är böjd bort eller ner från överföringen. Det finns en liten metallflik på höger sida under de rörliga delarna av överföringen. Det är tänkt att röra överföringen så att överföringen låses på den när du stänger av torkarna för att hålla torkarna i nedläget.
    • Med tiden kan den här fliken bli böjd ner eller borta, vilket är den främsta anledningen till att torkarna fastnar i upprätt läge. När överföringen fångar på den här fliken ordentligt, reverserar den riktningen och returnerar torkarna till nedläget.

    Dricks: Du kan köra torkarna för att se var överföringen snurrar förbi metallfliken istället för att fånga på den för att se exakt hur mycket du behöver böja den tillbaka på plats.

  • Bild med titeln Fix vindrutetorkare fast i upprätt läge Steg 10
    2. Använd en flathead skruvmejsel och hammare för att slå fliken tillbaka på plats. Håll en flathead skruvmejsel i din icke-dominerande hand och placera spetsen mot fliken. Använd en hammare med din dominerande hand och slår toppen av skruvmejselns handtag för att slå fliken tillbaka tills den nästan rör på överföringen.
  • Antalet gånger du behöver slå på fliken beror på hur böjd det är. Fortsätt att tappa det försiktigt tillbaka på plats tills det ser ut att överföringen kommer att fånga på den.
  • Bild med titeln Fix vindrutetorkare fast i upprätt läge Steg 11
    3. Vrid torkarna på och av för att kontrollera om överföringen fångar på fliken. Vrid nyckeln i fordonets tändning till tillbehörsinställningen och vrid vindrutetorkarna för att göra överföringen att flytta. Låt överföringen springa genom en cykel, stäng sedan av torkarna och titta på överföringen för att verifiera att den nu är fångad på metallfliken.
  • Om överföringen fortfarande inte är fånga, fortsätt använda din hammare och skruvmejsel för att trycka på fliken lite närmare överföringen och testa den igen tills den fångas på fliken när torkarna är avstängda.
  • Observera att du gör det här innan du sätter upp torkarna. Du testar bara ut de mekaniska delarna av överföringen för att verifiera att du har gjort tillräckligt med justeringar innan du sätter upp det igen.
  • Bild med titeln Fix vindrutetorkare fast i upprätt läge Steg 12
    4. Byt ut plastkåpan över torkaröverföringen. Skjut plastkåpan tillbaka i läge och bult den på plats. Sätt de kepsar som täcker bultarna på.
  • Kepsarna skyddar bultarna från elementen så att de inte rostar, så det är viktigt att sätta dem tillbaka på.
  • Bild med titeln Fix vindrutetorkare fast i upprätt läge Steg 13
    5. Sätt tillbaka torkararmarna. Placera torkarna tillbaka på bultarna som fäster dem på överföringen så att torkbladen är horisontella på vindrutan. Skruva muttrarna tillbaka på bultarna för att fästa torkarna tillbaka på plats, tryck sedan på bulten täcker upp på muttern och bulten.
  • Bild med titeln Fix vindrutetorkare fast i upprätt läge Steg 14
    6. Klippa tvättvätskan tillbaka på plats och byt ut skumbeläggningsremsan. Snäpp fönstervätskevätskans rör tillbaka i klämmorna på plastkåpan som håller den på plats. Tryck på skumremsan på plats på plastkåpans nedre kant för att täcka fluidledningen.
  • Om vindrutetorkarbladet är gamla och slitna, är det här en bra tid att ersätta dem med nya innan du börjar använda dem igen.
  • Bild med titeln Fix vindrutetorkare fast i upprätt läge Steg 15
    7. Kör torkarna för att testa dem. Vrid vindrutetorkarna på och kör dem genom en cykel. Stäng av dem för att bekräfta att de vilar i nedläget när du är av.
  • Om torkarna vilar i ett partiellt upprätt läge, kanske du inte har anslutit dem i rätt vinkel. För att åtgärda detta, ta bort dem igen när de är i viloläge och sätt dem så att de är helt i nedläget när torkarna är avstängda.
  • Om torkarna fortfarande inte vilar i nedläge när de är avstängda kan det finnas en elektrisk fråga eller ett annat problem. Om så är fallet, ta din bil för att få en mekaniker, kolla in det och hitta en lösning.
  • Tips

    Om torkarna inte kommer av, spraya dem med några WD40 där de fäster på bultarna för att smörja dem och hjälpa dem att glida av.
  • Kontrollera bilens bruksanvisning för att se om det finns några modellspecifika felsökningstips för att fixa vindrutetorkare som fastnar i upprätt läge.
  • Varningar

    Ta inte bort någon av delarna under denna process. Om du har svårt att få tillgång till torkaröverföringen är det förmodligen bäst att ha en mekaniker som gör de nödvändiga justeringarna.
  • Försök aldrig att trycka torkarna ner i rätt viloläge eller du kan sluta bryta dem.
  • Saker du behöver

    • Hammare
    • spårmejsel
    • Rycka
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande