Hur man klär sig för ett kvällsbröllop

Bröllop på kvällen tenderar att gynna formell klänning något mer än de som hålls under dagen. Många bröllopsinbjudningar erbjuder en slags klädsel förväntan att släta ut förvirring över vad man ska bära. Om inbjudan inte anger klänning, ring platsen för att fråga vad de rekommenderar. När du är i tvivel, klä upp istället för ner.

Steg

Metod 1 av 5:
Dressing för en formell (eller "Svart slips valfritt") Bröllop
  1. Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 1
1. Bära en mörkfärgad kvällsklänning.Medan dagtid bröllop ofta gynnar lättare toner för kvinnors klänningar, är det motsatsen för kvällsbröllop. En mörkare kvällsklänning kommer att återspegla den fridfulla luften på natten. En god kvällsklänning bör flyta och silkeslen. Bläddring Exempel på typiska kvällsklänningar ger dig en närmare idé om vad du ska bära på bröllopet.
  • Tyger som silke eller satin är väl lämpade för kvällsceremonier.
  • Titta på längden på din klänning. En mini är för informell och är olämplig för de flesta bröllop, men särskilt kvällsbröllop. Bära en klänning som är knä längd eller te längd.
  • Bild med titeln klänning för ett kväll bröllop steg 2
    2. Accessorize med smycken. Tillbehör, som smycken och handväskor, gå långt för att spruta upp din outfit. Om evenemanget är formellt, klä dig i halsband, kan hängen och ringar ge dig en mer distinkt stil. Medan dessa tillbehör bäst hålls i måttlighet, kommer de att lägga till unikhet på de annars styva förväntningarna hos en formell händelse.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 3
    3. Måttat ditt hår och smink. De flesta bröllopsceremonier gynnar traditionell smak över blixten. Även om festen efteråt kan vara mer avslappnad, vill du inte överdriva ditt hår och smink. Håll snarare saker inom relativt konservativa gränser. Håll ditt hår upp och använd naken och naturliga nyanser för din kosmetika.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 4
    4. Håll bruden (och maka) i åtanke. I slutändan är bröllopsceremonin för bruden (och make), inte du. För att inte uppstår bruden själv och make, är det viktigt att inte gå överbord med vad du har på dig. Generellt sett bör du välja något elegant som faller med att vara prickigt.
  • Sequins anses allmänt vara för prata för en natthändelse. Det är bäst att undvika dem.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 5
    5. Bära en mörk kostym. För män är det nästan alltid lämpligt att bära svart till formella händelser. Om du inte har svart, var noga med att dina byxor och jacka matchar, eftersom det ger en luft av formalitet.
  • Bära en vit klänningskjorta under din kostym.
  • Välj klädskor som matchar färgen på din kostym och bälte.
  • Bild med titeln klänning för ett kväll bröllop steg 6
    6. Välj ett slips för att matcha din outfit. De flesta inbjudningar kommer att indikera en preferens för band. Medan slipspreferensen i allmänhet förstås för att indikera en bredare klädinstruktion, bör du göra en specifik punkt för att följa slipsinstruktionen.
  • Om inte specifikt anges på ett eller annat sätt, brukar du ha ett alternativ mellan ett vanligt slips eller en slips. Bow Slipsar fungerar bra i ett tuxedo-sammanhang.
  • Ett vanligt slips ska vara bra, så länge det inte är särskilt prickigt.
  • Metod 2 av 5:
    Dressing för ett halvformellt bröllop
    1. Bild med titeln klänning steg 12
    1. Sätt på en svart klänning eller cocktailklänning. En enkel svart klänning är väldigt mångsidig och bör passa både de semi-formella och kvällsförhållandena i ceremonin. Till skillnad från en mer formell golvlängds klänning, kommer du också att kunna dansa i en cocktailklänning, vilket betyder att du inte behöver lagra ett andra par kläder om du inte vill.
    • Bomull eller jersey tyg är perfekt för en halvformell klänning.
    • Klä upp när du är i tvivel. Det finns mycket grått område i vad som förväntas för en halvformell händelse. I alla fall är det bättre att överskrida för ett tillfälle än att underdressen för det. I ett fall ser du besvärlig. I den andra ser du platt-out respektlös.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 8
    2. Bära en mörk kostym. En mörkfärgad kostym kommer inte att gå fel i Asemi-formell bröllopsceremoni. Eftersom det bara är halvformellt, har du möjlighet att ringa upp din jacka eller inte. En skräddarsyddräkt förväntas inte för en halvformell händelse, men kan lämna ett bättre varaktigt intryck på bröllops värdar om du bestämmer dig för att gå den extra milen.
  • Laga din outfit med en enkel klänningskjorta under. Det behöver inte vara fint, så länge det är rent.
  • Bära slipsen efter eget val. För ett halvformellt bröllop är det vanligtvis ingen slips rekommendation.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 9
    3. Slip på grundläggande läderklädskor eller klackar. Läderskor för män och klackar för kvinnor är det typiska skodon för en halvformell händelse. Det finns lite mer förmåga i en halvformell inställning, men du bör undvika något som sneakers.
  • Sandaler är ett acceptabelt alternativ i stället för klackar om ceremonin är utomhus.
  • Metod 3 av 5:
    Dressing för ett svart slipsbröllop
    1. Bild med titeln klänning för ett kväll bröllop steg 10
    1. Välj en kvällsklänning eller cocktailklänning. En golvlängds kvällsklänning ses som den mest formella formen av kvinnors slitage för en natthändelse. Syfte för ett mörkt färgat tyg att gå med natten. Mörk blues och svarta är perfekta för en nattceremoni.
    • Överväga att ta en andra uppsättning kläder för efterpartiet. Kvällbröllop följer ofta strax efter med en middag och bröllopsmottagning. Denna efterparti tenderar att vara mer avslappnad än förfarandet före det. Medan dina mottagningskläder ska förbli eleganta kan du byta upp din klänning för en mer bekväm uppsättning som en kjol och blus.
    • Om du bara har plats för en uppsättning kläder, sikta på en formell klänning som slutar runt knäet. På det sättet är du fri att dansa om du är så väljer.
  • Bild med titeln Klänning för ett kvällsbröllop Steg 11
    2. Uttrycka dig själv på en "kreativ" Black Tie Event. Om paret gifter sig vill temperera den stuffiga formaliteten med lite silliness, kan de föreslå en "kreativ svart slips klänning" i inbjudan. Det betyder att du kan ha lite roligt med vad du har på dig. Mönstrade slipsar och färgade klädtröjor anses vara acceptabla i det här fallet.
  • Bild med titeln klänning för ett kväll bröllop steg 12
    3. Använd glamorös smink och en dressy frisyr. Smink och hår för kvinnor borde vara mer glänsande än det skulle vara för regelbundna händelser, men du borde inte ta det överbord till den punkten att se utländska. Konservativa, eleganta makeup toner är bäst för en bröllopsceremoni. Undantag kan gälla om paret eller ceremonin kommer att bli "alternativ" i någon form eller form.
  • Vifta sitt hår anses vara glamorös och fungerar bra för white-tie bröllop. Curling hår är också ett bra sätt att matcha ditt utseende till situationen.
  • Makeup kan innehålla djupare färger än du normalt brukar använda på gatan, men du borde inte bli alltför fancy med det.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 13
    4. Bära en smoking. En smoking är standardpris för män vid formella händelser. Om du har tid att planera i förväg och pengar, få en smoking som är utrustad professionellt av en skräddare. En monterad kostym matchar din siffra mycket bättre än en butiksköp, och det kommer att ha den extra komforten att matcha. I stället för en sann smoking, bör en svart knappad kostym vara tillräcklig.
  • Bild med titeln klänning för ett kväll bröllop steg 14
    5. Bära läderskor eller klackar. Skodon är lika viktigt i en formell miljö som den andra, mer synliga delar av din outfit. Mörka läderskor är det förväntade valet för män, medan kvinnor kan bära klänningsliv eller klackar, beroende på deras preferens och sannolikheten för att dansa. Oavsett om du bär lädersålar eller klackar, är det en bra idé att färgkoordinera ditt skor med resten av din outfit.
  • För en utomhus nattceremoni kan kvinnor ha sandaler istället för klackar.
  • Svarta strumpor är en given om du har på dig klänningskor.
  • Bild med titeln klänning för prom steg 13
    6. Layer din outfit med en vit klänningskjorta. Var med vita slips händelser en pique vit väst är normen, en fin vit klänning skjorta är tillräcklig i svarta slips bröllopssituationer. Stryk det och lägg det under din kostym.
  • Broadcloth Fabric är ett bra val för klänningskjortor.
  • Eftersom du har en vit skjorta, ta hand om att inte fläcka den med mat, antingen före eller under bröllopsceremonin. Fläckar är notoriskt svåra att komma ut ur vita kläder.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 16
    7. Sash din midja i en cummerbund. Män kan sashera sin midja i en Cummerbund, en silkduk som vanligtvis passar runt som ett bälte. Även om det inte alltid förväntas på moderna bröllop, kommer den snygga känslan att göra det uppenbart att du har satsat på ditt utseende för kvällen.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 17
    8. Sport en bowtie. En svart bowtie är ett perfekt mittpunkt för en formell "svart slips" utrusta. Även om Clip-On-versioner är tillgängliga kan det ses som respektlöst att gå "lätt" rutt. Istället, sätta i den manuella ansträngningen För det optimala utseendet. Några svarta slipsbröllop kan stilla förvänta sig vanliga affärsband. Om det är i tvivel, men det finns få ceremonier där en bowtie kommer att bli frowned på.
  • Silke, satin och twill är alla acceptabla tyger för en svart slips händelse bowtie.
  • Metod 4 av 5:
    Dressing för ett vitt slipsbröllop
    1. Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 18
    1. Klä i en golvlängd kvällsklänning. Eftersom ceremonin kommer att äga rum på natten, rekommenderas att du väljer en mörkare färg för din klänning. En kvällsklänning bör göras från silke eller satin och trycker på marken medan du går normalt.
    • Högklassiga tyger som Satin, Silk eller Velvet är perfekta för en formell händelse.
    • På grund av den klädsel som en kvällsklänning är det ofta en bra idé att ta en sekund, bekvämare klänning tillsammans med dig. På det sättet kan du dansa mer fluidly under ceremoniens efterparti.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 19
    2. Välj för glamoröst hår och smink. Även om smink inte är väsentlig för kvinnor, det finns en tyst förståelse att deltagare till en vit slips bröllopsceremoni kommer att lägga extra ansträngning i sitt utseende. Syfte för sminktoner som är glamorösa utan att vara outlandish. Gå till en frisör eller makeup stylist före bröllopet och har det gjort professionellt om du är i tvivel.
  • Av axelkrullarna är ett perfekt val av frisyr för en ultra-formell bröllopsceremoni.
  • Smink bör vara glamorös, men inte alltför showy. Syfte för röda läppstift, mörka mascaras och ögonskuggor. Fancy eller lekfulla färger bör undvikas.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 20
    3. Bära en vit-tie-specifik smoking. A "vit slips" Evenemang ses ofta som ännu mer formell än en svart slipssaffär. En svart klänning tailcoat förväntas för ett vitt slipsbröllop. På grund av specificiteten hos en vit slipshändelse kan det finnas speciella instruktioner som anges i inbjudan, vilket kan kräva att du köper en uppsättning vita kläder. Eftersom vita kläder lätt och vanligtvis behöver köpas speciellt för evenemanget, tenderar dessa händelser att vara sällsynta.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 21
    4. Sätta på en vit bowtie. Bowties ses vanligtvis som ett snyggare alternativ till regelbundet "företag" slott. Korrekta bowties kan köpas på en riktig klädbutik. Enligt namnet på klädkoden, ska din slips vara vit, i motsats till din svarta överrock. En bowtie kan ses som hane som motsvarar smycken.
  • Även om du kan köpa enkla clip-on bowties, ses det vanligtvis som bättre form att sätta på en som kräver manuell ansträngning.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 22
    5. Ha på sig matchande svarta byxor. Stripade svarta byxor är den förväntade formen av legwear för män. Medan en enda satinremsa är normen i USA, förväntas två ränder vanligtvis i Europa. Dina byxor bör vara gjorda av samma tyg som din kappa.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 23
    6. Lagra din kostym med en vit pique väst. En verkligt formell outfit för män kommer att komma i flera lager. Under din överrock borde du ha en vit pique väst. Dessa kan köpas vanligtvis samma uttag som du köper din överrock från. Stryka ut västen på förhand för att släta ut veckningarna.
  • Pique är ett fint stickat tyg med en bikakelformad utseende.
  • Under västen är en vit undertröja till hjälp för att fånga svett.
  • Bild med titeln Klänning för ett kvällsbröllop Steg 24
    7. Accessorize med handskar. För vita slipshändelser rekommenderas handskar för både kvinnor och män. Handskar ska vara vita, för att sammanfalla med den vita slipsen. Handskar tenderar att förväntas vid dans.
  • Fancy smycken är också ett bra sätt att lägga till unikhet i ditt utseende.
  • Metod 5 av 5:
    Dressing för ett vardagligt bröllop
    1. Bild med titeln klänning för ett kväll bröllop steg 25
    1. Känna igen skillnaden mellan bröllop avslappnad och äkta avslappnad. Det finns ingen sådan sak som sant "avslappnad" för en bröllopsceremoni. När allt är bröllop är avsedda att vara händelsen av en livstid! Även om du i slutändan borde förlita sig på bröllops värdar "definition av termen, är det säkrare till luft på sidan av försiktighet med affärsbild. Detta inkluderar klänningbyxor och en polotröja för män, och en kjol och blus för kvinnor.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 26
    2. Bära en klänningskjorta eller klänning.En vanlig klänningskjorta är ett bra val för män, med en jacka som går överdriven. För kvinnor passar en cocktailklänning varje stadium av den avslappnade bröllopsceremonin.
  • Grafiska tyger kan bäras på vardagliga och semi-casual ceremonier.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 27
    3. Inkludera en slips om du vill. Du behöver inte bära en slips i en avslappnad miljö. Men det kommer verkligen inte att ses på, och kan lägga till en känsla av klass till din blick oavsett vad du har på dig.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 28
    4. Bära vardagligt hår och smink. De "tillfällig" Aspekt av bröllopsceremonin kommer att betonas när det gäller smink och hår. Även om du kan lägga in den extra ansträngningen om du vill, borde du inte gå för långt med att sprucera dig själv. Om värdarna stressar en avslappnad händelse, vill du inte locka för mycket uppmärksamhet åt dig själv genom att gå överbord.
  • Bild med titeln klänning för ett kvällsbröllop Steg 29
    5. Undvik logotyper och märkesvaror. Medan du är avslappnad betyder att du bara är lite trevligare än vad du normalt skulle, bör du fortfarande undvika någon form av kläder som har varumärken eller grafisk konst. Håll din klädsel enkel men elegant.
  • Bild med titeln klänning för ett kväll bröllop steg 30
    6. Håll det så avslappet som värdarna vill ha. Om bröllopet är tänkt att vara avslappet, där är En sådan sak som överdriver. Gör ditt bästa för att hålla sig till vad som helst klädningsinstruktioner som bröllopsinbjudan lägger ut för dig, och det är osannolikt att du kommer att gå i problem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Raka eller trimma ditt ansiktshår. Även om det är viktigt att hålla ansiktshåret i linje för de flesta sociala tillfällen är det viktigt att se välskötta i händelse av en bröllopsceremoni. Om du planerar för en kvällsceremoni är det en bra idé att raka direkt innan du går. På det sättet undviker du "5 klockan skugga" Uppbyggnad av stubb som uppstår på en dag. Om du regelbundet har ett skägg, är det fortfarande en bra idé att trimma det lite. Det kommer att göra håret mer även över ditt ansikte.
  • Kolla upp platsen. Ju mer formell platsen, desto mer formell bör din klädsel vara. Kontrollera platsens hemsida i förväg för att få en uppfattning om hur man är fint det är.
  • Undersök bröllopsinbjudan. Medan män brukar hålla sig till en kostym för majoriteten av bröllop, tenderar dekor för kvinnor att vara mer kräsna. Eftersom det ofta är förvirring om vilket klädsel som är lämpligt, kommer många bröllopsinbjudningar att ange om det är formellt, halvformellt eller a "Black Tie Event." När det gäller en Black Tie-händelse ska du välja en kvällsklänning.
  • Syfte att köpa kläder som du kommer att kunna bära igen vid framtida speciella tillfällen. Om budgeten är en oro, kommer försäljningssektioner i butiker att leverera högkvalitativa kläder ibland på en allvarlig rabatt.
  • Varningar

    Om det finns några spill, fläckar eller tårar, är det en bra idé att ta med en back-up-uppsättning kläder med dig.
  • Om du måste fråga om det är lämpligt eller inte, är chansen att det är förmodligen inte.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande