Hur man är tidlös

Märka någonsin hur några kända personer verkar bli älskade ikoner medan andra verkar blekna i ingenting? Som ett exempel hade Rappers J-Kwon och Jay-Z båda stora träffar på Billboard Top 100 år 2004, men bara en av dem sätter fortfarande ut framgångsrika album och poängerar prestigefyllda gästplatser idag. Det finns inget säkert sätt att förutsäga vilka slags utseende och attityder som kommer att vara populära i framtiden, men med några vanliga känsliga strategier är det inte svårt att ge dig rätt ingredienser för varaktig popularitet - resten är en blandning av hårt arbeta och tur!

Steg

Metod 1 av 2:
Ser tidlös
  1. Bild med titeln vara tidlös Steg 1
1. Välj kläder med "klassisk" överklagande. Om du är intresserad av att se tidlös, börja med att överväga klädval som har redan har bevisats som tidlös. Medan många trender i mode kommer och går, blir några grundläggande outfits mer eller mindre samma över tiden. Nedan är bara några outfit-idéer för män och kvinnor som har varit populära i minst ett kvartal och sannolikt kommer att vara den närmaste framtiden:
  • Kvinnor: Kjolar med blusar, jeans med tee shirts, svarta tights, helt enkelt mönstrade klänningar, lägenheter, klackar.
  • Män: Skjorta-och-tie combos, kostymjackor / blazers, monterade klädbyxor, medelstora jeans, polo skjortor, medellängd tee shirts, sneakers, klänning skor.
  • Bild med titeln vara tidlös Steg 2
    2. Prioritera enkla, minimalistiska outfits över komplicerade. Att ha ett tidlöst utseende är ofta lika mycket om vad du inte bära som det är ungefär vad du do ha på sig. Ett tidlöst utseende är en som inte gör det "Försök för hårt" att fånga andras uppmärksamhet. Istället låter det bärarens naturliga bra utseende talar för sig själva. Försök att bära mest enkla, opretentiösa kläder, snarare än prickiga, alltför showy bitar. Vita, svarta, one-color-objekt och enkla utskrifter är bra idéer - neonfärger och överkomplicerade mönster är inte.
  • Inte bara kommer det att ge dig ett tidlöst utseende, men det kommer också att spara pengar på lång sikt när du handlar för kläder. Enkla kläder (speciellt föremål som är vita eller svarta) kan användas i ett stort utbud av outfits och fortfarande ser bra ut, medan prickiga bitar brukar ge dig mycket mer begränsade alternativ och kräver att du köper mer kläder för att kompensera.
  • För ett bra exempel på tidlöst mode från TV: s värld, överväga kultklassiska 90-talet Tvillingtoppar. I show som är fyllt med ibland-garish sent 80-talet / början av 90-talet, visar showens huvudperson, detektiv Dale Cooper, så bra idag som han gjorde då. Genom att ha på sig oftast enkla, eleganta kostym-och-tie-kombinationer, undviker han att se ut som en stereotyp medlem av generation x och istället uppnår tidlös överklagande.
  • Bild med titeln vara tidlös Steg 3
    3. Bära kläder som passar dig naturligt. Nästan varje outfit kommer att se bäst på dig om dina kläder passar bra. Medan det ibland kan vara modernt att bära kläder som inte passar ordentligt i konventionell mening, är dessa sorters modeval osannolikt att slå den långsiktiga appellerna som passar dig bra. Om du handlar om formella kläder, var inte rädd att spendera lite extra pengar på en skräddare för att få dina kläder att se precis rätt. För vardagliga kläder kan du vara lite mer förlåtande att få din passform exakt rätt, men det är fortfarande i ditt bästa intresse att välja kläder som passar din figur bekvämt utan att vara för lös.
  • Som en mycket generell regel är kläder som är särskilt tätt eller särskilt lös en del av en tillfällig trend eller fad. Tänk till exempel på de snäva byxorna som slits av män i disco-scenen på 1970-talet - de var populära på en punkt, men det skulle vara nästan otänkbart för en man att på allvar bära hudkramande vita polyester slacks. Håll det i åtanke om du till exempel överväger att shoppa för mager jeans för att ge dig ett modernt hipsterutseende!
  • Bild med titeln vara tidlös Steg 4
    4. Gå inte överbord med tillbehör. En eller två bra tillbehör kan vara "körsbär på toppen" av en tidlös outfit - å andra sidan kan du ha ett dussin prickigt tillbehör vara ett bra sätt att datera dig själv. Nedan är bara några bra tillbehörs idéer för män och kvinnor - försök att välja en eller två till maximalt och tenderar mot enkla, eleganta tillbehör snarare än stora, uppmärksamhetssökande.
  • Kvinnor: Smycken / Örhängen, handväska / ryggsäck, solglasögon, lätt makeup / läppstift, armband, målade naglar, halsdukar
  • Män: Dignified klockor, slipsar, enkla manschettknappar, ryggsäck / messengerväska / portfölj, solglasögon, smycken eller medaljong (helst slitna runt nacken och under kläderna)
  • För ett lärobok exempel på hur man använder tillbehör, kolla upp bilder av Audrey Hepburn i hennes prime. Det mest kända fotot av skådespelerskan visar hennes karaktär för filmen Frukost på Tiffany`s med massor av smycken och en lång, mager cigaretthållare som skulle se ganska out-of-mode idag. Men bilderna av Hepburn out-of-character är en annan historia - hon brukar ha enkla, enfärgade toppar tillsammans med eleganta örhängen och lätt smink för en titt som är så slående idag som det var decennier sedan.
  • Bild med titeln vara tidlös Steg 5
    5. Håll en naturlig, ren klippa frisyr. Några frisyrer hör till en viss tid och plats, medan andra nästan aldrig går ut ur stil. Det är till exempel svårt att tänka på a "bikupa" frisyr utan att tänka på out-of-date-stil som hemmafruar bar på 1960-talet. Å andra sidan, en kvinna som bär en vanlig bob eller helt enkelt låter hennes hår växa ut inte nödvändigtvis skrika, "2010!" om några år. Nedan är bara några idéer för frisyrer som inte kommer att gå ut ur stil varje gång snart:
  • Kvinnor:Bobs, "frans" Nedskärningar, långa naturliga hår, skiktade skär, vanliga hästar, flätor, bangs (eventuellt)
  • Män: Crew Cuts, Buzz Cuts, Korta Parted Hairdos, Rakade Heads. Lätt applicering av gel eller pomade är ok.
  • Som en mycket allmän regel är frisyrer som kräver mycket underhåll eller underhåll mindre benägna att vara tidlösa än andra. Till exempel, en Spiky Liberty Mohawk, som kräver daglig tillämpning av hårprodukter för att hålla den stående, kommer nästan alltid att kalla till början av 70-talet och 80-talet. Det finns emellertid några undantag - dreadlocks, kan till exempel kräva något arbete att behålla, men kan vara ett perfekt tidlöst leta efter någon med naturligt kinky hår.
  • Bild med titeln vara tidlös Steg 6
    6. Var konservativ med tatueringar och piercingar. När det gäller att vara tidlös, ändrar din kropp permanent något du vill vara mycket försiktig med. Du kan alltid kasta ut eller donera smaklösa kläder, men piercingar och (speciellt) tatueringar kan vara mycket svårare (och dyrare) för att bli av med. Få aldrig en tatuering eller piercing på ett infall - istället, prata med dina vänner, din familj och din tatueringskonstnär / piercer för att diskutera om det skulle vara ett smart långsiktigt val. När du är osäker, err på sidan av säkerheten och inte får tatuering eller piercing. Det är aldrig pinsamt inte att ha några tatueringar eller piercingar.
  • Tänk på att, tyvärr, kan potentiella arbetsgivare göra bedömningar om dig baserat på dina tatueringar eller piercingar. Det är inte rättvist, men det är sant - många arbetsgivare rapporterar att tatueringar (särskilt de i händerna eller ansiktet) kan göra en annars kvalificerad sökande verkar osäkra.
  • Kvinnor har lite mer frihet med piercingar än män gör. Till exempel är det inte alls ovanligt för en kvinna att ha örhängen, men det anses fortfarande ibland okonventionellt för män att bära dem, särskilt i formella inställningar. Många kvinnor kan till och med dra av med en enkel nässtud i ett formellt sammanhang, medan det här skulle vara väldigt ovanligt för en man att göra.
  • Som en allmän regel, om du får en tatuering, är det klokast för att få det någonstans på din kropp som inte är vanligt utsatt (som bröstet, revben, rygg, och så vidare.) På det här sättet, även om din tatuering slutar vara en källa till förlägenhet om några år, behöver du inte visa det till någon du möter.
  • Bild med titeln vara tidlös Steg 7
    7. Akta dig för stilar som blev populära bara nyligen. Om det finns en viktig regel att ta bort från det här avsnittet är det här: Undvik modetrender som är populära idag men var inte populära i det förflutna, eftersom det är nästan säkert att bli impopulära igen förr eller senare. Modetrender förändras ständigt - en bit kläder eller en frisyr som är "i" idag kan det vara majoriskt pinsamt på bara några år. Men genom att hålla sig till de klassiska, tidlösa förslagen ovan (som har ändrats bara lite under de senaste decennierna) kommer du att stanna bra ut i många år framöver.
  • Metod 2 av 2:
    Agerar tidlös
    1. Bild med titeln vara tidlös Steg 8
    1. Var inte rädd för åldrande.Att ha en tidlös känsla av stil är lika enkel som att köpa några nya kläder och få en bra frisyr. Att bli en tidlös person är dock en annan sak helt - du måste försöka de svåra uppgifterna för att inte uppmärksamma din uppmärksamhet från här och nu och få ett bredare perspektiv på livet. För att börja, försök att placera mindre av betydelse för tidens gång i första hand. Oroa dig inte för att bli gammal - försöker hålla dig ung för alltid eller återta. Förfallna ära dagar kommer bara att datera dig. Det finns få saker mer besvärliga än någon som är i åldern av en viss social grupp som försöker desperat att stanna "Häftigt" I de yngre medlemmarna.
    • Om du är orolig för att växa upp eller åldras, kan det hjälpa till att titta på fördelarna med dessa saker, snarare än bara skrämmande och ledsna delar. Till exempel, medan vuxna ibland kan falla utan kontakt med gamla vänner, har de också många möjligheter att göra nya samtidigt som de ägnar sin energi till en uppfyllande karriär. Äldre människor har vanligtvis också fördelen av mognad och erfarenhet över yngre människor, vilket kan göra saker som brukade verka som en stor sak (till exempel peer trycket) verkar som ingen stor affär alls.
  • Bild med titeln vara tidlös Steg 9
    2. Var sant mot dig själv, inte passerar trender. En tidlös person har en självidentitet som inte förändras beroende på vad som är för närvarande populärt. Gör inga medvetna val att omdefiniera dig baserat på vad andra tycker. Istället bör någon förändring i det sätt du se dig själv komma om naturligt och enkelt över tiden. Titta inte på dig själv om du inte överensstämmer exakt med vad som är populärt idag. Popularitet är flyktigt och kan förändras på ett ögonblick - känslan av fred du får från att vara sant mot dig själv, å andra sidan varar för alltid.
  • Akta dig: Att leva ditt liv att vara trendigt till varje pris utan att överväga dina sanna känslor kan orsaka betydande problem på lång sikt: Du kan slösa bort tid och pengar som försöker få tag på de senaste kläderna och konsumtionsvarorna, du kan förlora syn på vem du verkligen "är" som en person och lider av identitetsförvirring, och mer. Att vara sant mot dig själv undviker allt detta.
  • Bild med titeln vara tidlös steg 10
    3. Jämför inte dig med andra människor. I orden av Teddy Roosevelt, "Jämförelse är glädjens tjuv." Det är en vanlig bit av livsråd att undvika att jämföra dig med andra människor eftersom det är slutligen meningslöst och kommer nästan alltid att sänka din självbild. Denna vana är inte bara ett surefire sätt att bli osäker och olycklig, men det kommer också att hålla dig från att vara tidlös. Spenderar din tid att oroa dig för hur alla har ett bättre liv än du rånar dig för den tid och energi du behöver växa som person. I stället för att byta och mogna naturligt blir du statisk och tvingar dig bara för att göra förändringar som en reaktion på andra människor och aldrig på grund av dina sanna känslor och önskemål.
  • För ungdomar, undviker skadliga jämförelser med andra människor så enkelt som motståndskraftigt peer-tryck: Till exempel bör du inte överge dina försökt och sanna vänner när du får en chans att hänga med "coola barn." Varför stressas om att visas impopulär när du helt enkelt kan njuta av din tid med dina sanna vänner?
  • För vuxna kan detta vara mer komplext: till exempel vill du inte jämföra dig själv ogynnsamt till en kollega som har alla de senaste tekniska gadgetsna eller en ny bil. Dessa saker är källor till flyktande nöje, inte varaktig tillfredsställelse, så de har ingen betydelse för din status som individ. Om du är sant mot dig själv och den här personen är det inte, är du den lyckligare person, oavsett vilken bil du kör.
  • Bild med titeln vara tidlös Steg 11
    4. Ha en uppskattning för stora saker från det förflutna. Någon som lever ett tidlöst liv kommer inte att vara besatt endast med media och konst som för närvarande är populärt. Istället kommer hon att ha en rikt utbud av intressen som visar en uppskattning för det förflutna stora verk och en diskriminerande smak för det bästa som den moderna världen har att erbjuda. En tidlös person förstår till exempel att medan språket i stora böcker, filmer och musik så småningom kan börja gammalmodigt, minskar tankens tanke och känslomässiga resonans inte med tiden. Nedan är bara några Välj exempel på bitar av media som är allmänt ansedda att vara tidlösa (det finns många, många fler.)
  • Böcker:Ulysses, Att döda en mockingbird, Lolita, Catch-22, Infödd son, Jag, Claudius, Stolthet och fördom, En modig ny värld.
  • Filmer:Gudfadern, Citizen Kane, Vertigo, Nyckeln till frihet, Casablanca, Apocalypse nu, Utomjording.
  • Musik: Revolver (Skalbaggarna), Mörka sidan av månen (Pink Floyd), Aquemini (Outkast), Vad pågår (Marvin Gaye), Blod på spåren (Bob Dylan), Thriller (Michael Jackson), London ringer (Sammandrabbningen).
  • Bild med titeln vara tidlös steg 12
    5. Välj tidlösa förebilder. En tidlös person vet att det är klokt att välja inspirerande människor att se upp och lära sig av deras exempel när det är möjligt. De människor som inspirerar oss kan vara kända personer som har uppnått stora saker, människor som har visat otrolig styrka och integritet, eller helt enkelt vänner och familjemedlemmar som har gett våra liv som betyder på något sätt. Slösa inte tid på att dyrka på Altar of Pop Celebrities - välj istället en äkta förebild med något mer betydande och långvarigt att erbjuda dig. Nedan är bara några exempel på förebilder som är riktigt tidlösa
  • Jesse Owens: En svart amerikan som vann fyra guldmedaljer på OS 1936 i Berlin, Tyskland, ensamstående förödmjukande Adolph Hitler och disproving den nazistiska doktrinen av Aryan Racial Superiority.
  • Florence Nightingale: En brittisk sjuksköterska som osjälviskt behandlade sårade soldater under Krimkriget, vars bidrag till vårdområdet bidrog till att förbättra de hemska förhållandena för sjukhus vid den tiden.
  • Sri Chinmoy: Indisk andlig ledare som grundade fredsbehållaren, en händelse till stöd för världsfred.
  • Observera också att förebilder behöver inte nödvändigtvis vara verkliga människor - fiktiva tecken kan också vara inspirationskällor i ditt liv. En välskriven karaktär som till exempel Atticus Finch från Att döda en mockingbird kan vara en stor förebild. I det här exemplet kan Finchs enorma styrka av karaktär och rättvisa är en inspiration till alla som vill skapa dessa egenskaper.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ta hand om din hud och kropp, både män och kvinnor. Ser ungdomligt för längre ger dig en mer tidlös kvalitet. Massor av skratt hjälper denna känsla av ungdomlighet i alla åldrar.
  • Om du är en kvinna, undvik överdriven smink, alltid. Det naturliga utseendet kommer alltid att vara mer tidlös än någon fadd smink.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande