Hur man undviker att förlora strumpor i tvättmaskinen

Alltför ofta tar du en last av tvätt ut ur torken och upptäcker att en av dina strumpor inte har en match. Var gick den andra? Strumpor kan vara en värdefull tillgång till din garderob, och det kan vara irriterande när de plötsligt försvinner. Undvik att förlora dina strumpor genom att vidta åtgärder för att matcha enskilda par, separera dem från andra tvätt och hålla reda på vad du gör med dem.

Steg

Metod 1 av 3:
Matchande enskilda par
  1. Bild med titeln Undvik att förlora strumpor i tvättmaskinen Steg 1
1. Håll par som matchar genom tvättprocessen. Använd säkerhetsnålar, tygspetsar, eller bara rulla varje sockpar tillsammans för att hålla dem från att driva ifrån varandra. Säkra strumpor till sina matcher från det ögonblick du tar av dem tills de är ute av torken. Vid den tiden, ta klippet eller stänga av och rulla dem i varandra.
  • Håll en säkerhetsstift på en av strumporna medan du bär den så att du senare kan stifta den till sitt par och kasta den i den smutsiga tvätten med lätthet.
  • Bild med titeln Undvik att förlora strumpor i tvättmaskinen Steg 2
    2. Köp alla samma strumpor så att varje två strumpor matchar. Om du inte har något emot att alla dina strumpor ser detsamma, är det här ett bra alternativ som förenklar socktvättprocessen. Att ha dem alla ser på samma sätt kan krama din stil, och det förhindrar inte nödvändigtvis socka förlust, men det kommer att rädda dig från en hel del mismatchfrustration.
  • Bild med titeln Undvik att förlora strumpor i tvättmaskinen Steg 3
    3. Match strumpor omedelbart efter att de har tagits bort från torken. Även om detta inte är en säker lösning är det förmodligen den enklaste vanan att komma in för att hålla dina strumpor att vandra bort. Innan du viker och hänger upp dina skjortor, byxor och andra stora kläder, sortera genom strumporna och matcha dem till sina par.
  • Metod 2 av 3:
    Separera strumpor från andra kläder
    1. Bild med titeln Undvik att förlora strumpor i tvättmaskinen Steg 4
    1. Håll dina strumpor i sin egen hämma. Ha en andra tvättkorg dedikerad till strumpor bara. Ta båda hämtarna till tvättmaskinen när det är dags att tvätta en last och blanda strumpor i belastningen ett par i taget.
  • Bild med titeln Undvik att förlora strumpor i tvättmaskinen Steg 5
    2. Tvätta dina strumpor i en last av sig själva. Få vana att lägga in en mindre belastning för ingenting förutom dina strumpor. Genom att isolera alla dina strumpor medan de tvättas, begränsar du chanserna att de måste knullas med andra kläder och försvinna.
  • Bild med titeln Undvik att förlora strumpor i tvättmaskinen Steg 6
    3. Tvätta alla strumpor ihop i en tvättbar mesh-väska. Kasta alla dina strumpor i en underkläderväska innan du slår den i tvättmaskinen med resten av kläderna. Håll dem i väskan när du flyttar kläderna från tvättmaskinen till torken.
  • För extra organisation, ge en mesh väska till varje familjemedlem.
  • Metod 3 av 3:
    Håller reda på dina strumpor
    1. Bild med titeln Undvik att förlora strumpor i tvättmaskinen Steg 7
    1. Ha en enda sockkorg. Så snart du känner igen att en av dina strumpor inte är i ett par, lägg den i en liten korg ovanpå torken, betecknad för oöverträffade strumpor. Förhoppningsvis kommer din enda socka att återförenas med sin match efter nästa cykel.
  • Bild med titeln Undvik att förlora strumpor i tvättmaskinen Steg 8
    2. Gör en snabb tvättmaskin och torktumlare efter varje belastning. Nå inuti tvättmaskinen och torkaren och kör händerna längs botten, hörn och sprickor efter varje användning. En gång i taget, är du säker på att hitta några strays kvar.
  • Bild med titeln Undvik att förlora strumpor i tvättmaskinen Steg 9
    3. Vara uppmärksam under transitering. Räkna dina strumpor före och efter varje belastning för att du har allt du började med, och återkommer dina steg efter att du har tagit lasten bort från torken för att se till att du inte släppte något när du transporterade dina kläder.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Strumpor kan gå vilse innan de ens kommer nära tvättmaskinen eller torken. Se till att de går rakt in i den smutsiga hämmaren efter användning.

    Varningar

    När det gäller brutna tvättmaskiner är strumpor en av de största orsakerna till fastnade pumpar. Använd mesh underkläder påsar för att undvika detta problem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande