Hur man blir en spelare

Gaming är en mycket bredare och mer tillgänglig hobby än för tio år sedan. Trots vad en liten minoritet av spelare skulle få dig att tro, behöver du inte bevisa dina färdigheter eller gå med i en klick för att ringa dig själv en spelare. Precis som böcker eller filmer finns det ett spel där ute för alla.

Steg

Del 1 av 4:
Hitta spel du tycker om
  1. Bild med titeln Bli en gamer Steg 1
1. Bestäm vad du ska spela spel på. När du bara har börjat är det bäst att hålla fast vid vad du har tillgång till. Att köpa en konsol eller uppgradera din dator är en stor kostnad, och det är bäst att få lite erfarenhet under ditt bälte så att du vet hur man fattar rätt beslut. Om du kan spela några spel på en väns plattform innan du fattar beslutet själv.
  • En dator (PC) kan spela ett brett utbud av spel, men att spela den senaste och fanciest kräver dyra hårdvaruuppgraderingar. Stationära datorer är mycket bättre för spel än bärbara datorer.
  • En konsol (vanligtvis en Xbox, PlayStation, Wii / Wii U eller Nintendo-omkopplare) är ett billigare alternativ om du inte redan har en dator och kräver ingen teknisk kunskap alls att använda. Du har ett mycket mer begränsat urval av spel, och varje par år måste du köpa nästa generationskonsol om du vill spela nya spel.
  • Om du inte har något ovanstående kan du spela på en smart telefon, surfplatta eller bärbar spelenhet, eller du kan spela verkliga spel som beskrivs i slutet av det här avsnittet.
  • Bild med titeln Bli en gamer Steg 2
    2. Vet hur man hittar spel. Det finns många rekommenderade spel nedan, organiserade av den typ av person de vädjar till. Du har förmodligen redan en bra idé vilken typ av erfarenhet du gillar, även om du inte är mycket av en spelare än, så skumma igenom och börja med den rekommendation som låter mest tilltalande för dig. En snabb online-sökning leder dig ofta till utvecklarens hemsida där du kan ladda ner eller beställa spelet, och där du kan ta reda på vilka enheter som spelet kan spelas på. Om du inte är säker på om du vill köpa den, sök efter en demo eller en YouTube spela igenom för att få reda på mer.
  • För dataspel, ladda ner gratis programvara Ånga. Detta är ett enormt populärt ställe att köpa spel, och de konstanta rabatterna och samhällsdiskussionerna är ett bra sätt att hitta nya rekommendationer också.
  • De flesta av rekommendationerna nedan släpptes de senaste åren, och kan fortfarande finnas tillgänglig på Brick-and-Mortar spelbutiker.
  • Bilden med titeln Bli en gamer Steg 3
    3. Bläddra bland Casual Games. Det här är bra för att passera tiden eller tänka på stress och är vanligtvis lätt att lära. Denna kategori är löst definierad, och ibland förolämpad av människor som anser sig "riktiga spelare." Men den inställningen blir mindre vanlig. Försök titta på följande platser om du aldrig har spelat ett spel hela vägen före, eller om du inte är säker på vad som appellerar till dig:
  • För ett stort utbud av alternativ, prova en mobilappbutik eller en stor speluppsamlingswebbplats som Kongregate och Armour-spel.
  • De flesta Nintendo-spel är utformade för att fokusera på roligt och njuta av dig själv med vänner, inklusive Mario Kart, Wii Sports eller Mario Party.
  • Bild med titeln Bli ett gamer Steg 4
    4. Prova spel som kräver reflexer och precision. Om du gillar snabba fingerfärdigheter och snabba utmaningar, finns det många spelgenrer du kan njuta av:
  • Plattformarna involverar navigering av ett hinderkurs av block och fiender. Spela den klassiska Super Mario, utmana dig själv med super köttpojke, eller lägga till historia och slåss med Ratchet & Clank-serien.
  • För ren, snabba finger-tappning, prova ett rytmspel som dansdansrevolutionen eller dess tangentbordsversion Steg Mania, eller en skjut dem upp ("lura") som ikaruga eller strålande silvergun.
  • Sportspel återlösts typiskt varje år så att du kan spela som kända idrottare. Välj din favorit sport och du kan förmodligen hitta en videospelversion, som Madden eller FIFA.
  • Fighting Games som Super Smash Bros. eller skyldig utrustning är konkurrenskraftiga spel som belönar reflexer och muskelminne.
  • Bild med titeln Bli en gamer Steg 5
    5. Utforska Sandbox-spel. Precis som en riktig sandlåda, ger dessa spel dig verktyg som du kan använda för att skapa din egen kul, eller till och med din egen värld. Om du är bra på att ställa in egna mål och få dras in i ditt eget projekt, kan det vara för dig.
  • Minecraft är överlägset de mest populära av dessa spel. Om du letar efter något med mindre blockig grafik, försök spore.
  • Sandbox spel behöver inte vara "tillfällig." Dvärgfästning har skickat tusentals "hardcore spelare" Kör på grund av sin otroligt komplexa värld, som visas helt i text.
  • Bildtiteln Bli en gamer Steg 6
    6. Spela för spänningar. Dim lamporna och gör dig redo för din adrenalinhopp. Dessa spel är för personer som vill ha maximal spänning:
  • Om du älskar action eller äventyrshistorier, spela hjälten i spel som Prince of Persia eller Assassin`s Creed, eller den berömda (och familjevänliga) legenden om Zelda-spelet.
  • Om du gillar skräckfilmer, ta reda på hur det är att vara i en med tyst kulle eller bosatt ondska.
  • När du bara behöver låta allt ut, hämta Saint`s Row eller Grand Theft Auto och gå in på en löjlig brottslighet.
  • Bild med titeln Bli en gamer Steg 7
    7. Spela ett immersivt rollspel. Spel kan fördjupa dig i en historia på ett sätt som ingen annan konstform kan. Rollspel (RPGS) är ett populärt exempel, även om genren är extremt bred. Här är några kända exempel, varav en kan ge dussintals timmar av gameplay:
  • Några av de mest kända RPG-serien som fokuserar på berättelse och spelarval inkluderar Dragon Age, Mass Effect och Final Fantasy.
  • Ovanliga, konstiga inställningar visas i Bioshock och Dark Souls-serien, medan de äldre Scrolls-serien ger dig en enorm, klassisk fantasivärld att utforska.
  • På den extrema änden av skalan inkluderar spel som har otroligt djupare historier PlaneScape: Torment, och varje spel från Spiderweb-programvaran.
  • Bildbeteckningen blir en gamer Steg 8
    8. Spela konkurrenskraftiga multiplayer-spel. Många spel har möjlighet att spela konkurrenskraftigt, men några av dem är dedikerade till att testa skicklighet så mycket som möjligt. Följande genrer har Mycket komplexitet som många spelare väljer en och spelar det nästan uteslutande, träning för att bli bättre över dussintals eller hundratals timmar:
  • Första personskytten (FPS) är mest kända för sina online multiplayer-lägen, där spelare tävlar som fiendens soldater som kämpar i en komplex miljö. Call of Duty och Battlefield är goda introduktioner till genren.
  • Multi-Player Online Battle Arenas (Mobas) är Team-versus-Team Games, vanligtvis med ett fantasi tema. Jämförelse med FPS: s övergripande strategi är viktigare och kortsiktiga reflexer och taktik något mindre så. Prova försvar av de gamla (dota) och league of legends (lol).
  • Realtidsstrategispel (RTS) involverar att civilisationer, byggande städer och arméer och väcker allt-ut krig med dina motståndare. StarCraft är inriktat på extremt snabb beslutsfattande, medan den totala krigserien är på andra sidan spektrumet, betonar långsiktig strategi och noggrann taktisk planering.
  • Massivt multiplayer rollspel (MMORPGs eller MMOS) Har du spelat med hundratals andra spelare. Du har sannolikt hört talas om World of Warcraft, men överväga också Star Wars: The Old Republic eller Guild Wars 2.
  • Bildtiteln Bli en gamer Steg 9
    9. Spela utan en dator eller konsol. Inte varje spelare spelar videospel. Medan de flesta massmarknadsbrädspel inte utvecklar ett följande i gamercirklar, finns det undantag. Några av dessa har även stora turneringar med kontantpriser:
  • Kända, djupt strategiska brädspel som bosättare av Catan eller Dominion är lätta att spela med icke-spelare vänner, men kan kräva hundratals timmar att behärska.
  • Tabletop rollspel spel som dungeons och drakar eller pathfinder låter dig berätta en historia med dina vänner.
  • Collectible Card Games (CCGS eller TCGS) som magi: samlingen eller yu-gi-oh! Låt dig kombinera hundratals bitar för att låta dig spela stilen av spelet du tycker mest om. Dessa tenderar att vara dyrare jämfört med andra spelhobbyer, men din lokala spelbutik kan köra billiga evenemang för nya spelare.
  • Del 2 av 4:
    Förstå gamerkultur
    1. Bildbeteckningen blir en gamer Steg 10
    1. Förvänta starka åsikter. De flesta självidentifierade spelare har starka åsikter om sina favoritspel, och är villiga att prata och argumentera för dem i timmar. Denna passion orsakar ibland "grindhållning" från en fan som misstänker att du inte matchar hans idé om a "verklig" gamer. Detta kan vara tröttsamt, men det kommer att hända mindre och mindre när du utvecklar vänner i spelvärlden, och de ser dig att spela spel och prata om dem.
  • Bildtiteln Bli en gamer Steg 11
    2. Visa bra sportsmanship. Du kommer inte alltid att få det själv, men de mogna spelarna kommer att respektera dig för att hålla atmosfären vänlig. I slutet av ett spel mot en främling, berätta din motståndare "bra spel" eller "gg," och erbjuda ett handskak om du spelar personligen. När du spelar ett lagspel, kritisera inte en spelare som inte lyckas, såvida han inte aktivt saboterar din insats.
  • Mot dina vänner förväntas vanligtvis ljushjärtat skryta och förolämpningar, inte handskakningar och formalitet. Om någon blir arg, ta en paus så att han kan svalna.
  • Bild med titeln Bli en gamer Steg 12
    3. Hantera dåligt beteende. Eftersom spel har blivit vanligt, har många samhällen blivit mer varierande och välkomnande, men det har också varit backlash från sexister och människor som anser sig "sanna spelare." Lätta jabs och skymning ignoreras bäst, men alla faktiska trakasserier eller mobbning ska rapporteras till en moderator (mod) eller administratör. Ofta hittar du människor som är villiga att stå upp för en ny spelare om du talar upp. Om ingen gör, tveka inte att hitta ett annat forum, guild, eller till och med ett helt nytt spel med en bättre kultur.
  • De flesta spel har ett block eller ignorera funktion som hindrar en spelare från att kontakta dig.
  • Bilden med titeln Bli en gamer Steg 13
    4. Plocka upp slangen. Varje genre och även varje spel utvecklar sin egen slang, som kan vara förvirrande för en nykomling. Det finns några villkor som används över spel, i en eller annan grad, så använd den här listan som en startstart.
  • En nybörjare är en spelare som just börjat spela spelet. "nybörjare" är en något oförskämd synonym.
  • AFK betyder "borta från tangentbordet" - Spelaren tar en paus.
  • gg betyder "bra spel," något artigt att säga efter att spelet slutar.
  • 1337, L33T, eller leet alla medelvärde "elit," eller högkvalificerad. Detta är gammal skols slang, som nu ofta används som ett sarkastiskt eller självförstoppande skämt.
  • När någon är pwned, förlorar de hemskt mot en motståndare.
  • Del 3 av 4:
    Förbättra dina spelkunskaper
    1. Bild med titeln Bli ett gamer steg 14
    1. Öva mot goda motståndare. Även en rolig natt med spel med vänner kommer att stärka dina förmågor, men att sätta i koncentrerad ansträngning för att förbättra dina svaga punkter kommer att leda till snabbare förbättring. Det bästa sättet att lära, om din stolthet kan stå det, är att spela mot människor som är bättre än du. Titta på vad de gör, och fråga om resonemanget bakom sina beslut när du inte förstår.
  • Bild med titeln Bli en gamer Steg 15
    2. Förbättra din reaktionstid. Att spela dina favoritspel är ett av de bästa sätten att förbättra dina färdigheter, men förbi en viss punkt kan det vara till hjälp att fokusera på en talang i synnerhet. Oavsett vilken typ av spel du tränar för, kan ett rytmspel som Step Mania träna dina fingrar för att röra sig snabbt.
  • Bild med titeln Bli en gamer Steg 16
    3. Lär av dina misstag. En ärlig förståelse av vad som hände krävs om du ska vara konkurrenskraftig. Om du alltid skyller lycka, en långsam internetanslutning eller andra faktorer som är bortom dig, kommer du aldrig att fokusera på de saker du kan förbättra. Om du är också upparbetad efter ett spel, gör en mental anteckning till "repris" det i ditt huvud, och tänka på om det fanns några beslut som du borde ha gjort annorlunda.
  • Bild med titeln Bli en gamer Steg 17
    4
    Uppgradera din hårdvara. Om du älskar att spela det nyaste multiplayer-spelet på den bästa grafikinställningen, kan du stå inför $ 1000 eller $ 2000 i datoruppgraderingar, men det är det extrema fallet. Det finns många billigare tillbehör som kan göra spellivet enklare, och det är allt du bör tänka på om du tenderar att spela äldre spel, spel med enkel grafik eller spel som inte kräver reflexer.
  • Ett spelmus och ergonomiskt tangentbord som bekvämt passar din hand är ovärderlig för många spel. Om du spelar på en bärbar dator är all extern mus och tangentbord alls bättre än din spårplatta och inbyggt tangentbord.
  • Ett headset låter dig kommunicera med allierade i multiplayer-spel, utan att behöva spendera tid att skriva.
  • Del 4 av 4:
    Att leva som en spelare
    1. Bild med titeln Bli en gamer Steg 18
    1. Välj ett populärt spel. En mycket liten andel spelare tjänar någonsin pengar från hobbyen, och till och med färre tjäna tillräckligt för att kalla det en inkomst. Om du är seriös om det här målet, måste du välja ett spel som spelas av miljontals människor, helst med en konkurrenskraftig scen där spelare kan vinna tusentals dollar i turneringar. Några av dessa, som League of Legends, kallas "e-sport" På grund av den allvarliga, internationella konkurrensen.
    • Även om du vill tjäna pengar som granskar spel eller underhållande fans genom att spela in dig själv, måste du fortfarande fokusera på nya och populära spel, speciellt när du börjar, eller ingen kommer att vara intresserad.
  • Bildtiteln Bli en gamer Steg 19
    2. Få ett unikt namn. Välj något minnesvärt och lätt att stava. Använd det här namnet för alla spel och spelrelaterat arbete du gör. Detta kan till och med vara ditt riktiga namn, så länge du använder det konsekvent nog för att få ett erkännande. Ett bra exempel på detta är i anime, Sword Art Online, där huvudpersonen, Kirigaya Kazuto, använde sitt namn och kombinerat Kiri ` från Kirigaya och till från sitt efternamn att göra Kirito.
  • Bild med titeln Bli en gamer Steg 20
    3
    Skapa videoinnehåll. Hitta ett sätt att spela in video eller ställa in en webbkamera och visa personer ditt spel eller ditt spelrecensioner på YouTube eller Rycka till. Om du kan bygga upp en fläktbas kan du tjäna en stadigare inkomst genom donationer eller sponsring än du skulle tjäna genom turneringspriser.
  • Skriv en länk på spelets forum eller sociala medier för att annonsera din kanal.
  • Några spel, som magi: samlingen, gör det också möjligt att tjäna pengar genom att skriva strategiartiklar och publicera dem på en webbplats. Detta är mest sant för samlingsbara kortspel, eftersom sekundära återförsäljare vill locka folk till deras hemsida för att köpa produkt.
  • Bildtiteln Bli en gamer Steg 21
    4. Ägna gott om tid. Om du vill bli en av de få personer som gör en levande turneringsvinster, var beredd att ägna sex timmar eller mer varje dag till spel.
  • Tips

    Även den långa listan över genrer ovan täcker inte allt. Om ingen av dem låter tilltalande, det finns hundratals små, oberoende spelutvecklingsstudior som gör nischspel. Dessa sträcker sig från den svartvita cyber-punk RPG Metroplexity, till gentle konstnärliga spel som kära Esther, till spel som defy genrer som kortjägare.
  • Överdriv inte det med spel - försök att balansera ditt liv och hitta andra hobbyer du tycker om.
  • Även om det inte är strängt definierat, är en sann spelare mer intensiv än en vanlig gamer. Till exempel kan en sann spelare speedrun Mario Odyssey, medan en vanlig gamer är en mer avslappnad spelare.
  • Varningar

    Överdriven videospel kan orsaka ögonstam som kan leda till tillfällig, men smärtsam, huvudvärk. Ta en fem minuters paus då och då, eller åtminstone följa 20/20/20 regeln.För varje tjugo minuter spenderar du på en skärm upp nära spendera minst 20 sekunder med fokus på något minst 20 meter (6.1 m) bort.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande