Hur man skapar en abstrakt målning

Hur många gånger har du tittat på en abstrakt målning och hörde någon säga, "det skulle jag kunna göra!"? Medan abstrakt målning ser lätt ut på vissa, kan det faktiskt vara mer utmanande än traditionell eller klassisk målning. Detta beror på att abstrakt konst trotsar regler och konventioner. Det är upp till dig som konstnären att bryta regler, vara uttrycksfulla och bestämma vad som är konst. Förbered först för att måla. Då bestämmer du om du vill skapa en slumpmässig geometrisk abstrakt målning (i stil med Paul Yanko eller Thornton Willis), en minimalistisk geometrisk abstrakt målning med djärva geometriska former (i stil med Piet Mondrian eller Paul Klee), eller om Du vill fokusera mer på att måla (i stil med Jackson Pollock eller Mark Rothko).

Steg

Metod 1 av 5:
Förberedelser för att måla
  1. Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 1
1. Hitta en duk. Du kan köpa en färdig duk av vilken storlek som helst i en hantverksbutik. Det kommer att vara förberedd för omedelbar användning - men det finns inga regler som säger att du måste använda en primerad och sträckt duk. Faktum är att abstrakta konstnärer ofta använder osträckta, orimliga kanfarter.
  • Om du föredrar en färgad bakgrund, köp en burk Gesso för att prime the canvas och ge den en färg av färg. Primeren ska torka snabbt.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 2
    2. Välj dina färger. Bestäm om du ska använda akryl eller oljemålning. Akryler har ingen lukt och är lätt att arbeta med eftersom de torkar snabbt och kan målas över om du gör ett misstag. Oljor, å andra sidan, brukar vanligtvis inte användas eftersom de tar längre tid att torka, ha en lukt och tillåter dig inte att måla över misstag.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 3
    3. Samla borstar och andra verktyg. Välj vad borstar du gillar att använda med den färg du redan har valt. Du kan också överväga att använda en palettkniv för att applicera färg, vilket ger det ett texturerat utseende. Medan vissa artister gillar att använda en easel väljer många abstrakta konstnärer att placera sina dukar direkt på golvet för att vara närmare arbetet.
  • Om du är osäker på vilka färger fungerar bra tillsammans, tänk på att plocka upp ett färgschema / hjul. Detta visar faktiskt vilka färger som komplimangerar varandra.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 4
    4. Byta till måla kläder. Beroende på hur rörig du planerar att få, är det klokt att byta till en gammal skjorta eller måla smock. Att bära något du inte är orolig för att du kan fokusera mer på målningen eller processen av abstrakt konst.
  • Du kanske vill lägga ner tidningar för att förhindra droppar eller spill, speciellt om du planerar att flicka färg eller lägga duken på marken.
  • Metod 2 av 5:
    Lärande färgteori
    1. Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 5
    1. Få ett färghjul. Helt enkelt är ett färghjul ett cirkulärt verktyg som har en mängd olika färger. Det är användbart för att visa förhållandet mellan färger - det som ser bra ut tillsammans, vilka kollocker, och så vidare.
    • Hitta ett färghjul på en lokal artistförsörjning, hantverksbutik eller färgavdelning.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 6
    2. Förstå primära, sekundära och tertiära färger. I sitt mest grundläggande är ett färghjul uppdelat i tre delar: de primära färgerna (röd, blå, gul). Sekundära färger skapas genom att blanda dessa primära färger tillsammans (grön, orange, lila). Tertiära färger kan jag göra genom att blanda de primära och sekundära färgerna (gul-orange, röd-orange, rödlila, blå-lila, blågrön och gulgrön).
  • För att bli bekant med färgskapande, försök att göra ditt eget färghjul.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 7
    3. Lär dig om varma och coola färger. Varma färger, som röda, gula, apelsiner, tenderar att skapa en känsla av rörelse och avancera i rymden. Coola färger, som blues, gröna, purpur, recede eller visa liten rörelse. De är lugnande färger.
  • Vit, svart och grå ses som neutrala färger.
  • 4. Arbeta med färgharmonier. Flera formler finns för att välja färger som fungerar bra tillsammans. Prova:
  • Analoga färger: Välj två eller tre färger som ligger bredvid varandra på färghjulet. En av färgerna kommer troligen att stå ut, men alla tre kommer att se bra ut tillsammans.Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 8Bullet1
  • Kompletterande färger: Välj två färger som är direkt motsatta av varandra på färghjulet. Dessa färger kan verkligen dyka upp.Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 8Bullet2
  • Triadiska färger: Välj tre färger som är jämnt åtskilda på färghjulet. Om du drog en linje för att ansluta de färger du valde, skulle du ha en triangel. Dessa färger kommer verkligen att sticka ut.Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 8Bullet3
  • Metod 3 av 5:
    Målning slumpmässig geometrisk abstrakt konst
    1. Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 9
    1. Skapa en texturerad bakgrund. Ett av de enklaste sätten att göra detta är att applicera konstnärkvalitetsges, en tjock geliknande primer. Applicera det som färg, eller sprida det med en palettkniv, om det är tillräckligt tjockt. Detta gör att du kan styra texturens stil.
    • Du kan också lämna duken slät och blank. Återigen finns det inga regler för abstrakt konst som säger att du måste ha en texturerad bakgrund. Många konstnärer börjar helt enkelt måla på en tom duk.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 10
    2. Bandlinjer vid korsningspunkter över duken. Använd blå målare tejp och placera flera linjer, skapa geometriska former, t.ex. trianglar, rutor och rektanglar. Målet är att skapa bilder som inte är representativa för verkligheten. De tejpade linjerna hjälper dig att måla målarens tejp kommer att se till att din målning har skarpa, tydliga linjer och former.
  • Använd linjaler och penna linjer istället för tejp. Om du inte vill hantera de luckor som målarens tejp kommer att orsaka när du tar bort det, försök att markera din duk med en linjal och penna. Igen, lägg din linjal ner över flera punkter för att skapa geometriska former.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 11
    3. Blanda dina färgfärger. Bestäm vilka färger du använder för att slutföra din målning. Blanda dem på en konstnärs palett eller tallrik. Du kan också blanda färgerna direkt på duken, men det tar bort lite kontroll över det färdiga utseendet.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 12
    4. Måla i utrymmena mellan tejpen. Oroa dig inte om du råkar bli färg på målarens tejp. Också, känner inte som om du måste fylla hela duken, eller alla former, med färg.
  • Vissa abstrakta artister kommer att skissera färgerna i varje form innan de börjar måla. Andra målar helt enkelt och bestämmer vilka färger som ska användas när de går med.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 13
    5. Ta bort bandet. Så snart du har bestämt målningen är klar, ta bort målarens tejp. Om du vill ha skarpa, rensa kanter, ta bort bandet medan färgen fortfarande är våt. Om du tar bort bandet från en torr målning, är det skyldig att dra bort med den, skapa lite grova kanter.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 14
    6. Fyll i det tomma utrymmet från tejpen, tillval. När du har tagit bort bandet, märker du vita linjer från var tejpen täckte duken. Medan du kan lämna det, kan du också måla linjerna i.
  • Metod 4 av 5:
    Målning minimalistisk geometrisk abstrakt konst
    1. Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 15
    1. Skapa en texturerad bakgrund. Ett av de enklaste sätten att göra detta är att applicera konstnärkvalitetsges, en tjock geliknande primer. Applicera det som färg, eller sprida det med en palettkniv, om det är tillräckligt tjockt. Detta gör att du kan styra texturens stil.
    • Du kan också använda tungt papper eller affischbräda. Om du gör det behöver du inte förbereda eller förstöra ytan.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 16
    2. Använd en linjal och penna för att skapa linjer. Du bör göra flera horisontella linjer med varierande utrymmen däremellan, såväl som vertikala linjer. Markera så många som du vill, men var medveten om att färre linjer kommer att innebära större rutor och rektanglar.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 17
    3. Måla linjerna. Använd svart färg för att skapa djärva linjer. Du kan göra några linjer tjockare och andra tunnare. Din målning kommer nu att se ut som ett rutnät med svarta linjer.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 18
    4. Måla bara några kvadrater och rektanglar. Använd primära färger (röd, blå, gul) och fyll i flera former med färg. Medan du kan fylla i varje form, kommer det att göra att din målning ser upptagen och överväldigande. Välj istället bara några former att måla i. De kommer att sticka ut mer.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 19
    5. Lämna det vita utrymmet. Det vita utrymmet kommer att göra dina primära färgade rutor pop.
  • Metod 5 av 5:
    Målning gestural abstrakt konst
    1. Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 20
    1. Flytta din duk till golvet. Många abstrakta konstnärer säger att detta gör det möjligt för dem att vara närmare arbetet. Också om du skapar en gestural eller handling, abstrakt målning, blir det lättare att tillämpa färgen på olika sätt.
    • Känn inte som om du inte kan flytta duken medan du målar. Faktum är att du kan skapa unika mönster genom att börja på golvet och sedan flytta duken upprätt medan färgen fortfarande är våt.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 21
    2. Rensa dina tankar. Med gestural abstrakt konst, försöker du inte representera en bild. Istället fokusera på processen att tillämpa färgen. Prova en mängd olika applikationer och se vad du vill.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 22
    3. Blanda din färg direkt på duken. Eftersom det här handlar om att måla, behöver du inte oroa dig för att skapa en viss palett för att fungera från innan du börjar. I stället arbeta på färgerna när du målar.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 23
    4. Häll färg på duken, valfritt. Hälla färg på duken är helt enkelt ett sätt att skapa en helt unik och oplanerad bild. Häll så mycket eller så lite färg som du vill.
  • Du kan också variera avstånden från vilka din hällfärg på din duk. Att hälla från en stor höjd kommer sannolikt att skapa splatters, medan häller närmare kommer att erbjuda mer kontroll och precision.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 24
    5. Splatter eller droppfärg på duken, valfritt. Använd vad som helst som du gillar och doppar i färgen. Ta sedan verktyget för att splittra färgen eller hålla den över duken, så att färgen kan droppa.
  • Du kan använda penslar, strån, sprutflaskor eller gamla tandborstar för att splittra eller droppa färgen.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 25
    6. Försök att stänga dina ögon och måla. Om det finns en sak som de flesta abstrakta konstnärer är överens om, är det att en abstrakt målning inte ska representera verkligheten. Ett av de bästa sätten att ta bort dig från att oavsiktligt måla en igenkännlig form är att måla med dina ögon stängd.
  • Låt borsten och färga att flytta över duken utan att oroa dig för bilden du skapar. Denna typ av målning handlar mer om erfarenheten än resultatet.
  • Bild med titeln Skapa en abstrakt målning Steg 26
    7. Sluta när målningen känns komplett. Gå inte tillbaka för att förbättra eller röra upp det. Abstrakta konstnärer tänker inte på resultatet - de slutar bara när de känner sig redo. Överarbeta inte din målning, men lär dig att avsluta det när du känner att det är klart.
  • Tips

    Börja din målning genom att tänka på ett objekt eller en scen. Tänk inte på den faktiska ritningen, bara bo på tanken eller formen av objektet. Din fantasi, och dina känslor kommer att skapa vad du målar på duken. Kom ihåg att du tolkar, inte ritar.
  • Studiekompositionsprinciper och se om du kan göra en abstrakt målning baserad på tanken på en av dessa principer snarare än på ett visst ämne. Detta är mycket troligt att visa sig som en bra abstrakt målning! Du borde vara nöjd med ditt resultat.
  • Abstrakt är baserad på tanken att det inte är tänkt att se ut som det verkliga livet så förvänta dig inte något! Kom bara in i upplevelsen hoppas ha kul!
  • Du behöver inte rita något riktigt, det kan bara vara någonting!
  • Abstrakt handlar om kul och det är något som någon kan göra.
  • Bara måla och sluta när det ser ganska bra ut för dig. Ibland när du fortsätter, önskar du att du skulle sluta!!!
  • Måla med din dominerande hand för att skapa intressanta märken.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande