Hur man rengör en dyson v6

Dyson V6 dammsugare är effektiva men måste rengöras vid tillfälle för att vara funktionell. Damm, hår och skräp ackumuleras i flera olika delar som ska rengöras minst en gång i månaden. Stäng alltid av och koppla ur vakuumet innan du försöker rengöra det. Då, töm och torka ut det klara dammbinket som det blir fullt. V6S har också åtminstone ett filter- och borststång som kan rengöras under kallt vatten. Håll fukt bort från huvuddelen av vakuum så det fortsätter att städa upp ditt hem när du behöver det.

Steg

Metod 1 av 3:
Torka ut dammsugaren
  1. Bild med titeln Clean a dyson v6 steg 1
1. Tryck på den röda knappen på dammsugaren för att tömma den. Dammsugaren är den klara cylindern som hänger av facket bakom vakuumets handtag. Om du ser någon skräp där, töm behållaren innan du helt lossar det. Håll behållaren inuti en papperskorgen innan du öppnar den.
  • Förbered dig för en massa skräp för att spilla så snart du trycker på knappen. Om du inte har placerat facket över en väska kan du sluta med en röra i ditt hem för att dammsuga igen!
  • Skaka vakuumet runt för att knacka lös så mycket damm som du kan. Det kommer att göra resten av rengöringsprocessen mycket enklare.
  • Bild med titeln Clean a dyson v6 steg 2
    2. Tryck på knappen en gång till för att ta bort facket. Skjuter knappen två gånger medför att hela facket avlägsnas från vakuumet. Det kommer inte att falla direkt. För att ta bort det, ta tag i penseländen av vakuumet och dra ner den för att snäppa facket från cyklonen.
  • Töm ut något damm kvar i facket. Vänd den över i en soptäck och skaka ut så mycket du kan.
  • Bild med titeln Clean a dyson v6 steg 3
    3. Torka av behållaren med en fuktig trasa. Du behöver inte använda tvål eller rengöringsmedel för att rensa ut facket. Välj bara en ren, mjuk trasa och dämpa den i ljummet vatten. Se till att det inte dricker. Därefter, torka upp skräp och sopa överflödet ut i papperskorgen.
  • Diskmaskiner är för varma och grova för facket, så lägg det inte där inne. Rengör alltid det för hand.
  • Om facket inte är väldigt smutsigt kan du kanske torka det med en torr trasa. En fuktig trasa hjälper dig att hämta envis skräp, men.
  • Bild med titeln Clean a dyson v6 steg 4
    4. Torka facket med en ren pappershandduk. Torka ut facket för att torka det direkt. Om du planerar att städa cyklon först kan du ställa in facket för att börja torka. Kom ihåg att komma tillbaka till det innan du sätter upp det till resten av vakuumet.
  • För att hålla ditt vakuum i fungerande ordning, se till att facket är helt torrt innan du lägger tillbaka den på cyklonen. Riskera inte vattenskador när du torkar det torrt är en så enkel process.
  • Bild med titeln Clean a dyson v6 steg 5
    5. Rensa skräp från vakuumet med en dammborste. Titta igenom borstfästena som följde med vakuumet. Hitta kombinationsverktyget, vilket är halvborste och halvvakuummunstycke. Du kommer förmodligen att se mycket damm som fastnar för att dela dammsugaren hänger från, men det kan svepas med borsten. Sopa det i papperskorgen med resten av skräpet.
  • Om kombinationsborsten inte är tillgänglig, försök använda en annan borste. Välj något som är mjukt för att undvika att skrapa plasten. Försök använda en annan vakuumborste, en nylonskrubbborste, eller till och med en gammal tandborste.
  • Använd endast en torr borste för att undvika att få någon fukt inuti cyklonen och motorn.
  • Bild med titeln Clean a dyson v6 steg 6
    6. Klicka på behållaren på plats på höljet. För att sätta tillbaka facket, leta efter liten flik på framsidan av cyklonen, höger nära bottenkanten av filterhuset. Bin har en slits på dess framkant som passar på den fliken. Lina upp det, höj sedan facket tills det klickar på plats över höljet. Det är lättare att göra detta när du lutar facket, fäst vakuumänden först.
  • Se till att facket är helt torrt innan du installerar om det eller annars kan fukt komma in i vakuumet!
  • Metod 2 av 3:
    Rengör filtret
    1. Bild med titeln Clean a dyson v6 Steg 7
    1. Lyft filtret ur sitt hölje på toppen av vakuumet. Filtret är beläget i cyklonet ovanför det transparenta soptunnan. Leta efter en plastlurfärgad lila eller blå på den övre delen av cyklonen. Det kommer att ha en liten flik i mitten av den. Dra upp fliken upp för att glida det stickformade filtret ur kammaren.
    • Innan du börjar tvätta filtret, kontrollera det för skador. Om det ser ut sliten ut, är du bättre att ersätta den. Köp ett nytt filter online eller leta efter dem i närliggande allmänna eller hårdvaruaffärer.
  • Bild med titeln Rengör en Dyson V6 steg 8
    2. Vrid locket från vakuumets ände om det är närvarande. Vissa versioner av V6 har ett andra filter som ser ut som en lila eller blå plastlock. Det kommer att vara på baksidan, precis ovanför handtaget. Vänd den medurs för att lossa den från cyklonen.
  • Om du är osäker på huruvida ditt vakuum har ett andra filter, kontrollera användarhandboken. Det visar dig var filtren är lika bra som Dysons rengöringsrekommendationer för dem.
  • Bild med titeln Clean a dyson v6 steg 9
    3. Skölj filtret under kallt vatten i diskbänken. Skölj skräp endast under rinnande vatten. Tvål och andra städare kan skada dina vakuums filter, så stör inte dem. När du tvättar stickfiltret, tryck försiktigt det för att tvinga ut några dolda skräp. Fortsätt sköljning och klämma det tills du inte ser något annat än klart vatten som kommer ut ur det.
  • Om du städar ett lockfilter, skölj det upprepade gånger under rinnande vatten. Dumpa vatten ur locket tills det ser klart ut.
  • Filtret kan inte sättas i diskmaskin eller tvättmaskin. Det är för känsligt. Tvätta det för hand för att säkerställa att de varar längre.
  • Bild med titeln Clean a dyson v6 steg 10
    4. Ställ in filtret på en varm plats för att torka i minst 24 timmar. Vilken plats som helst vid rumstemperatur är bra, men håll filtret bort från direkt solljus och värme. Lägg den på en pappershandduk eller handduk som kan absorbera en del av fukten. Vänta sedan på att filtret torkar ut helt innan du försöker sätta tillbaka det i vakuumet. Om det fortfarande känns vått efter 24 timmar, ge det mer tid.
  • Låt filtret torka naturligt i friluft. Om du försöker påskynda processen, till exempel genom att använda en torktumlare, mikrovågsugn eller flamma, kommer du att sluta skada den.
  • Bild med titeln Clean a dyson v6 steg 11
    5. Byt ut filtret genom att glida tillbaka i cyklonen. När du är säker på att filtret är rent och torrt, sänk det i toppen av cyklonen. Tryck ner det tills dess plastlock är jämn med toppen av filterhuset. Så länge det är centrerat i cyklonen, kommer det att fungera som nytt igen nästa gång du använder ditt vakuum.
  • Dyson rekommenderar att du rengör filtret minst en gång i månaden. Du kan behöva tvätta dem oftare om ditt vakuum inte verkar fungera så bra som du vill. Kontrollera filtren efter att ha vaknat upp tunga mängder skräp.
  • Metod 3 av 3:
    Sköljning av borststängerna
    1. Bild med titeln Rengör en Dyson V6 steg 12
    1. Använd ett mynt för att låsa upp golvverktyget i slutet av vakuumet. Plasthöljet som täcker borststängerna låser upp genom ett stort, cirkulärt fästelement. Det är vanligtvis på sidan av plasten och är igenkännbar av slitsen på den. Använd slitsen för att ge fästet om en kvartsvängning moturs. Så snart det låser upp, dyker det lite ut från fallet.
    • Om du inte har ett mynt praktiskt, försök använda en skruvmejsel eller ett liknande objekt. Använd något trubbigt men robust för att undvika problem.
  • Bild med titeln Clean a dyson v6 steg 13
    2. Dra ut borstbaren för att dra av märkbar skräp. Borstbaren är fäst vid fästet du bara låste upp. Håll plasthöljet stadigt och dra sedan ut baren med din andra hand. Flytta ut det långsamt om det fastnar. När det är ute, undersök det och använd sedan fingrarna för att dra av klumpar av hår och andra märkbara bitar av stora skräp.
  • Wiggling baren kan hjälpa till att frigöra det om det fastnar. Rotera det så borstarna blir inte fångade på höljet.
  • Bild med titeln Clean a dyson v6 steg 14
    3. Ta bort den andra borststången om ditt vakuum har en. Ta en titt inuti golvverktygets hölje för en mindre borstbar. Ibland är den mindre baren bredvid där den viktigaste var och du kommer att se den sitter där inne i höljet. Lyft upp det för att dra ut det ur höljet. Kolla det över för skräp för att ta bort med hand.
  • Inte alla modeller av V6 har en andra bar, så oroa dig inte om du inte hittar en. I stället, se djupare in i golvverktyget för eventuella lösa skräp som behöver tas bort för hand.
  • Bild med titeln Clean a dyson v6 steg 15
    4. Skrapa skräp ut ur golvverktyget om det ser smutsigt ut. När du tittar inuti plasthöljet kan du se en massa hår som ackumulerats där. Nå med en skruvmejsel eller ett annat trubbigt objekt. Dra håret mot dig så att du kan ta ut det ur höljet. Ta bort så mycket av det som du kan för att hålla ditt vakuum i fungerande ordning.
  • Om borststängerna plötsligt slutar vända när du använder vakuumet, kan dolda skräp vara orsaken. De flesta V6s har en liten ficka på baksidan av golvverktyget där håret fångas och så småningom blockerar borststängerna.
  • Bild med titeln Clean a dyson v6 steg 16
    5. Skölj borststängerna under kallt vatten. Flytta staplarna i diskbänken och tvätta dem under rinnande vatten. Gnugga dem försiktigt med fingrarna för att lossa någon kakad smuts. Försök att ta bort så mycket av skräp som möjligt innan du är klar.
  • Om borststängerna inte är så smutsiga, kan du hoppa över dem. Ta bort eventuella märkbara skräp för hand, lägg sedan tillbaka dem i vakuumet.
  • Bild med titeln Clean a dyson v6 steg 17
    6. Lämna borststängerna för att torka på en varm plats i 24 timmar. Lägg ut en pappershandduk eller handduk i ett öppet område. Håll det borta från direkt solljus eller värme för att förhindra att borststängerna blir skadade. Sedan, sätt staplarna där och vänta på att de ska torka helt. När staplarna känner sig torra till beröringen är de redo att återintras i vakuumet.
  • Torktumlare och andra värmekällor är inte säkra att använda. Låt staplarna torka på egen hand.
  • Bild med titeln Rengör en Dyson V6 steg 18
    7. Sätt tillbaka staplarna i golvverktyget och lås dem på plats. Börja med den mindre borststången om ditt vakuum har en, trycker den in i slitsen inuti plasthöljet. Lägg till den större borsten nästa, passar den så ändkåpan är spola med utsidan av golvverktyget. När de båda är på plats, använd ett mynt för att vända fästet på plasthöljet. Ge det ungefär en kvartsving medurs tills du inte kan flytta borststången och de andra komponenterna i golvverktyget.
  • Rengör borststängerna om en gång i månaden för att hålla dem vända. Om du hämtar mycket hår, kan du behöva rengöra dem oftare för att förhindra att träskor bildas.
  • Tips

    Om du märker damm djupt inuti cyklonet fästs filtret och dammsugaren, försök att blåsa ut det med tryckluft. Ett annat alternativ är att använda en skruvmejsel för att låsa upp klämmorna som håller delarna ihop, men var försiktig så att du undviker att skada dem.
  • Ha ett par saxar praktiska att skära envisa hårstycken från borststängerna. Ibland håret tanglar runt rullarna och är svårt att ta bort för hand.
  • Kom ihåg att ta hand om de yttre delarna av ditt vakuum. Dessa är lätta att ta hand om genom att torka dem med en fuktig trasa.
  • Hantera ett brutet vakuum genom att kontakta tillverkaren eller reparationsspecialisten. Motorn eller batteriet kan vara skadat.
  • Varningar

    Vatten är potentiellt skadligt för de elektriska komponenterna inuti vakuumet. Av den anledningen, låt inte cyklonen bli våt och, när du tar bort en del, låt den torka innan du återger det.
  • De flesta av de avtagbara rengöringsdelarna är känsliga och kan skadas om de utsätts för hårda städare, direkt solljus eller värme. Rengör dem för hand med en torr eller fuktig trasa för att undvika problem.
  • Saker du behöver

    Torka ut dammsugaren

    • Soppåse
    • Mjuk trasa
    • Vatten

    Rengör filtret

    • Handfat
    • Kallt vatten
    • Pappershandduk eller handduk

    Sköljning av borststängerna

    • Mynt eller skruvmejsel
    • Handfat
    • Kallt vatten
    • Pappershandduk eller handduk
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande