Hur man barn bevisar ditt tvättstuga

Tvättservice är ofta out-of-the-way och sällsynta hangoututrymmen för små barn, så även de mest obsessiva barnsäker föräldrarna kan förbise deras.Tvättservice är dock fulla av farliga kemikalier och tunga apparater som kan skada barn på ett antal sätt.Oavsett om ditt tvättstuga är i ett jaktigt hörn av din källare eller upptar ett utmärkt läge i ditt vardagsrum, ta lite tid att tänka som ett barn och skydda som en förälder.Några små förändringar kan göra en stor skillnad i tvättstugasäkerhet.

Steg

Del 1 av 2:
Att hålla faror utom räckhåll
  1. Bild med titeln Barnsäkra ditt tvättstuga Steg 1
1. Förvara tvättprodukter utom räckhåll och ur vyn.Rengöringsmedel och andra tvättprodukter kommer ofta i färgglada behållare och har tilltalande dofter.Små barn kan tyckas nästan tvungna att röra dem och - om de ges chansen - smaka dem.För att förhindra detta, gör "Out of Sight, Out of Mind" Din mantra som du bestämmer hur och var du ska lagra dina tvättprodukter.
  • Om det är möjligt, behåll dina tvättprodukter i en överhead, låst skåp.Om detta inte är möjligt, behåll dem på en hög hylla som inte kan nås av små barn.Om du måste hålla dem i ett lägre läge, se till att de alltid hålls bakom en låst skåpdörr.
  • När du väljer var du ska hitta dina tvättprodukter, föreställ dig att du lagrar farliga kemikalier ... för att du är.
  • Bild med titeln Barnsäkra ditt tvättstuga Steg 2
    2. Håll produkter i originalförpackningen och på den avsedda platsen.Du kanske tror att det är säkrare att hälla ditt tygmjukmedel i någon nondescriptbehållare istället för det färgstarka paketet med den snygga björnen på den, men du är mer benägna att orsaka förvirring på det här sättet.Se till att du vet exakt vad som finns i varje behållare och returnera varje objekt till sin säkra lagringsplats så snart du slutar dispensera den.
  • Håll aldrig tvättprodukter på maskinerna, på golvet eller i korg, även under tvättcykler eller mellan laster.
  • Identifiera tvättprodukter i sin ursprungliga förpackning som "dålig" genom att tillämpa en "Mr. Yuk "eller liknande barnsäkerhetsklistermärke.Men antar aldrig att en klistermärke kommer att stoppa ett barn från att utforska.
  • Bild med titeln Barnsäkra ditt tvättstuga Steg 3
    3. Ta speciella försiktighetsåtgärder med tvättmedelspaket / pods.Om bara några år på marknaden har tvättmedel eller förpackningar - före doserade mängder koncentrerat detergent förseglat inom upplösliga "skinn" - blivit allmänt antagna på grund av deras bekvämlighet.Tyvärr, de egenskaper som gör dem så bekväma - deras storlek, form och snabblösande natur - gör dem också särskilt farliga för små barn.Flera tusen förgiftningsincidenter uppstår i U.S. Varje år på grund av förtäring av detergent pods.
  • Håll pods / packarna säkra inom sin ursprungliga förpackning och håll paketet förseglat och lagras ordentligt.Låt aldrig ett barn röra en av podarna, eftersom även en liten mängd fukt kan lösa upp "huden" som förseglar detergenten inuti.Tvättmedlet är starkt koncentrerat, så tvätta händerna efter att ha rört en pod och innan du rör ett barn.
  • Vissa företag gör nu fler barnsäkra behållare för pods. Köp dessa om du kan hitta dem.
  • Bild med titeln Barnsäkerhet Ditt tvättstuga Steg 4
    4. Titta runt ur barnets perspektiv.Det kan tyckas dumt att komma ner på dina händer och knän i ditt tvättstuga, men att placera dig själv på ett litet barns ögonivå gör det väldigt lättare att identifiera potentiella faror.Att göra det kan också varna dig om att något du tycker är säkert utom räckhåll och / eller ur sikte är faktiskt inte.
  • Barn under tre år, och särskilt under arton månader, utforska med "mjuka" saker.För att minska kvävningsrisker, se till att objekt som är mindre än barnets näve alltid är utom räckhåll.Titta också på tvättmedel som barn dras för att ta tag i, hantera och "mun", som sprayflaskor och pulveriserade tvättmedelskopier.
  • Bild med titeln Barnsäkra ditt tvättstuga Steg 5
    5. Gör tvättstugan en barnfri zon så mycket som möjligt.Det mest uppenbart "barnsäkra" tvättstugan är en där ett barn aldrig går in.Om du kan placera ditt tvättstuga bakom en låst dörr, gör det.Under alla omständigheter, lär ditt barn från början att tvättstugan är ett "vuxet utrymme" och behåll några leksaker eller barnvänliga saker ut ur det.
  • Gör tvätten under naptime eller när barnen är ute med att leka med mormor så de behöver inte gå med dig i tvättstugan.
  • Så snart dina barn är gamla nog att förstå, lära dem att detergentbåtar inte är godis och flytande rengöringsmedel är inte drycker.
  • Låt ditt lilla barn vara en "stor hjälpare" med att sortera smutsiga kläder eller sätta rena bort, inte med tvätten.Undervisning den skickligheten kan vänta tills barnen är mycket äldre.
  • Del 2 av 2:
    Skydda tvättmaskiner
    1. Bild med titeln Barnsäkra ditt tvättstuga Steg 6
    1. Låser dörrarna på frontlastbrickor och torktumlare.Om ett litet barn kan nå ett dörrhandtag, kommer han eller hon att försöka öppna den dörren - och frontlastare dörrhandtag är bara den högra höjden.Sådana dörrar tar ofta ansträngningar för att koppla ur och sedan öppna, eventuellt slår barnet.Ännu värre, ett nyfiken barn kan klättra in i maskinen och eventuellt försegla honom eller sig inuti.
    • Besök barnsäkerhetsdisplayen på din föredragna återförsäljare och välj Spärrklassificera specifikt för detta ändamål.Lägg till dem i ditt kylskåp, ugn och andra potentiellt farliga platser medan du är på det.
  • Bild med titeln Barnsäkra ditt tvättstuga Steg 7
    2. Förhindra fall och eliminera apparatens tippning.När det är öppet gör en traditionell torktumlare en idealisk dragbroliknande plattform där ett barn vill klättra.Faller från toppen av en tvättmaskin eller torktumlare, speciellt på ett hårt källarvåning, kan enkelt skada ett barn.Dessutom, om apparaten inte är säkert på jämn golv, finns det möjlighet att det kan tippa över på barnet.
  • Se till att dina apparater inte wobble, rock, lutning eller tips.Brickor och torktumlare har justerbara ben för att kompensera för ojämna golv.
  • Låt inte barn spela på eller nära brickor och torktumlare.De är tunga och potentiellt farliga maskiner.
  • Bild med titeln Barnsäkra ditt tvättstuga Steg 8
    3. Dölja eller säkra strykjärn, strykbräda och andra tvätttillbehör.Ett järn på en hylla med en dangling sladd är en olycka som väntar på att hända.En strykbräda av neddragning kan också lätt orsaka skador, och fristående modeller kan tipsa över eller fånga små fingrar när de öppnas eller stängs.Återigen, se och tänka som ett barn och fortsätt frestande men farliga föremål ur sikte och / eller utom räckhåll.
  • Lämna inte ditt strykjärn och strykbräda, även om du måste sluta dela genom din strykning.Sätt dem bort och få dem tillbaka när du får chansen att sluta stryka kläderna.
  • Var smart med tillbehör som hopfällbara torkställen också.De presenterar en betydande nypa fara.
  • Bild med titeln Barnsäkerhet Ditt tvättstuga Steg 9
    4. Se till att användningsanslutningar är säkra.För allmän hälsa och säkerhet, kontrollera regelbundet för att säkerställa att elektrisk, gas, vattenförsörjning och dränering och avgasanslutningar är ordentligt fastsatta och underhållna.För barnsäkerhet, behåll så många sladdar, rör, rör och anslutningar ur sikte eller utom räckhåll som möjligt.
  • En tvättmaskin ska anslutas direkt till ett standard 110 volt-uttag (i U U.S.), medan en torkare ska anslutas till en dedikerad 220 volt linje.Se till att alla anslutningar är säkra och utom räckhåll för barn.Vid behov, använd barnsäkerhetsuttag som förhindrar åtkomst till den inkopplade anslutningen.
  • Låt aldrig stående vatten förbli i tvättstugan, tvättställ, hink eller något annat som kan presentera en drunkningsrisk.Små barn kan drunkna i mycket små mängder vatten.Rensa långsamma eller blockerade tvättbänken dränerar omedelbart.
  • Tips

    Du kanske vill posta numret för giftkontroll någonstans användbart om du någonsin behöver ringa. Till exempel kan du skicka numret på väggen i ditt tvättstuga. Numret är 1-800-222-1222.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande