Hur man väljer och korrekt roll spela din anpassning i dungeons och dragons v3.5

Det finns nio olika anpassningar i dungeons och drakar v3.5 Och var och en beskriver en helt annan typ av person.Denna artikel kommer att illustrera skillnaderna mellan anpassningarna och hjälper dig att välja vilken du vill ha.Det kommer också att hjälpa dig korrekt att spela den anpassning du har valt.

Steg

  1. Bild med titeln Välj och korrekt Roll Spela din anpassning i Dungeons och Dragons v3.5 Steg 1
1. Förstå att i D & D Morality är en absolut.I den verkliga världen är moralen inget annat än ett grått hav, men i D & D är allt väldigt klart snitt.Onda människor anser sig onda och njuta av att vara så.
  • Bild med titeln Välj och korrekt Roll Spela din anpassning i Dungeons och Dragons v3.5 Steg 2
    2. Förstå lagen / kaosaxeln.Alla får den goda / onda axeln men inte alla förstår lagen / kaosaxeln.Nästan alla förstår beskrivningen "laglig" Men det finns mycket förvirring när det gäller "kaotisk".Att vara av kaotisk anpassning betyder inte att din karaktär är slumpmässig i sina handlingar.Försök att tänka på kaotisk som motsatsen till lagliga som ondska är motsatsen till bra.Chaotic i D & D-anpassningar betyder oberoende, fri och misstro mot auktoritet.Dessa tecken är den typ av människor som återfår att få veta vad man ska göra.
  • Bild med titeln Välj och korrekt Roll Spela din anpassning i Dungeons och Dragons v3.5 Steg 3
    3. Lagligt gott.Lagliga goda karaktärer har en strikt moralisk kod, vanligtvis sammanfaller med samhällsmärken, och de bryter nästan aldrig det.De föredrar order, struktur och upprätt beteende. De kommer att vilja hjälpa andra när möjligheten presenterar sig, om inte det skulle strida mot sin moraliska kod. Dessa tecken skulle inte bryta lagen utom i mycket sällsynta omständigheter.De känner inte att ändarna någonsin motiverar medlen.A "enligt konstens alla regler" Cop är ett exempel på en verklig laglig bra person.
  • Bild med titeln Välj och korrekt Roll Spela din anpassning i Dungeons och Dragons V3.5 Steg 4
    4. Neutral bra.Neutrala bra tecken gör alltid vad som är bra, rätt eller hjälpsam, varför denna anpassning ibland kallas sant bra.Till skillnad från lagliga goda karaktärer är de mer flexibla i deras dagliga handlingar.En neutral god karaktär skulle överväga att böja reglerna att göra vad som är rätt.En läkare som fudar pappersarbete för att hjälpa en behövande person att få sjukförsäkring är en neutral bra person.
  • Bild med titeln Välj och korrekt Roll Spela din anpassning i Dungeons och Dragons v3.5 Steg 5
    5. Kaotiskt bra.Dessa människor vill göra vad som är rätt men de gör det inte med någon riktig struktur eller ett system.De är helt villiga att bryta lagen för att göra vad som är rätt, och vissa tycker om att göra just det.Den bästa tiden att spela en kaotisk god karaktär är när det finns en laglig ond myndighet att rebellera mot.Utan ett sådant mål för ett uppror är många kaotiska goda karaktärer oskiljbara från neutrala bra tecken.En hacker som använder sina färdigheter för att ta ner barnpornografiska platser är kaotiskt bra, med försiktigt att bryta lagen för att göra gott.Robin Hood är det mest kända exemplet på kaotiskt gott.
  • Bild med titeln Välj och korrekt Roll Spela din anpassning i Dungeons och Dragons v3.5 Steg 6
    6. Lagfull neutral.Lagliga neutrala människor tenderar att vara dispassionera och beräkna.De har en uppsättning beteendemässiga riktlinjer, men dessa riktlinjer tillåter lite gott och lite ont beteende.En laglig neutral karaktär tenderar att bry sig mycket mer om bokstaven i lagen än Anden.En idealisk domare skulle vara laglig neutral, vilket gör alla avgöranden baserat på lagens bokstav utan öga mot att hjälpa eller skada andra eller deras personliga känslor.
  • Bild med titeln Välj och korrekt Roll Spela din anpassning i Dungeons och Dragons v3.5 Steg 7
    7. Sant neutral.Neutrala tecken är svåra att spela eftersom de saknar att definiera moraliska värden.Detta är i huvudsak en person som utvärderar varje situation självständigt och fattar ett beslut, men kriterierna kan vara olika i varje olika situation.Om du spelar den här anpassningen måste du balansera alla dina beslut om både lag / kaos och god / ond axel.En sann neutral person i det verkliga livet är nästan oerhört av.
  • Bild med titeln Välj och korrekt Roll Spela din anpassning i Dungeons och Dragons v3.5 Steg 8
    8. Kaotisk neutral.Chaotic neutral är den ultimata fria andan.Denna karaktär gör väsentligen vad de vill ha när de vill oavsett om det är bra eller ont, lagligt eller inte.Kaotiska neutrala kallas ibland "ond ljus" Eftersom många människor känner det gränser på ondskan utan att tekniskt är ondskan. De flesta antiheroes i fiktion och litteratur är kaotiska neutrala.
  • Bild med titeln Välj och korrekt Roll Spela din anpassning i Dungeons och Dragons V3.5 Steg 9
    9. Laglig ondska.Lagliga onda tecken är i huvudsak, tyranner eller diktatorer.De har en lag för lagar som i allmänhet är förtryckande och brutalt verkställt.Lagliga onda tecken tolererar inte någon som ifrågasätter sin auktoritet, och de delar inte heller sin auktoritet. En laglig ond karaktär är ute för personlig vinning, men är mer given till scheming och hot än att slumpmässigt blodsutgjutning.Don Corleone är ett exempel, även om det säkert är andra som är mer onda.
  • Bild med titeln Välj och korrekt Roll Spela din anpassning i Dungeons och Dragons V3.5 Steg 10
    10. Neutral ondska.Neutral onda tecken är väsentligen rena onda.De följer inte några lagar, och de är inte heller berörda med att få makt.De tenderar att vara den typ av människor som tycker om att skada andra.De är inte oroade över lagen i det minsta.Seriella mördare är ofta neutrala onda.
  • Bild med titeln Välj och korrekt Roll Spela din anpassning i Dungeons och Dragons v3.5 Steg 11
    11. Kaotisk ondska.Chaotiska onda tecken är psykopater.De bryr sig inte om annat än sig själva.De dödar oskäligt och för skojs skull.De kan bara styras av hot och tvinga och kommer förmodligen att döda någon som kontrollerar dem det ögonblick de tror att de kan.Chaotiska onda tecken är nästan alltid ensamma. Den senaste inkarnationen av Joker skulle vara ett utmärkt exempel.
  • Tips

    Hur strängt måste ett tecken följa hans eller hennes anpassning är starkt beroende av Dungeon Masters eget gottfinnande. Vissa dungeonmästare går ut ur deras sätt att göra saker klart snitt, och vissa kommer att pröva hela dagen om huruvida en kista i ett till synes övergivet lager räknas som en laglig handling för partiet paladin, men andra behandlar anpassning som riktlinje snarare än a regel. Fortfarande andra kommer att placera sina kampanjer i världar där allt är någon form av neutral. Med andra ord, kolla med din DM och andra spelare om hur strängt de verkställer anpassningen.
  • Om du inte vet vilken anpassning du vill spela, välj neutral för att starta och efter några sessioner försök att räkna ut hur du har spelat din karaktär.
  • Om du går med i en kampanj bör du prata med de andra spelarna innan du väljer en anpassning.
  • Blanda lagliga och kaotiska tecken är vanligtvis okej, men du brukar inte blanda bra och onda tecken i ett äventyrande parti.
  • Om din karaktär är laglig, försök att skriva ner några av de grundläggande lagarna som de följer.Dessa lagar måste också överensstämma med din goda / onda anpassning.
  • Varningar

    Prästerik måste vara mer än ett steg som skiljer sig från sin patron gud. (Om det hjälper, föreställ dig ett TIC-TAC-TOE-rutnät.)
  • Om du spelar din karaktär annorlunda än din anpassning kan DM och kan ändra din anpassning.
  • Barbarer och Bards kan inte vara lagliga.
  • Munkar måste vara någon form av laglig.
  • Druids måste vara någon form av neutral.
  • Paladins måste vara lagliga bra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande