Så här ändrar du ditt google-lösenord

Att ha ett Google-konto ger dig tillgång till funktioner som Gmail, Google+ och YouTube. Om du tror att någon kan känna ditt lösenord eller du vill ha en ny, bör du ändra det för din säkerhet. För att hålla ditt konto säkert, bör du ändra ditt lösenord minst var sjätte månad. Om du har låst ut ur ditt konto på grund av ett glömt lösenord kan du fylla i en undersökning för att bevisa ditt kontoägare.

Steg

Metod 1 av 2:
Ändrar ditt lösenord
  1. Bild med titeln Ändra ditt Google-lösenord Steg 1
1. Besök .mitt konto.Google.com. Du kan bli ombedd att logga in med ditt Google-konto om du inte redan är.
  • Bild med titeln Google Account Välj Security.jpg
    2. Klick säkerhet. Det är på vänster sida av sidan.
  • Bild med titeln Ändra ditt Google-lösenord Steg 2
    3. Bläddra ner till "Logga in på google" avsnitt och klicka på "Lösenord". Du kommer att uppmanas att ange ditt nuvarande lösenord igen.
  • Bild med titeln Ändra ditt Google-lösenord Steg 3
    4. Skapa ditt nya lösenord. Använd inte samma lösenord som du använder för någon annan tjänst. Ange ditt nya lösenord två gånger för att bekräfta det. Du kommer inte att kunna använda något lösenord som du har använt med Google under det gångna året.
  • Inkludera symboler för att göra ditt lösenord svårare att spricka. Möjliga symboler inkluderar: ! " # $% & `() * + , - . /: - < = > ? @ [] ^ ~. Använd även både stora och små bokstäver.
  • Längre lösenord är svårare att spricka. Lösenorden ska vara minst åtta tecken långt, idealiskt runt 16 tecken. Undvik att använda några verkliga ord, eller några ord som kan härledas från din personliga information (födelsedag, barn eller husdjur, adress). Du kan bryta upp riktiga ord med tecken och symboler för att göra lösenordet starkt men lätt att komma ihåg. Klicka här för fler tips om att skapa ett lösenord.
  • Bild med titeln Ändra ditt Google-lösenord Steg 4
    5. Logga in på någon av dina Google-tjänster med ditt nya lösenord. Om du använder andra Google-tjänster, till exempel en Android-enhet, kommer du att loggas ut när ditt lösenord ändras. Du måste ange ditt nya lösenord för att logga in med ditt Google-konto.
  • Metod 2 av 2:
    Återställ ditt lösenord
    1. Bild med titeln Ändra ditt Google-lösenord Steg 5
    1. Besök .Google.com / konton / forgotpasswd. Detta är Google-återställningssidan, och kan användas för att återställa ett glömt lösenord eller återfå åtkomst till ett hackat konto.
  • Bild med titeln Ändra ditt Google-lösenord Steg 6
    2. Välj "Jag vet inte mitt lösenord" och klicka på "Fortsätta". Detta startar återställningsprocessen för lösenord.
  • Bild med titeln Ändra ditt Google-lösenord Steg 7
    3. Ange det sista lösenordet som du kommer ihåg. Detta hjälper dig att identifiera dig som den faktiska ägaren av kontot. Om du inte kommer ihåg, klicka på "Jag vet inte",
  • Bild med titeln Ändra ditt Google-lösenord Steg 8
    4. Välj hur du tar emot din återställningskod. Om du har en återställnings-e-postadress eller ett återställnings mobilnummer som är kopplat till ditt konto kan du få koden skickad till dig. Du måste ha ställt in ett av dessa återställningsalternativ innan du försöker återställa ditt lösenord.
  • Om du inte har en återställningsmetod som är associerad med ditt konto måste du fylla i en undersökning för att bevisa att du är kontoägaren. Du måste svara på några frågor om ditt kontoanvändning, inklusive det ungefärliga datumet du skapade kontot och några frågor om mail du har fått. Det kan ta ett tag för undersökningen att bearbeta. För mer information om att fylla i undersökningen, Klicka här.
  • Bild med titeln Ändra ditt Google-lösenord Steg 9
    5. Ange den återställningskod du fått. Om du väljer att ta emot din kod på din telefon får du ett textmeddelande eller ett automatiskt samtal med koden. Om du väljer att ta emot koden via e-post, logga in i den återställning av e-postadressen och hitta koden.
  • Bild med titeln Ändra ditt Google-lösenord Steg 10
    6. Skapa ditt nya lösenord. Se till att lösenordet innehåller en mängd olika och små bokstäver, siffror och symboler. Inkludera inte några ordboksord, eftersom dessa gör lösenordet mindre säkert. Använd ett unikt lösenord för Google som du inte använder för andra konton.
  • Försök att skapa ett lösenord som är minst 16 tecken långt. Längre lösenord är mycket svårare att spricka än kortare.
  • Bryta upp ett ord eller en fras som betyder något för dig med slumpmässiga tecken och symboler. Detta gör lösenordet enkelt att komma ihåg, men svårt att spricka. Stödda symboler inkluderar: ! " # $% & `() * + , - . /: - < = > ? @ [] ^ ~.
  • Använd de första par tecknen från varje ord i en uppsättning för att skapa ditt baslösenord och sedan lägga till siffror och symboler för att göra det mer komplext. Klicka här för mer information om att skapa ett starkt men minnesvärt lösenord.
  • Tips

    Varningar

    Det finns inget telefonnummer eller e-postadress som du kan kontakta för att få ditt lösenordsåterställning. Du måste använda det automatiska återställningssystemet för att återställa lösenordet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande