Hur klä upp sig

Klä upp är ett tillfälle att vara kreativ, göra ett bra intryck, öka ditt självförtroende och målmedvetet presentera dig själv till världen.Medan mode är en metod för självuttryck kan den enorma mängd kläderalternativ göra det utmanande att veta exakt när och vart man ska bära vad.Den här guiden kommer att gå igenom hur du ska stiga upp kvaliteten och formaliteten i ditt utseende i förhållande till vad du normalt skulle bära.

Steg

Metod 1 av 5:
Tillåter tillfälle att diktera din klänningstil
  1. Bild med titeln klä upp steg 1
1. Utvärdera evenemanget. Beroende på händelsen kommer klädkoden att variera om det uttryckligen anges eller inte. Ska du till ett bröllop, cocktailparty, middagsfest, begravning, jobbintervju, nattklubb, teater, första datum, lunch / brunch eller en formell gala? Hedra klädkoden och låt anledningen diktera formaliteten i din garderob.
  • Bild med titeln klä upp steg 2
    2. Klä på lämpligt sätt. Att ha bra kläder etikett kommer att låta dig se bra ut och känna dig bekväm. Gör inte misstaget att ha på sig felaktig outfit för tillfället, som att ha på sig en bollklänning till en cocktailfest eller avslöjar kläder i en konservativ kultur. Du behöver också veta dina färger. Till exempel är det inte lämpligt att bära vit till ett bröllop eller ljusfärgade kläder till en begravning.
  • Det finns också en skillnad mellan dagtidskläder och kvällskläder. För dagen är det bättre att bära ljusa färger, naturlig smink, minimala smycken och låga till medelstora klackar. På natten kan du gå mer formell och välja mörkare färger, tyngre smink, höga klackar och glitziertillbehör.
  • Bild med titeln klä upp steg 3
    3. Smickra din form och ha dina bästa färger. Förstå din kroppstyp och välj kläder med proportioner som spelar upp dina bästa tillgångar. Bära en viss färg som ser bra ut med din hud eller hår. Dressing i kläder som ser fantastiskt på dig kan du sätta dig på ditt "ett" spel.
  • Det kan också vara till hjälp att överväga din ålder när du klär upp så att du kan välja de kläder som smickrar din kropp bäst som det för närvarande är. Till exempel kan du hitta att olika nedskärningar och material smickrar dig mer i fyrtiotalet än de stilar du brukade bära på tjugoårsåldern.
  • Bild med titeln klä upp steg 4
    4. Bära elegant, men ändå bekväm, klädsel på ett första datum. Ofta, det som ser bra ut är inte bekvämt och det är bekvämt att det inte är snyggt. Nyckeln är att spendera tid att välja rätt outfit som uppfyller både dessa kriterier. Om du väntar till sista minuten, är du lämplig att kasta något på och sedan ångra med de kliande byxorna eller outhärdligt täta skor! Kom ihåg att du inte bara vill se bra ut till den andra personen, men du vill också känna dig självsäker. Vägen att göra det är att bära en outfit som visar din personlighet men att du inte behöver tänka på när du sätter på den.
  • Håll det avslappet för ett dags datum och klä upp det på kvällen.
  • Undvik att ha något som är politiskt eller stötande.
  • Bild med titeln klä upp steg 5
    5. Använd god grooming. Klä upp handlar inte bara om att välja rätt outfit. Ta också hänsyn till din hygien, hår, hud och smink. Bada själv väl - skapa en smickrande frisyr, och noggrant applicera lite smink. Du behöver inte gå över toppen - brudgummen enligt formaliteten i tillfället.
  • Bild med titeln klä upp steg 6
    6. Kom ihåg mindre är mer. För att skapa ett elegant utseende, välj en funktion som du vill accentuera, och hålla resten av ditt utseende enkelt. Med din smink, spela upp dina ögon eller läppar men inte båda. Om du börjar med en liten svart klänning, försök att lägga till ett uttalande tillbehör som en snygg koppling eller ett iögonfallande halsband. Målet är att inte överväldiga utseendet, men att varje element kompletterar den andra.
  • Metod 2 av 5:
    Kommer till ett bröllop som gäst (kvinnor)
    1. Bild med titeln klä upp steg 7
    1. Läs bröllopsinbjudan noggrant. Det är din nyckel att klä på lämpligt sätt på den här speciella dagen. Bröllop, i sitt hjärta, är allvarliga tillfällen och äger ofta rum i ett hus av dyrkan. Om det är dags att följa en klädkod, är det här! Din klädsel ska vara lämplig, konservativ och respektfull. Om inbjudan inte anger en specifik klädstil, följ sedan "dressy casual" eller "semi-formal" steg nedan, eller fråga någon i bröllopsfestet - de brukar veta månader i förväg.
    • Tillsammans med inbjudan, basera din klädsel på säsongen, plats och väder. Tiden är också viktigt. Bröllop på kvällen är vanligtvis mer formella än dagtidsceremonier.
    • Om du inte känner till paret (kanske du går som datum för en vän eller familjemedlem i den förlovade), kanske du vill ringa platsen och se vilken klänning som är lämplig. Överväg att packa några tillbehör för att antingen klä upp eller klä ner din outfit.
  • Bild med titeln klä upp steg 8
    2. Följ de traditionella reglerna när det gäller färg. Undvik att bära vit, benvitt eller samma färg som brudtärna. Även om bruden inte har på sig vit, undvik fortfarande den här färgen. Det är dock okej att bära en mönstrad outfit med vit blandad i. Tradition säger också att gästerna inte borde ha svart. Det anses emellertid inte längre avgränsande om inte specifikt anges på inbjudan.
  • Använd inte svart, men om det är en sommar, utomhusbröllop som hålls under dagen. Du kan se ut på plats, för att inte tala om värmefaktorn.
  • Bild med titeln klä upp steg 9
    3. Basera dina tillbehör på formaliteten i tillfället. Håll chunky halsband, cocktailringar och örhängen för en kvällsceremoni och mindre dramatiska bitar för ett dagtid bröllop. För din väska är en kopplingsplats ett fantastiskt val för de flesta bröllop. Om du vill att händerna är fria, ser en handväska med en elegant kedjemband bra ut, också.
  • Bild med titeln klä upp steg 10
    4. Glamma det om inbjudan säger "vit slips."Anses de mest formella (tänk välgörenhetsbollar, kungliga evenemang och akademins utmärkelser), är du begränsad till vad du ska eller inte ska bära. För detta ultra-chic-tillfälle förväntas du ha en formell, full längd bollklänning med antingen vita handskar eller samma färg som din klänning. Matcha din klänning med glamorös smink, dina finaste smycken och en uppvävlig, elegant frisyr, om möjligt. Skor ska matcha din klänning.
  • Handskar är valfria.
  • Bild med titeln klä upp steg 11
    5. Bära formell klädsel om inbjudan säger "svart slips."Tänk på den nästa mest formella stilen av bröllop, du kan bära antingen golvlängdsafton eller en formell stil-cocktailklänning. En a-line cocktailklänning i antingen metalliska eller med rika utsmyckningar är ett bra val.
  • Bild med titeln klä upp steg 12
    6. Klä för att imponera men också för elementen om inbjudan säger "Beach Formal."Denna inbjudan föreslår ett elegant bröllop på stranden så klä dig fortfarande. Men håll utanför faktorer i åtanke. En teflängd (3 till 4 tum ovanför fotleden) eller knälängd, snygg sundress - en klädkjol och blus - eller en klänning med plana sandaler med grepp är lämplig. Hår och smink kan vara varje dag och naturligt.
  • Som en allmän regel bör badklädsel inte bäras, även under din outfit, såvida inte inbjudan specifikt stater.
  • Bild med titeln klä upp steg 13
    7. Hitta ett lyckligt medium mellan avslappnad och formell om inbjudan säger "dressy casual" eller "semi-formal."För en kvällsceremoni är bra val en lång, dressy kjol med en elegant blus eller en cocktailklänning (strax ovanför eller på knäet), företrädesvis gjord i ett rikt tyg som silke, satin eller chiffong med pärlor. För en dagsceremoni är en stilig sundress perfekt. Spara mörka färger för en kväll bröllop och lättare färger / tyger för en dagtid ceremoni.
  • Antag affärs tillfälligt om inbjudan säger "Casual."Vanligtvis, avslappnad betyder bara om någonting går. Men om det inte står på inbjudan, är tanken, shorts och jeans förmodligen inte lämpliga.
  • Metod 3 av 5:
    Kommer till ett bröllop som gäst (män)
    1. Bild med titeln klä upp steg 14
    1. Läs bröllopsinbjudan noggrant. Det är din nyckel att klä på lämpligt sätt på den här speciella dagen. Bröllop, i sitt hjärta, är allvarliga tillfällen och äger ofta rum i ett hus av dyrkan. Om det är dags att följa en klädkod, är det här! Din klädsel ska vara lämplig, konservativ och respektfull. Om inbjudan inte anger en specifik klädstil, följ sedan "dressy casual" eller "semi-formal" steg nedan, eller fråga någon i bröllopsfestet - de brukar veta månader i förväg.
    • Tillsammans med inbjudan, basera din klädsel på säsongen, plats och väder. Tidpunkten för ceremonin är också viktig. Bröllop på kvällen har ofta en mer formell klädkod än en dagtidshändelse.
    • Om du inte känner till paret (kanske du går som datum för en vän eller familjemedlem i den förlovade), kanske du vill ringa platsen och se vilken klänning som är lämplig. Överväg att packa några tillbehör för att antingen klä upp eller klä ner din outfit.
  • Bild med titeln klä upp steg 15
    2. Klä i ultraformell klädsel om inbjudan säger "White Tie."Anses de mest formella (tänk välgörenhetsbollar, kungliga evenemang och akademins utmärkelser), är du begränsad till vad du ska eller inte ska bära. Klädkoden kräver en tailcoat-vit pique, formell skjorta-vit pique bowtie-vit pique väst-matchande byxor - grå eller vita handskar - och svarta opera pumpar (skor utan snören).
  • Bild med titeln klä upp steg 16
    3. Bära formell klädsel om inbjudan säger "svart slips."Tänk på den nästa mest formella klänningen, du förväntas bära en smoking. Du bör också bära en vit, formell skjorta, svart bowtie, svart väst eller cummerbund, suspenders och patentläder skor. Om det är under sommaren, är svarta smokingbyxor med en vit middagjacka också bra.
  • Det kommer alltid att finnas några gäster som misstolkar inbjudan att helt enkelt menar "formell" och kommer att klä sig i vad de känner är dressy. En nådig värd kommer att förstå. I tekniska termer är en smoking det bästa valet för Black Tie-evenemang.
  • Om inbjudan säger "Black Tie-valet är det säkraste valet fortfarande en smoking. Värdarna formulerade det på det här sättet eftersom de inte vill utesluta dem som inte har råd med en. Så om du verkligen inte kan, är en mörk kostym och slips bara bra.
  • Bild med titeln klä upp steg 17
    4. Klä för att imponera men också för elementen om inbjudan säger "Beach Formal."Detta föreslår ett elegant bröllop på stranden så fortfarande klär dig bra. Men överväga utanför faktorer. En sommardräkt parad med en linne tröja (ingen slips krävs), Kakis eller linne byxor, och sandaler är precis rätt för den här typen av bröllop.
  • Som en allmän regel bör badklädsel inte bäras, även under ett ensemble, såvida inte inbjudan anges specifikt.
  • Bild med titeln klä upp steg 18
    5. Hitta ett lyckligt medium mellan avslappnad och formell om inbjudan säger "dressy casual" eller "semi-formal."En fin kostym med slips, mörk eller ljus beroende på tiden på dagen, skulle vara ett bra val. Bära mörkare, mer formella färger för ett kvällsbröllop. Välj för lättare tyger och färger för en dagtid fete.
  • Bild med titeln Klä upp Steg 19
    6. Gå med affärer casual om inbjudan säger "Casual."Vanligtvis, avslappnad betyder bara om någonting går. Men tankstoppar, shorts och jeans är förmodligen inte lämpliga om inte inbjudan specifikt stater. Kläbyxor ihop med en polo eller knapp-down-skjorta är bra val.
  • Metod 4 av 5:
    Delta i en konferens (kvinnor)
    1. Bild med titeln klä upp steg 20
    1. Antag affärs casual klädsel om inte annat. De flesta konferenser idag har antagit en företags, avslappnad stil av klänning, som erbjuder en mängd olika garderobsval. Men vissa begränsningar gäller fortfarande för båda könen. Se till att din klädsel är gjord av kvalitetsmaterial, pressas, ren och i utmärkt skick. Skor måste vara rena, inte slitna och polerade. Även om dina tillbehör kan ha en känsla av känsla, behåll dem begränsade och konservativa.
    • Tänk också på din speciella branschkoder och standarder, tid på dagen, plats och syfte.
    • Täcka några tatueringar och piercingar.
    • Atletiska skor är vanligtvis inte lämpliga.
  • Bild med titeln Klä upp Steg 21
    2. Bära affärsfärger eller andra färger som passar dig. Om du vill spela det säkert, välj marinblå, svart, brun eller grå, som är kända affärsfärger. Matcha med långärmad, knapp-down, solidfärgad (vanligtvis ljusblå eller vita) blusar eller skjortor. Du behöver dock inte ha på sig affärsfärger. Välj istället färger som du vet är personligen smickrande. Faktum är att du kan hitta att bära färger som skiljer sig från normen lockar människor till dig!
  • Undvik höga färger och mönster.
  • För utomhus eller mer avslappnad händelser är polotröjor ett bra val.
  • Packa några blazers för den oundvikliga luftkonditioneringen.
  • Ta med en formell outfit bara i fallet.
  • Bild med titeln klä upp steg 22
    3. Välj för veckade byxor eller skräddarsydda kjolar av skarpa tyger. Håll hemlinjen på dina kjolar strax under knäet och inte mer än två tum ovanför den. Kjolar kan ha slitsar i ryggen men borde inte avslöja dina ben. Låt inte dina underkläder och slips visa. Undvik kläder som är för baggy eller tight. Håll din klyvning och midriff täckt, även utanför konferenshändelser.
  • Undvik att bära jeans i en affärsbild.
  • Bild med titeln klä upp steg 23
    4. Välj klassiska bitar, inte trendiga. Bära en elegant, läder armbandsur. Det ser bra ut när du vilar på armen på brädbordet! Kombinera smarta byxor eller en penna kjol med en välpassad jacka. Bära lågklackade, neutrala färgade skor. Bekväma klackar räddar ryggen, och en ljusfärgad sko matchar lätt andra färger i din garderob.
  • Bild med titeln klä upp steg 24
    5. Stå ut på ett sätt som belyser dig och ditt företag. Stanna inom affären Casual Realm stil av klänning, men lägg till unika detaljer som gör dig vem du är. Ha på sig intressanta men snygga tillbehör. I stället för långärmade toppar, gå med ¾-ärmar. Överväga att inte ha på sig svarta eller kofta tröjor. Båda tenderar att vara överdrivna på konferenser. Du behöver inte se ut som alla andra, och det är smart företag att använda din visuella röst till din fördel!
  • Korrekt passform lockar all rätt uppmärksamhet och gör att du ser ut som om du är på toppen av ditt yrke.
  • Metod 5 av 5:
    Delta i en konferens (män)
    1. Bild med titeln klä upp steg 25
    1. Antag affärs casual klädsel om inte annat. De flesta konferenser idag har antagit en företags, avslappnad stil av klänning, som erbjuder en mängd olika garderobsval. Men vissa begränsningar gäller fortfarande för båda könen. Se till att din klädsel är gjord av kvalitetsmaterial, pressas, ren och i utmärkt skick. Skor måste vara rena, inte slitna och polerade. Även om dina tillbehör kan ha en känsla av känsla, behåll dem begränsade och konservativa.
    • Tänk också på din speciella branschkoder och standarder, tid på dagen, plats och syfte.
    • Täcka några tatueringar och piercingar.
    • Atletiska skor är vanligtvis inte lämpliga.
  • Bild med titeln klä upp steg 26
    2. Ta med några sportjackor. Tekniskt sett krävs de inte för affärsbild, men de är ett av de bästa sätten att se professionella ut. Oavsett om det är en polotröja med khakis eller klänning slacks med en knapp-down skjorta, har en sportjacka definitivt att ge dig ett skarpare utseende. Det är också bättre att vara övertryckt än undertryckt på en konferens.
  • Bild med titeln klä upp steg 27
    3. Bära långärmad, knapp-down, collared shirts. Eftersom ett slips inte är nödvändig för affärsbild, se till att de är skarpa, högkvalitativa och stannar på sig själv utan slips. Var noga med att klara dem. Överväga vita skjortor. De går med mestadels allt och är de dressiest.
  • För utomhus eller mer avslappnad händelser är polotröjor ett bra val.
  • Bild med titeln klä upp steg 28
    4. Välj byxor gjorda med kvalitetstyg. Worsted Wool, Khaki, Bomull eller Gabardine är bra val. Khakis borde ha en platt framsida, inte de rubbade chinos som du ser på stranden. Byxlängd ska nå toppen av din sko eller vara lite längre. Använd konservativa, läderskor, loafers eller fotledsstövlar. Glöm inte klänningstrumporna och ett bälte!
  • Bild med titeln klä upp steg 29
    5. Välj affärsfärger eller andra färger som passar dig. Om du vill spela det säkert, välj marinblå, svart, brun eller grå, som är kända affärsfärger. Matcha med långärmad, knapp-down, solidfärgad (vanligtvis ljusblå eller vita) blusar eller skjortor. Du behöver dock inte ha på sig affärsfärger. Välj istället färger som du vet är personligen smickrande. Faktum är att du kan hitta att bära färger som skiljer sig från normen lockar människor till dig!
  • Om du har lätta ögon, så kan en ljusrosa, knapp-down-skjorta ser bra ut på dig. För mörka ögon kan en jordisk grön vara ett bra val. De viktigaste sakerna är dock att inte bära någonting du inte är bekväm i eller det är för outlandish!
  • Bild med titeln klä upp steg 30
    6. Gå med klassiska föremål, inte trendiga. Bära en elegant, läder armbandsur. Det ser bra ut när du vilar på armen på brädbordet! Kombinera smarta byxor med en välpassad jacka. Välj bitar som är långvariga, passar dig bra och är tidlösa, vilket betyder mönster och mönster som aldrig går ut ur stilen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande