Hur man blir bra på ritning

Teckning är en färdighet att många tror stammar rent från naturlig talang. Faktum är att ingenting kan vara längre från sanningen! Med ett försiktigt öga och gott om övning kan någon bli en bättre låda.

Steg

Del 1 av 3:
Förbättra dina ritningar
 1. Bildbeteckningen blir bra på att dra steg 1
1. Dra dagligen. Öva, öva, träna. Det är mantra av kända konstnärer över hela världen, och träning är det säkra-brand sättet att förbättra dina ritningar. Till och med spendera några minuter om dagen på skissen engagerar din hjärna med din konst och hjälper dig att lära dig nya tekniker.
 • Bilden med titeln Få bra på ritningssteg 2
  2. Ta med en skissbok med dig överallt. Om du alltid har en liten anteckningsbok med dig, så öppnar du möjligheten att dra någonting - från människor på bussen naturen scenerna till AWE-inspirerande stadens skyliner. Du måste träna för att vara en bättre låda, så ställ dig upp för att träna när som helst.
 • Bildbeteckningen blir bra på att dra steg 3
  3. Köp en mängd olika pennor. Pennor kommer i en mängd olika betyg som berättar hur svårt de är och tjockleken på märket. Pennor märkta "h" få progressivt svårare, och lämna fina, svaga linjer, medan de märkt "B" är bra för tjocka, mörkare linjer.
 • En anständig uppsättning av startpennor, tillgängliga vid vilken som helst konstbutik, kan innefatta en 4H, 3H, 2H, H, HB, B, 2B 3B och 4B.
 • Spela runt med dina nya pennor för att testa hur varje känns. Notera skillnaderna i linjerna och försök att införliva olika pennor i olika ritningar.
 • Bildbeteckningen blir bra på att dra steg 4
  4. Experimentera med textur, färg och blandning. Använd ett par sidor i din skissbok för att experimentera med hur dina pennor lägger ner färg, hur dina fingrar eller vävnader blandar färgar tillsammans och hur man skuggar enkla sfärer. Du måste förstå hur materialet fungerar för att förbättra dina ritningar och använda rätt penna för de rätta linjerna.
 • Gör 3-4 timelines och övning övergångar. Hur kan du använda varje penna för att skugga linjen från helt svart till helt vit?
 • Bilden med titeln Få bra på Ritning Steg 5
  5. Ta en lokal konstklass eller studiekonstteori. Medan många unga konstnärer känner att de kan lära sig att rita, finns det en mängd olika tekniker som bara kan vidarebefordras av en erfaren lärare. Spendera perspektiv, proportioner och ritning från levande modeller. Den tid som spenderas i en konststudio med en konstlärare kan hjälpa dig att hitta misstag och fixa dem mycket snabbare än du kan på egen hand. Men du behöver inte gå till klasser, du kan Hitta många olika klasser online. Så om du gillar att rita i ditt eget hem, kan online vara billigt, dyrt, eller till och med gratis.
 • Kontrollera din lokala konstbutik, parker avdelning eller community college för lokala teckningskurser.
 • Bilden med titeln Få bra på Ritning Steg 6
  6. Rita från bilder eller andra ritningar. Medan du aldrig ska spåra en annan konstnärs arbete och hävda det som din egen, kan du lära dig värdefulla tekniker genom att kopiera bilder eller ritningar du beundrar för hand. Eftersom en bild redan är 2-dimensionell tar du bort stressen i lärandeperspektiv och fokuserar enbart på linjerna och vinklar.
 • Öva att återskapa klassiska ritningar för att lära av mästarna - da Vinci var kungen av mänsklig anatomi, och hans ritningar har mycket att lära dig.
 • Aldrig spåra - du tränar inte riktigt ritning, bara gör linjer.
 • Bilden med titeln Få bra att dra steg 7
  7. Rita upp och ner. Ritning upp och ner tvingar dig att glömma att försöka göra ritningen ser rätt och istället ritar vad du faktiskt ser. Du kan få liknande resultat genom att dra genom en spegel, eller träna med förvrängda eller fotoshoppade bilder.
 • Bilden med titeln Få bra på Ritning Steg 8
  8. Studera ditt källmaterial. Att rita exakta konturer kräver mer än att bara titta på en bild online. De bästa artisterna och konstlärarna häller över böcker, verkliga exempel och studier för att förstå de linjer de gör. Även om det här beror på vilken typ av ritning du jobbar med. Alla artister kan dra nytta av tiden bort från skissboken då och då.
 • Om du drar folk, investerar i en illustrerad bok av mänsklig anatomi, eller anmälan för att dra klasser med en levande modell.
 • Om du drar djur, tillbringa en dag med din skissbok på zoo eller köpa en illustrerad lärobok på djuranatomi.
 • Om du ritar landskap eller stadscener, bör du investera i en bok om perspektiv för att hjälpa dig att exakt skapa djup i dina ritningar.
 • Bilden med titeln Få bra på att dra steg 9
  9. Köp en träkonstdocka. Dessa små, stående marionetter har en mängd leder som du kan flytta på plats och perfekta mänskliga proportioner. Som sådan kan de vara användbara när de försöker dra komplexa ställen. Placera bara dynan i rätt läge och använd den för att skissa ut din ritning och lägger till detaljerna i din karaktär senare.
 • Om du inte kan få en modell, använd ett skelett från din skolas biologiavdelning för att lära dig proportioner.
 • De gör också anatomiskt korrekta modeller av händer, huvuden och skelettsystemet, även om de ofta är dyrare.
 • Trä dockor är ett mycket användbart verktyg för ritning, de är ett bra och billigt sätt att lära sig hur man ritar kroppen.
 • Del 2 av 3:
  Perfekt konturritning
  1. Bild med titeln Få bra på ritning steg 10
  1. Vet att konturritning består endast av linjer. Konturer är konturerna för dina ritningar. Det finns ingen blandning eller skuggning än, bara linjer. Att dra goda konturlinjer är viktigt för din sista ritning, eftersom det är där du ger din ritning sin form och proportioner.
  • I allmänhet är konturlinjer det första du gör i en ritning.
 • Bilden med titeln Få bra på att dra steg 11
  2. Ge dig själv guide. Detta förbises ofta av början av konstnärer som dyker rätt in i arbetet, men det är otroligt viktigt att få exakta ritningar. Till exempel, om du drar en stor scen, börja med svaga linjer som bryter upp din ritning i tredjedelar både horisontellt och vertikalt. Du borde ha nio små lådor på din sida. Dessa hjälper dig att rama din ritning och lägga allt där det ska vara, vilket ger dig referenspunkter när du arbetar.
 • Bildbeteckningen blir bra på att dra steg 12
  3. Fokusera på proportioner först. Proportion är skillnaden i storlek mellan två objekt. Om du drar dina armar och ben ut ur proportionen, kommer din ritning att se rå och skrynklig. Stäng ett öga och linje din penna upp med ämnet. Din arm ska vara helt förlängd. Använd din penna som linjal och markera längden på objektet med tummen. Du kan sedan jämföra detta avstånd med andra objekt på din sida, eller till och med använda din penna för att markera det specifika avståndet på sidan för din ritning.
 • Du kan också använda dina riktlinjer för att hjälpa till. Vilken "box" av dina riktlinjer passar ämnet i? Tar de upp hela sidan, eller en tredjedel av den?
 • Bilden med titeln Få bra på att dra steg 13
  4. Skissa ut grunderna för varje ritning innan du går vidare. Det finns ingen sämre känsla än att bli halvvägs med en ritning och inse att armen på din karaktär är mycket för kort. Bra lådor vet hur man undviker detta genom att blockera ritningen i förväg. Använd enkla former för att markera proportionerna i varje objekt. Till exempel, gör en oval för en persons huvud, en rundad rektangel för torso och längre armbågar för varje arm och ben. Fortsätt att justera dessa block tills du är säker på att det är säkert i stället och proportionerna av varje objekt.
 • Se till att du gör dessa märken lätt, så att du enkelt kan radera dem senare.
 • Gör en liten cirkel eller punkt för varje led för att hjälpa dig att "flytta" armar och ben i exakta poserar.
 • Bildbeteckningen blir bra på att dra steg 14
  5. Lägg långsamt i detaljerna till dina konturer. Lägg till ett lager av komplexitet med varje utkast. Först är det riktlinjer och pinnefigurer. Då lägger du till i grundläggande former och poserar. Lägg sedan till i permanenta linjer över din kontur, som förbinder lederna, lägger till ansiktsegenskaper, etc. Tänk på att göra kroppens slutliga kontur genom att ansluta lederna så att du har en igenkännbar form.
 • När du är nöjd med dina nya linjer, raderar du dina lätta konturmärken från under den nya teckningen.
 • Arbeta långsamt, vilket gör varje rad försiktigt och raderar när du är olycklig. Du behöver din kontur för att vara korrekt för att den slutliga ritningen ska kunna förbättras.
 • Bild med titeln Få bra på Ritning Steg 15
  6. Rita från det största objektet ner till det minsta. Börja aldrig en ritning på detaljerna. När du har avslutat dig grundläggande konturer är det dags att gå vidare till detaljerna. Det är här de flesta artisterna blir fast tidiga, spenderar all sin tid och energi på de små detaljerna samtidigt som de försämrar de större proportionerna.
 • Bildbeteckningen blir bra på att dra steg 16
  7
  Öva perspektivet för att ge scener realistiskt djup. Perspektiv är varför långt borta föremål verkar små och närliggande visas stora. För att få exakta ritningar måste du ha exakt perspektiv. Ett sätt att träna är att använda en perspektivpunkt. Tänk på detta som den längsta punkten i horisonten, som solen strax innan den sätter. Rita raka linjer ut från den här punkten för att matcha dina ritningar - något närmare pricken är längre bort, och därmed mindre, och allt från doten är nära dig.
 • Rita två diagonala linjer som kommer bort från punkten. Allt som passar mellan de två linjerna är samma storlek i det verkliga livet, men perspektiv gör det att det verkar som om de är olika.
 • Del 3 av 3:
  Perfekt skuggning
  1. Bilden med titeln Få bra att dra steg 17
  1. Vet att skuggning ger objekt djup. Skuggning är det som gör en ritpop och förhindrar att den känner sig platt. En stor del av illusionen av tre dimensioner i bra ritningar är skuggningen. Men skuggning är tuff att behärska, speciellt när du försöker skugga något från din fantasi eller minne.
  • Skuggning kan innebära linjer också. Tänk på de två små åsarna mellan näsan och överläppen. Medan du kunde dra linjer för dem, skulle det göra dem orealistiskt uttalade. Försök skugga dem i stället, mörka de områden som är lätt att göra dem "förekommer" i mitten av de mörka fläckarna.
 • Bilden med titeln Få bra på Ritning Steg 18
  2. Tänk på ljuskällorna. Skuggor skapas eftersom de är utsatta för mindre ljus än andra delar av scenen. Där ljuset kommer från, vilken typ av ljus det är, och även tid på dagen kommer alla att påverka dina skuggor. Skuggor är skapade på motsatta sidor av ljuset. Till exempel, om du lägger en boll ner och skiner ett ljus på det från höger, kommer den vänstra sidan av bollen att visas mörkare. Det är här du skulle skugga om du tog bollen.
 • Bilden med titeln Få bra på Ritning Steg 19
  3. Notera skuggans kanter. Skuggans kant är hur snabbt det försvinner. Tänk på att försöka göra en skuggpuppet-när din hand är nära ljuset och väggen, det finns en hård kant där din skugga och ljuset möts - men när din hand är längre bort, blekar du mjukt mjukt i ljuset. Obs! Men alla skuggor har en lite mjuk kant. Skillnaden mellan skuggning och konturritning är blekningen vid kanterna.
 • Direkt ljus, som strålkastare och tydliga, soliga dagar, skapar dramatiska skuggor med hårda kanter.
 • Indirekt ljus, ljus långt bort ljus, flera ljus eller molniga dagar, skapa mjukare, dämpade skuggor med bleka kanter.
 • Bilden med titeln Få bra på ritning Steg 20
  4. Karta din skuggning innan du börjar. Gör mjuka, mjuka linjer runt kanterna på dina skuggor innan du börjar dem så att du vet var du ska.
 • Karta ut höjdpunkterna: var är ljuset den starkaste? Finns det någon bländning?
 • Skissa ut skuggningen: Var börjar skuggan på varje objekt och sluta?
 • Konturera några hårda skuggor. Finns det några mörka former som skapas av ljuset, som en persons skugga i solen?
 • Bilden med titeln Få bra på ritning Steg 21
  5. Fokusera på gradvisa övergångar. Skuggning är konsten att gradvis ändra mängden ljus från ett område till det andra. Börja lätt, skuggning i hela objektet med dina ljusaste pennaslag. Fortsätt gå över ritningen genom att fylla i de mörkare områdena långsamt, en nyans i taget.
 • Bilden med titeln Få bra på att dra steg 22
  6. Blanda dina skuggor. Detta är det bästa sättet att göra realistiska, gradvisa skuggor på någon ritning. Med hjälp av en vävnad, ditt finger eller ljusmärken med din penna, blandar de mörkare områdena i de lättare genom att gnugga från mörkt till ljus. De flesta pennor kommer bara att blandas något, medan ritning med kol kan du dramatiskt blanda dina skuggor med fingrarna.
 • Bild med titeln Få bra på ritning Steg 23
  7. Öva skuggning enkla föremål. Ställ in ett grundläggande "stilleben" för att träna skuggning. Placera helt enkelt flera vanliga, lätt att rita föremål (en boll, små lådor, vattenflaskor, etc.) under ett starkt ljus och sätt på det. Rita konturerna av föremålen, träna sedan skuggning av dem i exakt hur du ser dem.
 • När du får mer avancerad, lägg till i klara föremål, komplexa former eller ett andra ljus för att utöva svårare skuggningstekniker.
 • Skugga i en gammal barns färgbok, som vanligtvis är enkla konturlinjer, för avancerad praxis.
 • Bilden med titeln Få bra att dra steg 24
  8. Lär dig de olika typerna av skuggning. Medan den mest realistiska formen av skuggning är en jämn gradvis blandning ("smidig" skuggning), finns det en mängd olika skuggningsstilar för olika konstnärer och stilar. Till exempel använder många teckningar korskläckning eller prickar för att indikera skuggning. Den grundläggande principen är dock densamma - fler märken är lika med mörkare skuggor. Testa våra flera typer av skuggning för att hitta det som fungerar bäst för dig.
 • Kläckning: singel, raka linjer skapar skuggor. Fler linjer gör mörkare skuggor.
 • Cross-Hatching: Crisscrossing Diagonal Lines utgör dina skuggor. Ju längre från varandra är linjerna, den lättare skuggan är. Detta fungerar bra när du skuggar något med linjer, som hår eller päls.
 • Stippling: En samling av små, svarta prickar gör dina skuggor. Att lägga till prickar gör det mörkare, till den punkt där du kanske inte kan säga att det finns prickar på de mörkare kanterna.
 • Cirkulär skuggning: Gör små, överlappande cirklar runt med din penna, du spårar ut din skugga. Ju längre du spenderar i ett område överlappande cirklar, desto mörkare blir det. Detta är ofta det bästa sättet att skugga med färgpennor.
 • Tips

  Experimentera med misstag. Kanske en felaktigt stroke du har gjort kan göra teckningen bättre senare! Kompromettering med din konst är ett bra sätt att upptäcka tekniker som hjälper till att behärska dina färdigheter i framtiden.
 • Besök ett konstgalleri och kolla artister som du gillar online för inspiration.
 • När du ritar djur, bör du börja med att dra de geometriska formerna som gör djuret upp. Till exempel behöver en giraff mycket rektanglar för benen och nacken, medan en fågel blir mer ovals.
 • Gör inte en dom för tidigt. Vänta på nästa dag för att ge ditt konstverk en andra blick och se hur det ser ut.
 • Ha förtroende för vad du ritar och försöker att inte jämföra dig med andra för mycket. De är olika från dig och du är annorlunda än dem.
 • Ha kul när du ritar och undviker att bli arg eller frustrerad.
 • Saker du behöver

  • Pennor
  • Papper eller skissbok
  Dela på det sociala nätverket:
  Liknande