Hur man köper ett billigt domännamn

Att köpa ett domännamn kan vara ett bra sätt att skapa din egen hemsida och / eller personlig e-postadress. Här är några viktiga faktorer att komma ihåg såväl som steg-för-steg-riktningar för att både köpa ett tillgängligt domännamn och haggling för en ockuperad.

Steg

Metod 1 av 3:
Saker att tänka på
  1. Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 1
1. Väga faktorer som påverkar pris och värde när du väljer ett domännamn. Ett bra domännamn är enkelt, unikt och lätt att komma ihåg. Med det sagt, priset (för att inte tala om det inneboende värdet) av ett domännamn beror på många faktorer, inklusive total längd, antal ord, lätthet av stavning och hur mycket trafik som går dit utan att fråga.
  • Ett kort, ett-ordnamn (ex. katt.com), och speciellt .Com-domäner, kommer att vara pricy eftersom enkla titlar har mycket potentiella användningsområden, vilket innebär att människor förmodligen redan kolla dem på egen hand. Om du går efter en registrerad .com-domän, du måste kontakta den nuvarande ägaren, och även då kan priserna vara höga för felstavningar och flera orddomäner. Under de senaste åren har företag och individer avgjort för bisarra namn, felstavningar och gamla knep som att lägga till "" eller "min" till front-noten, men att detta också kommer att minska domänprestanda.
  • Sedan 2014 har nya domänförlängningar (toppdomäner eller tlds) släppts som alternativ till .com, .org mm. Det finns hundratals sådana förlängningar som fortsätter att släppas, vilket inkluderar .klubb, .guru, .design, och många andra, och de har effektivt lindrat frågan om knapphet i .com domäner.
  • Innan du tillåter dig att helt bli kär i ett domännamn, skapa några varianter och säkerhetskopior.
  • Om ditt önskade namn innehåller en avsiktlig missuppställning, var beredd att förlora trafik till den ordentligt spelade versionen. Alternativt, om ditt namn innehåller ett vanligt felstavat ord, överväga att köpa en variation (eller mer) på ditt domännamn och omdirigera det till din huvudsida. Naturligtvis kommer detta att orsaka ytterligare kostnader.
  • Undvik att inkludera tecken (ex. _, *, #) i ditt namn, eftersom det inte är intuitiva och kommer att avleda trafik.
  • Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 2
    2. Överväg att gå igenom ett ICANN-ackrediterat domännamnsregistrator. Ett ICANN-ackrediterat företag måste gå igenom alla ACANN-ackrediteringskontroller, vilket är en dyr, djupgående process. Detta låter dig veta att företaget är engagerat.
  • Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 3
    3. Se till att du kan styra alla aspekter av ditt domännamn. Många domännamnsregistreringsföretag låter dig inte göra ändringar på dina domäner. Du måste ange en förfrågan via sina supportsystem och sedan vänta dagar för hjälp. Enkla saker som att ändra IPS-taggar och ändra namnservrar bör vara möjligt via din kontrollpanel. Se till att du får en kontrollpanel och kolla vad kontrollpanelen låter dig göra.
  • Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 4
    4. Kontrollera om det finns en avgift som är förknippad med att släppa eller överföra din domän. Många domännamn Registrerings- och värdföretag tar ut en frigöringsavgift. Andra kommer att debitera en överföringsavgift varje gång du byter värdar (.com, .netto, .biz etc.). Denna avgift är helt onödig - du borde aldrig hållas till lösen över ditt domännamn.
  • Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 5
    5. Kontrollera om du får några e-postkonton. Många webbhotell företag inkluderar inte e-post eller avgift extra för det. I många fall kan du bara få vidarebefordran av e-post. Även för enkla POP3-e-post, erbjuder vissa företag bara 1 eller 2 e-postkonton. Du bör se till att du får minst 15-20 POP3-e-postkonton ingår gratis med din domän.
  • Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 6
    6. Se till att du kan använda sina SMTP-servrar för utgående e-post. Många värd- och domännamnsregistreringsleverantörer kommer inte att låta dig använda sina SMTP-servrar för att skicka e-postmeddelanden. De antar att du kan skicka e-post via din Server-leverantörs SMTP-servrar. Men en bra många Internetleverantörer och bredbandsleverantörer kommer bara att låta dig använda sina SMTP-servrar på deras märkta e-postkonton (I.e. davesmith_123 @ itisp.netto). Det betyder att om du använder din egen e-postadress (I.e. damm.Smith @ Davesmith.net), du kommer inte att kunna skicka e-post via sina SMTP-servrar. Det finns lösningar men du borde inte behöva gå till besväret.
  • Se upp: Det finns ett antal av de bästa värdbolagen som bara låter dig använda sina SMTP-servrar på premium-e-postkonton som medför en extra kostnad.
  • Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 7
    7. Se till att du alltid behåller kontrollen över ditt domännamn. Det finns hundratals företag som är värd för sina webbplatser med en webbhotell de är inte nöjda med. Dålig service, överraskningsfakturor, opålitliga uppetid och e-postproblem är bara några av de vanliga frågorna som kunderna står inför idag. Vad de flesta vill göra är att rösta med fötterna och gå ut genom dörren och hitta en annan webbhotell. De går dock inte igenom med det, för att flytta alla domäner till en annan värd är en komplett administratörshuvudvärk. Välj klokt från get-go så att du inte blir en av dessa kunder.
  • Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 8
    8. Registrera aldrig din domän i någon annans namn. Din webbansvarig eller barnkousin kan vara mer tekniskt kunnig än du, men om domänen hamnar registrerad i hans / hennes namn, kan du förlora din webbplats över natten ska han försumma att förnya den i tid eller fungera med du.
  • Metod 2 av 3:
    Köp ett tillgängligt domännamn
    1. Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 9
    1. Forskning några företag innan du bestämmer vilken som ska gå igenom. Pris, mängd kontroll, användarvänlighet, nivå kundservice, och vad som helst de kan ha att erbjuda dig kan skilja sig mycket mellan företag.
  • Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 10
    2. Kontrollera om ditt önskade namn tas. Företaget du bestämmer dig för att registrera dig kan du söka efter en databas för att ta reda på om ditt domännamn tas eller inte. Om det är, fortsätt med följande steg - om inte, tänk på ett nytt namn eller se avsnittet nedan.
  • Anta inte ett namn är tillgängligt bara för att du skrev det i adressfältet och fick inte en träff. Platser som ännu inte har laddats upp eller genomgår stora reparationer kan ibland producera falska negativ.
  • Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 11
    3. Välj och betala för en domän. För att få och behålla en domän måste du vanligtvis betala en inköpsavgift, en årlig förnyelseavgift och eventuellt en installationsavgift.
  • Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 12
    4. Glöm aldrig att betala din förnyelse avgift i tid eller du kommer att förlora din webbplats över natten. Detta kommer att vara särskilt pinsamt om din domän köps av en osäkra affärer som chockar dina gamla besökare.
  • Metod 3 av 3:
    Haggle för ett ockuperat domännamn
    1. Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 13
    1. Ta reda på vem som äger domänen. Om det är en stor operatör med en etablerad webbplats, bara böja ut graciöst. Men du kan få tur och upptäcka att domänen köptes på ett infall, som en säkerhetskopia eller utan noggrann övervägning, i vilket fall du kanske kan förhandla om en affär.
  • Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 14
    2. Kontakta ägaren. Innan så mycket som att tippa till ett pris, bara e-post för att fråga om domänen är till salu eller ej. Om du är känd eller klart kan kopplas till ett blomstrande företag, skapa en generisk alternativ e-postadress, för att kontakta dem, eftersom din framgång kan utnyttjas mot dig. Var dock medveten om att en informell ljudadress är mer benägna att betraktas som spam eller skräppost.
  • Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 15
    3. Förhandla ett pris. Enligt Internet Entrepreneur James Siminoff finns det fyra grundläggande hagglingsscenarier:
  • Ägaren föreslår ett orimligt belopp. Om så är fallet, räknar du med det du tycker är rättvist istället för lågt bollar. Det är ingen hemlighet att domännamn är värdefulla fastigheter, så ditt underwhelming erbjudande är osannolikt att göra ägaren att ta dig allvarligt.
  • Ägaren frågar dig att föreslå ett pris. Om så är fallet vill de sälja och kommer sannolikt att försöka förhandla upp. Föreslå 20 till 30% under ditt bottenområde och låt haggling börja.
  • Ägaren frågar efter mindre än du föredrar. Acceptera, men inte alltför entusiastiskt, eller de kan börja misstänka att de är för generösa.
  • Ägaren föreslår exakt det pris du föredrar. Se ovan.
  • Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 16
    4. Var extremt försiktig när du kommunicerar med ägaren. Även om du tillfälligt accepterar att köpa domänen via e-post, kan kommunikationen användas mot dig i domstol som ett lagligt bindande kontrakt om du ändrar dig. Innan du är absolut säker på att du vill göra en överenskommelse, är överens om att köpa domänen förutsatt att alla villkor är behagliga. Detta kommer att lämna dig en flyktslucka om sakerna går söder.
  • Bild med titeln Köp ett billigt domännamn Steg 17
    5. Få ägaren att komma överens så snart som möjligt. Om ägaren ut och ut är överens om ditt pris blir e-posten ett verkställbart kontrakt.
  • Tips

    Bara för att ge ett intervall: Du borde kunna få en leverantör som ger dig alla som beskrivits ovan för mindre än 20 US $ per år - antagande av trafik är inte hög (som < 5 GB per månad) och storlek på webbplatsen inte för stor (som < 50 MB). Det är ganska anständigt, särskilt för personliga webbplatser.
  • Finns det ett annat sätt? Ja, det finns. Företagen bör utnyttja ett registreringsföretag för domännamn för att centralt administrera alla sina domäner. Det finns massor av mycket professionella domännamnsregistreringsföretag som har varit i affärer i åratal och det ger fullt fungerande kontrollpaneler som ger sina kunder full kontroll över sina domännamn. Då är allt de måste göra att ändra namnservernsuppgifterna från sin gamla värd till sin nya värd för varje domän.
  • "Arv" eller "årgång" Toppnivå domäner (TLDS) inkluderar .biz, .com, .netto, .org, .mobi, .info, .edu
  • Country Code Top Level Domains (TLDS), har bara 2 tecken, till exempel .oss, .fr, och .CN för USA, Frankrike och Kina respektive.
  • Nya tlds släpps löpande. Populära nya tillägg inkluderar .design, .klubb, .kärlek, .sten, .guru, .bläck, .wiki, .Realtor, och andra. Kompletta listor finns via ICANN eller ICANNWIKI.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande