Hur man fixar en dörrklocka

När dörrklockorna blir äldre kan de arbeta sporadiskt eller sluta arbeta helt och hållet. När en trådbunden dörrklock inte ringer, kolla knappen först, sedan chime, och äntligen transformatorn för att hitta vad som orsakar problemet. När en trådlös dörrklock inte gör jobbet kan du försöka felsöka problemet genom att flytta mottagaren eller byta batterier. När du är klar med dina korrigeringar, kommer din dörrklocka att låta så bra som nytt!

Steg

Metod 1 av 5:
Hitta problemet för en trådbunden dörrklocka
  1. Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 1
1. Koppla ur knappen från ditt hem och tryck på ledningarna först. Använd en skruvmejsel för att ta bort knappen från sidan av ditt hem. Skruva av terminalerna på baksidan av knappen så att ledningarna är lösa. Tryck försiktigt på tipsen på ledningarna och lyssna på din dörrklocka för att ringa. Om det gick av, måste du byta ut knappen. Om din dörrklock fortfarande inte fungerar är problemet någon annanstans.
  • Ledningarna som leder till dörrklockan är lågspänning, så att de fortfarande kan ge en liten chock om du rör de exponerade ändarna.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 2
    2. Kontrollera den trådbundna anslutningen inuti Chime Kit om knappen fungerar. Pop av frontplattan till chime kit genom att dra den framåt. Se till att anslutningarna som leder till terminalerna är fasta och Använd en multimeter På terminalskruvarna för att testa för spänning. Om det finns cirka 20 volt när du använder mätaren, byt sedan av chime kit. Om du har mindre eller ingen spänning, måste du fortsätta att leta efter problemet.
  • Chime Kit är vanligtvis en låda som är ansluten till din vägg eller tak nära dörren som dörrklockan är ansluten till.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 3
    3. Testa spänningen som kommer från dörrklockans transformator senast. Din dörrklockans transformator är vanligtvis ansluten till en utloppslåda i din källare eller vinden. Leta reda på de 2 terminala skruvarna på transformatorns framsida och håll de 2 ändarna av din multimeter till dem. Läsningen ska vara cirka 20 volt. Om multimetern inte har en läsning, byt ut din transformator.
  • Om du inte hittar din dörrklockans transformator, ring en elektriker för att hitta den för dig.
  • Dricks: Om din transformator arbetar, kan du behöva kontakta en elektriker för att titta på ledningarna som leder till dörrklockan för att se till att den är trasig.

    Metod 2 av 5:
    Byte av en felaktig dörrklickknapp för en trådlös dörrklocka
    1. Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 4
    1. Stäng av kretsen som leder till din dörrklocka. Öppna brytrutan i ditt hem och hitta den krets som styr din dörrklocka. Se till att kretsen är helt avstängd så att du inte oavsiktligt chockar dig själv medan du byter ut dörrklockknappen.
    • Om dörrklockan inte är märkt på din brytare, prova kretsarna 1 i taget och ha ett hjälpare test spänningen på knappen.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 5
    2. Skruva av knappen från ditt hem. Använd en skruvmejsel för att lossa skruvarna med din knapp på plats. När skruvarna är ute, dra ut knappen så att du kan se ledningarna bakom den.

    Dricks: Tappa ledningarna på utsidan av ditt hem så att de inte faller tillbaka i hålet.

  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 6
    3. Koppla bort ledningarna från terminalskruvarna. Det ska finnas 2 trådar som är anslutna till de 2 skruvarna på baksidan av din knapp. Skruva av terminalerna och varva ner de ledningar som är inslagna runt dem. Ställ in din gamla knapp åt sidan eller kasta den omedelbart.
  • Du behöver inte märka vilka terminaler ledningarna var kopplade till eftersom det inte spelar någon roll.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 7
    4. Få en ersättningsdörrknapp. Varje dörrklockknapp som har 2 terminalskruvar på baksidan kommer att fungera för din nuvarande dörrklocka. Välj en knapp som är ungefär lika stor som din gamla knapp och matchar utsidan av ditt hem.
  • Du kan köpa dörrklockknappar från hårdvaru- och hemförbättringsbutiker.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 8
    5. Skruva in ledningarna i terminalerna på den nya knappen. Böj små krokar i ändarna av ledningarna med fingrarna. Ställ in de krokade ledningarna under terminalskruvarna. Det spelar ingen roll vilken tråd du bifogar vilken skruv. Dra åt skruven med din skruvmejsel så att du inte skadar ledningarna.
  • Fäst inte båda ledningarna i samma skruv eller dörrklockan fungerar inte.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 9
    6. Sätt tillbaka dörrklockan och sätt på strömmen. Montera din nya knapp med skruvar på samma plats som den gamla. Slå på kretsen som leder till din dörrklocka och försök trycka på knappen. Dörrklockan ska chime höger när knappen trycks in.
  • Om dörrklockan inte chime, ta bort knappen igen och se till att trådanslutningarna är täta.
  • Metod 3 av 5:
    Ändra en trådbunden chime kit
    1. Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 10
    1. Koppla bort kraften som leder till din dörrklocka och chime. Hitta kretsen och brytaren som styr din dörrklocka och slå den till avstängningen. Detta hjälper till att förhindra oavsiktliga chocker medan du arbetar.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 11
    2. Ta bort frontplattan från toppen av chime. Ta tag i sidans sidor och dra försiktigt på dig mot dig. Viktplattan som täcker ledningarna och chimes bör enkelt dyka upp från basen. Om inte, kontrollera skruvar eller fästelement runt kanten.
  • Chime finns vanligtvis på väggen eller taket nära dörren som den är ansluten till. Om du behöver använda a stege För att komma åt det, var noga med att behålla 3 kontaktpunkter medan du klättrar det.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 12
    3. Koppla bort och märka ledningarna från chime kit. Leta efter 2 eller 3 skruvarna med ledningar som är anslutna till dem i ditt chime kit. Lossa skruvarna med en skruvmejsel så att du kan dra ut ledningarna. När du drar ut varje ledning, linda en bit maskeringstejp runt den och skriv ner vilken terminal den var ansluten till.
  • Terminalerna i ditt chime-kit kommer att märkas antingen fram, trans eller bakre.
  • Om ditt chime kit har 2 skruvar, kan det finnas en vit tråd som är begränsad inuti. Skruva av locket och koppla loss de ledningar som är under det.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 13
    4. Skruva av chime kit från väggen. Din chime-kit ska ha 3 eller 4 skruvar som monterar den på din vägg. Vänd en skruvmejsel moturs på var och en av skruvarna för att lossa dem. När du är på väg att ta bort den sista skruven, stödja chime med din andra hand så det faller inte.
  • Undvik att använda en borr så att du inte tar bort dina skruvar.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 14
    5. Fäst det nya chime kit till din vägg. Du kan använda något chime kit som ansluter till ditt hems elektriska system. Placera det nya chime kit på din vägg där du hade den gamla. Mata ledningarna som körs från din vägg genom hålen på baksidan av chime kit så att du enkelt kan fästa dem senare. Använd en skruvmejsel och skruvar för att säkra baksidan av satsen till väggen.
  • Chime Kits kan köpas online.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 15
    6. Sätt ihop ledningarna till de matchande skruvarna. Böj en liten krok i slutet av varje ledning med fingrarna. Hook tråden runt skruven som matchar etiketten på din tråd. Använd en skruvmejsel för att långsamt dra åt skruvarna på ledningarna. När du är klar, fyll in frontplattan på din chime.
  • Om du hade en oanvänd vit tråd i ditt gamla chime kit, hitta den vita ledningen som fästes på ditt nya chime kit. Vrid ändarna av tråden tillsammans och vrid ett lock på ändarna.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 16
    7. Återanslut strömmen och testa dörrklockan. Slå på dina kretsar och tryck på dörrklockknappen. Chimes ska ringa omedelbart efter att du tryckt på den. Om dörrklockan inte fungerar, ta av chime kitens frontplatta och se till att dina skruvar är täta och dina ledningar är i rätt terminaler igen.
  • Om allt är rätt i din chime, kan du behöva ändra transformatorn.
  • Metod 4 av 5:
    Installera en ny transformator för en trådbunden dörrklocka
    1. Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 17
    1. Stäng av strömmen till din dörrklocka. Koppla bort kretsen som leder till din dörrklocka genom att stänga av strömbrytaren i din brytare. Börja aldrig med jobbet tills du har säkerställt att det inte finns någon ström genom ledningarna.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 18
    2. Koppla bort ledningarna från den främre terminalen. Transformatorn är vanligtvis placerad i din källare eller vinden som är fäst vid en metallelåda. Terminalen är placerad på transformatorns framsida och har 2 skruvar med ledningar som leder till din dörrklocka. Använd en skruvmejsel för att lossa skruvarna som är anslutna till de ledningarna. Ta bort ledningarna från skruvarna och ställ dem åt sidan.
  • Du behöver inte märka terminalkablarna eftersom det inte spelar någon roll vilken skruv de är anslutna till.
  • Bild med titeln Fixa ett dörrklocksteg 19
    3. Ångra ledningarna som kommer från baksidan av transformatorn för att ta bort den. Ledningarna på baksidan av din transformator leder till ditt hem strömförsörjning. Untwist wire kepsarna för att separera transformatorens ledningar från strömförsörjningsledningarna.
  • Se till att din ström är helt kopplad till din transformator eftersom baklederna kan chocka dig.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 20
    4. Skruva av den gamla transformatorn och sätt den nya på plats. Använd en skruvmejsel för att ta ut skruvarna som håller transformatorn till lådan. När du tar bort skruvarna, ta din gamla transformator med dig till en hårdvaruaffär så att du kan köpa en som matchar den. När du har fått din nya transformator, skruva den transformatorn i lådan där den gamla brukade vara.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 21
    5. Anslut de matchande ledningarna på baksidan av den nya transformatorn. Baksidan av din transformator kommer att ha 3 ledningar som ansluter till din strömförsörjning. Den svarta ledningen ger ström, den vita ledningen är neutral och den gröna ledningen är en mark. Vrid ett trådlock på ändarna av de ledningar som matchar i färg.
  • Se till att strömmen körs till din transformator är avstängd medan du leder den.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 22
    6. Fäst ledningarna på den främre terminalen. Det spelar ingen roll vilken tråd du bifogar vilken skruv. Böj en krokform i den exponerade änden av varje tråd. Skjut kroken under terminalhuvudet och dra åt skruven med din skruvmejsel. Se till att skruvarna helt kontaktar ledningarna.
  • Fäst inte båda ledningarna till en enda skruv.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 23
    7. Slå på strömmen för att testa din dörrklocka. Slå på din brytare så din dörrklocka har makt igen. Försök att trycka på knappen och lyssna på chime. Om dörrklockan inte fungerar, kontrollera terminalanslutningarna och ledningarna på baksidan av transformatorn.
  • Om allt ser korrekt ut i din transformator, ring en elektriker för att titta på ledningarna i dina väggar.
  • Metod 5 av 5:
    Felsökning av en trådlös dörrklocka
    1. Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 24
    1. Kontrollera batterierna i knappen och mottagaren när klockan slutar fungera. De flesta gånger när en trådlös dörrklocka slutar fungera, beror det på att batterierna har dött. Öppna knappen och mottagaren för att se vilka batterier de använder. Sätt i nya batterier och testa dörrklockan igen för att se om det fungerar.
    • Knappen och mottagaren kan var och en ta olika stilar av batterier.
    • Använd uppladdningsbara batterier så att du inte behöver kasta dem bort varje gång.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 25
    2. Försök flytta mottagaren närmare knappen om klockan inte ringer när den är tryckt. Ibland kan mottagaren ha problem eftersom det är utom räckhåll från knappen. Om din klocka ringer ibland men inte andra gånger, försök att flytta mottagaren närmare knappen om du kan. När mottagaren är närmare, försök ringa klockan igen.
  • Detta kommer att kräva att du minns din mottagare på väggen.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 26
    3. Växla överföringsfrekvensen om din dörrklocka slås av slumpmässigt. Vissa trådlösa dörrklockmottagare kan hämta slumpmässiga frekvenser i luften eller från närliggande sändare. Detta kan få dörrklockan att gå av slumpmässiga tider även när det inte finns någon vid dörren. Kontrollera dörrklockans användarmanual för att se om du kan ändra mottagarens och knappens frekvens. När frekvensen ändras, prova dörrklockan igen.
  • Inte alla trådlösa dörrklockor kommer att låta dig ändra frekvensen.
  • Bild med titeln fixa ett dörrklocksteg 27
    4. Ersätt Trådlös dörrklocka Om du inte kan hitta ett problem. Om du inte hittar en fix som fungerar, kan elektroniken inuti dörrklockan vara felaktig. Ta bort den aktuella dörrklockan som du har och letar efter ett annat trådlöst dörrbursystem online eller hemma förbättringsbutiker.
  • Om din trådlösa dörrklock inte fungerade omedelbart efter att du har installerat den, kolla online för att se om tillverkaren har en garanti så att du kan få en ersättare.
  • Varningar

    Stäng alltid av strömmen när du arbetar med ledningar.

    Saker du behöver

    Hitta problemet för en trådbunden dörrklocka

    • Skruvmejsel
    • Lågspänningsmultimeter

    Byte av en felaktig dörrklickknapp för en trådlös dörrklocka

    • Skruvmejsel
    • DOORBELL-knappen

    Ändra en trådbunden chime kit

    • Skruvmejsel
    • Maskeringstejp

    Installera en ny transformator för en trådbunden dörrklocka

    • Skruvmejsel
    • Trådkåpor

    Felsökning av en trådlös dörrklocka

    • Batterier
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande