Hur man lägger till en symbol i illustrator

Adobe Illustrator är en grafikredigeringsprogramvara som vanligtvis används för logotypsskapande, 3D-grafik och publicering. Illustratörsdokument produceras i lager, så att användaren självständigt kan redigera delar av sitt dokument utan att påverka andra element. Det är också känt för sin förmåga att producera typografiskt tilltalande text. Det finns många alternativ för anpassning av text, som färg, skuggning och symboler. En Adobe Illustrator-symbol är en grafik som kan användas obegränsade tider i ditt dokument. Du kan välja en symbol från ett förbelastat galleri eller skapa en symbol själv. Den här artikeln kommer att berätta hur du lägger till en symbol i Illustrator.

Steg

  1. Bild med titeln Lägg till en symbol i Illustrator Steg 1
1. Öppna Adobe Illustrator-programmet.
  • Bild med titeln Lägg till en symbol i Illustrator Steg 2
    2. Öppna ett befintligt dokument eller skapa ett nytt utskrifts- eller webbdokument i dialogrutan som dyker upp.
  • Bild med titeln Lägg till en symbol i Illustrator Steg 3
    3. Klicka på ordet "Fönster" I det övre horisontella verktygsfältet ovanför ditt dokument.
  • Bild med titeln Lägg till en symbol i Illustrator Steg 4
    4. Välja "Symboler" I rullgardinsmenyn. En symbolpalett kommer att visas. Den ingår i en flik bredvid "Borstar" och "Swatches" Paletter. Det kan finnas 4 eller 5 symboler som redan är förbelastade i din palett. Nu vill du få tillgång till mer förbelastade symboler.
  • Bild med titeln Lägg till en symbol i Illustrator Steg 5
    5. Återvända till "Fönster" rullgardinsmenyn och bläddra ner till botten av alternativen. Nära botten kommer du att se "Symbolbibliotek." Dra markören till symbolbibliotek och en pop-out-meny med en stor lista med alternativ visas.
  • Bild med titeln Lägg till en symbol i Illustrator Steg 6
    6. Välj mellan de symbolbibliotek som passar ditt dokuments ändamål. Du kan behöva experimentera lite för att identifiera biblioteket som du gillar - men det finns några allmänna riktlinjer som kan hjälpa dig att välja mer snabbt.
  • Vilket bibliotek som säger "Vector pack" kommer sannolikt att ha lite grafik som innehåller knappar och band som följer samma tema. Till exempel, "Grime Vector Pack" har knappar som är utformade som street art.
  • Varje bibliotek som har ett kulturspecifikt tema som "Mode" och "Sushi" kommer att ha ett antal bilder som relaterar till det specifika temat.
  • Bild med titeln Lägg till en symbol i Illustrator Steg 7
    7. Öppna alla bibliotek som du tror kommer att vara användbart. Paletten Illustrator Symbol Library kommer att lägga till biblioteken som en annan flik när du öppnar dem, även om du stänger biblioteket.
  • Bild med titeln Lägg till en symbol i Illustrator Steg 8
    8. Klicka på en symbol i ett bibliotek för att lägga till det i paletten Illustratorsymboler. Lägg till så många symboler som du tror kommer att vara användbart för ditt dokument.
  • Bild med titeln Lägg till en symbol i Illustrator Steg 9
    9. Välj en symbol som du vill använda på din symboler palett. Dra det till platsen i ditt dokument där du vill använda den.
  • Du kan också klicka på symbolen och klicka sedan på den lilla knappen längst ner på din symboler som säger "Placera symbolinstans." Varje gång du använder symbolen i ditt dokument kallas det en "Exempel." Du kan använda symbolen så många gånger du vill, men om du redigerar symbolen, ändras det i alla fall.
  • Du kan också klicka på symbolpalettmenyn, som är en liten pil till höger om symbolerna. Det kommer att ta upp en pop-out-meny. Välj "Placera symbolinstans."
  • Bild med titeln Lägg till en symbol i Illustrator Steg 10
    10. Använd en bit av konstverk som du har hittat eller skapat som en symbol genom att öppna den i ditt dokument och dra det på din symboler. Det kommer att stanna där och du kan använda det ett obegränsat antal gånger.
  • Det här alternativet är mycket användbart för att illustrera en logotyp eller lägga en bild väldigt snabbt. Till exempel, om du drar en sol, kan du använda en symbol för att infoga många identiska strålar.
  • Tips

    Att använda symboler är ett bra sätt att minska filstorleken - eftersom symbolen används i många fall, laddar du inte nya stora filstorlekar varje gång du använder grafiken.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande