Hur man designar ett brädspel

Brädspel har gjort en stor comeback de senaste åren, delvis för att de är så tillgängliga - någon med en bra idé kan göra en. Att utforma ditt eget brädspel börjar med att välja ett grundläggande tema eller centralidé som kommer att köra spelets händelser. Därifrån kommer ditt primära fokus att träna i spelets mekanik på ett sätt som är meningsfullt och håller spelarna intresserade. När alla viktiga detaljer är på plats kan du producera en prototyp av ditt spel och börja spela test i faser för att se var du kan göra förbättringar.

Steg

Del 1 av 4:
Kommer upp med en grundläggande idé
  1. Bild med titeln Design ett brädspel Steg 1
1. Kom upp med ett specifikt tema. De flesta brädspel kretsar kring en central premiss eller idé som hjälper till att bestämma hur åtgärder tas och ställer in tonen för spelaren. När du utvecklar ditt tema, gör en lista över dina intressen eller favoritgenrer och speltyper. Några av de vanligaste teman för brädspel inkluderar rymdresor, medeltida äventyr, magi och övernaturliga varelser som vampyrer och varulvar.
  • Till exempel är "risk" en militär strategisk kampanj där spelare tävlar om världsdominans, medan "Candyland" äger rum i en färgstark fantasivärld där allt är gjord av godis.
  • Ta inspiration från andra spel som du tycker om, att uppmärksamma hur temat avser hur spelet spelas.
  • Bild med titeln Design ett brädspel Steg 2
    2. Bestäm det ultimata målet för spelet. Vanligtvis kommer ett spelets primära mål att föreslås av dess koncept. Hur kommer spelarna att vinna, och vad måste de göra för att komma ut på toppen? Det kommer att vara nödvändigt att ha ett mål i åtanke innan du kan gå vidare för att formulera reglerna.
  • Om ditt spel handlar om pirater kan målet vara att hitta och avslöja en stash av begravd skatt före de andra aktörerna.
  • I ett skräckbaserat kortspel om ett köttätande virus, blir Victor den spelare som lyckas överleva till slutet.
  • Bild med titeln Design ett brädspel Steg 3
    3. Skriv ut en kort beskrivning av ditt spel. I 1-2 meningar sammanfattar spelets grundläggande premiss och primära teman. Var specifik om vad det är spelare som försöker uppnå. Din beskrivning ska säga något som "" butik "tills du släpper" är ett fyrspelarspel där spelare gör sig igenom köpcentret letar efter det bästa fyndet. Spelaren med den lägsta beloppet på sitt kreditkort i slutet av spelet är vinnaren."
  • Denna beskrivning kommer också att fungera som en slags grov tonhöjd om du någonsin försöker sälja ditt koncept till ett spelbolag.
  • Bild med titeln design ett brädspel Steg 4
    4. Välj en spelstil. Sätt lite på vilken typ av grundläggande mekanik fungerar bäst för ditt spel, till exempel hur många delar som behövs för att spela och vad var och en kommer att göra. Du kan välja att inkludera kort för att lägga till ett element av strategi, eller uppmuntra spelare att hålla poäng eller skriv ner ledtrådar på ett separat papper. Försök att begränsa en stil som är en logisk passform för det tema du har valt.
  • En kombination av olika element kan hjälpa till att göra gameplay mer sofistikerade. Till exempel kan spelarna rulla tärningar för att se hur många utrymmen att flytta sin bit, dra sedan ett kort som matchar färgen på utrymmet för att ta emot riktningar för deras nästa roll.
  • Gör ett försök att skräddarsy komplexiteten i ditt brädspel till åldersintervallet för sin avsedda spelare.
  • Del 2 av 4:
    Utarbeta spelmekaniken
    1. Bild med titeln Design ett brädspel Steg 5
    1. Utforma en uppsättning regler. Börja med målet med spelet och arbeta bakåt för att ta reda på vilka spelare som ska behöva göra för att komma dit. Idealiskt bör de regler du skapar vara enkla, logiska och konsekventa, så att spelet spelar på samma sätt varje gång (med olika resultat).
    • I många klassiska brädspel rullar spelare tärningar och flyttar sitt spelbit ett visst antal mellanslag beroende på det nummer som kommer upp. Mer sofistikerade spel, som "Åsksten" eller "Bosättare av catan," utmana spelare att bygga starka kortdäck eller poängpunkter för att vinna.
    • För ett spel med ett "Paperboy" -tema kan spelare rulla för att slutföra sin tidningsväg innan skolklocket ringer medan de stöter på hinder som gräsmatta sprinklers och ovänliga hundar på spelbordet.
    • Håll dem extremt grundläggande först. Lite efter lite kan du göra ditt regelsystem mer invecklat genom att lägga till sekundära mål, slumpmässiga händelser eller påföljder för fattiga beslut.
  • Bild med titeln design ett brädspel Steg 6
    2. Bestäm hur många spelare spelet kommer att ha. Olika typer av spel kommer att fungera bättre med ett annat antal spelare. De flesta brädspel är utformade för 2-4 spelare, men det kan vara möjligt för så många som 6 personer att delta om reglerna är enkla och det finns tillräckligt med kort eller bitar.
  • Tänk på att ju fler personer du har spelat desto svårare blir det att göra spelmekanikarbetet.
  • Ett strategi för huvud-till-huvudet kunde spelas av så få som 2-3 personer, medan den som innebär att man identifierar en brottsling från en sortiment av misstänkta skulle dra nytta av att fler spelare för att göra spelet mer av en utmaning.
  • Bild med titeln Design ett brädspel Steg 7
    3. Bestäm vilken typ av objekt som spelet kommer att använda. Ditt spel kan ringa för enskilda spelare, kort, tokens eller ett antal andra komponenter, beroende på temat och specifik mekanik. Valet av vilken typ av objekt som ska användas för att utföra de olika åtgärderna är i slutändan upp till dig. Det är dock bäst att gå med tillbehör som är mest praktiska för att uppnå spelets mål.
  • Hålla fast vid 1 eller 2 komponenter för att hålla spelet från att bli konvolut. Spelare som är tvungna att jonglera kort, mynt, tärningar och ett penn-och-papperscreepeeping system kommer snabbt att hitta sig överväldigade.
  • Bild med titeln design ett brädspel Steg 8
    4. Designa styrelsens layout. Nu när du har en uppfattning om hur ditt spel kommer att spela ut, förutsätter den exakta formen det kommer att ta. Ange dina start- och slutpunkter, dra ut mellanslag och markera var viktiga bitar spelas. Var noga med att märka vad varje element är och beskriv hur spelare kommer att interagera med dem. När du är klar har du en fungerande ritning för ditt spel.
  • De enklaste spelbrädorna är där för att styra spelarens rörelser. Andra kan fungera som en plattform för att lägga ner kort och läsa sina resultat, eller ge ledtrådar för att lösa pussel.
  • Begå en rå version av ditt spelkort till papper så snart en idé träffar dig. Detta gör det lättare för dig att utarbeta eventuella återstående kinks utan att förlora spelets tråd.
  • Del 3 av 4:
    Slutför ditt brädspel
    1. Bild med titeln Design ett brädspel Steg 9
    1. Ge ditt spel ett namn. Titeln på ditt spel ska binda i sitt centrala tema. Till exempel, ett spel som handlar om Alien Lookalikes som försöker ersätta mänskligheten kan kallas "övertagande."Testa olika idéer och se vilken som passar bäst. Den ideala titeln ska innehålla färre än cirka 5 ord, och var något som uppfyller tillräckligt för att hålla fast i spelarens sinne.
    • Om du befinner dig stumped kan det hjälpa till att zooma in på nyckelbilder från spelet. Vad är det mest önskade objektet i spelet, eller den viktigaste delen av "historien"?
    • Ta dig tid att tänka på det perfekta namnet. Detta kan vara en av de svåraste (och ofta slutliga) delarna av den kreativa processen.
  • Bild med titeln design ett brädspel Steg 10
    2. Skapa en grov prototyp. Använd skrot kartong till mode spelbrädet och vrid improviserade objekt i spelstycken. Om ditt spel innebär kort, dra dem själv på papper eller kartong. Prototypen för ditt brädspel behöver inte vara fint - allt du behöver är en snabb mockup som låter dig ge det ett skott och se hur det fungerar.
  • Oroa dig inte för mycket om hur din prototyp ser ut. Det enda som är viktigt i detta skede är om det spelar det sätt det är tänkt att.
  • Om du är seriös om att göra ditt spel till en verklighet, skicka dina material till ett anpassat utskriftsföretag för att få dem att skriva ut professionellt. Priset varierar beroende på de olika komponenter som krävs, men du kan vanligtvis förvänta dig att betala runt $ 10-20 per spel för en grossistorder.
  • Bild med titeln design ett brädspel Steg 11
    3. Spela-testa ditt spel. När du har en funktionell prototyp, bjuda in några betrodda vänner över för spelnatt. Efter varje runda, sluta diskutera vad som fungerade och vad som inte och uppmuntrar dem att dela sina tankar om hur spelet kunde förbättras. Ta detaljerade anteckningar om den feedback du får. Det kommer att vara användbart när det är dags att utarbeta nästa iteration.
  • Se till att dina spelare är människor du kan lita på att ge en objektiv åsikt. På det sättet kan du vara säker på att de skjuter rakt med dig.
  • I stället för att ge dina speltester en fördjupad spiel om hur man spelar, skriver du ut reglerna och se om de kan räkna ut dem för sig själva. På det sättet vet du om dina instruktioner är meningsfulla.
  • För att dra ut mer hjälpsam kritik, fråga specifika frågor, till exempel, "Gjorde de grundläggande reglerna meningsfulla?"," Var det något som förvirrade dig om mekaniken?", Eller" Vad skulle ha gjort det här spelet roligare?"
  • Bild med titeln Design ett brädspel Steg 12
    4. Göra förbättringar för nästa utgåva. Ta den kritik du fått från Play-Testing, tillsammans med dina egna observationer som Skaparen och använd dem som en guide för att fortsätta att forma ditt spel. Med varje översyn blir ditt spel bättre och bättre.
  • När du har gjort några tweaks, få din speltestgrupp tillbaka och se vad de tycker om den nya versionen.
  • Att utforma ett unikt, innovativt brädspel är en långsam process. Du kan behöva gå igenom flera versioner innan du hamnar med ett spel som är något nära vad du ursprungligen föreställt dig.
  • Bild med titeln Design ett brädspel Steg 13
    5. Pitch ditt brädspel till ett spelbolag. Förfina den grova beskrivningen du skrev när du utvecklade konceptet för ditt spel till en professionell 1-sidig tonhöjd. Var noga med att markera de viktigaste teman och gameplaymekaniken, och inkludera en anteckning som nämner vad som gör ditt spel annorlunda från de otaliga andra som det. Skicka sedan in din plan till företagets utvecklingsavdelning, tillsammans med en polerad, spelbar prototyp. Om det är innovativt, kan de komma tillbaka till dig med ett erbjudande.
  • Handla ditt spel till olika företag för att hitta en du tror skulle vara en bra match. Parker Brothers, till exempel, specialiserar sig på turbaserade, familjevänliga spel, medan företag som spelverkstad och arcane undrar tenderar att lägga ut titlar med större tonvikt på komplex strategi och anpassning.
  • Spelutvecklare har inte tid att titta på varje inlämning i djup, så det är viktigt att du skickar dem en prototyp som är fullt funktionell. lätt att förstå, och annorlunda än resten av deras katalog för att motivera publicering.
  • Del 4 av 4:
    Göra ett fungerande brädspel
    1. Bild med titeln Design ett brädspel Steg 14
    1. Klipp ut en hållbar spelbräda. Plotta de specifika dimensionerna du vill att din styrelse ska ha, trimma ditt bakmaterial med hjälp av en nytta kniv och rak kant. Du kan sedan rita eller måla på mönster som är relaterade till spelets tema. Om du vill att din styrelse ska stänga med en professionell kvartsve, använd en verktygskniv och linjal för att skära en slits från mitten direkt till ytterkanten och vika brädet till 4 olika kvadrater runt mittpunkten.
    • Styv kartong eller kompositbräda kommer att vara robust nog för att hålla upp under timmars spel. Ett ark med vinylbakgrund (även känt som "kontaktpapper") är ett annat bra val.
    • Om du har lite grafisk designkompetens, använd ett illustratörsprogram för att skapa en design för din spelbräda. Skriv ut designen på klisterpapper, överför sedan det till brädet för en renare, mer professionellt utseende.
  • Bild med titeln Design ett brädspel Steg 15
    2. Skriv ut ett regelblad. Ge spelare detaljerade instruktioner om hur du spelar ditt spel.Gå dem genom processen steg-för-steg, från den första tärningsrullen till sista kortdragningen. Förklara alla större bitar, korttyper och styrzoner, liksom några speciella omständigheter under vilka reglerna kan förändras.
  • Det är viktigt att du använder tydligt, lättförståeligt språk när du skriver upp ditt regelblad, speciellt om ditt spel har en komplicerad struktur.
  • Det här är en bra chans att se spelets mekanik som läggs fram framför dig och granska för inkonsekvenser innan du spelar igenom.
  • Bild med titeln Design ett brädspel Steg 16
    3. Mode spel bitar från vanliga föremål. När du sätter ihop din första prototyp kan du bara använda något för att stå in för spelare och andra komponenter, från klädknappar till leksaker till andra diverse knickknacks. Rita på många olika objekt för att betjäna de olika funktionerna som behövs för att spela ditt spel. När du har ett brett sortiment, organisera de olika bitarna av material så det kommer att finnas någon konsistens till dem.
  • Se till att dina tillbehör är bara rätt storlek för spelbrädet. Om de är för stora kan de se oproportionerliga. Om de är för små, kommer de vara svåra att följa med och kan lätt förloras.
  • Försök att köpa och måla små figurer för att skapa detaljerade, enstaka spelstycken.
  • Bild med titeln design ett brädspel Steg 17
    4. Rita spelkort för hand. Klipp ark av tungt kort lager i rutor och spåra dina mönster på båda ansikten. Alternativt kan du hämta ett paket med småstora indexkort och göra din doodling på det olinärt bakre ansiktet. Använd permanenta bläck så att ditt konstverk inte körs eller smög lätt.
  • Inkludera annan relevant information som spelaren kan behöva under gameplay, till exempel kategori, punktvärde och anvisningar för hur vissa åtgärder ska följas upp.
  • En du har fått dina kort som ser hur du vill ha dem, kör dem genom en lamineringsmaskin. Detta kommer att bidra till att skydda dem från tårar, spill och andra olyckor medan de lånar dem en snygg finish.
  • Bild med titeln Design ett brädspel Steg 18
    5. Paketera din prototyp. Spåra en klädbox med liknande storlek och stash dina mockupmaterial inuti. På det sättet kan du hålla allt tillsammans och skyddas när du transporterar det från plats till plats. Visa titeln på spelet stolt på lådan. Några ursprungliga illustrationer kommer också att lägga till lite DIY Flair, om du är den konstnärliga typen.
  • Antag att du inte är så oroad över framträdanden, kan du också investera i ett avdelat väska för att hålla spelbrädet, kort, spelare och andra tillbehör ordentligt organiserade.
  • Tips

    Spela så många brädspel som du kan. Inte bara kommer de att vara en bra inspirationskälla, de ger dig en översikt över de olika typerna av spel är där ute, vilket hjälper dig att skapa något riktigt original.
  • Förtvivla inte om ditt spel inte fungerar som-är-det kan bara behöva anpassas till ett något annat format.
  • Var villig att avvika från ditt ursprungliga koncept om det betyder att det färdiga spelet är starkare.
  • Varningar

    Undvik att kopiera andra spel direkt. Detta anses vara intellektuell fastighetsstöld i spelvärlden.

    Saker du behöver

    • Penna och papper
    • Skrotkartong
    • Indexkort
    • Cardstock
    • Markörer och färgpennor
    • Övriga brädspel (för referens)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande